vrijdag 9 september 2011

Viva Las Vegas

Komend weekend staan het WK  70.3 op het programma.  Niet zoals voorgaande jaren in Clearwater, Florida, enkele weken na IM Hawaï.
Las Vegas is the place to be en de wedstrijd is nu ook verschoven naar september.  Dat betekent dat er wel enkele Hawaï toppers aan de start staan.  Bekijk hier de lijst van de ingeschreven pro's
Titelverdediger bij de mannen Michael Raelert zal er niet zijn.  Zijn blessure is hardnekkiger dan men dacht en niet 100% in vorm zijnde start hij dan ook niet. Hier krijg je nog iets meer uitleg.

Wie in Vegas dacht het pannenkoekenvlakparcours van Florida terug te vinden komt bedrogen uit. Met 1100 hoogtemeters over de 90km mag je dit best heuvelachtig noemen.  Onze enige Belgische pro aan de start Sophie De Groote beschrijft het als volgt :
"Het fietsparcours verkend... geen meter vlak, een heet rotsachtig woestijnlandschap en een flinke wind. Wie sterk is zal zich onderscheiden!" Bekijk het hier
Ook het loopparcours blijkt niet vlak.  Opnieuw Sophie De Groote :
"Deze middag ingecheckt en ik start met nummer 12. Het loopparcours met de auto verkend... op en neer op zwart beton knal in de zon! Alloha!"
Naast haar staan er nog een elftal (neen niet de Rode Duivels) andere Belgen aan de start.
En ge weet het, "What happens in Vegas, stays in Vegas"

Geen opmerkingen: