donderdag 15 september 2011

Geslaagd voor Hawaï : Zwitserland

De wedstrijd van het jaar, Ironman Hawaï komt met rasse schreden dichterbij.  Door het nieuwe puntensysteem hebben we een klare kijk op wie er zal starten en wie niet.  Onder de titel geslaagd voor Hawaï zal ik regelmatig een land en zijn Kona atleten in de kijker zetten.  Vandaag Zwitserland, gewoon omdat de nummer 1 uit de ranking bij de vrouwen een Zwitserse is.

Caroline Steffen : 2 IM overwinningen in 2011, Australië en Frankfurt. De XL in Gerardmer en vorig jaar nog een 2de plaats in Kona.  Dus kunnen we haar bij de favorieten rekenen.  Haar sterke punt is vooral het fietsen. In Frankfurt dit jaar reed ze iedereen op bijna 20'.  Wie zich de beelden herrinnert, tegen een kadans van 70rpm.  Haar marathon is niet altijd even stevig.  3u27' in Frankfurt en 3'05 vorig jaar in Hawaï.  Niet snel genoeg dus, maar top 5 moet mogelijk zijn.

Karin Thürig : nog zo'n Zwitserse hardrijdster.  Wereldkampioene tijdrijden op de weg in 2004 en 2005.  Dit jaar winnares IM Zwitserland en vorige week nog 2de op het WK70.3.  Zoals ik al zei is fietsen haar sterkste punt.  Maar ze moet altijd achtervolgen want 1u13 als zwemtijd in Hawaï dan ben je al 20' kwijt op de beste zwemmmers.  Ook in het lopen kan ze geen echte toptijden voorleggen.  Een top10 is mogelijk, dat liet ze ook al 3x optekenen op de Big Island, met een 6de plaats als beste klassering.

Morgen de Zwitserse mannen.

Geen opmerkingen: