maandag 19 september 2011

Geslaagd voor Hawaï : de Aussie mannen

Een hele boterham, we overlopen ze even snel en blijven stilstaan bij enkele topfavorieten.

Luke Bell : heeft 2 top10 klasseringen staan op Hawaï maar die zijn al geleden van 2003 en 2006.  Heeft in de eerste helft van de jaren 2000 zijn sterkste resultaten neergezet.  Kan tegenwoordig dat niveau niet meer aanhouden.

Craig Alexander : 2x winnaar op Hawaï en één van de favorieten bij de mannen. Heeft in zijn hele carriére nog maar aan 6 IM deelgenomen waarvan 4x op de Big Island. Zit aan een win% van 50%.  Kan een splijtende marathon lopen en liet op het WK 70.3  zien dat hij in vorm is. Moet in het fietsen de kloof zo klein mogelijk houden maar heeft naar eigen zeggen meer power op de P4 dan op zijn "oude" Orbea. En dan kan hij zijn troefkaart op tafel gooien. De leeftijd heeft blijkbaar ook weinig vat op deze man, intussen al 38.  Misschien dat de weinige lange afstanden die hij doet daar iets mee te maken hebben, hij is nog niet opgebrand, watch him.

Peter Jacobs : Is ook zo'n man die steeds vooraan in de wedstrijduitslagen te vinden is maar ook in de hitte tussen de lavavelden zelden aan die resultaten kan tippen. 1 lichtpuntje, vorig jaar liep hij de snelste marathon van iedereen 2u41 maar daar werd hij pas 9de mee. Dat zegt genoeg.

Luke McKenzie : Heeft al 5 IM overwinningen op zijn naam staan maar ook voor hem wil het op dat eiland maar niet lukken.

Joe Gambles : Kon vorig jaar september Wisconsin winnen en spaarde de rest van de punten in 70.3 wedstrijden.  Gambles heeft nog maar 1 IM op zijn konto en is nog nooit op Hawaï geweest.  Op het WK 70.3 5de dit jaar.  De vorm zal er misschien wel zijn maar het of hij op de volle afstand ook een topper kan worden?

Jason Shortis : 41 jaar intussen, en al wedstrijden gewonnen overal ter wereld maar ook voor hem als voor zovelen lukt het niet op Hawaï

Chris McDonald : sterke fietser, won dit jaar in Louisville maar deed als pro slechts 1x mee in Kona, 35ste

Matthew White : Een pro zoals er in Australië waarschijnlijk nog een dozijn rondlopen. Sorry Matt!

Geen opmerkingen: