dinsdag 27 september 2011

Zwemloop Wilrijk : Jarno

Vlaams Kampioenschap, dan moet je altijd net iets meer kunnen.  En dat zat er niet in.  Ik denk dat mijn wedstrijd op zich niet slecht was tov de vorige maar Quinten die 3de werd en mij voor de 1ste keer klopte dit jaar kon zondag net dat beetje meer.  Ik zag dat ik bij het begin van het lopen wel iets verder achter hem lag dan anders maar ik hoopte nog op mijn 2de sterke ronde.  Maar de kloof werd niet kleiner, zelfs een beetje groter en dat eindschot van anders kwam er ook niet uit.  Spijtig want ik had gehoopt op die 3de podiumplaats.  Daarom was ik wel wat teleurgesteld achteraf. 
Het seizoen zit er nu op en nu zal het de ganse winter werken worden aan het zwemmen want volgend jaar moet ik zegt trainer Mario 2'50 kunnen zwemmen op de 200m.

Bekijk hier de video die papa gemaakt heeft van de wedstrijd

maandag 26 september 2011

Zwemloop Wilrijk : Jelle

Het Vlaams Kampioenschap zwemloop, Jelle was er al een paar weken over bezig, omdat iedereen het erover had.  Maar voor hem maakte het op zich niet veel uit.  Gewoon een zwemloop gelijk een andere.  We waren vooral benieuwd hoe snel hij deze keer zijn 50m ging zwemmen.  Donderdag op de zwemtraining nog 1'35.  En nu?  De uitslag nagekeken en het is nog altijd niet duidelijk.  Geknoei met tijden van plaats 7 en 8.  Kijk het hier maar eens zelf na.
Na een beetje wikken en wegen en kijken naar de videobeelden ben ik er nagenoeg 99% zeker van dat het 1'27 is.  Dus nog een verbetering van 8".
7de plaats dus en een eindspurtje op het scherp van de snee voor plaats 6. "De andere had iets meer over" zei Jelle, "Ik kon niet meer sneller" en dat is een eerlijke analyse.

zondag 25 september 2011

Armstrong 5de in Xterra USA

"My heart says "I had a blast today" but the body says, "that's bullshit". This sport aint no joke. Glad to b back. Gracias para su support!"  Deze tweet stuurde Lance "Juan Pelota" Armstrong de wereld in na de Xterra.
Armstrong kwam bij de beteren uit het water.  Moest dan in het fietsen toch zijn meerdere erkennen in mannen als Lebrun, Stolz en Hugo.  Kwam 4de binnen in T2 en verloor dus nog 1 plaats om uiteindelijk 5de te eindigen op toch al 5' van overwinnaar Lebrun.

Hier de resultaten

vrijdag 23 september 2011

Chrissies Kona ride

Solestar

Solestar zijn carbon inlegzolen speciaal gemaakt voor fietsschoenen. Ze stabiliseren de voet en genereren een betere krachtoverbrenging met als gevolg een gemiddelde rendementverbetering van 6,9%.
De zolen worden handgemaakt nadat je bij een erkende orthopedist bent langs geweest.  In België is er voorlopig nog geen dealer maar even over de Nederlandse grens mag deze winkel sinds kort de zolen leveren.

Bekijk hier een filmpje en hier vind je meer info

300km, een PR en een hanenkam

Zondag wordt een drukke dag.  Vlaams Kampioenschap zwemloop in Wilrijk.  Daarna rijden we naar Kinrooi om "bij Bullen" te gaan eten en dan terug naar huis.
Heb de kilometertjes eens opgeteld.  Alles bij mekaar zullen er dat 300 worden en een goeie 3u en half in de auto zitten.

Jelle heeft gisteren tijdens de zwemtraining zijn PR op de 50m scherper gesteld.  Dat stond op 1'41 en staat nu op 1'35. Als je weet dat hij in mei tijdens de zwemloop van Scherpenheuvel nog 2'15 zwom is dit een gigantische vooruitgang

Jarno van zijn kant kreeg gisteren les LO van Rik Ceulemans, de ex-loper met de hanenkam.

donderdag 22 september 2011

Verdomme

Hebben ze al een nieuwe ranking op hun site staan voor 2012.  De Kona Pro Ranking van dit jaar er al af gehaald, daar gaat mijn geslaagd voor Hawaï.  Maar kijk eens wat ik hier gevonden heb.  Alle vrouwen tesamen op 1 foto met "bib number" erbij.  Een voorspelling, top 5

1. Wellington
2. Carfrae
3. Morissen
4. Warriner
5. Ellis

woensdag 21 september 2011

Freak of nature

Neen geen nieuwe Amerikaanse Hollywoodproduktie maar wel het nieuwste wetsuit van TYR.  Tyr, sponsor van oa Chrissie Wellington en Andy Potts.  Deze 2 hebben het nieuwe suit al geprobeerd en zeggen nooit in een beter pak gezwommen te hebben. Wat wilt ge, ge kunt uwe sponsor toch niet afbreken ;-) Het wetsuit is extreem fexibel door het gebruik van Yamamoto’s extremely flexible #40 neoprene.  Er zijn zelfs geen foto's van het wetsuit in rollatie, Tyr liet enkel de foto's die je hier ziet los op de mensheid.  Och ja nog een klein detail, kostprijs 1200$

Alle andere info en details hier

Hawaï 2011 : deelnemersveld analyse

Op Triatlon Geek pakken ze uit met een aantal tabelletjes en grafieken ivm het deelnemersveld van Hawaï 2011.

Er starten 1917 atleten, waarvan 524 vrouwen
België vaardigt 53 (44 mannen, 9 vrouwen) atleten af en staat daarmee op plaats 8
De grootste age group is de M40-44 met 275 deelnemers
Frankfurt geeft het meeste kans op kwalificatie, maar liefst 98 slots beschikbaar.

Bekijk hier alle grafieken

dinsdag 20 september 2011

Zwemloop Nijlen

De voorlaatste van dit jaar en het was blijkbaar dat iedereen deze wedstrijd als generale repetitie zag voor Het Vlaams Kampioenschap van zondag.  Veul volk dus in Nijlen. Zo waren er in de cat. van Jarno maar liefst 28 deelnemers. 

Jelle kon een 8ste plaats meepakken en zwom zelfs enkele slagen crawl tijdens zijn 50m.  "Omdat iedereen dat deed was zijne uitleg".  Deze keer nam Els de wissel voor haar rekening. :-) De toeter die ze kregen heeft bij hem veelvuldig dienst gedaan om achteraf te supporteren voor zijn clubgenoten en zelfs niet clubgenoten.

In de reeks van Jarno waren ze er allemaal, het zou niet makkelijk worden om die 3de plaats van vorig weekend te evenaren. In de reeks voor hem zwom en liep Tormans naar een sterke 9'20.  Jarno zwom 3'03, een seconde sneller dan vorige week en  vertrok als 7de voor het lopen.  Toen Jules hem inhaalde ging hij mee.  De nummers 1,2 en 3 waren al vliegen maar 4de zat er nog altijd in als hij het gat op Quinten en Cedric, alweer Quinten kon dichtlopen.  Op voorhand hadden we naar het parcours gekeken en de plek aangeduid waar hij kon versnellen.  Alles lag op 750m van de eindmeet nog op een zakdoek, dat zal je in het filmpje zien.  Toen ze op 200m van de meet kwamen zag ik dat Jarno perfect zijn inhaalbeweging al had ingezet.  Hij nam op een kleine 50m van de meet plaats 4 in.  In de volgende reeks was er nog een razendsnelle zwemmer van de plaatselijk zwemclub die nog voor hem belandde.  6de in de einduitslag.

Bekijk hier de video en hier de uitslagen

maandag 19 september 2011

Aernouts wint 70.3 Syracuse

Bart Aernouts heeft zijn eerste "buitenlandse" 70.3 zege beet. 
Hij kwam in de 70.3 van Syracuse, New York, als 9de uit het water met een achterstand van 4' op de snelste zwemmer.  Bart die als snelle fietser bekend staat deed die status alle eer aan. Snelste fietstijd en een achterstand van 2'30 op leider Paul Ambrose in T2.  Met een zeer snelle halve marathon in 1u13 verwees hij Ambroos naar een 2de plaats en smeerde hem een achterstand aan van 5'. Derde werd Jos Rix. Aernouts blijft nog even in de USA en zal op 2 oktober deelnemen aan de halve Ironman van Pocono Mountains.

Bij de vrouwen was de overwinning voor Butterfield, voor Steffen en Wariner

Klik hier voor de uitslagen

Geslaagd voor Hawaï : de Aussie mannen

Een hele boterham, we overlopen ze even snel en blijven stilstaan bij enkele topfavorieten.

Luke Bell : heeft 2 top10 klasseringen staan op Hawaï maar die zijn al geleden van 2003 en 2006.  Heeft in de eerste helft van de jaren 2000 zijn sterkste resultaten neergezet.  Kan tegenwoordig dat niveau niet meer aanhouden.

Craig Alexander : 2x winnaar op Hawaï en één van de favorieten bij de mannen. Heeft in zijn hele carriére nog maar aan 6 IM deelgenomen waarvan 4x op de Big Island. Zit aan een win% van 50%.  Kan een splijtende marathon lopen en liet op het WK 70.3  zien dat hij in vorm is. Moet in het fietsen de kloof zo klein mogelijk houden maar heeft naar eigen zeggen meer power op de P4 dan op zijn "oude" Orbea. En dan kan hij zijn troefkaart op tafel gooien. De leeftijd heeft blijkbaar ook weinig vat op deze man, intussen al 38.  Misschien dat de weinige lange afstanden die hij doet daar iets mee te maken hebben, hij is nog niet opgebrand, watch him.

Peter Jacobs : Is ook zo'n man die steeds vooraan in de wedstrijduitslagen te vinden is maar ook in de hitte tussen de lavavelden zelden aan die resultaten kan tippen. 1 lichtpuntje, vorig jaar liep hij de snelste marathon van iedereen 2u41 maar daar werd hij pas 9de mee. Dat zegt genoeg.

Luke McKenzie : Heeft al 5 IM overwinningen op zijn naam staan maar ook voor hem wil het op dat eiland maar niet lukken.

Joe Gambles : Kon vorig jaar september Wisconsin winnen en spaarde de rest van de punten in 70.3 wedstrijden.  Gambles heeft nog maar 1 IM op zijn konto en is nog nooit op Hawaï geweest.  Op het WK 70.3 5de dit jaar.  De vorm zal er misschien wel zijn maar het of hij op de volle afstand ook een topper kan worden?

Jason Shortis : 41 jaar intussen, en al wedstrijden gewonnen overal ter wereld maar ook voor hem als voor zovelen lukt het niet op Hawaï

Chris McDonald : sterke fietser, won dit jaar in Louisville maar deed als pro slechts 1x mee in Kona, 35ste

Matthew White : Een pro zoals er in Australië waarschijnlijk nog een dozijn rondlopen. Sorry Matt!

zondag 18 september 2011

Geslaagd voor Hawaï : Australië

Mirinda Carfrae : toch opvallend. 2009, 2de op Hawaï, vorig jaar won ze.  Dit waren tot dit jaar de 2 enige IM races die Rinny gedaan had.  Om aan de KP rules te voldoen deed ze dit jaar Nieuw Zeeland waarin ze 2de werd, na pech bij het fietsen.  Haar sterke punt is de afsluitende marathon.  Liep al 2u56 in Kona (in 2009 en was toen 7' sneller in het lopen dan Wellington) en vorig jaar tekende ze een 2u53 op.  Eens benieuwd of ze Chrissie het vuur aan de schenen kan leggen.

Kate Bevilaqua :  wist vorig jaar IM W-Australië te winnen en is pro sinds 2006.  In 2005 werd ze 3de in haar agegroep op Hawaï maar sederdien kon ze er geen potten meer breken.

Australië toch één van de triatlonlanden bij uitstek heeft slechts 2 vrouwelijke pro's aan de start.  Maar de Aussie mannen maken dat ruimschoots goed. Dat is voor morgen.

zaterdag 17 september 2011

Armstrong doet mee aan Xterra USA Championship

Lance Armstrong is ingeschreven voor de Nationale Xterra Kampioenschappen van Amerika.  Zoals hij al eerder aan gaf zou hij op 24 spetember aan een wedstrijd, triatlon? deelnemen.  Eerst werd nog gedacht dat het een sprintje zou zijn in de buurt waar hij woont maar het nieuws is nu officieel, het zal een Xterra worden. Hij heeft intussen het parcours al verkend de dag nadat de nieuwe omloop officieel werd meegedeeld.  Hij laat er dus geen gras over groeien.  Ook heeft hij aan Xterra kampioen Conrad Stolz enkele tips gevraagd ivm training. De organisatie en de Xterra gemeenschap is dolgelukkig met de deelname van de 7voudige tourwinnaar want met een Armstrong aan de start zal dit evenement waarschijnlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Klik hier voor de persmededeling

Geslaagd voor Hawaï : onze Noorderburen

Yvonne Van Vlerken  : heeft op Hawaï nooit kunnen waarmaken wat ze in andere wedstrijden wel voor mekaar kreeg.  Ik vind dat ze de laatste jaren een beetje is blijven hangen.  Haar "zwakke" punt is het zwemmen waardoor ze steeds op achtervolgen is aangewezen. Startte beloftevol op Kona met direct een 2de plaats in 2008 maar kan blijkbaar ginder niet die marathon onder de 3u eruit krijgen.

Heleen Bij De Vaate : liep dit jaar een PR in Oostenrijk van 8u56 met een marathon net onder de 3u.  Maar ook bij haar mag het zwemmen iets sneller. Vorig jaar een 9de plaats in Hawaï. Is intussen wel al 36 jaar.

Bij de mannen, een grote leemte, niemand haalde een kwalificatie binnen.

vrijdag 16 september 2011

Videos zwemloop Geel



Klik hier voor de reeks van de H10

Klik hier voor de reeks van de H12

Hier de video van Mario

Robot neemt deel aan Ironman Hawaï


Een minirobot van het bedrijf Panasonic bereidt zich voor om deel te nemen aan de IM van Hawaï. Het "ding" heet Evolta en is uitgerust met batterijen die 1800 kunnen opgeladen worden.  Het is dus niets meer of minder dan een reclame voor batterijen. Omdat de robot 10x kleiner is dan de mens krijgt hij dan ook 10x langer de tijd (een week)  om de afstand af te leggen.

Klik hier voor een filmpje en meer uitleg.

Geslaagd voor Hawaï : de "Suisse" mannen

Matthias Hecht : de Kommerzbank atleet heeft dit jaar al 3 Ironmans op zijn konto staan. En daar zou het schoentje wel eens kunnen wringen.  Hij behaalde in Utah zijn allereerste overwinning in het circuit en staat bijna in elke wedstrijd waar hij aan deel neemt op het podium. Zijn Hawaï geschiedenis, 13de in 2009, 8ste in 2008. 

Ronnie Schildknecht : verzamelaar van IM Zwitserland overwinningen. 5 in totaal. Zijn beste Hawaï uitslag is een 4de plaats in 2008.  In 2009 nog net binnen de top20. Kan een goede marathon lopen, meestal rond de 2u50 maar of dat dezer dagen genoeg is om weer top5 te worden?

Mike Schifferle :  Werd pro in 2010 dus echt veel "pro geschiedenis" heeft hij nog niet.

donderdag 15 september 2011

Geslaagd voor Hawaï : Zwitserland

De wedstrijd van het jaar, Ironman Hawaï komt met rasse schreden dichterbij.  Door het nieuwe puntensysteem hebben we een klare kijk op wie er zal starten en wie niet.  Onder de titel geslaagd voor Hawaï zal ik regelmatig een land en zijn Kona atleten in de kijker zetten.  Vandaag Zwitserland, gewoon omdat de nummer 1 uit de ranking bij de vrouwen een Zwitserse is.

Caroline Steffen : 2 IM overwinningen in 2011, Australië en Frankfurt. De XL in Gerardmer en vorig jaar nog een 2de plaats in Kona.  Dus kunnen we haar bij de favorieten rekenen.  Haar sterke punt is vooral het fietsen. In Frankfurt dit jaar reed ze iedereen op bijna 20'.  Wie zich de beelden herrinnert, tegen een kadans van 70rpm.  Haar marathon is niet altijd even stevig.  3u27' in Frankfurt en 3'05 vorig jaar in Hawaï.  Niet snel genoeg dus, maar top 5 moet mogelijk zijn.

Karin Thürig : nog zo'n Zwitserse hardrijdster.  Wereldkampioene tijdrijden op de weg in 2004 en 2005.  Dit jaar winnares IM Zwitserland en vorige week nog 2de op het WK70.3.  Zoals ik al zei is fietsen haar sterkste punt.  Maar ze moet altijd achtervolgen want 1u13 als zwemtijd in Hawaï dan ben je al 20' kwijt op de beste zwemmmers.  Ook in het lopen kan ze geen echte toptijden voorleggen.  Een top10 is mogelijk, dat liet ze ook al 3x optekenen op de Big Island, met een 6de plaats als beste klassering.

Morgen de Zwitserse mannen.

woensdag 14 september 2011

Meest sexy atlete

Everymantri verkoos afgelopen week de sexiest atlete van de planeet genaamd aarde.
The winner is Jenny Fletcher, een triatlete

Maar ook de zilveren plak mag er gerust zijn, of beter mogen er zijn. De Surfende tweeling Hailey en Sierra Partridge


 Op nummer 3 een Speerwepster uit Paraguay Leryn Franco


Haalden het "jammer" genoeg niet

dinsdag 13 september 2011

Oeps, verkeerde fiets

Craig Alexander vierde dit weekend zijn 2de 70.3 wereldtitel.  Crowie wordt gesponsord door Orbea fietsen maar reed in Las Vegas rond op een fiets zonder stickers.  Bij nader inzien was het een Cervelo P4.  Orbea reageerde geschokt en eist natuurlijk enige verklaring.  De omgeving van Alexander wijst in de richting van Orbea die achterstand hebben opgelopen bij de ontwikkeling van hun nieuwe tijdritfiets. Dat is natuurlijk geen excuus om met een andere fiets gaan rond te rijden.
Cervelo van zijn kant lacht dan weer in hun vuistje.  Crowie zou op eigen houtje deze fiets aangeschaft hebben.  Cervelo weet van niks, zeggen ze.
Wordt zeker nog vervolgd, misschien al in Hawaï?

Jarno : zwemloop Geel

Man, man man wat een wedstrijd.  Denk dat dit 1 van mijn betere is van dit jaar.  Er was veel tegenstand.  Ik vertrok in de eerste reeks samen met de Belgische kampioen Yorben Verboven en Quinten Aelbrecht.  Het zwemmen ging redelijk 3'04 maar Quinten en Yorben zwommen 2'55 en 2'51.  Ik moest dus al direct in de achtervolging.  De wissel kon een tikkeltje sneller maar was zeker snel genoeg.  Ik zocht mijn tempo in het begin van het lopen want als ik te snel vertrek krijg ik steken in mijn zij.  Na 1 van de 3 ronden liep ene John Sprangers langs mij door.  Ik ging mee, zijn tempo lag net iets hoger als dat van mij maar het ging.  Onze achterstand op de 2de, Quinten werd kleiner.  Yorben was dan al verder weg dus plaats 2 was het hoogst haalbare.  In de laatste ronde op 400m van de streep viel die John een beetje stil en ik versnelde.  In de voorlaatste bocht had Maarten gezegd moest ik nog eens versnellen.  Dat deed ik, het ging echt heel goed. Ik haalde ook Quinten in en kon dus 2de worden in mijn reeks. 
Nu was het wachten op de volgende reeks waarin Simon Folens en Jasper Tormans vertrokken.  2 heel goede zwemmer, ze zwommen 2'32 en 2'31.  Aan die Folens was niks te doen, hij won met groot verschil. Jasper viel terug in het lopen en zo kon ik nog het podium op voor de 3de plaats. Ik was content ze.

Hier de uitslag en hier foto's
Aan de video wordt gewerkt. Papa en Mario hebben alle twee gefilmd en moeten nu die beelden samen voegen.  Da kan nog wa duren ;-)

Nieuwe dopingtest op OS Londen

Met een aantal nieuwe dopingstests willen wetenschappers de atleten voor de Olympische Spelen nu al waarschuwen.  Wie "pakt" wordt gepakt. 
Er zal een nieuw lab komen dat tot 6000 tests kan uitvoeren tijdens de Spelen.
Vooral bloeddoping zal worden aangepakt maar ook zijn ze nieuwe testen aan het uitwerken voor groeihormonen en genetische doping.
Ze hopen zo een stap vooruit te zetten in het gevecht tegen doping.  Of die stap genoeg zal zijn om de "dopingindustrie" in te halen of voor te blijven, zullen we wel zien op de Spelen in 2012

Hier vind je meer info

maandag 12 september 2011

Nieuwe video Viersel




In afwachting van de videootjes van de zwemloop in Geel heb ik mij even geamuseerd met de verschillende filmpjes van Viersel te compileren tot 1 geheel aangevuld met foto's, wat effecten en een beetje muziek.  Niet slecht al zeg ik het zelf. Deze keer ook voor Vimeo gekozen omdat die toch rapper upload dan YouTube

Klik hier voor de video

zondag 11 september 2011

Zwemloop Geel : Jelle

Jelle is gisteren niet zoals eerst gezegd 7de maar 8ste geworden in de zwemloop in Geel.  Hij had dichter kunnen eindigen.  Hij kwam zoals gewoonlijk als laatste uit het zwembad.  Hij zwom 1:41.  Vergeleken met zijn tijden in het begin van het seizoen is dit al een hele vooruitgang.  Toen zwom hij nog 2:15.
Maar in de wissel liep het fout.  De elastiek met zijn nummer zat verkeerd en ging terug los. Er zat een stukje elastiek tussen de sluiting en nadat ikzelf met veel gevloek en "gemattel" dat spel terug dicht kreeg was iedereen al gevlogen natuurlijk.  Ma swat, Helen neemt volgende week in Nijlen mijn taak over. 
Jelle liep dan zoals steeds eigenlijk nog een top 3 tijd en kon er nog eentje terug pakken.  Hij liet het niet aan zijn hart komen, meedoen is voor hem belangrijker.

Bekijk hier allles nog eens in een filmpje

Las Vegas

Craig Alexander wint het WK 70.3 in Las Vegas.  Nadat Chris Lieto zijn gebruikelijk nummertje op de fiets had opgevoerd ging Crowie er in het lopen als een kogel van door.  Met een alles verpletterende 1u11 liep hij iedereen naar huis.  2de Lieto al op een dikke 3'.  Jeff Symonds werd 3de op een goeie 40" van Lieto.

Bij de vrouwen ging Melissa Rollison met haar eerste titel lopen.  Zij werd als 1 van de betere loopsters al bij de favorieten gerekend  aan de hand van haar uitslagen in vorige 70.3's  Rollison deed wat ze moest doen en met een 1u21 split op de halve marathon zette ze de 2de Karin Thurig al op net geen 6'.  Derde podiumstek was voor Lindsey Corbin.
Sophie De Groote kwam als 20ste uit het water en reed in 1 van de eerste achtervolgende groepen tijdens het fietsen rond plaats 17.  Maar met een sterk loopnummer kon ze nog opschuiven naar een 12de stek.

Alle uitslagen hier

Wales

In 1ste editie van Ironman Wales kon Uplacer Bruno Clerbout een mooie 3de plaats wegkapen met een eindmarathon van 2u49.  Geen superfietstijden op het zware parcours. 2de in de eindstand Aarlon Farlow (winnaar van de IM Engeland dit jaar) reed de snelste bike split 5u10.  Winnaar werd de Fransman Jérémy Jurkiewicz.  Nooit van gehoord.

Na Bruno kwam Fré Sleutel als volgende landgenoot binnen op een 11de plaats algemeen.
Frederik knalde naar een 6de fietstijd maar kon de snellere loper in zijn age groep jammer genoeg niet achter zich houden dus 2de in de M30-34.

De age groep Belgen deden het belange niet slecht

Tycho Van Gerwen : 2de M18-24
Stefanie Adam : 1ste F30-34
Melanie Mathys : 2de F30-34

and last but not least Coach Christan kon het felbegeerde Hawaï ticket voor 2012 al mee naar huis brengen met een overwinning in de M55-59

De uitslagen vind je hier

Beijing

Op de Dextro Energy finale in Beijing heeft Allister Brownlee met verve de wedstrijd gewonnen voor Sven Riederer en zijn broer Jonathan.  Dit wil zeggen dat de broers in de eindstand ook nummers 1 en 2 worden en Allister zich dus een jaar lang wereldkampioen mag noemen. 
De wedstrijd ging over hetzelfde parcours waar in 2008 Frodeno de Olympische titel pakte.  Vergelijken mag dus. 50" was Brownlee gisteren sneller dan de Duitse gouden medaillewinnaaar in 2008.
Peter Croes was de enigste Belg bij de elitemannen aan de start, hij werd 55ste op iets meer dan 8' van de winnaar.

Bij de vrouwen was de overwinning voor Hewitt.  Jenkins uit GB werd 2de en pakt daarmee de wereldtitel.  Katrien verstuyft werd 52ste op een dikke 8' van de winnares.

Verder gooide België nog 3 junioren in de strijd. Winnaar werd de Amerikaan Lukas Verzbicas en de Belgen deden het zeker niet slecht.  Regis Bader werd 15de, Jelle Geens 18de en Marten Van Riel 46ste.

De volledige uitslagen kan je hier bekijken

vrijdag 9 september 2011

Viva Las Vegas

Komend weekend staan het WK  70.3 op het programma.  Niet zoals voorgaande jaren in Clearwater, Florida, enkele weken na IM Hawaï.
Las Vegas is the place to be en de wedstrijd is nu ook verschoven naar september.  Dat betekent dat er wel enkele Hawaï toppers aan de start staan.  Bekijk hier de lijst van de ingeschreven pro's
Titelverdediger bij de mannen Michael Raelert zal er niet zijn.  Zijn blessure is hardnekkiger dan men dacht en niet 100% in vorm zijnde start hij dan ook niet. Hier krijg je nog iets meer uitleg.

Wie in Vegas dacht het pannenkoekenvlakparcours van Florida terug te vinden komt bedrogen uit. Met 1100 hoogtemeters over de 90km mag je dit best heuvelachtig noemen.  Onze enige Belgische pro aan de start Sophie De Groote beschrijft het als volgt :
"Het fietsparcours verkend... geen meter vlak, een heet rotsachtig woestijnlandschap en een flinke wind. Wie sterk is zal zich onderscheiden!" Bekijk het hier
Ook het loopparcours blijkt niet vlak.  Opnieuw Sophie De Groote :
"Deze middag ingecheckt en ik start met nummer 12. Het loopparcours met de auto verkend... op en neer op zwart beton knal in de zon! Alloha!"
Naast haar staan er nog een elftal (neen niet de Rode Duivels) andere Belgen aan de start.
En ge weet het, "What happens in Vegas, stays in Vegas"

donderdag 8 september 2011

Filmpjeeees

De harde schijf van mijn cam-corder eens leeggehaald en mij wat geamuseerd met het maken van enkele filmpjes uit de "oude" doos

Klagenfurt 2008 met een klein bijrolletje voor Denis en Marc Blondeel ;-)

Limburg226 : de allereerste editie

ITU kalender 2012 world championship series

ITU heeft op zijn jaarlijks Congres de wedstrijden voor de wereldcupseries bekend gemaakt voor het Olympische jaar 2012.   8 wedstrijden, 4 continenten en mooi ingeplant rond de Olympische Spelen, toch het hoogtepunt van 2012.  Opvallend, de wedstrijd in San Diego, zowat de "geboorteplaats" van triatlon.  Het is slechts de 2de keer dat deze series een stad in de USA aan doen.  Washington in 2009 was de eerste.

2012 ITU World Championship Series:
  • April 14-15: Sydney, Australia
  • May 12-13: San Diego, USA
  • May 26-27: Madrid, Spain (final event in Olympic qualifying)
  • June 23-24: Kitzbühel, Austria
  • July 21-22: Hamburg, Germany
  • August 25-26: Lausanne, Switzerland (includes ITU Team Triathlon World Championships)
  • September (exact weekend TBC): Yokohama, Japan
  • Grand Final - October 20-22: Auckland, New Zealand
Op het Congres werd ook bekend gemaakt dat Londen in 2013 de "Grand Final" mag organiseren.

woensdag 7 september 2011

Knokke kleurt groen

De eerste woensdag van september is er traditiegetrouw de Zwintriatlon in Knokke.  Een niet stayer kwarttriatlon die altijd in een mum van tijd is uitverkocht.  Vandaag stonden er 1050 deelnemers aan de start.
225 dames
830 heren
326 uit Knokke-Heist: 98 dames en 228 heren
62 buitenlandse deelnemers uit 8 landen: Nederland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Zwitserland, USA, VAE en Duitsland
22 ludieke deelnemers
4 minder-valide deelnemer

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stond het Uplaceteam op de bovenste podiumtrede.  Bart Arnouts bij de mannen en Sofie Goos bij de vrouwen.  Tine Deckers werd om het feest compleet te maken 2de.

Juan Pelota is back

Juan Pelota aka Lance Armstrong is back on twitter. Eén van zijn laatste tweets :
"Looking fwd to a hard swim workout @stanford tomorrow am w/ @docphelan and otros. #bringiton"

Hij laat er geen twijfel over bestaan dat hij één dezer dagen zal aantreden in een wedstrijd, een triatlon want op de vraag :"@juanpelota so when is the Pelota coming out to play?" antwoordt hij kort en duidelijk :"September 24"

Op 24 september is er in de buurt waar Armstrong woont de Aquarena Springs Tri een sprinttriatlon.  We zijn benieuwd of hij daar zal meedoen.

dinsdag 6 september 2011

Polar-Look verslaat Garmin

Een tijdje geleden hadden we het over de Vector "powermeter"pedalen van Garmin.  Garmin bregnt ze pas in maart 2012 op de markt.

Het is geen hot nieuws want het was al een tijdje geweten dat Polar, marktleider en pionier van de hartslagmeter, en Look, de uitvinder van de klikpedaal, ook zijn gaan samenzitten en hebben volgens hetzelfde concept de Polar-Look Keo pedalen ontwikkeld.  De pedalen zijn al volgende maand op de Europese markt te verkrijgen en daarmee zijn ze een stukje sneller dan Garmin. Ze zullen tussen de 1500-1800€ kosten. Ze zijn nu trouwens al te bewonderen op Eurobike.

Hier klikken voor meer info

Video 1/4 triatlon Balen

Video van de wedstrijd van zondag featuring Dirk Bullen, Patrick Erkens, Koen Deceuster en Roel Moureaux.

Klik hier

maandag 5 september 2011

De laatste meters...

Koen nam gisteren afscheid van de triatlonsport. Wij waren in Balen en zagen hem zijn allerlaatste meters afwerken ....

Video just4fun Balen

Klik hier om naar een video te kijken van de wedstrijd van Jarno gisteren in Balen.

Enkele resultaten

Enkele resultaten van het weekend

Het was geen verrassing en hij was groot favoriet maar dan moet je toch nog maar doen.  Joerie Vansteelant wint Powerman Zofingen. Hij overklast iedereen en heeft  9' minuten voorsprong op de nummer 2.  Op de koop toe vestigde hij een nieuw parcoursrecord en wordt de eerste duatleet die 3x op rij dit WK kon winnen. Bij de vrouwen won Melanie Burke.

Resultaten hier

In Gérardmer waren Sylvain Sudrie en Caroline Steffen (13de alg) de beste.  Knap resultaat ook van Debbie Verstraeten met een 4de plaats.  Lees hier haar verslagje van de wedstrijd.  Beste Belg werd Tim Jacobs op een 19de plaats en 1ste in de S3H.  Sam Gyde kwam 44" later over de streep op een 21ste plaats en 3de in de S4H.

De uitslagen vind je hier

In eigen land, in Balen kregen we een zeer spannende 1/4 Non drafting wedstrijd voorgeschoteld.  Dirk "The Bull" Bullen ging er in het fietsen als een raket vandoor en sprokkelde een goeie 3' voorsprong op teamgenoot Hans Moonen en nog een minuutje meer op Matthias Laureys.  De overwinning leek binnen maar op 150m van de eindmeet liep Moonen Bullen alsnog voorbij.  Deze laatste moest nog even alles geven om de snelste loper Laureys voor te blijven.  Het verschil tussen de top 3, amper 11". 

Uitslagen hier

zondag 4 september 2011

Just4fun Balen

Gisterennamiddag nog beslist om daar vandaag deel te nemen. Ik zag een aantal van het triatlonkamp atleten terug maar die zijn allemaal H14.  Ook Sybren Blondeel en zijn papa deden mee. We moesten 200m zwemmen, 10 fietsen en 2.5 lopen.
 Het zwemmen ging goed en deze keer mijn wissel ook.  Er reden 5 man voor mij maar ik kon niet dichter komen, bleef ongeveer 10km lang op dezelfde afstand hangen.  In het lopen ben ik er dan nog een paar voorbij gelopen maar omdat er ook nog trio's meededen had ik geen benul hoeveelste ik was.Omdat er geen tijden waren voor deze wedstrijd was het toch wel schrikken toen ze mijn naam afriepen en  ik op het podium mocht als 3de.  Ik kreeg een bloemetje, haha en dat heb ik dan maar aan mama gegeven.  Papa heeft een filmpje gemaakt met de camera maar dat zal nog wel wat duren eer dat'm dat allemaal door heeft hoe dat 'm dat in mekaar moet knutselen en op internet moet zetten.

We zijn toen nog gebleven om naar de kwart te kijken. Het was zwemtrainer Koen zijn laatste wedstrijd en Patrick Erkens en Jelle zijn favoriet Dirk Bullen deden mee en ook Roel, die was ik bijna vergeten. Bullen ging weer als een wilde tekeer op de fiets, chique man zoals die kan fietsen.  Hij kon net niet eerste worden.  2de op een paar seconden van de winnaar Moonen en net voor de 3de die een paar seconden na Dirk binnen kwam. Spannend.

Ook hier een filmpje maar hetzelfde als hierboven. 'T zal voor morgen zijn denk ik. :-)

zaterdag 3 september 2011

Afsluiting zomerproject

Vandaag was het fiets en loopgedeelte van het Jttl zomerproject langs het kanaal in Eigenbilzen.  Het zomerproject dat met 4 trainingen per week de ganse zomer lang had gelopen was dus aan zijn orgelpunt toe. Dankzij dit project was ik dan ook stilaan terug in gang geschoten en vandaag stond ook ik aan de start.   Iedere leeftijdcat.  moest zijn afstand afleggen en voor mij was dat dus 10km fietsen en 2 lopen.  Maar lang heeft het niet geduurd.  Er werd nog op gehamerd van rechts te blijven rijden om tegenliggers niet te hinderen maar toen ik na 1km het keerpunt nam en net Jarno voorbij wou steken kwamen er nog 2 meisjes aangereden die hard tegen mekaar aan het koersen waren, alleen oog hadden voor mekaar en dus een beetje van de lijn afweken.  Ik riep nog maar kon niet meer ontwijken.  Gevolg over de kop maar wel in de graskant, gelukkig, en een fiets die net niet het kanaal in ging.  Jasper die in mijn wiel zat viel iets harder en Maxime kreeg dus dit allemaal over haar heen.  Het zag er spectaculmairder en erger uit dan het was en na de nodige verzorging kon de wedstrijd dan toch nog in een ingekorte versie doorgaan.  Zonder de 3 ongelukkigen die verkozen niet meer te starten.  Ikzelf hou er een zeer pijnlijk quadriceps aan over, want een stuur plooit niet hé.

Onze Jelle kwam als eerste over de meet.  Hij zit in de jongste groep en moet dan natuurlijk de kortste afstand afleggen.  Maar zoals het een winnaar past met de armen in de lucht.

Jarno reed een verdienstelijke wedstrijd met Mario in zijn wiel, de 12 jarige kon dan ook nog eerst aan het lopen beginnen dankzij een snellere wissel dan trainer Mario :-) (zie foto boven)

Kortom al bij al werd het toch nog een goede afsluiter en laat ons dit voorval stoppen onder de noemer "shit happens".

Omdat we morgen toch naar Balen gaan, hebben we besloten dat Jarno aan de just4fun gaat deelnemen, om een beetje ervaring op te doen in wedstrijd..  Dus tot morgen voor het volgende verslagje.

Foto's hier