zondag 28 augustus 2011

Triatlon Viersel

Gisteren heb ik voor het eerst aan een jeugdC triatlon deelgenomen.  Na Kamperland vorig jaar was dit de 2de keer dat ik in open water zwom. 
Er waren er veel met een pak aan maar zo zonder pak was het water helemaal niet zo koud.  Het zwemmen ging wel goed maar het was moeilijk om te zien waar we uit moesten.
De wissel ging helemaal niet goed.  Ik had maar 1 van de klittebanden van mijn schoen open gedaan omdat ik dat anders ook zo doe, maar deze keer met natte voeten kreeg ik ze niet aan.  Ik viel zelfs om op een bepaald moment.  Na wat gesuggel dan toch bij de 2de schoen de andere klittebanden ook open gedaan en toen ging het wel.  Wel wat tijd verloren want hier had ik tijd kunnen goed maken op de mannen die met pak hadden gezwommen, niet dus. 
Het fietsen ging goed.  Trainer Mario had gezegd dat ik een zo groot mogelijke versnelling moest kiezen die ik nog soepel rond kon draaien.  Dat heb ik gedaan.  Het eerste stuk wind mee reed ik tegen de 40 en langs het kanaal wind tegen 32.  Ik haalde er een aantal in en toen we terug de brug afreden deed ik mijn voeten uit mijn schoenen want papa had gezegd dat dit de ideale plaats was, Dat was ook zo maar ik kreeg mijn voeten er niet goed uit zodat ik tot aan de wissel nog amper getrapt heb.  Toch had ik een 2de fietstijd, dat is goed, de trainingen van de afgelopen weken hebben goed geholpen. 
Deze keer ging de wissel wel goed.  In het begin van het lopen voelde ik weer die steken in de zij opkomen.  Ik probeerde goed te ademen en toen gingen ze weg.  1 atleet heeft mij nog ingehaald.  Ik was 12de na het zwemmen, 6de na het fietsen en uiteindelijk 5de geworden. Zal alleen nog wat moeten oefenen op die wissels want die moeten zeker sneller.
Maar dit was heel fijn om te doen, eigenlijk veel leuker dan een zwemloop.

De uitslag hier, we zijn allemaal "gechickt", dat wil zeggen dat een meisje voor een jongen eindigt.

Foto's van Helen vind je hier

Filmpjes vind je hier en hier en hier en hier

2 opmerkingen:

Stefan zei

Proficiat Jarno. Je heb een pracht prestatie neergezet gisteren. Leuke filmpjes trouwens!

Anoniem zei

Knap gedaan Jarno , doe zo verder
Ironmac