maandag 15 augustus 2011

Sterke Peren en anderen

Een verlengd triatlonweekend met op zaterdag de immer sfeervolle Sterke Peer in Wuustwezel, op zondag de niet stayer in Lommel en vandaag maandag, feestdag met het BK in Izegem.  Tussendoor was er ook nog het Europees Kampioenschap 70.3 in Wiesbaden.  Vraag me eigenlijk af waarom die Duitsers zichzelf steeds die titel EK toe eigenen.  Want ook Frankfurt heet het EK te zijn.

De Sterke Peer in Wezel city lokt zoals steeds een hoop enthousiaste top en amateurtriatleten. Een spannende wedstrijd werd het met Lander Dircken die in de laatste meters nog thuisatleet Marten Van Riel bij de lurven nam. Stijn Noens werd 3de. Veel jong geweld vooraan in de uitslag bij de mannen net zoals bij de vrouwen waar Jolien Lewyllie het haalde voor Anke Matthyssen en Silke Bäumer.  ETL'er Mario werd knap 8ste tussen dit jonge geweld.

Bekijk hier het filmpje en hier de uitslagen

In Lommel ging de Nederlander Sven Strijk met de overwinning lopen.  Van start tot finish aan de leiding.  Hardrijder Dirk Bullen kwam nog wel opzetten in het fietsonderdeel en reed als enige onder het uur. Maar dan was het aan de snelle lopers. De mannen van het BK in Eupen vorige week deden het zeker niet slecht. Tim Brydenbach werd 2de en Ruben Geys vervolledigden het podium.  Wouter Vander Mast werd knap 4de en Bart Schrooyen 10de. Dirk Bullen uiteindelijk 11de. Bij de vrouwen was de overwinning voor Joke Coysman die Marjolein Truyers (BK 1/2 vorige week in Eupen) en Liesbet De Schrijver vooraf ging.
Mario voor de 2de dag op rij aan de bak pakte een 16de plaats.  Zwemtrainer Koen nam voor de laatste keer deel in Lommel met een 30ste plaats en 2de H40.  In schoonheid eindigen noemen ze dat. Jttl'er Jasper Haesen deed het uitstekend op de 1/8 afstand.  Een 10de plaats algemeen en 1ste H18.  Proficiat.

Hier de uitslagen

In Wiesbaden stond een sterk deelnemersveld aan de start en 2 Belgische vrouwen bikkelden er mee voor een topklassering.  Sophie De Grootte werd uiteindelijk 6de maar had lange tijd zicht op een podiumplaats.  Sofie Goos moest vrede nemen met plaats 9.  Winnares werd Karin Thürig die op het einde van dit jaar de triatlonkap over de haag gooit voor Eva Wutti en good old Natasha Badmann, intussen toch al 44 jaar.
Bij de mannen was Andreas Böcherer de beste voor Ospaly en Krnavek.

Hier de uitslagen

Geen opmerkingen: