zondag 7 augustus 2011

Van Norseman tot Regensburg

Tim Deboom heeft zaterdag de Norseman op zijn naam geschreven in een tijd van 11u18'. Belgen aan de start? Helaas niet dit jaar.  De zwemstart was al van plaats veranderd omdat het water zeer koud was(17°) waardoor ook het fietsen 20km langer werd. Voor de eerste 150 atleten was er geen probleem maar toen sloeg het weer plots om en begon het keihard te regenen en te waaien zodat er 26 atleten waren die moesten opgeven in het zwemmen. (zie foto).

Helen Jenkins zette diezelfde dag Londen op zijn kop door haar thuisrace de ITU London Dextro Energy triatlon te winnen op het parcours waar volgend jaar de olympische triatlon doorgaat.  Enige Belgische vertegenwoordigdster over het kanaal was Katrien Verstuyft met een 27ste plaats. Haar beste resultaat ooit in een WCS wedstrijd twitterde ze en dat in een zwaarder deelnemersveld dan op de Olympische Spelen.
Bij de mannen was het weer Allister Brownlee die met de overwinning ging lopen, ditmaal was zijn broer Jonathan 3de, de Rus Brukhankov werd 2de. Opvallend was wel dat Brownlee in de 2de fietsronde wegdemareerde, 3 man meekreeg en ze samen 1' uitliepen op het grote peleton om dan uiteindelijk 10km te lopen in 29'50"....  Belgen? Neen! Klik hier voor de uitslagen.

Zaten die dan allemaal in Eupen op het Belgisch Kampioenschap halve triatlon? Er waren er veel maar zoals vaak sturen de echte toppers hun kat naar deze kampioenschappen, wegens niet interessant??? of te weinig poen???? Dit doet trouwens niets af aan de prestaties van zij die wel op het appel waren. Tim Brydenbach nam de titel mee naar huis voor Wouter Vandermast (die ook 1ste H20 werd) en Hannes Vandermoere.  Bij de vrouwen was de Belgische titel voor Marjolein Truyers, 2de Melanie Matthys en 3de Debbie Verstraeten.  Johan Smolders pakte de H40 titel en Frederik Vandermersch die van de H50. Jammer genoeg geen ETL'ers aan de start in Eupen. Patrick Erkens stond ingeschreven maar moest door problemen met de luchtwegen forfait geven. Klik hier voor de uitslagen.

In Geel was er de Powerman met overwinningen voor Anthony Le Duey en Kerstens May.  Belgen? Ja, eerste Belg Wim De Kort op een 5de plaats.  Bij de vrouwen kon Alexandra Tondeur de eer hoog houden met een 3de plaats.  Klik hier voor de uitslagen. ETL'er Hugo Lenaerts zag het harde trainingslabeur beloond met een mooie 30ste plaats

In Regensburg tenslotte was de overwinning voor Markus Fachbach en bij de vrouwen pakte Mary Beth Ellis na Klagenfurt haar 2de Ironmanzege op een maand tijd.  Christian Meuser werd 2de in zijn categorie, of dat volstaat voor een Kona ticket zullen we eerdaags wel horen. Opvallend, slechts 2 atleten liepen hun marathon onder de 3u.  Winnaar Fachbach en winnaar M30-34 Bas Diederen. Eddy Dols stond als clublid aan de start en liep over de finish in een tijd van 12u04 met een erg moeilijke marathon.  S : 59'18 - B : 5u21'45 - R : 5u33'07
Maar hoe zit het nu met Andreas Raelert die per deelnemer die voor hem eindigde een bedrag aan een goed doel stortte.  Hij was 5de uit het water maar vanaf dan was het "toeristentempo" of toch zoiets.  5u07 gefietst en 4u17 gelopen was goed voor een eindtijd van 10u21 met een 335ste plaats als gevolg.  Dat wordt dus 334x ... € voor een goed doel.

Geen opmerkingen: