maandag 22 augustus 2011

Weekend recap

Voorbije weekend stond Lausanne in het teken van het WK sprint triatlon zowel individueel als per mixed team.  Bij de mannen was  het de jongste Brownlee (die met de ongeschoren benen) die de kroon naar zich toehaalde. Hij liep er Gomez en zijn eigen broer vanaf met een afsluitende 5km in 14'24.  Van Belgische zijde was er een 41ste plaats voor Peter Croes en een 57ste voor Simon De Cuyper.  Bij de vrouwen won Riveros Diaz voor Jackson en Hewitt.  Charlotte Deldaele finishte als enige Belgische deelneemster op een 47ste plaats.
Bij de team aflossing ging Engeland met de hoofdprijs lopen. De Belgische ploeg met Katrien Verstuyft, Simon De Cuyper, Sofie Hooghe en Peter Croes werd 15de.

In Karlovy Vary stond Bart Arnouts aan de start van een ITU triatlon European cup wedstrijd.  Hij gaf er de brui aan tijdens het fietsen in wat hij zelf één van zijn slechtste wedstrijden ooit noemt.

Resultaten vind je hier

In het Oostenrijkse Weyer was Joerie Vansteelant heer en meester in de powerman duatlon Austria.  Een generale repetitie voor de Powerman in Zofingen binnen 2weken.

Meer info hier

Tenslotte in de Ironman 70.3 Timberman waren de favorieten Henning en Wellington de beste. Niks opmerkelijk op zich. Wellington werd 8ste algemeen en ook daar kijken we tegenwoordig niet meer echt van op. In Zuid Afrika flikte ze het al eens in een volledige triatlon om de snelste looptijd van iedereen op de tabellen te zetten en nu in een 70.3 chickte ze op 1 na alle mannen in het lopen.  Die ene dat was dan nog een AG.

Meer info hier

Misschien nog rap dat Stephen Bayliss Challenge Vichy won, waarschijnlijk in de roes van nieuwbakken papa.  Amy Marsh won bij de vrouwen. Dat vind je hier.

Geen opmerkingen: