dinsdag 30 augustus 2011

Nieuwe "zwemogen"

Vandaag zijn onze nieuwe zwembrilletjes garriveerd.  Komende weken en maanden zullen onze ogen kijken door deze brilletjes.

Jarno : Zoggs Predator Wiro Frame White















Voor mezelf heb ik volgend exemplaar besteld : Blueseventy Hydravision

5 minuten en 5 seconden

5'05" had de nieuwbakken IM Melbourne nodig om uit te verkopen.  Een nieuw record op de Ironman markt. Het is de eerste editie van wat ze de Asia-Pacific Challenge noemen.  Een triatlon in de metropoolstad Melbourne. Datum van het gebeuren 25 maart 2012. Het is intussen al de 3de IM wedstrijd op Australische bodem.

Om even verder te gaan in het IM gebeuren kunnen we toch met plezier melden dat Bert Jamaer in Canada door het behalen van een derde plaats ginder zich met kwasi zekerheid heeft kunnen kwalificeren voor Hawaï.  Dat zal een serieuse opsteker zijn voor Bert na de klierkoortsperikelen van een half jaar geleden.

Dit wil dus zeggen dat volgende Belgische pro's aan de start van IM Hawaï zullen staan.  Sofie Goos, Tine Deckers, Marino Vanhoenacker, Frederik Van Lierde, Axel Zeebroek en Bert Jamaer.

zondag 28 augustus 2011

Triatlon Viersel

Gisteren heb ik voor het eerst aan een jeugdC triatlon deelgenomen.  Na Kamperland vorig jaar was dit de 2de keer dat ik in open water zwom. 
Er waren er veel met een pak aan maar zo zonder pak was het water helemaal niet zo koud.  Het zwemmen ging wel goed maar het was moeilijk om te zien waar we uit moesten.
De wissel ging helemaal niet goed.  Ik had maar 1 van de klittebanden van mijn schoen open gedaan omdat ik dat anders ook zo doe, maar deze keer met natte voeten kreeg ik ze niet aan.  Ik viel zelfs om op een bepaald moment.  Na wat gesuggel dan toch bij de 2de schoen de andere klittebanden ook open gedaan en toen ging het wel.  Wel wat tijd verloren want hier had ik tijd kunnen goed maken op de mannen die met pak hadden gezwommen, niet dus. 
Het fietsen ging goed.  Trainer Mario had gezegd dat ik een zo groot mogelijke versnelling moest kiezen die ik nog soepel rond kon draaien.  Dat heb ik gedaan.  Het eerste stuk wind mee reed ik tegen de 40 en langs het kanaal wind tegen 32.  Ik haalde er een aantal in en toen we terug de brug afreden deed ik mijn voeten uit mijn schoenen want papa had gezegd dat dit de ideale plaats was, Dat was ook zo maar ik kreeg mijn voeten er niet goed uit zodat ik tot aan de wissel nog amper getrapt heb.  Toch had ik een 2de fietstijd, dat is goed, de trainingen van de afgelopen weken hebben goed geholpen. 
Deze keer ging de wissel wel goed.  In het begin van het lopen voelde ik weer die steken in de zij opkomen.  Ik probeerde goed te ademen en toen gingen ze weg.  1 atleet heeft mij nog ingehaald.  Ik was 12de na het zwemmen, 6de na het fietsen en uiteindelijk 5de geworden. Zal alleen nog wat moeten oefenen op die wissels want die moeten zeker sneller.
Maar dit was heel fijn om te doen, eigenlijk veel leuker dan een zwemloop.

De uitslag hier, we zijn allemaal "gechickt", dat wil zeggen dat een meisje voor een jongen eindigt.

Foto's van Helen vind je hier

Filmpjes vind je hier en hier en hier en hier

vrijdag 26 augustus 2011

Triatlonkamp Herentals, net terug

We zijn terug thuis.  Vandaag hebben we nog in open water gezwommen maar door verschillende onweders is het maar een korte training geworden.  Maar het is al genoeg geweest deze week.  Een paar keer goed erdoor gezeten maar het was fijn.  Ik heb andere ateleten van mijn leeftijd beter leren kennen (Mathias, Pepijn, Jules, Timo) en nu ook eens met andere trainers getraind, leuk.  Volgend jaar wil ik zeker opnieuw mee gaan.  We hebben deze week 4 keer gezwommen.  3 keer in een 25m buitenbad en 1 keer vandaag dus in open water. Onze groep kreeg zwemtraining van Gilles Cottyn. 3 keer gelopen, vooral in het bos. We hebben een keer of 2 gefietst alles bij mekaar 80km.  Eén van de plezanste zaken was dat we in Viersel naar het parcours van de wedstrijd zijn geweest en onze wissels hebben mogen oefenen.  Morgen heb ik daar voor de eerste keer een triatlon jeugd C wedstrijd.
Maandag heb ik nog stukken gehad aan het plaatje van mijn koersschoen, er was een stuk afgebroken.  Papa heeft dan aan Mario zijn pedalen en plaatjes van zijn TT bike mee gegeven.  Ik denk dat ik ze er op laat staan ;-)
Voor de rest was het eten niet slecht, er waren wel een paar zaken bij die ik niet at.  's Avonds deden we dan eens een spelleke of keken we naar een film.  Om 21u45 moesten we gaan slapen en opstaan deden we om 7u30-7u45.

Nu ga ik met de beentjes omhoog liggen in de zetel want Mario heeft gezegd dat ik goed moet rusten voor morgen :-)

Foto's van ons kamp vind je hier

Arch to Arc triatlon

Geen gewone lange afstandstriatlon.  Het is een solo onderneming die vertrekt in Londen en in Parijs aan komt. 
Vetrekpunt : The Marble Arch in Londen. Je loopt dan tot in Dover. (+/-130K)
Daar trek je je wetsuit aan en zwemt het kanaal over tot in Calais.
Vanuit Calais vertrek je dan met de fiets tot in Parijs (290K) tot aan de Arc de Triomphe

Een zekere Eddy Ette heeft het record in handen. 81hr05’
Vorige week is een vrouw er voor de eerste keer in geslaagd om dit "onding" tot een goed einde te brengen.  Ze deed 97 uur over de onderneming.
Tot nu toe zijn er slechts 8 atleten die de finish gehaald hebben.

Klik hier voor meer info

donderdag 25 augustus 2011

Triatlonkamp Herentals




In afwachting van de indrukken en impressies van Jarno over dit kamp, kan je nu al vast enkele updates lezen door trainer Mario, klik hier en hier.

En zaterdag komen supporteren in Viersel, start Jarno om 11u30

maandag 22 augustus 2011

Triatlonkamp

Vandaag ben ik op triatlonkamp vertrokken.  We zitten in Herentals.  Dit is ons verblijf, klik hier.  Meer info over het kamp met helemaal onderaan een weekschema staat hier
Afgelopen week heb ik samen met papa nog eens goed doorgetraind.
Maandag : 42.5km gefietst, het verste dat ik tot nu toe ooit geweest ben
Dinsdag : looptraining met 6x200m interval, totaal afstand 5.3km
Woensdag : looptraining Jttl, 6.6km
Donderdag : zwemtraining Jttl
Vrijdag : fietsen 32.5km met 4x1km wedstrijdtempo
Zaterdag : fiets en looptraining Jttl
Zondag : rust
Ma-Vr : triatlonkamp Herental
Za : jeugd C triatlon Viersel

Zondag heb ik mijn fiets nog gepoetst en merkte ik dat mijn achterste bandje heel fel versleten was, de draad kwam er door.  Naar papa gebeld op het werk en dankzij Kurt @BikesClaesens rij ik vandaag rond met 2 spiksplinternieuwe Continentals. 

Weekend recap

Voorbije weekend stond Lausanne in het teken van het WK sprint triatlon zowel individueel als per mixed team.  Bij de mannen was  het de jongste Brownlee (die met de ongeschoren benen) die de kroon naar zich toehaalde. Hij liep er Gomez en zijn eigen broer vanaf met een afsluitende 5km in 14'24.  Van Belgische zijde was er een 41ste plaats voor Peter Croes en een 57ste voor Simon De Cuyper.  Bij de vrouwen won Riveros Diaz voor Jackson en Hewitt.  Charlotte Deldaele finishte als enige Belgische deelneemster op een 47ste plaats.
Bij de team aflossing ging Engeland met de hoofdprijs lopen. De Belgische ploeg met Katrien Verstuyft, Simon De Cuyper, Sofie Hooghe en Peter Croes werd 15de.

In Karlovy Vary stond Bart Arnouts aan de start van een ITU triatlon European cup wedstrijd.  Hij gaf er de brui aan tijdens het fietsen in wat hij zelf één van zijn slechtste wedstrijden ooit noemt.

Resultaten vind je hier

In het Oostenrijkse Weyer was Joerie Vansteelant heer en meester in de powerman duatlon Austria.  Een generale repetitie voor de Powerman in Zofingen binnen 2weken.

Meer info hier

Tenslotte in de Ironman 70.3 Timberman waren de favorieten Henning en Wellington de beste. Niks opmerkelijk op zich. Wellington werd 8ste algemeen en ook daar kijken we tegenwoordig niet meer echt van op. In Zuid Afrika flikte ze het al eens in een volledige triatlon om de snelste looptijd van iedereen op de tabellen te zetten en nu in een 70.3 chickte ze op 1 na alle mannen in het lopen.  Die ene dat was dan nog een AG.

Meer info hier

Misschien nog rap dat Stephen Bayliss Challenge Vichy won, waarschijnlijk in de roes van nieuwbakken papa.  Amy Marsh won bij de vrouwen. Dat vind je hier.

vrijdag 19 augustus 2011

Vector

Vector is de nieuwe powermeter van Garmin. Geen gedoe meer met het vervangen van trapassen of wielen. Gewoon de vectorpedalen op je fiets draaien en klaar is kees. De Vector geeft zowel links als rechts aparte powerdata weer.  De pedalen zullen vanaf maart 2012 op de markt komen en de richtprijs is 1500$.

Hier vind je meer info en hier een filmpje

dinsdag 16 augustus 2011

Looptraining Jarno

Looptraining van Jarno van vandaag : 2K WU met enkele korte versnellingen -> 6x200 met als rec. 100m wandelen + 100m joggen -> rest CD. Totale afstand 5.35km

Bekijk hier de training

PS : shame on me, hij liep me er tijdens de intervalletjes vlot van af.

Croes verlengt zijn titel

Peter Croes is gisteren Belgisch Kampioen op de olympische afstand geworden.  In Izegem was hij voor het 2de jaar op de rij de beste Belgische kwarttriatleet.  Hij ging zijn SMO teamgenoot Simon De Cuyper vooraf met 20". Beide waren dan ook de sterkste lopers en liepen als enigen onder de 35'.  De Cuyper zelfs onder de 34'. Croes verwoordde het als volgt op Twitter :"BINGO, met een fantastische 2de, eigenlijk een sterkere 2de ... "
Pieter Heemeryck werd 3de en 1ste HU23.  Andere titels waren weggelegd voor : (zoals het past dames eerst)
Dames senioren : Joke Coysman, DU23 Hooghe Sofie en eerste vrouw algemeen. Bij de H40 ging de titel naar Maik Nellen voor Johan Smolders die dus naast de dubbel (1/2 + 1/4) grijpt en Luc Geerts was de beste H50.  Alle podia kan je hier nog eens bekijken.

De toppers van de lange afstand Van Lierde en Colpaert werden respectievelijk 9de en 13de.

De algemene uitslag kan je hier bekijken.

En hier een verslagje van de wedstrijd van Pieter Heemeryck

maandag 15 augustus 2011

Jarno's Bike workout

Jarno's bike workout op 15/8

Sterke Peren en anderen

Een verlengd triatlonweekend met op zaterdag de immer sfeervolle Sterke Peer in Wuustwezel, op zondag de niet stayer in Lommel en vandaag maandag, feestdag met het BK in Izegem.  Tussendoor was er ook nog het Europees Kampioenschap 70.3 in Wiesbaden.  Vraag me eigenlijk af waarom die Duitsers zichzelf steeds die titel EK toe eigenen.  Want ook Frankfurt heet het EK te zijn.

De Sterke Peer in Wezel city lokt zoals steeds een hoop enthousiaste top en amateurtriatleten. Een spannende wedstrijd werd het met Lander Dircken die in de laatste meters nog thuisatleet Marten Van Riel bij de lurven nam. Stijn Noens werd 3de. Veel jong geweld vooraan in de uitslag bij de mannen net zoals bij de vrouwen waar Jolien Lewyllie het haalde voor Anke Matthyssen en Silke Bäumer.  ETL'er Mario werd knap 8ste tussen dit jonge geweld.

Bekijk hier het filmpje en hier de uitslagen

In Lommel ging de Nederlander Sven Strijk met de overwinning lopen.  Van start tot finish aan de leiding.  Hardrijder Dirk Bullen kwam nog wel opzetten in het fietsonderdeel en reed als enige onder het uur. Maar dan was het aan de snelle lopers. De mannen van het BK in Eupen vorige week deden het zeker niet slecht. Tim Brydenbach werd 2de en Ruben Geys vervolledigden het podium.  Wouter Vander Mast werd knap 4de en Bart Schrooyen 10de. Dirk Bullen uiteindelijk 11de. Bij de vrouwen was de overwinning voor Joke Coysman die Marjolein Truyers (BK 1/2 vorige week in Eupen) en Liesbet De Schrijver vooraf ging.
Mario voor de 2de dag op rij aan de bak pakte een 16de plaats.  Zwemtrainer Koen nam voor de laatste keer deel in Lommel met een 30ste plaats en 2de H40.  In schoonheid eindigen noemen ze dat. Jttl'er Jasper Haesen deed het uitstekend op de 1/8 afstand.  Een 10de plaats algemeen en 1ste H18.  Proficiat.

Hier de uitslagen

In Wiesbaden stond een sterk deelnemersveld aan de start en 2 Belgische vrouwen bikkelden er mee voor een topklassering.  Sophie De Grootte werd uiteindelijk 6de maar had lange tijd zicht op een podiumplaats.  Sofie Goos moest vrede nemen met plaats 9.  Winnares werd Karin Thürig die op het einde van dit jaar de triatlonkap over de haag gooit voor Eva Wutti en good old Natasha Badmann, intussen toch al 44 jaar.
Bij de mannen was Andreas Böcherer de beste voor Ospaly en Krnavek.

Hier de uitslagen

zondag 14 augustus 2011

Jarno's trainingsweek

Zaterdag :
VM : loop en fietstraining Jttl
NM : samen met papa 25km fietsen, een aantal keren 1km volle bak rijden, of een bergje op knallen

Zondag : /

Maandag : zwemtraining Jttl

Dinsdag : ben ik alleen gaan fietsen tot bij opa. Die is dan met mij terug naar huis gereden, 25km

Woensdag : looptraining Jttl op Beukeberg

Donderdag
NM : 4,6km lopen : 1km rustig, km 2-3 doorlopen en de rest rustig uitlopen
AV : zwemtraining Jttl

Vrijdag : /

Zaterdag :
VM : fietsen Jttl + 1km loslopen
NM : Loopwedstrijdje Sterke Peer 800m   

vrijdag 12 augustus 2011

"Milieuvriendelijk" triatlonnen

Zwerfvuil na een triatlon. Veel organisatoren kennen het en het is een extra dagtaak om na een wedstrijd lege verpakkingen van gels en energierepen gaan op te rapen.  In een aantal landen en wedstrijden zijn er al speciale zones opgericht om je "vuil" in weg te gooien.  Tijdens het triatlon en duatlon weekend in Viersel zal er een proefproject lopen waarin er een dropzone zal ingericht worden om het zwerfvuil tegen te gaan.  Bij succes zal het waarschijnlijk een soort van verplichting worden bij wedstrijden over het ganse land.

Kijk hier voor de extra info

Een "Speciali(alleke)zed"


Specialized doet iets speciaals voor de triatleten.
Elke Kona qualifier met een Specialized fiets kan zijn vehikel gratis en voor niets op kosten van het fietsmerk naar Kona laten vliegen en terug naar huis, als ge'm dan nog terug mee wilt, natuurlijk :-).  1 minpuntje, enkel voor USA citizens.

Hier staat het, rood op wit

woensdag 10 augustus 2011

5.82

5.82m, de maximum versnelling die een 12 jarige mag duwen tijdens een wedstrijd.  Omdat Jarno al lang aan't zagen was van, mijn versnellingen zijn te klein en dit en dat....  dit dus even opgezocht. 5.82m komt overeen met een 42x16 of een 51x19 Met een 48x18, net de grootste versnelling die hij op zijn fiets heeft staan, maakt hij 5.58m.  Dus nu is't gedaan met zagen en in Viersel dan maar knallen op de 48x18 ....

Geen 1 miljoen $ voor de Raelerts

K-Swiss kan de beloofde 1 miljoen $ voor een eerste en tweede plaats op Hawaï door de Raelert broertjes rustig terug opbergen en aan iets anders spenderen.
Voor Andreas is er geen probleem.  Hij heeft vorige week aan de eisen voor de KPR voldaan en kan zonder problemen naar Kona. Michael is een ander paar mouwen.  Hij zei af voor Frankfurt omwille van een blessure en moet nu ook afzeggen voor 70.3 Wiesbaden omdat de blessure nog onvoldoende genezen is.  Bijgevolg heeft hij op aanraden van de dokters ook maar besloten Hawaï te laten varen en zijn blik nu te richten op het WK 70.3 in Las Vegas.  In 2012 doen de broertjes een nieuwe poging op een 1-2 op de Big Island.

Hier het bericht op de Raelert site

maandag 8 augustus 2011

Hoe zou het zijn met ...

Allister Brownlee is op dit moment veruit de beste kwarttriatleet op deze aardbol.  Er kan volgend jaar maar 1tje de Olympische titel mee naar huis nemen.  Hoe deden enkele van de "oud"gedienden die in het verleden op het juiste moment hun kop aan het venster uit staken het dit weekend.

Simon Whitfield : de eerste gouden medaille winnaar in triatlon op de Olympische Spelen in Sydney in het jaar 2000.  Intussen is Simon 36 jaar en in Londen werd hij 23ste.  Whitfield die in tegenstelling tot de vorige jaren zijn trainingen van elke dag intensief heeft omgegooid en nu meer duurtraining doet beseft dat hij nog een hele stap moet zetten om volgend jaar te schitteren in Londen.  Hijzelf zegt het zo :"Trained hard, executed well. Result simply reflected where we’re currently at. Solid swim, smart ride, ran as fast as I could #mustrunfaster"

Jan Frodeno : de laatste Olympische gouden medaille winnaar werd 11de in Londen.  Hij zegt het volgende :"Olympics here I come! Content to finally survive a race in the rain, struggling to be happy about 11th. #WhoCares-GotATicket;))"

Macca : McCormack, kweet het niet maar de ITU wedstrijden die hij deed trekken op nie veel.  Ofwel geeft hij op ofwel is de uitslag zelfs nog niet om naar huis te schrijven. In Hamburg 26ste met een looptijd van 31'53 tgo de snelste lootijd van 29'47. Ook nu weer problemen met de hamstrings en opgave. "Torn hamstring retired early. I am going home to Australia for treatment. Brownlees off the front. Told you so!"
Misschien is die Olympische droom toch wat te hoog gegrepen voor Macca.

zondag 7 augustus 2011

Van Norseman tot Regensburg

Tim Deboom heeft zaterdag de Norseman op zijn naam geschreven in een tijd van 11u18'. Belgen aan de start? Helaas niet dit jaar.  De zwemstart was al van plaats veranderd omdat het water zeer koud was(17°) waardoor ook het fietsen 20km langer werd. Voor de eerste 150 atleten was er geen probleem maar toen sloeg het weer plots om en begon het keihard te regenen en te waaien zodat er 26 atleten waren die moesten opgeven in het zwemmen. (zie foto).

Helen Jenkins zette diezelfde dag Londen op zijn kop door haar thuisrace de ITU London Dextro Energy triatlon te winnen op het parcours waar volgend jaar de olympische triatlon doorgaat.  Enige Belgische vertegenwoordigdster over het kanaal was Katrien Verstuyft met een 27ste plaats. Haar beste resultaat ooit in een WCS wedstrijd twitterde ze en dat in een zwaarder deelnemersveld dan op de Olympische Spelen.
Bij de mannen was het weer Allister Brownlee die met de overwinning ging lopen, ditmaal was zijn broer Jonathan 3de, de Rus Brukhankov werd 2de. Opvallend was wel dat Brownlee in de 2de fietsronde wegdemareerde, 3 man meekreeg en ze samen 1' uitliepen op het grote peleton om dan uiteindelijk 10km te lopen in 29'50"....  Belgen? Neen! Klik hier voor de uitslagen.

Zaten die dan allemaal in Eupen op het Belgisch Kampioenschap halve triatlon? Er waren er veel maar zoals vaak sturen de echte toppers hun kat naar deze kampioenschappen, wegens niet interessant??? of te weinig poen???? Dit doet trouwens niets af aan de prestaties van zij die wel op het appel waren. Tim Brydenbach nam de titel mee naar huis voor Wouter Vandermast (die ook 1ste H20 werd) en Hannes Vandermoere.  Bij de vrouwen was de Belgische titel voor Marjolein Truyers, 2de Melanie Matthys en 3de Debbie Verstraeten.  Johan Smolders pakte de H40 titel en Frederik Vandermersch die van de H50. Jammer genoeg geen ETL'ers aan de start in Eupen. Patrick Erkens stond ingeschreven maar moest door problemen met de luchtwegen forfait geven. Klik hier voor de uitslagen.

In Geel was er de Powerman met overwinningen voor Anthony Le Duey en Kerstens May.  Belgen? Ja, eerste Belg Wim De Kort op een 5de plaats.  Bij de vrouwen kon Alexandra Tondeur de eer hoog houden met een 3de plaats.  Klik hier voor de uitslagen. ETL'er Hugo Lenaerts zag het harde trainingslabeur beloond met een mooie 30ste plaats

In Regensburg tenslotte was de overwinning voor Markus Fachbach en bij de vrouwen pakte Mary Beth Ellis na Klagenfurt haar 2de Ironmanzege op een maand tijd.  Christian Meuser werd 2de in zijn categorie, of dat volstaat voor een Kona ticket zullen we eerdaags wel horen. Opvallend, slechts 2 atleten liepen hun marathon onder de 3u.  Winnaar Fachbach en winnaar M30-34 Bas Diederen. Eddy Dols stond als clublid aan de start en liep over de finish in een tijd van 12u04 met een erg moeilijke marathon.  S : 59'18 - B : 5u21'45 - R : 5u33'07
Maar hoe zit het nu met Andreas Raelert die per deelnemer die voor hem eindigde een bedrag aan een goed doel stortte.  Hij was 5de uit het water maar vanaf dan was het "toeristentempo" of toch zoiets.  5u07 gefietst en 4u17 gelopen was goed voor een eindtijd van 10u21 met een 335ste plaats als gevolg.  Dat wordt dus 334x ... € voor een goed doel.

woensdag 3 augustus 2011

Aandenken

Een aandenken, de ene keer krijg je een medaille, de andere keer een T-shirt.  Voor Jelle maakt het allemaal niet uit.  Zijn aandenken aan de looptraining vandaag was het doosje waarin het ijsje zat, met bijhorende tattoo en lepeltje.

Having fun

Een mooi stukje interview met Wellington en Vanhoenacker over vooral motivatie en fun blijven hebben in de sport.

Een quote die meteen op valt is deze :
"In my single-minded pursuit of personal bests, I somehow lost sight of having fun".

Klik hier voor het artikel

dinsdag 2 augustus 2011

1500m

Bij het nieuwe wereldrecord 1500m zwemmen had ik zoiets van wauw.  Hier de splits van Sun Yang, een bijna 2m (1m98) grote Chinees  Iedereen die een beetje kan zwemmen weet dat dit wel echt hard is.
Eerste 50m in 27.08, vanaf dan elke 50m tss 29.17 en 29.55, de voorlaatste 50m in  28.28 en de laatste 50m in 25.94
Hier kan je alle tijden nog eens bekijken en hier een filmpje

Andreas Raelert voor het goede doel in Regensburg

Andreas Raelert zal komende zondag aan de start staan van Ironman Regensburg.  Tis een beetje van "moeten" want hij heeft nog steeds niet voldaan aan de regels van de KPR die zeggen dat een atleet 1 ironman moet doen in het kwalificatiejaar buiten Kona.

Raelert die enkele weken terug het wereldrecord in Roth scherper stelde zal in Regensburg niet voor de eerste plaats strijden.  Hij moet enkel finishen, hij heeft sowieso punten genoeg.  Dus kwam het idee om iets voor het goede doel te doen.  Voor elke atleet die voor hem eindigt zal er een bedrag van 10-20€ geschonken worden aan een goed doel.  Andreas denkt zo ergens in het midden van het pak te eindigen zodat het toch een behoorlijk bedrag wordt.  Welk goed doel weten ze nog niet, hij vraagt dan ook suggesties door te sturen.

Lees hier het bericht op de Raelert website

maandag 1 augustus 2011

Stadler op pensioen

Amper 4 weken na zijn hartoperatie heeft 2-voudig Hawaï winnaar Norman Stadler aangekondigd dat hij definitief stopt met triatlon.  Hij zegt zelf dat hij waarschijnlijk nooit meer een aanvaardbaar topnivaeu zal halen en gooit daarom de handdoek in de ring.

IMUK

Ironman UK kende gisteren een onverwachtte winnaar.  De Australiër Aaron Farlow brak het parcoursrecord en dit slechts een paar dagen nadat hij in de lange triatlon op AlpeD'huez had deelgenomen waar hij op de koop toe ook nog 3de werd.  Ander opmerkelijk feit is dat de jongeman in februari nog een been brak.  2de werd Guillaume Romain en 3de Nick Sanders.  Bij de vrouwen ging de hoofdprijs naar Grice Yvette, ook met een nieuw parcoursrecord, voor Caritt Johanna en Stadlmann Monika.  Er stonden slechts 12 pro's aan de start in Engeland. Dit is waarschijnlijk omdat dit slechts een 1000point race is voor de KPR.
Dat de Ironman over het kanaal niet echt populair is, zien we ook aan het feit dat er maar 4 Belgen aan de start stonden.  Nick Baelus werd 2de in de M35-39, Luc De Jaeger 7de in de M40-44. De andere 2, Dirk Baelus en Simon Belflamme moesten spijtig genoeg de handdoek in de ring gooien. 

Stephan Bayliss stond ook op de deelnemerslijst van deze wedstrijd maar die kwam niet opdagen omdat vrouwtje Bella, hoogzwanger, elk moment kon bevallen van hun eerste kindje.

Klik hier voor de volledige uitslagen