dinsdag 6 maart 2012

MATONG en HUUB


Neen dit is niet de titel van een nieuw kinderboek over triatlon maar wel de namen van 2 nieuwe wetsuits die op de markt komen.  Beiden hebben een Nederlands tintje.  
Allereerst Matong.  Matong is al langer op de markt als merk van triatlon en sportkledij.  De mensen achter dit merk zijn de oud-triatlontoppers Dennis en Tracy Looze. Het wetsuit kent een hoog drijfvermogen en is gemaakt van 39SCS Nano Cell Yamamoto neopreen en kent super-flexibele arm- en schouderpanels. De ritssluiting is ‘omgekeerd’ zodat deze tijdens het zwemmen niet kan worden opengetrokken. Het Matong-wetsuit komt uiteraard op de markt in een dames- en heren-model. Meer info vind je hier op de site van Triatlon226.
HUUB is dan weer een wetsuit dat ontworpen en ontwikkeld werd door Huub Toussaint, gezamenlijk met zwemcoaches van het Australische SwimSmooth en het Nationaal zwemcentrum Eindhoven. Zij brengen verschillende soorten pakken op de markt, kijk hier.  Enkele opvallende eigenschappen : meer flexibiliteit bij de biceps zodat een hoge elleboog beter wordt ondersteund. Ook is het pak bij de kuiten flexibeler voor meer bewegingsvrijheid bij de beenslag en verminderd risico op kramp. Een ander bijzonder puntje: het pak heeft geen grip-elementen op de onderarm zoals diverse andere wetsuits. Uit hun testen kwam naar voren dat deze geen voordeel opleveren, integendeel. Hier meer info.

Geen opmerkingen: