vrijdag 30 maart 2012

"De slag om Galveston Island"

De slag om de Ardennen, de Guldensporenslag en zo kunnen we nog wel enkele beruchte veldslagen opnoemen.  Dat het dit weekend in de Texas 70.3 een harde veldslag gaat worden staat wel vast.
Het zal een ware clash worden want niet de minste staan er aan de start. We sommen even op.
Lance Armstrong, na Panama weten we dat hij er klaar voor is en in zijn thuisstaat en met de nieuwe media aandacht, maar hij zal het tegen een sterker deelnemersveld moeten opnemen dan in Panama.
Chris Lieto, in Panama nog op zijn doos gekregen van de 7-voudige tour winnaar, dus hij zal wel op revanche uit zijn.
Sebastian Kienle, de Duitse hardrijder, dus die zal zeker mee in de clinch gaan.
Schildknecht, vorig jaar nog onder de 8u grens.
Tim O'Donnell, heeft al verschillende 70.3's op zak, de laatste enkele weken geleden.
Laat ingeschreven maar zeker rekening mee houden, onze eigen Marino Vanhoenacker.
En last but not least 70.3 wereldkampioen Michael Raelert.
Verder nog Amey, Rhodes, Major en nog een rits andere pro's.
Er zal hard gestreden worden in "De slag om Galveston Island"

Meer info over de wedstrijd hier.  Start is om 7u plaatselijke tijd.  Hier is het dan 14u.

Intussen is IM Melbourne 2013 al uitverkocht en dat in 4min57sec!!!

donderdag 29 maart 2012

Craig Crowie Alexander post Ironman Melbourne

Alexander over Melbourne, the mental thing, en the Lance Armstrong effect + Armstrong racing Kona.  Very interesting!

woensdag 28 maart 2012

Boerenkreek triatlon gaat toch door

Nadat eerder werd gemeld dat de Boerenkreek triatlon in 2012 niet zou doorgaan wegens wegwerkzaamheden en organisatorische redenen kwam nu het nieuws binnen dat de organisatie toch zijn schouders zal zetten onder de 26ste editie die zal doorgaan op 2 juni 2012.  Inschrijven kan vanaf 31 maart.  Meer info over de wedstrijd kan je hier vinden. 

Enkele opvallende foto's




Ze winnen alles, ze rijden met een paard extra!


Superman Jelle Geens


Wie durft dit aandoen?




Crowies helm in IM Melbourne





De goede voornemens, ze zijn nu al wel lang voorbij

maandag 26 maart 2012

JeugdC Duatlon Geluwe

2x205km met de auto rijden stond er gisteren op het programma, als rust was er dan een JeugdC duatlon in Geluwe.  Vertrokken in het warme zonnige Limburg en aangekomen in een koud en mistig Geluwe.  Gelukkig trok even voor de met 15' uitgestelde start de nevel weg en kwam de zon door.  Jarno, Maarten en Jaline moesten in hun allereerste JeugdC duatlon 2km lopen - 8km fietsen en als afsluiter 1km lopen.  Veel vraagtekens voor de start.


zondag 25 maart 2012

Van Lierde pakt podium in Melbourne.

De eerste uitgave van de Asian Pacific Ironman in Melbourne is een spannende geweest.  De beslissing viel pas vrij laat in de wedstrijd.  Nadat een vrij grote groep samen aan het lopen was begonnen konden 4 atleten zich afscheiden.  Crowie, Brown, Llanos en Van Lierde.  Even na halfweg liepen Brown en Alexander weg van de 2 anderen.  Pas op 7km van de finish kon de Ironman Hawaï winnaar van vorig jaar de Nieuw Zeelander afschudden.  Van Lierde werd knap 3de.  Debutant Bart Aernouts wist met een 2u42 marathon, daarmee liep hij een fractie sneller dan Van Lierde, de wedstrijd af te sluiten met een mooie 10de plaats.  Bert Jamaer de 3de Belg aan de start moest wegens een kuitblessure opgeven in het lopen.
Bij de vrouwen won Caroline Steffen voor Joyce en Carfrae.

De uitslagen vind je hier

zaterdag 24 maart 2012

ITU Mooloolaba

In Australië had dit weekend de opener van het ITU seizoen plaats.  2 Belgen aan de start. Peter Croes en Simon de Cuyper.  Beiden zaten in de kopgroep bij het fietsen.  De Cuyper liep een minuutje trager dan uiteindelijk winnaar Laurent Vidal en werd knap 11de.  Peter Croes viel terug in het lopen en werd 35ste.
2de werd Brad Kahlefeldt en David Hauss weer een Fransman werd 3de. Chris "Macca" McCormack die nog steeds gelooft dat hij naar de Olympisch Spelen kan, gaf op in het afsluitende lopen. De uitslagen vind je hier

Dit weekend is er in Melbourne ook nog de Asian Pacific Ironman waar maar liefst 4000 punten te verdienen zijn voor de Kona pro ranking, met aan de start Frederik van Lierde, debutant op de lange afstand Bart Aernouts en zijn ploeggenoot Bert Jamaer.  Ze zullen moeten optornen tegen  oa Craig Alexander, Eneko Llanos, Pete Jacobs ...

vrijdag 23 maart 2012

Lanzarote dagboek 2012 DAG 9+10

DAG 9 : viskes en natuurkundige wetten

Na het dipje van gisteren en de lange rit van morgen, weerom het IM parcours, vandaag een rustdag. Op 1x zwemmen na een volledige rustdag.
In de voormiddag na de zwemtraining met ons voeten in een bak vol viskes gaan zitten die de dode huidcellen en eelt opeten.  Veel gelach en gegiechel of wat had ge gedacht als ze aan uw voeten zitten.  Daarna wat geterrast waarna Werner en ik naar het zwembad trokken om de overige 2 wat op hun zenuwen te werken maar vooral om hen in hun 6x100 naar snelle tijden te stuwen.  En tis gelukt ook nog!  Daarna ne keer goed uitgebreid gaan eten waarna het voor de rest rust rust en nog ne keer rust was. Waarbij enkel tips en tricks uitgelegd werden om niet in slaap te vallen bij vermoeide vergaderingen of uiteenzettingen.  Pas op hé allemaal wetenschappelijk bewezen.  Eentje om te onthouden, maak de oorlelletjes nat met wat speeksel, ze zullen direct fris gaan aanvoelen, of ge ervan wakker gaat blijven ???? maar ge zijt dan toch bezig hé :-))

DAG 10 : geen sardienen maar storm op de Mirador.


woensdag 21 maart 2012

Lanzarote dagboek 2012 DAG 6+7+8

DAG 6 : pokkeheet

Denk dat dit één van de warmste dagen van ons verblijf ginder was.  28-29°.  Als je dan uit de wind ging liggen, pffff.  Opnieuw een rustig dagje na de kilometers van gisteren.  Een kort zwemmeke van 2900m en een kort loopke van een half uurke, gewoon effe de beentjes strekken en that's it.  De rest van de dag, rust, rust en nog eens rust. Dus dat betekende veel aan't zwembad liggen en goed eten en zeker genoeg drinken.


DAG 7 : Gr8 SBR day


dinsdag 20 maart 2012

Lanzarote dagboek 2012 : DAG 3+4+5

DAG 3 : eerste maal +100

Voor de eerste maal dit jaar een fietstraining over de 100km.  Tot nu toe enkel ritjes gedaan van 60-65km.  Was dus wel benieuwd wat dit ging geven. We reden via Timanfaya naar La Santa, Soo, Famara richting Teguise om dan effe af te dalen en via het monument terug naar Yaiza te rijden.  In vergelijking met de voorgaande dagen weinig wind, eigenlijk geen wind.  Voor de rest geen problemen gekend en veel kopwerk gedaan.  In het zicht van de meet wilden de 2 ploeggenoten mij er via een taktisch spelleke nog eraf rijden maar dat lukte niet.  Doordat hun kopman "de Wekke" er niet bij kon zijn waren ze op zoek naar een ander speerpunt. Zo werden er die avond al volop gesprekken begonnen voor een overstap van mij naar het team Hubo-SDS.  Het zouden lange gesprekken worden.

maandag 19 maart 2012

Lanzarote dagboek 2012 : DAG 1+ 2

Trainingsstages, ellenlange verhalen kan je er telkens wel van vertellen, maar soms zijn er van die stages die nog langer in het geheugen zullen blijven hangen, omdat ze zo .... ik zou bijna zeggen heroïsch waren want dit was er zo één.  Omstandigheden meegemaakt als nooit van tevoren, maar laat ons beginnen bij het begin, dag 1 dus.

Onze vlucht bleek een week voor vertrek 2uur te zijn uitgesteld.  Daar kwam de dag zelf nog een uur bij omdat er zeer veel wind was op de plaats van bestemming.  (Die is er toch altijd denk je dan, niet?). Na de tussenlanding in Gran Canaria kwamen we al een stuk in de namiddag aan in onze uitvalbasis.

DAG 1 : WIND

Er was inderdaad wind, veel wind, heel veel wind maar niks uitzonderlijks, dit hoort bij dit eiland net zoals frieten bij een frituur en bier in een café, enfin ge begrijpt wat ik bedoel.


zondag 18 maart 2012

Zeebroek en Verstuyft beiden 3de

Axel Zeebroek van het Uplace pro Triatlon Team heeft zijn seizoen goed afgetrapt.  In de 70.3 van San Juan kwam Axel samen met de kopgroep uit het water.  In het fietsen kon hij zelfs de leiding nemen en dankzij de snelste fietstijd een voorsprong van 1 minuut uitbouwen op naaste achtervolger O'Donnell.  Deze laatste was evenwel de betere loper en trok de overwinning naar zich toe.  Zeebroek werd op een 5 tal kilometer van het einde nog voorbij gestoken door Griffin om zo uiteindelijk 3de te worden.  Een mooie resultaat.  Volgende wedstrijd van Zeebroek wordt de Texas 70.3 met o.a.  Armstrong aan de start.
Bij de vrouwen kon Williamson haar titel verlengen voor Corbin en Vodickova.
De resultaten vind je hier

Katrien Verstuyft stond aan de start in Port Elizabeth voor een ITU premium cup. Ook zij kon in warme en winderige omstandigheden een 3de podiumplek uit de brand slepen.

dinsdag 6 maart 2012

10 dagen Lanzarote

Morgenvroeg vertrek ik voor 10 dagen richting Lanzarote.  Om te doen wat we graag doen.  Zwemmen, fietsen en lopen en wa chillen @ the pool in de vrije uurtjes.

Onze uitvalbasis : klik hier

Vorig jaar ook ginder geweest, klik hier en hier om die verhalen nog eens te lezen.
Ook 10dagen bewust zonder internet, allez misschien af en toe eens een tweetje doen :-)

Train ze ik zal dat ginder ook doen.

MATONG en HUUB


Neen dit is niet de titel van een nieuw kinderboek over triatlon maar wel de namen van 2 nieuwe wetsuits die op de markt komen.  Beiden hebben een Nederlands tintje.  
Allereerst Matong.  Matong is al langer op de markt als merk van triatlon en sportkledij.  De mensen achter dit merk zijn de oud-triatlontoppers Dennis en Tracy Looze. Het wetsuit kent een hoog drijfvermogen en is gemaakt van 39SCS Nano Cell Yamamoto neopreen en kent super-flexibele arm- en schouderpanels. De ritssluiting is ‘omgekeerd’ zodat deze tijdens het zwemmen niet kan worden opengetrokken. Het Matong-wetsuit komt uiteraard op de markt in een dames- en heren-model. Meer info vind je hier op de site van Triatlon226.
HUUB is dan weer een wetsuit dat ontworpen en ontwikkeld werd door Huub Toussaint, gezamenlijk met zwemcoaches van het Australische SwimSmooth en het Nationaal zwemcentrum Eindhoven. Zij brengen verschillende soorten pakken op de markt, kijk hier.  Enkele opvallende eigenschappen : meer flexibiliteit bij de biceps zodat een hoge elleboog beter wordt ondersteund. Ook is het pak bij de kuiten flexibeler voor meer bewegingsvrijheid bij de beenslag en verminderd risico op kramp. Een ander bijzonder puntje: het pak heeft geen grip-elementen op de onderarm zoals diverse andere wetsuits. Uit hun testen kwam naar voren dat deze geen voordeel opleveren, integendeel. Hier meer info.

Foto's van't weekend



Zagen wij zwart van de modder in Herderen, in de Strade Bianche zien ze wit van het stof .


Winnaar Henning in Abu Dhabi liep tot het bloed uit zijn schoenen kwam




Winnares in Abu Dhabi bij de vrouwen Nikki Butterfield, ex pro wielrennen en moeder



Slaapt 'm echt of doet hij alsof om van het gezaag van Mario af te zijn ;-)







The makeover (voor en na)




maandag 5 maart 2012

Herderen2012 : The movie

Herderen : the pictures



Ready to go


Het aftellen is begonnen



Pretty strong on the bike, op de grote plateau :-)









Dirty old man :-)










Veldrijden, neen triatlon Herderen


Podium H40

Voor en na, met dank aan Els en Vanish










Meer foto's vind je hier

zondag 4 maart 2012

Seizoensopener in Herderen

Meestal is het seizoensbegin 1 groot vraagteken.  Dit jaar was het niet anders.  Te weinig gezwommen, minder fietskilometers op  de teller dan de vorige jaren en lopen daar spreken we niet over, 2 trainingen per week waarin ik wel vooruitgang merk maar niks intensief laat staan iets op wedstrijdsnelheid.  Ne mens zou voor minder de mismoed krijgen zeker als je de dag ervoor ook nog eens die kloteshifter naar de vaantjes helpt en dus gedwongen grote plateau moet rijden.

Het zwemmen kunnen we kort zijn. Te weinig opgewarmd en eerlijk, de goesting was er niet echt. Toch 7'11 waar andere jaren 7'05.  Niet ver uit de richting gezien de povere zwemtrainingen dit jaar.
Het fietsen dan.  Een paar klein toerkes gedaan waar het niet vettig was :-) en dadelijk Koen Vanderluyten laten passeren.  Als wielrenner trekken die mannen goe door in't begin en ik als dieselke mee in't wiel.  Wie niet sterk is (lees wa ouder) moet slim zijn ;-) Het ging hard, zeker toen er uit de achtergrond iemand erbij kwam die er duchtig de pees oplegde.  Ze vangen mij nie, ik rij constant vooraan in de groep, zeker eerste 5, draai mee rond als het mij past zodat niemand aan mijn oog ontsnapt.  Ja want ik had goei benen vandaag.  Wat dat oog betreft.  Als lenzendrager was het niet makkelijk onderweg door de vele opspattende modder en water het zicht vrij te houden, constant knipperen met de ogen was de enige oplossing en soms gewoon nul zicht en maar hopen dat er niemand zijn remmen dichtkneep.  In de laatste ronde gingen ze er nog eens duchtig voor zitten en ja ik was mee.  Op't nippertje, effe geëlastiekt maar mee is mee.

Op naar de wissel, gefilmd door WDD trouwens, die niet echt snel was doordat ik koerschoenen aanhield omwille van het lopen over die kiezelsteentjes.  Het lopen was een kleine ramp, nu ja, gezien de looptrainingen kon ik niet meer verwachten.  Ik deed wat ik kon en hield in eerste instantie krampen en later steken in de zij af om op een kleine kilometer van de streep nog effe gechicked te worden.

2de H40 was het verdict achter een ongenaakbare Johan Smolders. Natuurlijk supercontent met dit resultaat. ook nog ne knappe prijs gekregen, vooral de slogan op het T-shirt SUPER!!! (zie foto) Ik vind hem zo goed dat ge er nog een hele maand tegenaan zult moeten kijken als openingsfoto op de blog.  Ja sorry hé, maar eens een stukske over de 40 zult ge da wel begrijpen ;-)

Wat hebben we geleerd vandaag

* Dat de krachttraining deze winter zijn doel niet heeft gemist in het fietsen
* Dat we weer een nieuw woord geleerd hebben, ik citeer :" ...en toen blies ik mij op, ja en dan zijt ge gechareld". denk dat het van Ruben Geys kwam in de kleedkamers na de wedstrijd.
* En als laatste, dat ge nie goed bezig zijt als ge uit principe niet deelneemt aan een wedstrijd

Marino wint ingekorte Nieuw Zeeland

Stormweer zorgde ervoor dat de wedstrijd in eerste instantie van zaterdag naar zondag verschoven werd.  Uiteindelijk werd ook de afstand gehalveerd en moesten de atleten een 70.3 afwerken.  Even was er twijfel over het zwemmen maar uiteindelijk doken vanmorgen dan toch de atleten het water in.  Onder hen Marino Vanhoenacker.  En al is je roepnaam "Bink" toch zei hij dat de extreme weersomstandigheden door zijn hoofd spookte en hij er niet echt gerust in was.  Zeker niet toen hij na 200m al zijn zwembrilletje kwijt was, op de koop toe water slikte en even panikeerde. Maar toch kwam hij met de kopgroep uit het water.   In het fietsen bleef een sterke kopgroep samen waarin het onmogelijk was om weg te rijden.  iedereen keek naar het wiel van Marino.  In het afsluitende loopgedeelte leek het lange tijd dat Bozzone en Tim Reed het onder mekaar gingen uitmaken wie de bloemen mee naar huis zou nemen.  Tot op 3km van het einde Vanhoenacker de turbo aan zette en op indrukwekkende wijze naar de overwinning liep.  Nummer 2 al dit jaar na de 70.3 in Zuid Afrika.  Reed werd uiteindelijk 2de voor 10-voudig IM NZ winnaar Cameron Brown. Op de vraag wat hij nu ging doen zei Bink :"Een beetje chillen .... De rest kan je hier lezen evenals de uitslagen.
Bij de vrouwen won Kessler voor Bevilaqua en Lawn

zaterdag 3 maart 2012

Troubles in "shifter paradise"

Ik kan er wel mee lachen, dat moest mij 10 jaar geleden niet overkomen zijn of mijne fiets lag dan ergens in de gracht.  Nu neem ik het er allemaal bij, zal bij het ouder worden horen zeker :-).

Deze week maandag linkershifter van koersfiets kapot waardoor ik enkel grote plateau kon rijden tijdens het trainingsritje.  Gelukkig werd dit euvel dinsdag al van de baan geholpen met een nieuwe schakelaar en kon ik weer op pad.  Tot ik vanmiddag rond 16u nog effe een kort ritje ging maken.  Wedstrijdwieltjes ingezet en weg waren we onder een stralend zonnetje.  Benen draaiden goed en na 10km legde ik hem op de grote plateau om eens door te trekken. Geen probleem, ik schakelde terug kleine plateau en reed voort.  Even verder wilde ik een nieuwe versnelling plaatsen maar er gaf niemand thuis toen ik de shifter naar links duwde. ????? Nog eens geprobeerd en nog eens.  Afgestapt eens gekeken of er niks los hing en nog eens een paar keer geprobeerd, nope geen reactie.

Denk denk ... Tim.  Naar Tim gereden en die kon vrijwel met zekerheid zeggen dat de shifter het waarschijnlijk opnieuw begeven had.  Hij heeft de ketting dan vastgelegd op de grote plateau  Met achteraan ne 25 als kleinste moet dat lukken voor morgen, tenzij ze onderaan dat steile stukje gaan "surplassen ".

Ge zult morgen wel horen of de beentjes dat leuk vonden of nie :-)

Geen 2de titel voor Van Lierde in Abu Dhabi

Frederik Van Lierde is er niet in geslaagd de Abu Dhabi triatlon voor het 2de jaar op rij te winnen.  18 minuten sneller dan vorig jaar bracht nu een 5de plaats op.  De overwinning ging naar Rasmus Henning die na de Panama 70.3 nog verontwaardigd reageerde waarom de top 3 ginds niet naar de dopingcontrole moest. Hij versloeg in een spannende strijd voormalig Hawaïwinnaar Faris Al Sultan en Eneko Llanos.  Van Lierde reist vanuit Abu Dhabi direct door naar Australië waar hij op 25 maart aan de start staat van de Ironman Asia-Pacific  in Melbourne.
Bij de vrouwen won voormalig prof wielrenster Nikki Butterfield voor Panama 70.3 winnares Angela Naeth en Caroline Steffen.
De uitslagen kan je hier vinden

vrijdag 2 maart 2012

Hawaï ticket for free!!!



Ja jullie lezen het goed, een gratis ticket voor de Ironman in Hawaï.  ETL betaalt aan één van zijn leden die zich dit jaar voor de Ironman der Ironmans kan kwalificeren het inschrijvingsgeld terug.

Lees hier meer over de aktie

donderdag 1 maart 2012

Kona inspired

Ironman heeft "Kona inspired" gelanceerd.  Het is een gloednieuwe website waar je als atleet een filmpje van 90 seconden kan opzetten waarin hij het Ironman principe "Anything is possible" naar voren brengt. Door je video op het net te zetten zullen andere atleten kunnen stemmen op hun favoriet. Zo zullen dan uiteindelijk 8 atleten uitgekozen worden en in oktober mogen meedoen in Kona. Ze zullen dan deelnemen als zogenaamde "media atleten".

Bekijk hier de website en hier vind je meer info en de regels voor deelname en stemmen