zaterdag 31 december 2011

Jaaroverzicht : WILFRIED


We kunnen daar kort over zijn, het was niet echt een superjaar.  Het was zelfs geen normaal jaar.  Het was gewoon ronduit één van de slechtste jaren uit mijn triatlonloopbaan.

Al begon het seizoen supergoed met een overwinning in de H40 in de thuistriatlon van Herderen.  Een leuke stage in Lanzarote volgde en voor het eerst ging ik mee op Epic.  Dat zorgde allemaal voor een goede conditie maar vanaf eind april was het enkel kommer en kwel.  Mijn rechterkuit gaf er de brui aan en Worms 111 was een afknapper alhoewel ik daar toch goed gefietst had maar weeral door die weerbarstige kuit moest opgeven na amper 500m lopen.

vrijdag 30 december 2011

Jaaroverzicht : JARNO

Voor Jarno was het zijn eerste jaar in de reeks H12.  Dat betekende dat er nu 200m moest gezwommen worden en 1500 gelopen.  Met 6 podiumplaatsen heeft hij het zeker niet slecht gedaan.  Een paar keer er net naast.  Een triatlon stage en daar een paar weken voor en achter duchtige trainingen zorgden er voor dat hij eind augustus en begin september eigenlijk zijn beste wedstrijden afwerkte in een sterk deelnemersveld.  Jammer dat op het Vlaams kampioenschap de conditiepiek net over was en hij net naast het podium viel.

Jaaroverzicht : JELLE

Omdat we toch met z'n 3 zijn ieder zijn eigen jaaroverzicht dan maar.

Jelle stond dit jaar voor het eerst aan de start van het zwemloopcircuit.  Het begon allemaal in Tongeren waar hij in zijn eerste wedstrijd al met een 4de plaats ging lopen.  Zijn zwemmen was nog niet van enig niveau.  Als je weet dat hij rond de jaarwisseling amper 50m kon zwemmen ...

dinsdag 27 december 2011

1500m

Ongeveer een jaar geleden zwom Jelle met veel moeite en touwhangen 50m ver en kreeg hij daarvoor een brevet, diploma.  Vorige zaterdag was het weer diplomatime.  Hij was één van de eerste die vertrok om zo lang mogelijk te zwemmen.  400-800 of 1000m hadden we in gedachten.  Na een snelle start kwam het verveelmoment.  Veel rondkijken, babbelen tegen de andere zwemmertjes, af en toe eens naar de bodem duiken, .. maar toch steeds meer meters op de teller plaatsen.
Eén voor één gingen de anderen uit het water.  Jelle bleef doorgaan.  Een klein uurtje later was hij de fiere bezitter van een 1500m zwembrevet.  Hij fier en wij zeker niet minder

Grenzen verleggen!!!




Wielerschool.be "Ijsberen in Neerpelt" by Mario Appermans

vrijdag 23 december 2011

Kerstcadeautip

Mocht je in laatste instantie nog op zoek zijn naar een goed kerstcadeau, misschien kan een waardebon uit de hieronder vermelde speciaalzaak wel het ultieme kerstcadeau zijn. Hohohoho :-))

woensdag 21 december 2011

Chrissie schrijft een boek

"A life without limits" zal het boek van Ironwoman Chrissie Wellington gaan heten.  Maar loop nog niet naar de betere boekhandel want het boek zal pas te koop zijn in mei 2012.
Volgens het persbericht zal het boek voor een stuk een soort van memoire zijn, een stukje zal een reisdagboek worden en natuurlijk zullen er 101 tips in staan over training, wedstrijdverhalen en wat er nodig is om een kampioen te worden zoals Wellington nu is.

Lees hier een stukje uit de press release

zondag 18 december 2011

Lopen op Terlaemen

Er worden gokjes gedaan op het aantal jaren dat het gaat duren eer Jarno mij gaat kloppen in een loopwedstrijd.  In Zolder vrijdag heeft hij al vast een unieke kans laten liggen.
Na maanden van blessureleed was ik sedert begin november rustig terug aan't lopen zonder de daarvoor altijd aanwezige pijntjes en blessures.  De loopconditie was niks meer waard en dat wees ook de lactaattest van begin december uit.  Daardoor wist ik ook dat een tempo van om en bij de 4'25/km het hoogst haalbare ging zijn. Het zou dus krap worden om voor Jarno te eindigen.

zaterdag 17 december 2011

Frankfurt levert IM slots in.

Wie volgend jaar in Frankfurt start in de hoop zich daar voor Hawaï te kunnen kwalificeren zal er rekening mee moeten houden dat van de 100 slots die de Duitse wedstrijd tot nog toe had er voor volgend jaar slechts 75 overblijven.
Frankfurt moet 25 stuks inleveren maar blijft samen met NY en Melbourne wel de grootste leverancier van Hawaïtickets.  Al zal dit een schrale troost zijn voor de age groepers want bv in de M40-44 zakt het aantal slots van 19 naar 15.
De organisatie biedt de ingeschreven atleten zelfs de kans om zich uit te schrijven met volledige teruggave van hun inschrijvingsgeld.

Lees hier hun nieuwsbrief

woensdag 14 december 2011

dinsdag 13 december 2011

Eerste Scandinavische Ironman

Zweden heeft de eer om als eerste Scandinavische land een Ironman te organiseren. Op 18 augustus 2012 zal Kalmar de "host city" zijn.  Kalmar dat al een volledige triatlon organiseerde de voorbije jaren met zo'n 700 deelnemers en 15000 toeschouwers hoopt dat het IM label hun wedstrijd een serieuze boost gaat geven.  Wie twijfelt daar nu aan.  Vanaf 20 december gaan de inschrijvingen open en ik denk dat het gauw gaat volzet zijn.

Hier meer info over de triatlon in het land van IKEA

Zoek je een reden om deel te nemen, nie ver zoeken, Zweedse toeschouwers kunnen echt wel uit de bol gaan (zie foto) :-)))

maandag 12 december 2011

Oeps, eentje minder!!!

Langs de ene kant schieten de Tristar organisaties als paddestoelen uit de grond maar aan de andere zijde van de medaille is het niet altijd rozegeur en maneschijn.   Tristar Berlijn is niet meer, is eigenlijk nooit geweest, en zal er ook nooit meer komen volgens het gekende concept.  Tristar en de plaatselijke organisatie (SCC Events) komen niet meer overeen en gooien de handdoek in de ring.  De wedstrijd stond gepland voor 1 juli 2012.  Atleten die reeds ingeschreven waren krijgen hun centen terug.

Lees hier de mededeling

donderdag 8 december 2011

70.3 goes Norway

Noorwegen haalt zijn allereerste  70.3 binnen.  Op 8 juli 2012 zal  Haugesund the place to be zijn.  Zwemmen in de Skeisvatnet, een klein meertje, waarna je met de fiets de kustlijn van de Noordzee blijft volgen om met het lopen te finishen in de haven van Haugesund. Inschrijven kan vanaf 14 december.
Meer info over de wedstrijd hier

Preview IM Hawai reportage

Komende zaterdag zend NBC een anderhalfuur (min de reclame zal dat een klein uurke zijn) durende reportage uit over de Ironman op Hawaï van dit jaar.
Kijk hier voor een korte preview

maandag 28 november 2011

Hopaaa nog eentje erbij

Tristar gaat voor het eerst het kanaal over.  Milton Keynes is the place to be voor wie op 29 juli 2012 een 111 of 33.3 wil doen.   Milton Keynes ligt amper op 80km van Londen.  De wedstrijd vindt plaats op en rond het  Emberton Country park. Zwemmen in het meer in het park.  Fietsen, 3 rondjes in de omgeving van Milton met zijn vele pitoreske dorpjes en het lopen ten slotte gaat volledig rondom het Park. Tristar organiseert de wedstrijd samen met Big Cow events. Misschien ook leuk om te weten is dat de wedstrijd net 10 dagen voor de Olympische Triatlon op de Spelen zal doorgaan.
Tristar heeft op de 3 jaar dat het intussen bestaat maar liefst 25 wedstrijden op het programma staan in 15 verschillende locaties.

Sophie De Groote 3de in Cozumel

Sophie De Groote was al één van de revelaties van het afgelopen seizoen. Met een aantal ereplaatsen in 70.3 races over de hele wereld  en in eigen land enkele overwinningen op de korte afstand.  Na een lang en zwaar seizoen koos ze Ironman Cozumel om haar jaar af te sluiten. Daarbovenop was het haar debuut op de volle afstand.  Met een 7de plaats in het zwemmen, 2de in T2 na het fietsen waarin ze toch ene Van Vlerken achter zich hield kon ze in haar marathon goed stand houden.  Enkel door een superlooptijd van  Sonja Tajsich schoof ze naar de 3de plaats in een tijd van 9u26. Een schitterende prestatie en zoals ze het zelf twitterde "supercontent en superkapot" .
De overwinning bij de vrouwen was voor Simone Benz.

Bij de mannen ook 2 Belgen aan de start.  Uplacers Bruno Clerbout en Axel Zeebroek.  Bruno kon van een 20ste plaats na het fietsen dankzij een goede marathon oprukken naar plaats 8. Axel viel dan weer terug van een 7de in T2 naar een uiteindelijke 10de plaats.
Overwinning bij de mannen was voor Michael Lavato.

Verder was er nog de 2de plaats van Elke Vanrenthergem in de F35-39.  Er stonden 9 Belgen aan de start in Cozumel.

Alle resultaten hier

vrijdag 25 november 2011

1000m

Na de 200m test van maandag stond gisteren een 1000m test op het programma.  Blijkbaar niet echt de favoriete test van sommige ETL atleten want er waren er toch enkele die hun kat stuurden.
Het is de bedoeling die 1000 zo snel mogelijk te zwemmen zonder al te veel verval.  Zal effe afwachten zijn op de tussentijden om te zien of mij dat ook gelukt is.
Waar ik zeker van ben is dat ik te snel vertrok, eerste 100 in 1'20.  Maar toen zocht ik al snel een tempo dat ik vrij aardig kon aanhouden van rond de 1'30/100.  Na 500m was het nog tof en ging het nog goed, laat maar komen die 2de 500. Maar een paar 100m later voelde ik de vermoeidheid toch opkomen en de laatste 200m waren echt afzien.
Eindresultaat 14'52.  Zal dat maar eens effe ingeven in de zwemtest simulator om te zien aan welke tijden ik mij de volgende periode moet/kan houden.

Maar wat mij ten zeerste verheugde was toch het feit dat Mario vond dat ik nu veel actiever zwom dan in het verleden. Dikke pluim voor mij  .... allez dan ...en voor den trainer ook eentje ;-)

Voor diegenen die achteraf misschien wel wat teleurgesteld waren over het resultaat, zie foto

woensdag 23 november 2011

Analyse 200m test

De tussentijden van de 200m test van de maandag

Jarno : per 50m
40/45/46/45 -> 2'56

Wilfried : per 50m
37/40/40/41 -> 2'38

Als ge't mij vraagt is da redelijk strak gezwommen

De evolutie van de tijden van Jarno
3/11/2010 : 3'12
12/09/2011 : 3'03
26/10/2011 : 2'57
21/11/2011 : 2'56

Pijlen

Zo moet het ... :-)


Meer prachtige zwemfoto's vind je hier

Kamperen




Slapen in een tentje, sommige sporters doen het, andere houden  niet zo van dat kamperen.

Bekijk hier het filmpje

maandag 21 november 2011

200m test

Daarstraks voor de 2de keer dit najaar een 200m test gedaan in't zwemmen.  Vorige keer eindigde die in een 2'47 en dat vond ik nie echt slecht voor de tijd van het jaar.
Vandaag zwom ik tussen de jeugd.  Of dat iets met mijn prestatie te maken heeft, ik weet het niet.  Feit is dat ik eigenlijk als rode lap voor de stier diende.  Ik vertrok 10" voor Maarten en daarachter nog eens 10" later vertrok Jarno.
Na 100m had ik reeds in't snuitje dat Maarten een klein beetje aan't inlopen was.  Verdomme dacht ik, als die mij hier gaat inhalen durf ik mijne kop hier de eerste weken niet maar laten zien :-)
Het was dus alles uit de kast en na 2'38 tikte ik aan.  Maarten 2'45 en Jarno 2'56. Voor beiden een PR.  Mijn PR, moet ergens in de geschiedenisboeken staan in een vorig leven, en blijkt 2'32 te zijn.

dinsdag 15 november 2011

Spearfish

Kent ge't nog, die oefening in het zwemmen die Mario de "Spearfish" noemt.  We zijn blijkbaar niet alleen die dit oefenen.  Als bewijs de foto.  Zij hebben het wel al beter onder de knie :-) Dus blijven oefenen zeker?


maandag 14 november 2011

End of season

Om geen proces wegens plagiaat op onze nek te krijgen noemen wij onze seizoensafsluiter de End of season party, kortweg EOS.
We kregen een heel gevarieerd programma voorgeschoteld.
Allereerst was er het sportieve.  Een veldloopje voor groot en klein.  Mario had een mooi parcours uitgestippeld in en rond het voetbalplein en de speeltuin aan de sporthal in Herderen.
Nadat iedereen zich in de opkomende mist de pleuris had gelopen werd er richting zaaltje St Jan gegaan.
Eenmaal gesetteld en iedereen voorzien van drank kon deel 2 van start gaan.  Nu werd het intellectuele op de proef gesteld via een kwis waar ook de kleinsten hun bijdrage moesten leveren met enkele doe -opdrachten.  Na een klein uurtje kon dan de innerlijke mens gevoed worden met een zeer uitgebreid en lekker dessert buffet.
Laat ons dit deel 3 noemen want iedereen waagde zeker meer dan 1 bezoek aan de "voorraadtafel".
Deel 4 was het officiële gedeelte waarin alle aanwezige leden even naar voren mochten om hun "prijzen" in ontvangst te nemen. Met natuurlijke speciale aandacht voor zij die erin geslaagd waren dit jaar een titel te bemachtigen.
Laatste deel van de dag was zoals wij da in het dialect noemen, de noskes, het avondeten voor de dialectanalfabeten.  Broodjes bij de vleet.

Ondertussen werd er natuurlijk veel bijgebabbeld en na een geslaagde dag vertrok iedereen voorzichtig naar huis door de wel erg dichte mist.

En we sporten nog lang en gelukkig #ETL #JTTL

zaterdag 12 november 2011

Cannes en Salzkammergut nieuwe Tristar locaties

Tristar blijft zijn "brand" uitbreiden.  Na Deauville, Lyon en Monaco krijgt Frankrijk er nog een 4de bij.  De filmstad Cannes zal op 29 april 2012 een Tristar 111 en 55.5 organiseren.  Zeezwemmen, een stevige 100km fietsen waar zeker het verschil kan worden gemaakt en dan 10km lopen op wegen waar 's werelds grootste acteurs ooit een voet gezet hebben.

Ook in Oostenrijk heeft Tristar nu voet aan de grond.  Het plaatsje Salzkammergut, hadden ze geen makkelijkere plaatsnaam kunnen kiezen :-) aan de Attersee met in de buurt Salzburg en Linz pakt op 3 juni 2012 uit met een 111 en een 55.5. 

Meer info vind je hier (Cannes)en  hier (Salz ..)

vrijdag 11 november 2011

Running again

Vandaag voor het eerst sedert mei 1u gelopen, sorry, 1u pijnvrij gelopen.  Vooral dat laatste is natuurlijk belangrijk.  Het kwam me mijn strot uit het laatste anderhalf jaar.  Van de ene kleine blessure in de andere grotere blessure.  Uiteindelijk bij een podoloog geraakt en zolen laten maken.  Sedert 3 weken draag ik ze nu.  En voel duidelijk verschil.  Ook 's morgens bij het opstaan.  Geen pijn meer, nergens, ook mijn rug lijkt beter.  Deze mens rolt nu niet meer uit bed, suggelt niet meer richting badkamer maar springt nu uit bed en huppelt vrolijk op weg naar zijn ochtendplasje ;-) Maw deze mens staat nu graag op :-)
We gaan natuurlijk niet te rap victorie kraaien.  Rustig verder opbouwen want er is nog heel veel werk aan de winkel om het lopen terug op een aanvaardbaar niveau te krijgen.  Wie weet, zit er toch in de toekomst nog een Ironman aan te komen. Let's hope, let's pray Halleluja!!!!

woensdag 9 november 2011

zondag 6 november 2011

MTB tocht ETL

Gisteren stond ik samen met 8 andere ETL'ers (Mario, Tim, Wim, Olivier, Roel, Patrick, Marnix, Hugo) en 1 vreemde eend in de bijt in Gellik klaar om een 70km lange mtb tocht te maken rond het Nationaal Park Hoge Kempen.  Een uitgepeilde "wandelroute" die voor het grootste gedeelte over bos en onverharde wegen loopt.  Met slechts weinige kilometers op de fiets in de benen toch heel wat vraagtekens, maar ik wilde dit absoluut doen en wat bleek, ...

Beginnen bij het begin. Na 500m was mijn hartslag al 160 en de eerste 10km zakte die niet onder de 150. Niks van aan trekken seffes vallen die mannen toch een beetje stil.  Nu echt stilvallen deed het niet maar toen het kaf stilaan van het koren gescheiden was en mijn dieselken op gang geraakte ging het beter.  De 2 jonge knapen die na 20km al moesten afslaan weten nu ook dat ze niet met Janneke en Mieke mee aan het rijden waren.  Het parcours vooral door de bossen was vooral in de eerste helft best heftig met een aantal klimmen waar we gewoon niet boven geraakten en enkele spectaculaire afdalingen.  Af en toe enkele technische stukken waar Hugo zijn technische kunnen kon bovenhalen :-) en dikwijls ogen open voor de boomwortels die half verdoken onder de gevallen bladeren de boel tricky en glad maakten. Even na halfweg werd het vlakker en dat ging dan ook gepaard met een verhoging van het tempo. Na 45km begon ik "HET" toch een beetje te voelen.  Vanaf dan was het telkens weer erdoor zitten en er terug doorkomen.  Uiteindelijk bleven we met 6 dapperen over die de tocht volledig tot een einde brachten.  Het wedstrijdje in de laatste 5km was gewoon nog 1 keer die knop omdraaien en alles geven.  Achteraf nog 16km met de fiets naar huis gereden en blij home ground onder de voeten te voelen. 

De innerlijke mens.  750ml sportscontrol + 1l water + 4 gellekes sportscontrol + 4 winEnergy fruit van sportscontrol
Data 70.3km in 3u04, de tocht zelf + 16km Gellik-Vliermaal
Gem. Hf 147
Gem. snelheid 23km/u
Team spirit, die was er zeker, als er eentje afstapte deden we dat allemaal ;-)
Valpartijen, een aantal vooral omvallen in de klimmetjes maar Tim ging wel 1 keer zeer hard onderuit.

Afgezien, inderdaad maar dit zijn van die momenten die je een mentale en fysieke boost geven en waar je achteraf toch nog eens graag aan terugdenkt.

Via deze link kan je de Garmin file bekijken

Volg de "Berenpoot"











Eén van de "niet te doen" klimmetjes








Een spectaculaire afdaling

Goos 3de in Florida

Sofie Goos heeft de teleurstelling van Hawaï gedeeltelijk kunnen wegspoelen met een 3de plaats in IM Florida.  Halverwege het fietsen lag ze nog aan de leiding maar dan kreeg ze weer af te rekenen met pijn in de rug die haar ook in Hawaï zoveel parten speelde.  Na een moeizaam 2de fiestgedeelte liep ze met veel karakter toch nog naar een 3de plaats.  Winnares werd voor het 2de jaar op rij Jessica Jacobs die onder de 9u dook, voor Madison Mackenzie.
Bij de mannen waren de zegebloemen voor Ronnie Schieldknecht met 7u59' voor Kriat en Daerr.
Stijn Veldeman won in Florida de M30-34 met een knappe marathontijd van 2u54'.
Alle uitslagen vind je hier

Op hetzelfde moment was er het ITU LD WK dat voor de verandering een duatlon werd wegens te slechte zwemomstandigheden.  Mager deelnemersveld met 23 pro mannen en 21 pro vrouwen aan de start.  Overwinningen waren er voor Jordan Rapp en Rachel Joyce.  Ene Michael Raelert werd "pas" 6de.
De uitslagen kan je hier bekijken

maandag 31 oktober 2011

crossen in Zonhoven

Gisteren naar het veldrijden gaan kijken in Zonhoven.  De kids vonden het zo fantastisch dat al snel de vraag kwam :"Wanneer komen wij hier eens rijden met de fiets"?  Vandaag direct de koe bij de horens genomen, fietsen op de auto en terug naar Zonhoven.  Nie simpel een rondje Zonhoven, eigenlijk bijna niet doenbaar.  Terwijl de veldrijders "vrij makkelijk" hun rondjes afmaalden is het voor ons amper doenbaar om zonder te stoppen een zandstrook te overbruggen, laat staan een klim in het losse zand.  Ook de kuil eens gedaan maar halverwege toch wijselijk de remmen helemaal dicht geknepen en al lopend de rest gedaan.  Heb niet de skills en waarschijnlijk ook niet het lef om mij hier naar beneden te storten.  Jelle reed de beter berijdbare stroken en de zandheuveltjes bijna plat.  Ook de laatste afdaling richting start en finish ging vlot.  De gebetonneerde start en aankomststrook werd meerdere malen op snelheid genomen met natuurlijk een aantal teststarts. Na een klein uurke hielden we het wijselijk voor gezien.  Ik reed nog met de fiets naar huis terwijl Jelle moe maar voldaan in slaap viel in de auto tijdens de terugreis.

zondag 30 oktober 2011

K'wist het...

... dat ze zo over ons dachten ;-)

I won't back down

Woorden lijken hier overbodig, de beelden spreken voor zich.

Ai

Melissa Rollison, remember her, wereldkampioene 70.3 dit jaar. Zij won dit weekend de Noosa triatlon. Op zich niks verkeerd mee, alleen die finish, daar moet ze nog wat op oefenen.

INOU, gps+camera in 1

Inou is een GPS en camera in één en hetzelfde toestel.  Makers van dit ding, Cateye. Je kan dus niet alleen je route plannen maar onderweg ook foto's of video opnames maken.  Je kan de Inou instellen zodat hij bv om de 1,2,5 of 10' een foto maakt.  Je kan hem ook handmatig gebruiken. Achteraf kan je dan via de bijgeleverde software zien waar op de route je foto's of opnames gemaakt hebt en je kan ze dan ook makkelijk delen op de sociale netwerken als Facebook en Twitter.

Groot minpunt is toch wel dat het toestel werkt op 2 AAA batterijen waardoor de levensduur van de batterijen beperkt is tot slechts 6u.

Bekijk hier een video en hier vind je meer produktinfo.

vrijdag 28 oktober 2011

Celtman

Schotland doet volgend jaar een poging om de Norseman triatlon te evenaren.  Op 23 juni zal in de Schotse hooglanden een gelijkaardige lange afstandstriatlon doorgaan.  Er is nog niks bekend over het parcours en op hun site is er momenteel ook niet veel te beleven.  Maar gelijk aan de Norseman moet je zeker een support crew voorzien en iemand die je in het lopen kan begeleiden.
Inschrijvingen gaan open op 5 november 2011 via de site.  Er zullen het eerste jaar slechts 150 deelnemers toegelaten worden.

Hier vind je hun site en hier iets meer info

donderdag 27 oktober 2011

Testdag

Elk jaar organiseert onze club een testdag voor de eigen leden en voor iedereen buiten de club die eens wil weten wat hij waard is in het zwemmen en het lopen.  De afstanden die dan moeten gedaan worden zijn 100/500 onder de 10 jaar en van 10 tot 18 jaar 200/1000.

Gisteren was het weer zover. Met 22 stonden ze klaar om het beste van zichzelf te geven.  Jelle moest nu 2x zoveel zwemmen dan hij gewoon was maar bracht het er goed vanaf met 3'03 op 100m.  Jarno en Maarten namen het tegen mekaar op in hun 200m.  Voor beiden leverde dat een nieuw PR op.  Maarten 2'51 en Jarno zwom voor het eerst onder de 3' met zijn 2'57.

Dan was het richting Tongeren om daar op de atletiekpiste de 500 en de 1000m te lopen.  Jelle als jongste van de bende liet vele oudere atleetjes achter zich met 2'05 op 500m.  Jarno liep een verstandige 1000.  Met 3'32 al weer een PR.  Welke score zij daarvoor gaan krijgen van de Bond maakt op zich niet veel uit.  Feit is dat zij beiden op de 2 afstanden hun PR's verbeterden en dat is op zich al een mooie prestatie.

Wel spijtig dat onze "buren" het ons blijkbaar niet gunnen om iets te organiseren. Dat een mens zich zo kan verlagen ....

Foto's van de testdag vind je hier

dinsdag 25 oktober 2011

Afvalberg op weg naar Hawaï

Binnen 2 jaar zou je wel eens tussen een berg afval kunnen rondzwemmen ipv tussen de dolfijnen tijdens de Ironman van Hawaï.
Er is namelijk tussen de 5 en de 20 miljoen ton afval op weg naar de Big Island. Afval dat afkomstig is van de tsunami in Japan. We praten hier over ijskasten, meubels, plastieken flessen, ... eigenlijk alles wat blijft en kan drijven.

Lees hier het artikel

maandag 24 oktober 2011

Picture Armstrong, Wk Xterra

Denk niet dat Armstrong er na een tourrit ooit zo kapot heeft uitgezien

WK Xterra

Michael Weiss heeft op Maui het WK Xterra gewonnen. De wedstrijd die vooral veel aandacht kreeg omdat ene Lance Armstrong er aan de start stond.  En "The Boss" liet van zich spreken.  Hij kwam top 4 uit het water en nam de leiding in het fietsen tot ergens rond km 20 waar Weiss de leiding over nam.  Armstrong ging nog zeer hard tegen de grond op het einde maar viel dan wel zeer fel terug tot plaats 23 aan de finish. Jim Thijs kon de 7-voudige tour winnaar nog kloppen maar dat leverde hem slechts een 19de plaats op.  2de bij de mannen werd Dan Hugo en 3de Eneko Llanos. Titelverdediger Stolz stapte uit de wedstrijd met ademhalingsproblemen.

Bij de vrouwen bleef de Engelse Lesley Paterson, Marion Lorblanchet en Helena Erbenova voor nadat ze op een kilometer van de meet de leidster Melanie McQuaid had ingehaald die volledig uitgedroogd op een paar 100m van de finish in mekaar zakte.

Verder waren er nog de zilveren AG plaatsen van Tim van Daele (M30-34) en Maxime Verstraete (M20-24)

Bekijk hier de uitslag

zaterdag 22 oktober 2011

Een koerske op het circuit van Zolder

Via mijn school heb ik vandaag kunnen meedoen aan mijn eerste "koers". SVS organiseerde op het circuit van Zolder wegkoersen. Waarom zo laat op het jaar, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat we al vrij vroeg ginder moesten zijn en het verdomme koud was. Om 9u45 moest ik starten, maar eerst naar de inschrijvingen waar ze 0.50€ durfden vragen voor 4 speldjes.

Effe opgewarmd in de "pitlane" en op naar de start. Omdat ik geen wielerboekje heb moest ik dus starten bij de niet aangeslotenen zoals dat heet. We moesten 2 ronden rijden op het circuit achter voorrijders en de laatste 500m mochten we koersen. Al gauw van bij de start reden we 2 aan 2 achter de voorrijders. De snelheid was constent rond de 30km/u. In de eerste ronde zeiden ze al waar we de volgende ronde mochten koersen. Ik zat vrij ver naar achter maar toen het moment daar was ging ik naar voor en toen we losgelaten werden demareerde ik direct. Bij het uitkomen van de laatste bocht op het rechte stuk naar de finish had ik een paar meter maar het liep daar nog een klein beetje bergop. Er kwam er ene over, ik probeerde nog een keer recht te staan maar kon niet en moest blijven zitten. Zo werd ik dus 2de.
Spijtig dat ik achteraf op het podium alleen stond want de nummer 1 kwam niet opdagen en de 3de was te laat.
Maar ik vond dit wel plezant om eens te doen.

Timo van mijn klas spurtte naar een 3de plaats bij de aangeslotenen in zijn eerste wegkoers want die rijdt normaal Mtb en veldrijden.

Papa heeft weer gefilmd en hieronder kan je naar het filmpke kijken.

Ironman schiet onder "Challenge duiven"

Challenge Cape Town van 6 november eerstkomend werd afgelast of zoals de organisatoren vermelden uitgesteld tot 2012.  Tis maar hoe ge het kind een naam geeft natuurlijk.  Reden, problemen met de veiligheid van het parcours en geen tijd om andere alternatieven te zoeken. Atleten kunnen hun inschrijving verschuiven naar 2012 of hun geld terug krijgen.

Maar wat doet WTC nu.  Zij bieden deze atleten de kans om nog mee te doen in de reeds volgeboekte Ironmans van 2011 zijnde Florida, Arizona, Cozumel of West-Australië.  Reden van deze plotse "liefdadigheid".  Zij vinden dat je atleten die een voorbereiding voor een full distance achter de rug hebben niet in de kou kunt laten staan.

Er is ook een spreekwoord voor dit : iemand onder zijn duiven schieten.

woensdag 19 oktober 2011

2012 S-WORKS TRIVENT



Ze zijn al effe uit maar Specialized laat er dus geen gras over groeien als het over triatlon gaat. Je kan tegenwoordig volledig in "Specialized" triatlon doen. De nieuwe shiv, een triatlonpak en dus ook een triatlonschoen. Wat de schoenen kosten, geen idee, komen hier binnenkort uit volgens Kurt @ Bikes Claessens  Misschien kan Daan eens kijken wat ze in Canada kosten want daar kan je ze al krijgen.

dinsdag 18 oktober 2011

My Day In Kona: The 2011 Ironman World Championships

Op Hawaï dankzij de lotterij. Deze man filmde zichzelf de ganse dag lang, ook dit is Ironman, anything is possible

maandag 17 oktober 2011

Armstrong in WK Xterra

"Now I'm headed to the airport and Kona bound! @XTERRAoffroad World Champs next wknd. I'm in! Looking fwd to racing."
 
Lance Armstrong staat dus na het Amerikaans Kampioenschap Xterra nu ook aan de start van het WK dat volgend weekend zal doorgaan in Maui. Jim Thijs die er als enige Belgische pro aan de start staat heeft er dus een concurrent bij.  Eens benieuwd hoe de 7 voudige tourwinnnaar het zal doen tegen de allerbeste van de wereld. Naast de bekende Xterra "sterren" zullen er nog enkele bekende namen uit het triatlonmilieu van start gaan. oa Michi Weiss, Tim Deboom, Jan Frodeno, Marcel Zamora,.. Bekijk hier de volledige pro deelnemerslijst
 
Verder kan je hier ook nog een interview lezen van op Slowtwitch met één van 's werelds beste agegroupers, Sam Gyde.

woensdag 12 oktober 2011

Almere past programma aan.

Door de tegenvallende deelnemersaantallen van de laatste jaren heeft een nieuwe wind in de bestuurskringen van Almere triatlon het programma voor 2012 aangepast.  Er zijn enkele veranderingen doorgevoerd.
Zo zal er op zaterdag naast de volledige triatlon ook een halve georganiseerd worden.  Het trio en business gedoe wordt afgeschaft.
Het fiets en loopparcours wordt aangepast.  Er zullen vanaf nu 4 ronden van 45km gefietst moeten worden en 4 ronden van 10.55 gelopen ipv de 3 uit het verleden.
Ze verhuizen daarenboven ook nog eens van het laatste weekend van augustus naar het weekend van 8 september.

Eens benieuwd of ze hier meer volk mee gaan lokken?

12 Ironmans = Kona-slot!!!

De WTC gaat vanaf 2012 een nieuwe regel invoeren. Eigenlijk is het geen regel, het is meer een soort van privilege.  Wie in zijn triatloncarrière 12 of meer Ironmans gedaan heeft, heeft recht op een Kona ticket.  De WTC wil mensen die loyaal zijn aan hun wedstrijden belonen. "Because it’s a magical place and it’s special and you deserve a shot at Kona." zei WTC baas Andrew Messick. Ze gaan ze allemaal in een lijst zetten en beginnen bij diegene die het meeste IM op hun conto hebben staan.  Zo zullen ze elk jaar een aantal uit de lijst een soort van wildcard geven omdat ze intussen ook al wel door hebben dat het gros van de atleten niet in staat is om zich te kwalificeren.

Lees hier het volledige artikel

dinsdag 11 oktober 2011

zondag 9 oktober 2011

Hawaï

Ironman Hawaï is geen hoogdag geworden voor de Belgische pro's.  Enkel Tine Deckers (12de) en Axel Zeebroek (34ste) haalden de finish. De anderen gaven op. Daar bovenop verloor Luc Van Lierde zijn parcoursrecord van 1996.  Eerste Belg aan de finish was age groeper Sam Gyde.  Hij werd 2de AG overall achter Bas Diederen maar won wel zijn AG. Brandweerman Sam deed na een zoals meestal zwak zwemmen 1u09, 4u38 over het fietsen en een liep zijn marathon in 2u56.
Nog podiumnieuws van de Belgen.  De 70 jarige Iwens Ely werd 2de in zijn AG met toch 23 straffe 70tigers aan de start.
De 2 grote titelkandidaten, Alexander en Wellington maakten hun favorietenrollen meer dan waar. Het is vooral de manier waarop die de geschiedenis zal in gaan.
Crowie snoerde de criticasters de mond die altijd zeiden dat hij veel te afwachtend fietst.  Alexander, die voor het eerst op de nieuwe Specialized Shiv reed, ging mee in de achtervolging op Lieto en smeerde zo Raelert een dikke 2' aan de broek.  Eenmaal Koning Alexander de loopschoenen aan had was er geen stoppen meer aan.  3de IM overwinning op de Big Island met een nieuw parcoursrecord. Raelert moest Pete Jacobs(snelste looptijd) nog voorlaten en werd 3de. Alexander is ook de eerste die het voor mekaar krijgt om zowel het WK 70.3 als Hawaï te winnen in hetzelfde jaar. De verandering in datum en locatie van het WK 70.3 is dus zeker in zijn voordeel.
Bij de vrouwen had Wellington nog veel last van haar valpartij van 2 weken terug zodat het zwemmen en het fietsen niet echt van een leien dakje liep.  Dibbens maakte de show tijdens het fietsen maar viel later uit.  Wellington moest van ver terugkomen en heel diep gaan. Met een 2u52 marathon en de hete adem van Carfrae in haar nek die nog een 30tal seconden sneller liep en voor het 3de jaar op rij het marathonrecord bij de vrouwen verbeterde, kon ze toch haar 4de Hawaï binnen rijven en een overwinning bijschrijven op het lijstje van 13 overwinningen op 13 ironmandeelnames.  Winnares van vorig jaar Carfrae werd 2de voor Leanda Cave. Chrissie en Mirinda waren ook de 2 enigste vrouwen die onder de 9u eindigden en ook dat is weer iets voor de geschiedenisboeken.

Er stonden ook 2 ETL'ers aan de start.  Voor Dirk Bullen was het zijn eerste Hawaï, Erik Thijs had al wat meer ervaring en stond voor de 4de keer aan de start.  Hier de data van onze 2 Hawaï gangers,

Dirk
S: 57' - B: 4u42 - R: 3u56 -> 9u41'
271/1918 overall
65/171 Age groep
Eerste van zijn AG in T2 en op dat moment 36ste algemeen

Erik
S: 1u07 - B: 5u27 - R: 4u04 -> 10u55'
962/1918 overall
120/209 AG

Een dikke proficiat aan deze 2 bikkels, ze kunnen al weer een avontuur en een mooie prestatie neerschrijven op hun palmares.
Alle uitslagen kan je hier napluizen.