zondag 6 november 2011

MTB tocht ETL

Gisteren stond ik samen met 8 andere ETL'ers (Mario, Tim, Wim, Olivier, Roel, Patrick, Marnix, Hugo) en 1 vreemde eend in de bijt in Gellik klaar om een 70km lange mtb tocht te maken rond het Nationaal Park Hoge Kempen.  Een uitgepeilde "wandelroute" die voor het grootste gedeelte over bos en onverharde wegen loopt.  Met slechts weinige kilometers op de fiets in de benen toch heel wat vraagtekens, maar ik wilde dit absoluut doen en wat bleek, ...

Beginnen bij het begin. Na 500m was mijn hartslag al 160 en de eerste 10km zakte die niet onder de 150. Niks van aan trekken seffes vallen die mannen toch een beetje stil.  Nu echt stilvallen deed het niet maar toen het kaf stilaan van het koren gescheiden was en mijn dieselken op gang geraakte ging het beter.  De 2 jonge knapen die na 20km al moesten afslaan weten nu ook dat ze niet met Janneke en Mieke mee aan het rijden waren.  Het parcours vooral door de bossen was vooral in de eerste helft best heftig met een aantal klimmen waar we gewoon niet boven geraakten en enkele spectaculaire afdalingen.  Af en toe enkele technische stukken waar Hugo zijn technische kunnen kon bovenhalen :-) en dikwijls ogen open voor de boomwortels die half verdoken onder de gevallen bladeren de boel tricky en glad maakten. Even na halfweg werd het vlakker en dat ging dan ook gepaard met een verhoging van het tempo. Na 45km begon ik "HET" toch een beetje te voelen.  Vanaf dan was het telkens weer erdoor zitten en er terug doorkomen.  Uiteindelijk bleven we met 6 dapperen over die de tocht volledig tot een einde brachten.  Het wedstrijdje in de laatste 5km was gewoon nog 1 keer die knop omdraaien en alles geven.  Achteraf nog 16km met de fiets naar huis gereden en blij home ground onder de voeten te voelen. 

De innerlijke mens.  750ml sportscontrol + 1l water + 4 gellekes sportscontrol + 4 winEnergy fruit van sportscontrol
Data 70.3km in 3u04, de tocht zelf + 16km Gellik-Vliermaal
Gem. Hf 147
Gem. snelheid 23km/u
Team spirit, die was er zeker, als er eentje afstapte deden we dat allemaal ;-)
Valpartijen, een aantal vooral omvallen in de klimmetjes maar Tim ging wel 1 keer zeer hard onderuit.

Afgezien, inderdaad maar dit zijn van die momenten die je een mentale en fysieke boost geven en waar je achteraf toch nog eens graag aan terugdenkt.

Via deze link kan je de Garmin file bekijken

Volg de "Berenpoot"











Eén van de "niet te doen" klimmetjes








Een spectaculaire afdaling

Geen opmerkingen: