zondag 9 oktober 2011

Hawaï

Ironman Hawaï is geen hoogdag geworden voor de Belgische pro's.  Enkel Tine Deckers (12de) en Axel Zeebroek (34ste) haalden de finish. De anderen gaven op. Daar bovenop verloor Luc Van Lierde zijn parcoursrecord van 1996.  Eerste Belg aan de finish was age groeper Sam Gyde.  Hij werd 2de AG overall achter Bas Diederen maar won wel zijn AG. Brandweerman Sam deed na een zoals meestal zwak zwemmen 1u09, 4u38 over het fietsen en een liep zijn marathon in 2u56.
Nog podiumnieuws van de Belgen.  De 70 jarige Iwens Ely werd 2de in zijn AG met toch 23 straffe 70tigers aan de start.
De 2 grote titelkandidaten, Alexander en Wellington maakten hun favorietenrollen meer dan waar. Het is vooral de manier waarop die de geschiedenis zal in gaan.
Crowie snoerde de criticasters de mond die altijd zeiden dat hij veel te afwachtend fietst.  Alexander, die voor het eerst op de nieuwe Specialized Shiv reed, ging mee in de achtervolging op Lieto en smeerde zo Raelert een dikke 2' aan de broek.  Eenmaal Koning Alexander de loopschoenen aan had was er geen stoppen meer aan.  3de IM overwinning op de Big Island met een nieuw parcoursrecord. Raelert moest Pete Jacobs(snelste looptijd) nog voorlaten en werd 3de. Alexander is ook de eerste die het voor mekaar krijgt om zowel het WK 70.3 als Hawaï te winnen in hetzelfde jaar. De verandering in datum en locatie van het WK 70.3 is dus zeker in zijn voordeel.
Bij de vrouwen had Wellington nog veel last van haar valpartij van 2 weken terug zodat het zwemmen en het fietsen niet echt van een leien dakje liep.  Dibbens maakte de show tijdens het fietsen maar viel later uit.  Wellington moest van ver terugkomen en heel diep gaan. Met een 2u52 marathon en de hete adem van Carfrae in haar nek die nog een 30tal seconden sneller liep en voor het 3de jaar op rij het marathonrecord bij de vrouwen verbeterde, kon ze toch haar 4de Hawaï binnen rijven en een overwinning bijschrijven op het lijstje van 13 overwinningen op 13 ironmandeelnames.  Winnares van vorig jaar Carfrae werd 2de voor Leanda Cave. Chrissie en Mirinda waren ook de 2 enigste vrouwen die onder de 9u eindigden en ook dat is weer iets voor de geschiedenisboeken.

Er stonden ook 2 ETL'ers aan de start.  Voor Dirk Bullen was het zijn eerste Hawaï, Erik Thijs had al wat meer ervaring en stond voor de 4de keer aan de start.  Hier de data van onze 2 Hawaï gangers,

Dirk
S: 57' - B: 4u42 - R: 3u56 -> 9u41'
271/1918 overall
65/171 Age groep
Eerste van zijn AG in T2 en op dat moment 36ste algemeen

Erik
S: 1u07 - B: 5u27 - R: 4u04 -> 10u55'
962/1918 overall
120/209 AG

Een dikke proficiat aan deze 2 bikkels, ze kunnen al weer een avontuur en een mooie prestatie neerschrijven op hun palmares.
Alle uitslagen kan je hier napluizen.

Geen opmerkingen: