maandag 27 juni 2011

Wat een weekend

Laat ons in eigen land beginnen.  De laatste editie van Limburg226 werd gewonnen door Dave Vanhove, die na een opgave in de eerste editie gisteren als kersverse vader in het fietsen iedereen op achterstand zette om zo in het lopen controle te houden.  Nick Bealus pakte weer maar eens een 2de plaats en Dirk Huybrechts werd verdienstelijk 3de. Katrien Verbeiren werd eerste bij de vrouwen.
Bart Colpaert greep dan de bloemen in de Limburg113 waarin de elite gestart waren in tijdritformule.  Geen tactische plannen, gewoon vol gaan voor die eindtijd.  Colpie haalde na Leuven zijn 2de overwinning dit jaar op een halve binnen en kan nu volop focussen op zijn debuut op de volledige afstand in Frankfurt.  We kijken er naar uit.  Johan Smolders pakte plaats 2 en de eerste H40, Frederik Sleutel kwam als 3de "elite" over de eindmeet. Debbie Verstraeten haalde het bij de vrouwen met een voorsprong van een half uur.
Meer info en uitslagen hier

Teammaat van Colpie, Frederik van Lierde is een man met een plan.  En dat plannetje klopt tot nu toe perfect.  Plan 1 Abu Dhabi won hij al.  Plan 2 Ironman Nice gisteren staat nu ook op zijn palmares.  Blijft enkel plan 3 nog over ...Hawaï
Bekijk een kort verslagje + interview met de winnaar van Nice hier

EK kwarttriatlon dan.  Vrijdag werd dat reeds goed ingezet voor ons landje met een 2de plaats voor Jelle Geens bij de junioren.  Onze junioren leverden dan nog bikkelharde strijd in de Mixed Relay met een bronzen plak als resultaat. Zij kunnen op een supergeslaagd weekend terugkijken. De mannelijke elite gingen een beetje veel af door niet te finishen.  Zowel Croes als De Cuypers haalden de eindmeet niet. De overwinning was voor Allistair Brownlee voor zijn broer Jonathan. Bij de dames pakte Katrien Verstuyft een mooie 13de plaats.
Meer uitslagen vind je hier

In Coeur D'Alene maakten de favorieten hun rol waar.  Crowie bij de mannen en Julie Dibbens bij de vrouwen.

Geen opmerkingen: