woensdag 29 juni 2011

Austria, here we come

Straks vertrekken we naar Oostenrijk, Klagenfurt.  Jammer genoeg niet om de Ironman te betwisten komende zondag.  Het zullen een easy 10 dagen worden met wa trainen en niksen en natuurlijk zondag de wedstrijd volgen.

Vrijdag zal ik samen met Ironmac nog een stukje parcours verkennen.  Zondag voorzie ik zijn bevoorrading bij het fietsen.  Zo ben je toch nog een beetje betrokken bij de wedstrijd.  Kijk er naar uit  maar weet nu al dat het toch een beetje pijn gaat doen als om 7u het startschot klinkt.

Op de afbeelding de "Lindwurm" in Klagenfurt centrum.  Het keerpunt van het lopen.

dinsdag 28 juni 2011

Limburg226-113 : achter de schermen

Het voorbije weekend heb ik de triatlon eens vanuit een ander standpunt beleefd, namelijk achter de schermen de handen uit de mouwen steken, kortom, werken ipv te sporten.
Zaterdagnamiddag rond 14u arriveerden we in Neerpelt en direct in de wisselzone een handje toegestoken voordat we konden beginnen aan het smeren van 800 broodjes en het maken van de lunchpaketten van de vrijwilligers.  Nadat Mario, Wim en mezelf nog eens extra gebriefd had over de finishzone, rap een Macdonaldje meegenomen en dan bedje in want het zou al vroeg dag zijn.

Om 4u15 opgestaan, ontbeten en dan de inschrijvingen voor de volledige gedaan van 5u30 tot 7u.  Ongelofelijk dat er nog deelnemers 5' voor de start hun nummer komen halen.  Aparte verhalen zijn dat.  2 atleten die op een parking stonden 10km van Neerpelt en bij het ontwaken vaststelden dat ze ingesloten zaten met de auto en dus per fiets naar het Dommelhof moesten komen.  Of dat van die Fransman die in panne stond op de autosnelweg en er niets beter op gevonden had dan op zijn fiets te springen, hopelijk op de pechstrook tot hij door 2 vrouwen opgepikt werd en naar Neerpelt werd gebracht.  De man lag om iets na 7 als laatste in het water, de rest was natuurlijk dan al enkele minuten vertrokken.

Na de inschrijvingen samen met Wim een paar vrachtjes materiaal naar Neerpelt city gebracht, wat nadars opgezet en dan snel terug voor de inschrijvingen van de halve.  Leuk dat mensen als Colpie, Sleutel, Smolders effe goeiendag komen zeggen.  Kende ze nog van de laatste Epic. Inschrijvingen afgesloten en dan snel nog een laatste vracht drank ingeladen en vliegenvlug naar de finish om alles op te zetten.  Het was een ware race tegen de tijd.  Leider Vanhove kwam voor zijn eerste ronde lopen langs toen ik net de pijlen aan het plakken was aan het keerpunt in het centrum.  Dan was het wachten op de eerste finishers voordat we weer in gang moesten schieten.  Als de laatste de meet gepasserd is moet er nog afgebroken worden en alle materiaal terug richting Dommelhof. Gelukkig gaat afbreken altijd wel een pak sneller dan opbouwen. Om half 12 kropen we in ons bed.  Ook voor ons dus een superlange dag.  Maar fijn om het eens van die kant mee te maken.

De innerlijke mens : 4 boterhammen, 5 broodjes, ontelbare blikjes frisdrank en zoetigheden hielden mij de ganse dag op de been. 

Mag Da ?

Tijdens het voorbije EK triatlon dwingt Harry Wiltshire, een Britse triatleet, Javier Gomez, groot kanshebber op de titel en concurrent van de Britse Brownlee's, om van zijn lijn af te wijken tijdens het zwemmen zodat hij niet in de groep kan gaan hangen.  Ook bij het uit het water komen houdt de Brit de Spanjaard op. Bewust of niet?
Na het zien van de beelden werd de Britse triatleet door de wedstrijdjury gediskwalificeerd.

Bekijk hier het filmpje

maandag 27 juni 2011

Wat een weekend

Laat ons in eigen land beginnen.  De laatste editie van Limburg226 werd gewonnen door Dave Vanhove, die na een opgave in de eerste editie gisteren als kersverse vader in het fietsen iedereen op achterstand zette om zo in het lopen controle te houden.  Nick Bealus pakte weer maar eens een 2de plaats en Dirk Huybrechts werd verdienstelijk 3de. Katrien Verbeiren werd eerste bij de vrouwen.
Bart Colpaert greep dan de bloemen in de Limburg113 waarin de elite gestart waren in tijdritformule.  Geen tactische plannen, gewoon vol gaan voor die eindtijd.  Colpie haalde na Leuven zijn 2de overwinning dit jaar op een halve binnen en kan nu volop focussen op zijn debuut op de volledige afstand in Frankfurt.  We kijken er naar uit.  Johan Smolders pakte plaats 2 en de eerste H40, Frederik Sleutel kwam als 3de "elite" over de eindmeet. Debbie Verstraeten haalde het bij de vrouwen met een voorsprong van een half uur.
Meer info en uitslagen hier

Teammaat van Colpie, Frederik van Lierde is een man met een plan.  En dat plannetje klopt tot nu toe perfect.  Plan 1 Abu Dhabi won hij al.  Plan 2 Ironman Nice gisteren staat nu ook op zijn palmares.  Blijft enkel plan 3 nog over ...Hawaï
Bekijk een kort verslagje + interview met de winnaar van Nice hier

EK kwarttriatlon dan.  Vrijdag werd dat reeds goed ingezet voor ons landje met een 2de plaats voor Jelle Geens bij de junioren.  Onze junioren leverden dan nog bikkelharde strijd in de Mixed Relay met een bronzen plak als resultaat. Zij kunnen op een supergeslaagd weekend terugkijken. De mannelijke elite gingen een beetje veel af door niet te finishen.  Zowel Croes als De Cuypers haalden de eindmeet niet. De overwinning was voor Allistair Brownlee voor zijn broer Jonathan. Bij de dames pakte Katrien Verstuyft een mooie 13de plaats.
Meer uitslagen vind je hier

In Coeur D'Alene maakten de favorieten hun rol waar.  Crowie bij de mannen en Julie Dibbens bij de vrouwen.

zaterdag 25 juni 2011

Limburg226 : de snelste zwemmer

We weten nu al wie zondag om iets voor 8 als eerste uit het water gaat komen -> Blog Stefan Biesmans: Artikel Nieuwsblad: "Vandaag staat er een artikel over mezelf in het Nieuwsblad, gaat over mijn deelname en voorbereidingen aan de triathlon te Neerpelt. link:..."

vrijdag 24 juni 2011

The Taper blues

Afbouwen van het trainingsvolume om goed uitgerust aan een wedstrijd te kunnen starten.  De taper.  Sommige atleten voelen zich tijdens deze periode al eens down, they call it the taper blues.  Niet iedereen voelt hetzelfde.  De ene voelt zich elke dag sterker worden en gaat met 200% vertrouwen naar een wedstrijd toe, terwijl een andere zich begint af te vragen, wat is er aan de hand met mij?  Lees hier enkele symptomen van de "taper blues".

woensdag 22 juni 2011

Wedstrijdweekend om naar uit te kijken

Uitzonderlijk druk gaan we het niet noemen, in deze periode zijn er wel elk weekend een handvol wedstrijden. Maar er zijn toch wel een aantal wedstrijden waar we naar uitkijken.
In eigen land is er Limburg 226-113.  De full distance zal voor de laatste maal doorgaan.  Zo vallen we na 3 jaar als toch hoog aangeschreven triatlonland weeral zonder volledige triatlon.  Voor meer info klik hier
In Idaho en Nice is het Ironmantime. Craig Alexander schreef nog gisteren in laatste instantie in voor de wedstrijd in Coeur D'Alene, Idaho.  Hij zal een extra badmutske moeten aandoen want de watertemperatuur ginder bedroeg in het begin van de week amper 12°C. De voorspelling is dat de temperatuur toch nog wel een paar graden gaat stijgen maar de organisatoren voorzien voor de dag van de wedstrijd toch warmtehutten waar de temperatuur rond de 40° schommelt zodat de atleten zich daar na het zwemmen kunnen "ontdooien".
In Nice zal het waarschijnlijk iets warmer zijn en daar staan er dan weer veel 3coachers aan de start naast Fré Van Lierde en Bruno Clerbout die het vooral opnemen tegen de heerser aan de Cote D'Azur Marcel Zamora.
In het Spaanse Pontevedra tenslotte gaat het Europees kampioenschap triatlon over de OD door.  Vrijdag staat daar al de juniorenwedstrijd op het programma met van Belgische zijde Charlotte Deldaele, Ine Couckuyt , Marten Van Riel, Régis Bader en Jelle Geens. Zatedrag is het dan de beurt aan de elite met als Belgen Katrien Verstuyft, Peter Croes en Simon De Cuyper. Meer info hier

dinsdag 21 juni 2011

Te koud

In Coeur D'Alene in Idaho hebben de organisatoren van de Ironman al enkele voorzorgen genomen voor het weekend.  Ditmaal gaat het niet om stormweer bij het zwemmen maar wel om het toch wel ijskoude water.  Het water is rond de 12°C.  Deelnemers die al eens een zwemmeke gewaagd hebben spreken over verdoofde lichaamsdelen.  De organisatoren hebben een hele armade aan kajakkers en duikers ter plaatse en voorzien warmtehutten.  In deze hutten bedraagt de temperatuur rond de 40°C.

Hopelijk is het water in Neerpelt en Nice dit weekend iets warmer.

Lees hier het artikel

maandag 20 juni 2011

De kogel is door de kerk

Neen de kuit is niet beter. Dus heb ik een beslissing genomen.  Ik zal niet starten in Oostenrijk.  Ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt.  Het lijkt alsof er een last van mijn schouders valt.  De blessure duurde te lang, er zat ook geen vooruitgang in, waren geen vooruitzichten en mentaal is het op, totaal op.  En vermits een ironman voor een heel groot stuk een mentale veldslag is, kan ik ginder niks gaan doen. Meer valt daar niet over te vertellen.

woensdag 15 juni 2011

IM New York volgeboekt in een kwartier



895$, het inschrijvingsgeld voor de tot nu toe duurste Ironman, die van New York.  Het is dan ook niet te geloven dat het spel op een kwartier tijd uitverkocht was. 2500 atleten schreven zich in.  Enkel nog plaatsen open via Foundation slots, 1500$ het stuk, waar een deel van het geld naar goede doelen gaat.
De eerste editie van de New York IM gaat door op 11 augustus 2012.

Fingers crossed



Ik ga het kort houden, kwestie van hier niet te veel HOOP in te leggen.  Daarstraks bij osteopaat geweest en hopelijk is zijn diagnose de juiste.
Ik las net een blogske van Lisa Norden, top OD triatlete die al vanaf januari op de suggel is en nu pas de diagnose kent.  Ben ik nog goed af ;-)

We gaan nu wat oefeningen moeten doen de volgende dagen en dan fingers crossed.

Bike course IM Austria

Fietsparcours in Oostenrijk is iets anders dan andere jaren.  Niet veel, er is een out and back stukje toegevoegd.  Dit is het gevolg van het verplaatsen van de wisselzone.  We komen nu aan de andere kant van het kanaal uit het water.  Het is dan iets meer lopen door T1 maar daardoor komen we ook direct op het fietsparcours en moeten we dat lusje door het park niet meer maken.  Om die meters te compenseren is na het rond punt, op het stuk waar we 2 keer doorkomen.  Daar waar meestal de supporters staan andere jaren een extra op en af stukje ingevoerd.  Nu veel zal het niet uitmaken, maar misschien gaan ze nu wel dichter tegen de 180km zitten dan voorheen.

dinsdag 14 juni 2011

Deca man UK

Voor de meesten onder ons is 1 Ironman doen al genoeg.  Anderen willen er dan zoveel mogelijk op 1 jaar doen.  In Engeland had de afgelopen 10 dagen de Deca Man plaats. 10 dagen na mekaar  een ironman doen.  20 atleten voelden zich geroepen, slechts 3 haalden de eindmeet. De winnaar, een voormalig kettingroker met overgewicht had maar liefst 19 uur voorsprong op de nummer 2.

Inschrijvingsgeld, 995£ of ongeveer 100£ per ironman.  Cut off times : 2hr30 voor het zwemmen en 22u voor de volledige afstand.  Inbegrepen in het inschrijvingsgeld, 3 maaltijden per dag.  ontbijt tss 7:30-9:30, middag 12:30-14:30 en avondmaal 19:00-20:30, het lijkt wel een vakantie met all in formule.
Prijs voor de eerste plaats, 300£ en gratis inschrijving om het jaar erna opnieuw deel te nemen of gratis inschrijving voor double Lanzarote.

Iemand ?

maandag 13 juni 2011

Oeps !!!!






Oppassen als je in de zon gaat liggen, de mensen zien dat :-)

Wisselzone

In de Rev3 triathlon series kan je als pro heel makkelijk je plaats in de wisselzone terugvinden.  Ze hebben er gewoon een foto van de atleet bijgehangen.  Knap! 

zaterdag 11 juni 2011

Compressie ... overal en iedereen

Zwemloop Valkenburg

Vandaag zijn we even over de grens in het Nederlandse Valkenburg een zwemloop gaan doen.  Het was wel effe spannend want er waren wegenwerken en omleidingen maar toch waren we nog 20' voordat Jelle moest starten daar.  Het was een typisch Nederlandse organisatie.  Niks stressen, rustigaan doen maar toch degelijk georganiseerd.
Jelle mocht als eerste aan de bak en kwam zoals gewoonlijk als laatste uit het water om dan aan zijn inhaalrace te beginnen.  "6 heb ik er ingehaald" zei hij, op het toch vrij zware parcours.  Uiteindelijk werd Jelle 5de en mocht ook hij aan de prijzentafel een prijsje uitkiezen.  Het werd een lekkere warme badjas.
In de reeks van Jarno deed de Nederlandse kampioen triatlon en duatlon mee.  Maar het waren 2 meisjes die het snelst zwommen.  Jarno verloor een goeie 10" op de snelste mannelijke zwemmers maar dankzij een supersnelle wissel kon hij toch als eerste jongen aan het lopen beginnen.  De 2 dames waren toen al uit het zicht verdwenen. 

Al na een goeie 50m lopen van de 2km nam de Nederlandse Kampioen de leiding over en stond die niet meer af.  Jarno had het vrij moeilijk in het lopen maar kon uiteindelijk vrij makkelijk 2de worden.

Een reeks eerder deed een andere JTTL'er Yenthe het ook supergoed.  Hij kon een zilveren plak uit de brand slepen.

Voor uitslagen en foto's is het nog effe wachten. Maar zodra ze er zijn zet ik de link er op.

Nieuwe blog

In plaats van 2 blogs zal vanaf nu al het "getriatlon" van onze familie op 1 blog samengebracht worden.  Bij deze is 3 for triatlon geboren, HALELUJA