donderdag 2 mei 2013

zwemloop Oostkamp


Samen op de foto, knijp ik mijn ogen eerste dicht?


OK, dan knijp ik nu de mijne dicht 

1 mei traditioneel staat dan de zwemloop in Oostkamp op het programma.  Nog een geluk dat we iets vroeger vertrokken waren want de Belgische files ....

Bij Jelle maar liefst 4 reeksen, 1 meisjes, 1 gemixt en dan 2 reeksen jongens.  Opvallend in de uitslag achteraf, de top 4 startte in 3 verschillende reeksen.  Een beetje meer strijd was beter en mooier geweest, nu was het ieder voor zich tegen de klok.  Jelle startte in reeks 3 en zwom, zelf geklokt, 2'02", blijkbaar zijn ze in de Vlaanders iets trager met de chrono want officieel 2'04".  Hij had een super wissel en pakte de 2de plaats in zijn reeks.  Omdat ik wel eens wou weten hoe snel Jelle nu loopt had ik op voorhand  zijn loopparcours eens afgelopen en zijn eigenlijke looptijd zelf geklokt want meestal zit in die looptijden een wissel. Bleek dat het 794m was, iets meer dus dan de vooropgestelde 750. Jelle liep die 794m in 3'23. Dat is 4'15/km.  Daarmee was hij dus uiteindelijk 4de, maar de beste eerstejaars.


Nog een goeie 300m


De laatste rechte lijn


Voor die wat niet kunnen wachten op de link, de uitslag

Jarno is dan weer een ander verhaal dat op dinsdag in school al begon.  Leerkracht sport ziek dus werden de jongens bij de atletiek ingedeeld en hadden ze een atletiektraining hordelopen.  Spieren gebruiken die je nooit gebruikt, bewegingen doen die je nooit doet, gevolg ... Woensdagmorgen zo stijf als een plank.  Spierpijn in de benen en buikspieren. Dan moet je er gewoon het beste van maken.  In het zwemmen viel het nogal mee.  Eerste 100 in 1'14 en 200 in 2'35 maar de laatste 50m zo stilgevallen.Afgeklokt op 3'18.  Na de wissel zag ik het al, het liep niet lekker eerder stroef en hij kon geen vuist maken. Het gat op de 2 snellere zwemmers werd niet echt groter maar ook niet kleiner. 3de in zijn reeks en uiteindelijk 4de maar een zwaar teleurgestelde Jarno die het effe niet meer zag zitten.  10' heeft hij na de finish op de grond gezeten, kop tussen de benen.  Maar hij en wij weten waar het aan ligt en daar kan je niet veel aan doen.  Nu benen zo goed mogelijk laten herstellen voor zondag.

Ook bij Jarno parcours afgelopen en looptijd gemeten.  2095m, looptijd 8'01", 3'49/km


dringend ruitenwasser gevraagd


Pfffff!!!


Ook wisselen deed pijn


Nummers 1,2 en 3 in 1 foto


rondjes draaien


nog 500m


laatste meters

Uitslagen hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Jelle, Jarno en Wilfried,

Als medeorganisator met aandacht jullie verslagje gelezen over de deelname aan de zwemloop van gisteren 1 mei te Oostkamp.
Misschien terechte opmerking dat bij Jelle de eerste 4 in 3 verschillende reeksen startten, maar ... momenteel heb je als organisator maar weinig middelen om de deelnemers naar kunnen in te delen. Ranking van 2013 staat nog niet op de site van de vtdl, ranking van vorig jaar gebruiken heeft weinig zin wegens velen nu in een andere leeftijdscategorie zitten. Wij kennen niet alle deelnemers en dus hebben wij de deelnemers dan maar gewoon alfabetisch in de reeksen geplaatst. Tip naar de vtdl zou misschien kunnen zijn de deelnemers een richttijd te laten meegeven bij het inschrijven, zo heb je meer middelen om tot 'mooiere' reeksen te komen.

Maar ik hoop toch dat jullie gasten zich in elk geval geamuseerd hebben te Oostkamp.

Namens ZVO, H. Van Colen