donderdag 16 mei 2013

Scholentriatlon 2013



Dat rood staat 'm wel goed

Ik kan beginnen met volgende zin.  Ook dit jaar stond Jarno bijna niet aan de start van de SVS scholentriatlon in Genk.  Ook dit jaar om dezelfde reden als vorig jaar en wel deze en dat was niet de eerste en laatste keer want ook hier liep het fout.

Maar hij stond er wel (als ge het zelf regelt lukt het blijkbaar wel) en zo een wedstrijdje is altijd goed om de wissels nog eens te oefenen en om nog eens diep te gaan voor we de "echte" triatlons aanpakken want volgende zondag is de jeugdtriatlon van Seneffe de eerste triatlonconfrontatie van het seizoen.

Jarno startte in de allerlaatste reeks samen met klasgenoot Timo die na 2 dagen ziek zijn toch wilde meedoen. Er was ook een nieuw timing systeem waarbij de atleten een armband kregen met streepjescode en zo moesten ze dan zelf hun tijd scannen. Of er iets aan het systeem schort ik weet het niet maar de tijden kloppen voor gene (sorry voor mijn woordgebruik) zak.


Hier zie je Jaline aan het scansysteem

Jarno zwom zijn 220m in 2'55.  De atleten verlaten het zwembad en buiten voor de wisselzone scannen ze hun tijd.  Zwemtijd in uitslag 5'33 !!!! Terwijl dat hoop en al een dikke halve minuut duurde om in de wissel te geraken.


De eerste wissel


voeten snel in de schoenen

Het fietsen met MTB ging goed maar Jarno zei dat hij vaak de goeie versnelling niet vond.  Of te groot of te klein   De versnellingen van een MTB zijn dan ook nie die van ne koersfiets.


9km MTB op de weg


2de wissel


Jelle kijkt aandachtig toe

Het lopen ging moeizaam zeker de eerste 100de meters met weer opkomende kramp in de kuit.  Toen die wegtrok ging het wel vlotjes.  Maar ook hier weer een bedenking bij de looptijd.  Vorig jaar liep Jarno 7'29.  En ja hij heeft vooruitgang gemaakt dit jaar maar om nu die 1800m plots in 4'16 te lopen????
Ook op de eindtijden die ik zelf opnam zit 5" verschil, maar dat is zo bij iedereen ....


Finish

Je kan hier de uitslag van dit jaar bekijken en hier die van vorig jaar om te vergelijken.

Jarno werd eerste in zijn cat de H MIN (het lijkt wel voetbal met die MIN, CAD en SCHOL reeksen)

JTTL stond trouwens met een mooie delegatie aan de start.

Trainer Mario werd 1ste  in de open reeks
Frederik 2de H CAD
Maarten 2de H MIN
Joany 2de D open
Jaline 1ste D MIN
Laurien 2de D CAD
Bjarne 7de H MIN
Rune B 2de D MIN

Geen opmerkingen: