maandag 6 mei 2013

BK Jeugdduatlon


Ontspannen voor de start

In Ruddervoorde stond Jarno gisteren aan de start voor zijn kampioenschap bij de Jeugd B.  Een duatlon : 2.5 lopen - 10 fietsen en 2.5 lopen. Omdat het vrij vroeg in het "seizoen" is en er nog amper wedstrijden geweest zijn was het koffiedik kijken.  We hadden wel enkele favorieten maar aan een pronostiek durfden we ons niet te wagen.  Komt daar nog bij dat het verschil tussen een 14 en 15 jarige toch vrij groot is.  Maar goed, met een top 10 zouden we al content zijn, zeker na het "hordendebacle" van eerder in de week. Een top 5 zou  al schitterend geweest zijn.


Cool !!!


START

Om half 2 klonk het startschot voor de Jeugd B.  Na een goeie kilometer kwamen ze opnieuw aan ons voorbij.  Jarno liep net binnen de top10.  Ik haastte mij naar het fietsenpark en daar zag ik 2 koplopers met een kleine voorsprong op een groepje dat geleid werd door ...Jarno.  Schitterend. In de laatste 1.5km nog serieus wat volk opgeraapt die te snel gestart waren.  Jarno was 1 van de enige die van loop naar fietsschoenen wisselde zodat hij in 6de positie uit het fietsenpark kwam.


1km in't lopen, net binnen top 10


6de weg na de wissel

4 ronden van 2.5km fietsen.. Na ronde 1 meldde zich een kopgroep van 5 man met .. Jarno.  Hij had het klaargespeeld om het gat dicht te rijden, sterk.  Wat dan in de volgende ronden volgde was een spervuur aan demarrages, telkens opnieuw moest het gat gedicht worden, dat lukte ook keer op keer tot ze op het einde van ronde 3 echt begonnen door te trekken en Jarno op een meter of 10-15 volgde.  Intussen was de kopgroep gereduceerd tot 4 man. Jarno rijdt uiteindelijk de snelste fietstijd.


Ronde 1, de kopgroep


Gaten dichtrijden


Af en toe ook eens kop doen

Opnieuw gingen we aan de wissel staan.  De kop van de wedstrijd meldde zich en... hij was er terug bij.  Met 4 vingen ze het laatste lopen aan.  Jarno moest weer als enige wisselen en kwam als 4de uit de wisselzone.


Samen met de latere winnaar de wissel in


Snel wisselen

 In de eerste 500m kreeg hij af te rekenen met opkomende krampen in de kuiten maar na het keerpunt ging het plots wel.  Plaats 3 lag binnen bereik maar ge moet natuurlijk wel het gat dichtkrijgen.   De verschillende supporters langs de kant probeerde hem vooruit te stuwen met hun aanmoedigingen maar vooral Guy, Jarno zijn eigen woorden, die hem 100m aan 1 stuk door aanmoedigde krijgt de hoofdprijs als strafste supporter :-) zodat hij op een dikke 100m van de eindmeet  bij de nummer 3 kwam, zette direct de eindspurt in en kon zo de bronzen plak pakken in dit toch spannende kampioenschap.  Hij had daarvoor wel diep, heel diep moeten gaan .... maar hij heeft een grote stap vooruit gezet dit jaar en kon als eerstejaars op het podium.


Alles gegeven


Dat heeft pijn gedaan


Het podium


Gezellig onderonsje


Uitleg doen tegen de trainer


 We zijn fier op onze zoon ...


... Op onze 2 zonen

Niet alleen Jarno nam deel van de club.  Ook Kika, Maarten (zilver), Jaline, Rune, PJ en Lone(zilver). 

Alle uitslagen vind je hier

Geen opmerkingen: