maandag 27 mei 2013

Geen BK jeugd B in Zwevegem


 streep erdoor

Om 9u30, we waren op 40km van Zwevegem kwam de sms al binnen.  Geen zwemmen, duatlon.  Hadden we nog een beetje hoop gehad toen het zwemwater op zaterdag plots een sprongetje van 13.3 naar 14° maakte werd die dus al snel de kop ingedrukt.  11.6° was het verdict van de jury op zondagmorgen. Jeugd A en junioren kregen wel hun BK.  Om 13u bleek het plots wel allemaal warm genoeg.

Geen BK dus en dan voel je die spanning al snel wegvallen.  Er het beste van maken meer kan je dan niet doen.  2km lopen - 10 fietsen - 3km lopen waren de duatlonafstanden.


We kunnen er toch nog mee lachen


Jarno zat mee in de kopgroep na het lopen.  

Jarno was zeker goed mee in't lopen. Hij liep samen met de kopgroep binnen voor de eerste wissel.
Latere winnaar Diederik Pemen (2de BK duatlon) had Jarno verteld dat hij er dadelijk in het fietsen een lap op ging geven.  Een gewaarschuwd man is er altijd 2 waard behalve als je even niet met je linkervoet snel genoeg in je koersschoen geraakt.  De aan sluiting met de groep mistte hij niet maar den Diederik was toen al vliegen.

Hier Diederik vlak achter Jarno


De bewuste fase, Jarno geraakt niet in zijn schoen en Diederik muist ervan onder, 2de man voor Jarno

 En vliegen deden ze.  Vooral op de terugweg, wind in de rug.  Jarno deed veel kopwerk in de achtervolging samen met Guust een triatleet uit Brugge.  De anderen wilden of konden niet.  Ondanks de samenwerking reed Pemen verder weg en ze zouden hem pas aan de finish terug zien.  De strijd ging nu om plaats 2.



Kopwerk in het fietsen , gaaaas geven

Jarno liep als 3de de wissel in.  Wat er dan gebeurde blijft een beetje gissen maar we houden het erop dat de fiets door het stukje scherp bergaf en dan vlak plots een rare bokkensprong maakte waardoor Jarno in zijn eigen fiets haakte en viel en zo de andere 2 meesleepte in zijn val.  Doordat fietsen en atleten redelijk in mekaar verstrengelt zaten duurde het even eer de "knopen" ontward waren en dus was ook nummer 2 al weer vliegen. Mocht het een troost zijn, de top 3 waren allemaal 2de jaars jeugd B.


Net voor de val

In het lopen kon Jarno zijn 2 kompanen nog wel aan maar ook uit de achtergrond kwam nu volk opzetten.   Het was zoeken naar een tempo dat er niet meer kwam, waarschijnlijk door het vallen en meer dan 4de worden zat er niet in.


Start lopen


Nog een spurtje om plaats 4 vast te leggen

Een wondje aan de enkel van het kettingblad en kleine schaafwonden op de rug en heup werden eens goed ontsmet door het rode kruis.


In de Rode Kruis tent


Shifters hebben ook nen toek gehad

Het was niet echt een JTTL dagje in Zwevegem.  Maarten werd 5de met nog wat pijn aan de dij.  Jaline reed lek.  PJ deed hard zijn best enkel Lone kon de kleuren showen op het podium met een knappe 1ste plaats. Alle uitslagen hier.



Maarten teleurgesteld na de finish


Grote ontgoocheling na lekke band voor Jaline


PJ trekt zich op gang


Lone 1ste plaats

Geen BK dit jaar of wordt het verplaatst naar een andere locatie? We zullen het één dezer dagen wel horen. Nu is het herstellen om zaterdag weer top te zijn om samen met Maarten en Lone mee te strijden voor de Belgische titel in het mixed team relay.

Geen opmerkingen: