zaterdag 25 augustus 2012

Na 1 volgt 2

Ik heb vandaag mijn 2de triatlon gewonnen in Viersel, eigenlijk mijn 2de overwinning alles bij mekaar.

Had ik in Izegem de weersomstandigheden mee, warm, heel warm, ik hou daar wel van was het in Viersel weeral geen vette met het weer.  Af en toe regen en toch niet al te warm.

Deze keer had ik goed gezwommen, kwam op een paar seconden na Maarten uit het water, zelfs voor Eskill.  Prima dus, maar in de wissel liep het niet zo gesmeerd als ik wou.  Het klopte allemaal niet wat ik deed zodat ik pas als 3de aan het fietsen begon.  Eskill had ik al heel snel te pakken en liet ik ter plaatse.  Bij Maarten kwam ik pas dik halverwege de eerste ronde.  Ik moet effe bijkomen in zijn wiel en bij het ingaan van de 2de ronde vroeg hij of ik wou overnemen.  Ik deed dat maar blijkbaar iets te enthousiast zodat ik een gaatje had en wegreed van hem.  Ja misschien had ik effe moeten wachten maar op dat moment in wedstrijd denk je daar niet aan, dan ga je gewoon zo snel je kan.

Ik kwam met kleine voorsprong als eerste binnen na het fietsen.  In het lopen zat ik direct in mijn ritme en kon zo mijn voorsprong uitbouwen op Maarten die 2de werd. Andres werd 3de.

Met deze overwinning kom ik op gelijke hoogte in het klassement met Simon Folens maar omdat die Belgisch Kampioen is geworden zal ik 2de eindigen.

de uitslag staat hier en het klassement hier

2 opmerkingen:

Werner zei

Proficiat Jarno en Maarten!
Wat zijn de afstanden die gullie moet afleggen?

Jelle, Jarno en Wilfried zei

250-300m zwemmen
5km fietsen
1.5-2km lopen