dinsdag 7 augustus 2012

A. Brownlee

Allister Brownlee, wie anders won de hoofdprijs in de Olympische triatlon.  De Brownlees durven te racen, dat siert hen.  Met de beste mee uit het water, met een klein groepje weg in het begin van het fietsen.  Daarna in het lopen direct het heft in handen nemen en samen met Gomez wegstuiven van de rest.  Spijtig van die 15" straftijd van Jonny want Gomez zou zijn handen nog vol gehad hebben aan de jongste Brownlee.

Straffe looptijden ook weer.  Met 4 onder de 30' : Allister 29'07, Gomez 29'16, Jonny 29'37, Hauss 29'53. Ter vergelijking, de finale 10.000m op de piste werd gewonnen in 27'30.
Brownlee fietste dan ook nog dik 43.5 gem. en zwom zijn 1500m tegen 1'08/100m.

De enige Belg Simon De Cuyper zat na het zwemmen in de 2de groep en eindigde 26ste op 3'35" van de winnaar met een mooie 18de looptijd van 31'10.

Enkele opmerkelijke feiten:

Eerste Olympische gouden medaille winnaar Simon Whitfield was de enige die de wedstrijd niet kon beëindigen.  Hij crashte hard iets nadat hij T1 had verlaten.

De helmen die de Brownlee's droegen deden terugdenken aan helmen uit de late jaren '80, vroege jaren '90. Ook Rabobank rijdt sinds kort rond met dit model van helm.