donderdag 16 augustus 2012

Jarno pakt zijn eerste overwinning

6u30 vertrokken gisteren naar Izegem, een goeie 2u later waren we daar.  Eerst moest papa nog aan de slag in de sprint, hij zal daar zelf wel een verslagje over schrijven.
Ik moest op de markt van Izegem wachten op zijn timing chip om me dan naar de inschrijving te begeven.  Plots was iedereen weg en ik maar wachten en wachten, intussen was het bijna 11u30 en mijn wedstrijd startte om 12u.  Dan maar naar de auto gereden waar papa al stond te zwaaien met mijn nummer en chip.  Snel naar de wisselzone, alles neerzetten en merci aan de mama van Quinten om mij een beetje te helpen.  Toen ook papa in de wissel was effe langs een paar hekken doorgekropen en snel naar de zwemstart.  We waren nog op tijd.  Wetsuit aan en hup het water in ....START.

Zwemmen ging naar mijn gevoel wel goed maar toch verloor ik al een 35" op Simon Folens de Belgische Kampioen en 17" op Maarten.  Ik had een redelijke wissel, in elk geval beter dan de andere die gelijk mij uit het water kwamen want die heb ik niet meer terug gezien.
De fiets op, voeten op de schoen en direct een brug op, boven, voeten in de schoenen en ik zat al direct in mijn tempo.  Halverwege de 5km fietsen kwam ik bij Maarten en samen reden we richting de leider.  Aan de 2de wissel hadden we hem zo goed als te pakken.  Ik had een superwissel dankzij die nieuwe ZOOT schoenen zodat ik samen met Simon aan het lopen kon beginnen.  Maarten had een 15" tijdstraf gekregen omdat hij zijn helm te vroeg had afgezet.

 Simon liep hard (als de afstand  hier klopt liepen we tegen 3'49/km) en ik had het best moeilijk om te volgen in het begin maar geleidelijk kwam ik er door en nam af en toe eens over.  Papa en Mario riepen dat ik op mijn eindspurt moest gokken en omdat ik zolang op de markt had gestaan (haha) kende ik intussen die aankomstzone wel een beetje veel vanbuiten.  Simon versnelde nog eens maar ik kon terug aanpikken en zo gingen we de laatste 100den meters in.  Ik versnelde, hij kwam er opnieuw over maar ik wist dat ik voor de bocht eerste moest lopen dan pakte hij mij niet meer terug, ik spurtte zo hard ik kon hem voorbij (zie foto), nog een bocht en dan 50m richting finish, hij kwam er niet meer over.  Ik stak mijn armen in de lucht, eindelijk eens gewonnen, mijn allereerste overwinning. YES!!!

Maarten werd nog knap derde nadat hij ook nog had moeten overgeven, ook Jaline deed het goed en werd 5de in haar reeks.  Rune deed mee met de jeugd B en ook hij had een goede wedstrijd.


Alle uitslagen vind je hier

1 opmerking:

HUGO zei

GOE GEDAAN MANNEN
HUGO