donderdag 3 mei 2012

Zwemloop Oostkamp

1 mei, dag van de arbeid, 180km richting Oostkamp, West Vlaanderen.

Jelle was aan zijn 3de zwemloop toe en hoewel hij niet zijn beste zwemprestatie neerzette kwam hij toch als eerste uit het water.  Na een snelle wissel was het weer met een smile tot achter zijn oren richting finish en eerste plaats.
In de reeks H12 was het andere koekenbak.  Had ik op voorhand een pronostiekje moeten maken zag dat er zo uit. 1. Simon Folens, 2. Eskill De Witte, 3. Maarten en 4 Jarno.  Daar kwam dan nog bij dat Maarten en Jarno in reeks 1 ingedeeld waren en de andere 2 tenoren in reeks 2.  Mekaar opjagen en het leven zuur maken was dan ook de opdracht.
Maarten ging er in het zwemmen weer als een schicht vandoor maar Jarno zwom  één van zijn betere 200 meters met een nieuw PR als gevolg.  In de wissel liep het effe niet goed voor Maarten zodat zijn 10" voorsprong op Jarno al bijna gehalveerd waren.  In het lopen bleef het constant hetzelfde verschil.  Ik gaf Jarno de tip in de laatste ronde alles op zijn eindsprint te zetten.  Dat deed hij ook, het was nog een close finish waarin Maarten alsnog nipt aan het langste eind trok.  Nu was het afwachten wat de mannen in reeks 2 gingen doen.  Er stond geen maat op Simon Folens, zoveel was zeker, maar of Eskill snel genoeg zou zijn voor een 2de plaats ????
Uiteindelijk werden Maarten en Jarno nog 2 en 3, misschien wel dankzij die spannende eindsprint want het verschil met Eskill die 4de werd, was slechts 3".

Toch nog een nieuwigheid in Oostkamp, de mannen op plaats 1 kregen allemaal een "houten" medaille, kan ook aan het West Vlaams spraakgebrek gelegen hebben :-)

Foto's van de wedstrijd vind je hier en voor de uitslagen van de wedstrijd klik je best hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Ben er zeker van dat die eindsprint voor de podiumplaatsen gezorgd heeft! Gezonde competitie onder elkaar is echt wel positief !!! Proficiat ! En Jelle ... dank je wel voor je mooie smile ;-)
Helen