zondag 6 mei 2012

Potts aan de macht in St-Croix

70.3 op de Maagdeneilanden.  Een idyllische plaats om een wedstrijd te doen, een zware wedstrijd.  Van Belgische zijde moest Van Lierde weerwerk bieden aan oa.  Potts, Poulat, Kriat, Galindez, Bozzone en .. natuurlijk Armstrong die nu eens een fietsparcours vond dat op zijn lijf geschreven was.
Potts zoals steeds the leading man na het zwemmen, maar daar kwam Lance erop en erover en een voorsprong uitbouwend van 2' in T2.  Op dat moment kreeg Frederik Van Lierde al 9' aan zijn broek.  Een kleine mentale tik richting Nice van "The Boss"?
Armstrong bleef aan de leiding lopen tot km 14. Toen nam Potts over en even later ging ook Poulat over de 7 voudige tour winnaar.  Andy Potts dus primus met een 1u12 run, Poulat 2de met 1u14 over de halve marathon tegen een 1u18 voor Armstrong.  Van Lierde werd uiteindelijk 8ste.  Bij de vrouwen was Angela Naeth die de overwinning wegkaapte voor Ellis en Gross.

Gisteren werd Uplacer Axel Zeebroek knap 3de in de laatste IM St-George.  Daar was de overwinning voor Ben Hoffman en Twelsiek werd er 2de.  In tijden dat de snelle IM races mekaar de loef afsteken werd in St-George de snelste fietstijd op 5u10' gezet en in de marathon niemand onder de 3u.  Need to say more, volgend jaar ginder enkel een 70.3.

Verder Belgisch Uplace geweld.  Sofie Goos wint Mallorca Olympic triatlon.  Bart Aernouts werd 4de en Bert Jamaer 5de maar deze laatste werd gediskwalificeerd voor het dragen van zijn nummer tijdens het zwemmen.

Geen opmerkingen: