zondag 27 mei 2012

BK jeugd C triatlon : the big day

Was er iemand serieus nerveus aan het ontbijt, jazeker, zo had ik hem nog niet dikwijls gezien.  Hij kreeg amper een hap door zijn keel.
Aangekomen in Zwevegem ging alles rustig zijn gangetje maar je voelde toch dat de spanning opgebouwd werd naarmate het startuur dichterbij schoof.  Wetsuit aan en klaar voor de start.  Jarno zwom zeker niet slecht en kwam ergens rond plaats 10 uit het water.  Simon Folens was toen al met een dikke halve minuut voorsprong uit het zilte nat gekropen, ze zouden hem pas aan de eindmeet terug zien, oppermachtig was deze kerel vandaag.  Daarachter ging het om de rest van het podium.  Dankzij een supersnelle wissel kon Jarno als 4de de fiets op.  Meteen werd er een groepje gevormd en werden de nummer 2 en 3 opgeraapt.  Jarno probeerde meer dan eens weg te springen uit de achtervolgende groep van 6 maar geraakte niet weg.  Het tempo lag hoog ook al door de verscheidene speldenprikken die er werden uitgedeeld.  Niemand geraakte weg dus het afsluitende loopnummer zou beslissen over de podiumplaatsen.  Als 5 de vertrok Jarno maar na 50m had hij de nummers 4 (Maarten) en 3 al bij de lurven. Hij zat meteen in het goede tempo. Dan was het 1400m lang wachten en wachten.  Simon kwam als eerste in zicht en in de verte zagen we een Jttl'er afkomen.  Maarten was het eerste dat ik dacht.  Maar toen het stipje naderde zag ik aan de loopstijl dat het Jarno was.  Wat een loopnummer.  De Belgisch Kampioen duatlon eraf gelopen en plaats 2 tot de zijne gemaakt.  Eindelijk schoot het door mijn hoofd, eindelijk lukt het hem.  Moe, stikkapot, ook zo heb ik hem zelden over de finish zien komen, het kotsen stond hem nader dan het lachen.  Het besef was er nog niet helemaal dat kwam pas toen hij op het podium mocht. Proficiat menneke!
Maarten pakte net naast het podium na een verdienstelijke strijd.  Jaline vocht voor wat ze waard was en Lone bracht de 2de zilveren medaille van Jttl mee naar huis.

Genoeg emotie voor 1 dag :-)

Foto's vind je hier

1 opmerking:

Stefan zei

Knap gedaan een dikke proficiat