zondag 25 augustus 2013

BK jeugd


Laat ons voor de verandering eens beginnen bij het einde.  Jarno is 3de geworden op het BK jeugd B triatlon in Viersel maar dat weten de meesten al wel.  We moeten dus de spanning niet opbouwen.  We zijn ook eerlijk en geven toe een beetje ontgoocheld te zijn.  Maar nu die emoties wat weggedeemsterd zijn, zien we wel de beresterke wedstrijd van Jarno.

Ja, hij hoorde bij de favorieten, wat wil je als je de ene na de andere overwinning en podiumplaats binnen rijft. Maar het was de eerste keer dat dit hem overkwam.  Vorig jaar op het BK waren we verrast door zijn 2de plaats.  Dit jaar op het BK duatlon  opnieuw op het podium buiten alle verwachtingen om.  En dan nu bij de favorieten ... Zo snel kan het gaan. Maar op een BK gaat het altijd net iets sneller, is er altijd net dat beetje meer stress en komt er altijd wel één of andere vreemde eend uit de bijt. Het gaat hard heel hard en alles moet meezitten.

De zwemstart was goed tot na een goeie 100m hij een paar keer werd ondergeduwd en effe gewoon moest stoppen met zwemmen om uit de chaos te geraken.  Zo de aansluiting met de eerste achtervolgers op kopzwemmer Folens mistte.  Maar Jarno zette dit terug recht. Hij zwom terug naar de achtervolgende groep, sterk, 1 cartouche verschoten.  Toen er op het einde nog wat versneld werd moest hij even lossen en een iets mindere wissel bracht hem op 48" van de leider en op 21" van andere favoriet Yorben.





start van het fietsen

In zijn haast om vooraan te geraken trok hij op de fiets alle registers open en reed naar de kop, cartouche 2 verschoten.  En éénmaal als er zich een groepje vormt vooraan valt het daar altijd een beetje stil.  Een late uitvalspoging van Jarno kon niet verhinderen dat ze uiteindelijk  met 5 binnenkwamen voor de afsluitende 3km lopen.


de kopgroep met Folens, Verstraete, Jarno, Yorben en Remco

De kleine onbekende waal, daar heb je onze vreemde eend, Verstraete schoot als eerste weg.  De rest volgde kort en het leek of de finish 500m verder lag.  Jarno ging goed mee maar toen Yorben versnelde had hij geen antwoord.  Het werd nog een lange 3km maar in het 2de gedeelte leek hij er door te komen Thuisatleet Yorben Verboven liep vlot, na een zeer snelle 3km, verdiend naar de Belgische titel. De Waal Verstraete kon plaats 2 vellig stellen en Jarno mocht als 3de en eerste 1ste jaars mee op het podium.


nog 1.5km


finish


joke?

Geen Belgische titel dus maar JTTL had er op dat moment al 3 op zak.  Proficiat aan Maarten, Jaline en Lone.


Nu alle jeugdtriatlons er op zitten staat vast dat Jarno de eerste plaats pakt in de ranking van de Flanders cup triatlon. Dan ben je de "beste" regelmatigste over een heel seizoen. Bekijk hier de resultaten van Jarno

Uitslagen van het BK vind je hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Dikke proficiat, en volgens mij is dit nog maar het begin.

BTW Wil, ik ben terug in de buurt na 4j Frankrijk, dus de kans is reëel dat we elkaar vanaf volgend seizoen tegenkomen.

Pontje