vrijdag 16 augustus 2013

Jeugdtriatlon Izegem



Samen wachten op de start

Vorig jaar behaalde Jarno zijn aller, aller eerste zege in Izegem.  Toen versloeg hij Belgisch Kampioen Simon Folens in een beklijvende eindspurt.  Nu gisteren, een dikke week voor het Belgisch Kampioenschap in Viersel was Izegem zowat de algemene repetitie.


Fiets binnen in de wissel

Jarno was goed vertrokken in het zwemmen en zwom in de voeten van Yorben.  Maar dan kwam een andere atleet, die nauwelijks of nooit opkeek waar hij zwom, telkens tegen, half over en op Jarno zwemmen. Gevolg, een gevecht dat veel krachten kost en de voeten van Yorben kwijt.  Helemaal uit zijn ritme zag ik Jarno tijd verliezen.


Jarno in het midden, witte zwembril

Wat de anderen in de wissel deden weet ik niet maar Jarno boog een achterstand om tot als eerste op het fietsparcours te komen een goeie 30" achter de leider.  Samen met Yorben reed hij naar voren. Uiteindelijk kwamen er nog 2 aansluiten zodat ze met 5 de laatste wissel ingingen.


Als eerste in de achtervolging


passage op de Grote markt van Izegem



samen met Yorben in de achtervolging

Door weer een snelle wissel kon Jarno met kleine voorsprong op Yorben aan de afsluitende 3km lopen beginnen.  Zoals verwacht liep de KTT'er het gat dicht.  Het tempo ging de hoogte in en Jarno klampte aan. In het 2de gedeelte van het lopen kwam Jarno er door en voelde dat het nog iets sneller kon.  Hij nam de kop over en liep weg van Yorben.  Deze keer dus geen prangende eindspurt maar alleen over de meet en daarmee is de 2de overwinning van dit jaar een feit.

Als de afstanden op de site kloppen liep Jarno de afsluiten 3.01km in 10'35, dat is tegen 3'31/km


kleine voorsprong bij het begin van het lopen


in het spoor van Yorben


1ste, Hans zag dat het goed was


podium, Remco, Jarno en Yorben

Uitslagen hier.

Maarten won met duidelijk overwicht de Jeugd C.  Jaline werd knap 2de en Paulien en Marie zijn weer een ervaring rijker.

Geen opmerkingen: