maandag 3 juni 2013

Vlaams Kampioenschap zwemloop in Scherpenheuvel


Afgelopen zondag had Scherpenheuvel de eer om het VK zwemloop te organiseren.  Scherpenheuvel is samen met Bilzen één van de enige zwemlopen waar het lopen niet vlak is.  Dat je in het lopen dus veel kan goedmaken maar voor hetzelfde geld ook veel kan verliezen zagen we in meerdere reeksen. Dat er veel tijd zat tussen de reeksen was vast bedoeld om in de baseliek een kaarsje te gaan branden.  Tof initiatief ;-)

Jelle had een zware opdracht.  Veel kanshebbers in zijn reeks H08.  Jelle zwom goed. 2'01" één van zijn betere tijden tijdens een wedstrijd.  Ook al zei hij achteraf dat hij toch een beetje te snel vertrokken was omdat ze met 3 in een baan zaten en hij zich in het midden een beetje in het nauw gedreven voelde.  Na zoals gewoonlijk een snelle wissel begon hij aan zijn opmars.  Bergaf goed doorlopen en dan alles geven in het laatste stukje bergop naar de finish.  Goed voor een 6de (2de eerstejaars) en met 3'31" een 4de looptijd in dit sterke deelnemersveld. Opvallend dat de winnaar van het VK vorig jaar Thibeau nu slechts 1" voor Jelle was, vorig jaar waren de verschillen groter.


Snelle wissel


Bergaf doorlopen, ...sorry laag vliegen


Het laatste stukje nog effe alles geven


Focus

Ook bij Jarno in de H14 reeks was het drummen voor een favorietenrol.  Maar de Folensen, Vandenbussches, Basslés en Verbovensen weten intussen wel al dat ze met Jarno altijd moeten rekening houden.  Pluim voor Simon, groot favoriet en die rol met bravoure vervullen al was ook hij heel diep moeten gaan en is zijn marge kleiner geworden dan in het verleden.  Daarachter barstte de strijd open.
Jarno had het "geluk" om samen met Simon in de baan te zitten.  Omdat ze met 3 waren kon er dus rondgedraaid worden.  Jarno probeerde in de voeten te blijven maar met een opener op 100 van 1'10" van Folens en Basslé moest hij toch even passen.  1'13" voor Jarno is dan ook al snel. Op 200 keerde hij in 2'33 en dat is dan weer een PR.  Eindtijd 3'16" ook.  Folens en Basslé 2'56".  Dat was dus al 20" aan de broek.  Verboven en Vandenbussche daarentegen hadden wel een achterstand op Jarno van 7 en 12".
Jarno kreeg al na een dikke100m lopen het gezelschap van Yorben in de achtervolging.  Jarno ging mee en halverwege kwam snelle loper Guust nog aansluiten.  Met z'n 3 liepen ze op 7" van plaats 2.
Het laatste derde van het lopen was bepalend.  Guust trok door op een stuk bergop, Yorben moest even passen en Jarno rook zijn kans en ging mee.  Met nog 250m te gaan werd de nummer 3 bij de lurven gevat en dan was het tijd voor Jarno om zijn spurt in stelling te brengen.  Hij stoof weg en kon de 3de plaats veilig stellen.  Verschil met Simon 9", met nummer 2 Basslé 3".  Top 6 binnen de 19".  Dat iedereen diep gegaan was bleek na de finish.  Waar ze allemaal uitgeput op de grond vielen.

Uitslagen vind je hier


Snelle wissel


Met Yorben in de achtervolging


aanklampen


eindsprint


uitgeteld


Het podium

Geen opmerkingen: