zondag 2 juni 2013

In de mix in St-Laureins


Het team vlnr Jarno, Lone en Maarten

Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch triatlon werd er een BK mixed team relay voor de jeugd georganiseerd. St-Laureins kreeg de primeur en ... er mocht gezwommen worden.
Wat een mixed team relay is kan je hier lezen.

Jarno vormde een team met Maarten en Lone.  We hadden op voorhand het deelnemersveld al eens gescreend en een podium zat er zeker in.

Onze tactiek was de volgende. Maarten vertrok als eerste, hij was de jongste en nog jeugd C en zijn opdracht was om zo weinig mogelijk tijd te verliezen op de kop van de wedstrijd.  Lone zou dan de strijd moeten aangaan tegen waarschijnlijk de Brugse atlete Amber Rombout en hopelijk konden we dan met een klein verschil of gelijktijdig aan de laatste aflossing komen en dan was het de taak van Jarno om het af te maken.  Simpel toch!!!

Maarten deed wat hij moest doen in het zwemmen en kon het zwemwater als eerste verlaten.  In het fietsen maakte hij deel uit van de kopgroep maar ook andere atleten hadden hun instructies blijkbaar gekregen en ze demarreerden tot Maarten uiteindelijk de rol moest lossen. Niet ongewoon tegen atleten die 2 jaar ouder zijn.


De start : Maarten eerste rechts 


Maarten 1ste uit het water


De aflossing met Lone

Lone moest aan de bak met 30" achterstand maar kroop in het fietsen stilletjes korter tot aan het keerpunt waar ze te vroeg keerde en 20" straftijd aan de broek kreeg. We gaan daar niet over zagen, it's part of the game. Achterstand na 2 atleten,  40".


Lone naar de eerste wissel


Lone in haar laatste meters op de fiets


op weg naar de laatste aflossing

Jarno deed wat hij kon maar het Brugse team was te sterk.  Hij kwam nog 10" korter in het fietsen maar liet het dan in het lopen op aanraden van coach Mario een beetje lopen.  De voorsprong op nummer 3 was groot genoeg en de dag erna stond het Vlaams kampioenschap zwemloop op het programma dus kon een beetje krachten sparen geen kwaad.


Na de aflossing snel het water in ...


...en er zo snel mogelijk terug uit


wind tegen op de fiets


lopen tss de bloemetjes :-)

Proficiat aan het team, een prachtige prestatie.  Mooie organisatie en een mooi spektakelstuk om naar te kijken.  Volgend jaar hopelijk opnieuw.


blinken op het podium

Hier de uitslag

Geen opmerkingen: