maandag 27 mei 2013

Geen BK jeugd B in Zwevegem


 streep erdoor

Om 9u30, we waren op 40km van Zwevegem kwam de sms al binnen.  Geen zwemmen, duatlon.  Hadden we nog een beetje hoop gehad toen het zwemwater op zaterdag plots een sprongetje van 13.3 naar 14° maakte werd die dus al snel de kop ingedrukt.  11.6° was het verdict van de jury op zondagmorgen. Jeugd A en junioren kregen wel hun BK.  Om 13u bleek het plots wel allemaal warm genoeg.

Geen BK dus en dan voel je die spanning al snel wegvallen.  Er het beste van maken meer kan je dan niet doen.  2km lopen - 10 fietsen - 3km lopen waren de duatlonafstanden.


We kunnen er toch nog mee lachen


Jarno zat mee in de kopgroep na het lopen.  

Jarno was zeker goed mee in't lopen. Hij liep samen met de kopgroep binnen voor de eerste wissel.
Latere winnaar Diederik Pemen (2de BK duatlon) had Jarno verteld dat hij er dadelijk in het fietsen een lap op ging geven.  Een gewaarschuwd man is er altijd 2 waard behalve als je even niet met je linkervoet snel genoeg in je koersschoen geraakt.  De aan sluiting met de groep mistte hij niet maar den Diederik was toen al vliegen.

Hier Diederik vlak achter Jarno


De bewuste fase, Jarno geraakt niet in zijn schoen en Diederik muist ervan onder, 2de man voor Jarno

 En vliegen deden ze.  Vooral op de terugweg, wind in de rug.  Jarno deed veel kopwerk in de achtervolging samen met Guust een triatleet uit Brugge.  De anderen wilden of konden niet.  Ondanks de samenwerking reed Pemen verder weg en ze zouden hem pas aan de finish terug zien.  De strijd ging nu om plaats 2.



Kopwerk in het fietsen , gaaaas geven

Jarno liep als 3de de wissel in.  Wat er dan gebeurde blijft een beetje gissen maar we houden het erop dat de fiets door het stukje scherp bergaf en dan vlak plots een rare bokkensprong maakte waardoor Jarno in zijn eigen fiets haakte en viel en zo de andere 2 meesleepte in zijn val.  Doordat fietsen en atleten redelijk in mekaar verstrengelt zaten duurde het even eer de "knopen" ontward waren en dus was ook nummer 2 al weer vliegen. Mocht het een troost zijn, de top 3 waren allemaal 2de jaars jeugd B.


Net voor de val

In het lopen kon Jarno zijn 2 kompanen nog wel aan maar ook uit de achtergrond kwam nu volk opzetten.   Het was zoeken naar een tempo dat er niet meer kwam, waarschijnlijk door het vallen en meer dan 4de worden zat er niet in.


Start lopen


Nog een spurtje om plaats 4 vast te leggen

Een wondje aan de enkel van het kettingblad en kleine schaafwonden op de rug en heup werden eens goed ontsmet door het rode kruis.


In de Rode Kruis tent


Shifters hebben ook nen toek gehad

Het was niet echt een JTTL dagje in Zwevegem.  Maarten werd 5de met nog wat pijn aan de dij.  Jaline reed lek.  PJ deed hard zijn best enkel Lone kon de kleuren showen op het podium met een knappe 1ste plaats. Alle uitslagen hier.



Maarten teleurgesteld na de finish


Grote ontgoocheling na lekke band voor Jaline


PJ trekt zich op gang


Lone 1ste plaats

Geen BK dit jaar of wordt het verplaatst naar een andere locatie? We zullen het één dezer dagen wel horen. Nu is het herstellen om zaterdag weer top te zijn om samen met Maarten en Lone mee te strijden voor de Belgische titel in het mixed team relay.

donderdag 23 mei 2013

to swim or not to swim

Zondag staat in Zwevegem het BK jeugdtriatlon op het programma.  Of het inderdaad triatlonnen gaat worden zal afhangen van de watertemperatuur ( die moet minstens 13° bedragen om het zwemonderdeel te laten doorgaan) en de luchttemperatuur want ook die wordt beïnvloedt de uiteindelijke watertemperatuur.Indien de
watertemperatuur lager is dan 20°C en de luchttemperatuur is lager dan de watertemperatuur, dient de gemeten watertemperatuur verminderd te worden met 0,5°C per 1°C verschil tussen water- en luchttemperatuur.

De watertemperatuur wordt gemeten 2 uur voor de wedstrijd. De meting gebeurt op 3 verschillende plaatsen van het zwemparcours, waaronder het middelste punt van het parcours en op een diepte van 60 cm. De laagst gemeten temperatuur is de officiële watertemperatuur (eventueel gecorrigeerd door de luchttemperatuur).

Momenteel is de watertemperatuur in Zwevegem 13.7° en als  max luchtemperatuur wordt 10° gegeven. Vandaag was het dus een duatlon geworden.

dinsdag 21 mei 2013

BK team relay

JTTL zal op 1 juni in St-Laureins meedingen naar de Belgische titel in het mixed team relay voor de jeugd.  Omdat het een Olympische discipline wordt heeft de Bond beslist om al vanaf de jeugdcat. deze vorm van "aflossing" in te voeren.

Wat is nu deze mixed team relay.  Een team bestaat uit 3 atleten. 2 jongens en 1 meisje.  Ze moeten 3x 1/16 Triatlon drafting (250m zwemmen – 5 km fietsen – 1.5 km lopen) afleggen. Elke atleet legt de volledige 1/16 triatlon af en nadien wordt gewisseld in de voorziene wisselzone.
Startvolgorde: jongen1, meisje 1, jongen 2

JTTL brengt Maarten, Lone en Jarno aan de start. Of dit ook de volgorde gaat zijn van vertrek zal coach Mario wel uitdokteren.

Meer info vind je hier

maandag 20 mei 2013

Seneffe

De eerste "echte" triatlon van het jaar voor Jarno.  En met het BK volgend weekend kon je hier maar beter eens generale repetitie houden. Dat het water nie warm was wisten we wel.  Op papier 14.5° maar geruchten deden ginder de ronde dat het net 13° was.  Dus net genoeg om er toch een triatlon van te maken.  Na verkenning van het fietsparcours met Simon Folens ging alles de wisselzone in.  Ondertussen had Maarten de Jeugd C wedstrijd gewonnen en was Jaline 3de geworden bij de dames jeugd C.  De toon was dus gezet.


Net terug van parcoursverkenning, Simon op de achtergrond


Klaarmaken voor de start


Ready to go

Jarno zwom niet slecht maar op 500m worden de verschillen natuurlijk wel al dadelijk wat groter.  In een groepje uit het water op 55" van leider Folens.  De wissel liep niet goed, veel tijd verloren (nog eens 26" op Simon) met uittrekken van het pak.  Dan de achtervolging ingezet met een Waals atleetje dat vanalles zei maar Jarno verstond er de ballen van :-). Al na een paar kilometer kon de Waal niet meer volgen.  Jarno was intussen bij Cedric gekomen en samen hebben ze dan toch nog een beetje van hun achterstand goed gemaakt. Snelste fietstijd.


Nummers 4 en 5 in T2


Start van het lopen

Simon kon nog als eerste wisselen maar Yorben en een Waals atleet waren reeds tot op 10" genaderd.  Jarno volgde dan als 4de op 29".  In het fietsen en de 2de wissel dus 52" goedgemaakt. Even na het keerpunt van 1.5km kon Jarno de 3de plaats pakken.  Yorben was intussen naar plaats 1 gelopen en zo was het podium compleet.


Laatste meters van het lopen


Podium, Yorben, Simon en Jarno

Uitslag hier

zaterdag 18 mei 2013

Verkenning VK zwemloop


Jelle beklimt de berg

Vandaag in Scherpenheuvel samen met de andere clubleden het parcours van het Vlaams Kampioenschap zwemloop verkent.  Daaraan gekoppeld een looptraining om het bergop en bergaf lopen onder de knie te krijgen.
Na de training reden we naar Averbode waar we een picnic en een ijsje aangeboden kregen van de club.



Jarno op het heuvelachtige Scherpenheuvelse parcours


de crème kaaar


Moe

donderdag 16 mei 2013

Scholentriatlon 2013



Dat rood staat 'm wel goed

Ik kan beginnen met volgende zin.  Ook dit jaar stond Jarno bijna niet aan de start van de SVS scholentriatlon in Genk.  Ook dit jaar om dezelfde reden als vorig jaar en wel deze en dat was niet de eerste en laatste keer want ook hier liep het fout.

Maar hij stond er wel (als ge het zelf regelt lukt het blijkbaar wel) en zo een wedstrijdje is altijd goed om de wissels nog eens te oefenen en om nog eens diep te gaan voor we de "echte" triatlons aanpakken want volgende zondag is de jeugdtriatlon van Seneffe de eerste triatlonconfrontatie van het seizoen.

Jarno startte in de allerlaatste reeks samen met klasgenoot Timo die na 2 dagen ziek zijn toch wilde meedoen. Er was ook een nieuw timing systeem waarbij de atleten een armband kregen met streepjescode en zo moesten ze dan zelf hun tijd scannen. Of er iets aan het systeem schort ik weet het niet maar de tijden kloppen voor gene (sorry voor mijn woordgebruik) zak.


Hier zie je Jaline aan het scansysteem

Jarno zwom zijn 220m in 2'55.  De atleten verlaten het zwembad en buiten voor de wisselzone scannen ze hun tijd.  Zwemtijd in uitslag 5'33 !!!! Terwijl dat hoop en al een dikke halve minuut duurde om in de wissel te geraken.


De eerste wissel


voeten snel in de schoenen

Het fietsen met MTB ging goed maar Jarno zei dat hij vaak de goeie versnelling niet vond.  Of te groot of te klein   De versnellingen van een MTB zijn dan ook nie die van ne koersfiets.


9km MTB op de weg


2de wissel


Jelle kijkt aandachtig toe

Het lopen ging moeizaam zeker de eerste 100de meters met weer opkomende kramp in de kuit.  Toen die wegtrok ging het wel vlotjes.  Maar ook hier weer een bedenking bij de looptijd.  Vorig jaar liep Jarno 7'29.  En ja hij heeft vooruitgang gemaakt dit jaar maar om nu die 1800m plots in 4'16 te lopen????
Ook op de eindtijden die ik zelf opnam zit 5" verschil, maar dat is zo bij iedereen ....


Finish

Je kan hier de uitslag van dit jaar bekijken en hier die van vorig jaar om te vergelijken.

Jarno werd eerste in zijn cat de H MIN (het lijkt wel voetbal met die MIN, CAD en SCHOL reeksen)

JTTL stond trouwens met een mooie delegatie aan de start.

Trainer Mario werd 1ste  in de open reeks
Frederik 2de H CAD
Maarten 2de H MIN
Joany 2de D open
Jaline 1ste D MIN
Laurien 2de D CAD
Bjarne 7de H MIN
Rune B 2de D MIN

woensdag 8 mei 2013

Open water

Vandaag voor het eerst dit jaar open water gezwommen. En eigenlijk viel het wel goed mee.  Place to be was de Paalse Plas.  Ook al hing de rode vlag uit toch waagden we ons in't water om er pas na 2km uit te komen.  Dus zo koud was het uiteindelijk niet.


Jarno en Maarten 


Nog effe gezellig babbelen ...


...vooraleer we "te water gaan"


Verboden te zwemmen


De trainer verlaat als laatste het water, zoals het hoort


Ook buiten het water niet echt koud


Nog effe "nagenieten" op het droge

maandag 6 mei 2013

BK Jeugdduatlon


Ontspannen voor de start

In Ruddervoorde stond Jarno gisteren aan de start voor zijn kampioenschap bij de Jeugd B.  Een duatlon : 2.5 lopen - 10 fietsen en 2.5 lopen. Omdat het vrij vroeg in het "seizoen" is en er nog amper wedstrijden geweest zijn was het koffiedik kijken.  We hadden wel enkele favorieten maar aan een pronostiek durfden we ons niet te wagen.  Komt daar nog bij dat het verschil tussen een 14 en 15 jarige toch vrij groot is.  Maar goed, met een top 10 zouden we al content zijn, zeker na het "hordendebacle" van eerder in de week. Een top 5 zou  al schitterend geweest zijn.


Cool !!!


START

Om half 2 klonk het startschot voor de Jeugd B.  Na een goeie kilometer kwamen ze opnieuw aan ons voorbij.  Jarno liep net binnen de top10.  Ik haastte mij naar het fietsenpark en daar zag ik 2 koplopers met een kleine voorsprong op een groepje dat geleid werd door ...Jarno.  Schitterend. In de laatste 1.5km nog serieus wat volk opgeraapt die te snel gestart waren.  Jarno was 1 van de enige die van loop naar fietsschoenen wisselde zodat hij in 6de positie uit het fietsenpark kwam.


1km in't lopen, net binnen top 10


6de weg na de wissel

4 ronden van 2.5km fietsen.. Na ronde 1 meldde zich een kopgroep van 5 man met .. Jarno.  Hij had het klaargespeeld om het gat dicht te rijden, sterk.  Wat dan in de volgende ronden volgde was een spervuur aan demarrages, telkens opnieuw moest het gat gedicht worden, dat lukte ook keer op keer tot ze op het einde van ronde 3 echt begonnen door te trekken en Jarno op een meter of 10-15 volgde.  Intussen was de kopgroep gereduceerd tot 4 man. Jarno rijdt uiteindelijk de snelste fietstijd.


Ronde 1, de kopgroep


Gaten dichtrijden


Af en toe ook eens kop doen

Opnieuw gingen we aan de wissel staan.  De kop van de wedstrijd meldde zich en... hij was er terug bij.  Met 4 vingen ze het laatste lopen aan.  Jarno moest weer als enige wisselen en kwam als 4de uit de wisselzone.


Samen met de latere winnaar de wissel in


Snel wisselen

 In de eerste 500m kreeg hij af te rekenen met opkomende krampen in de kuiten maar na het keerpunt ging het plots wel.  Plaats 3 lag binnen bereik maar ge moet natuurlijk wel het gat dichtkrijgen.   De verschillende supporters langs de kant probeerde hem vooruit te stuwen met hun aanmoedigingen maar vooral Guy, Jarno zijn eigen woorden, die hem 100m aan 1 stuk door aanmoedigde krijgt de hoofdprijs als strafste supporter :-) zodat hij op een dikke 100m van de eindmeet  bij de nummer 3 kwam, zette direct de eindspurt in en kon zo de bronzen plak pakken in dit toch spannende kampioenschap.  Hij had daarvoor wel diep, heel diep moeten gaan .... maar hij heeft een grote stap vooruit gezet dit jaar en kon als eerstejaars op het podium.


Alles gegeven


Dat heeft pijn gedaan


Het podium


Gezellig onderonsje


Uitleg doen tegen de trainer


 We zijn fier op onze zoon ...


... Op onze 2 zonen

Niet alleen Jarno nam deel van de club.  Ook Kika, Maarten (zilver), Jaline, Rune, PJ en Lone(zilver). 

Alle uitslagen vind je hier