maandag 28 mei 2012

Weetjes BK triatlon

Wist je ...

... dat Jarno 's morgens slechts een handvol cornflakes naar binnen werkte als ontbijt, meer ging echt niet naar binnen, te nerveus.
... dat Jarno voor de start nog een Red Bull naar binnen goot, geeft je vleugels.
... dat zowel de onderbenen als de onderarmen van Jarno ingesmeerd waren met vaseline om zo zijn pak sneller uit te krijgen.  Van de 8ste naar de 4de plaats in de wissel, gelukt dus.
... dat Jarno mijn tip om zijn zwembril en badmuts in de mouw van zijn wetsuit achter te laten bij het uittrekken feilloos uitvoerde. Zo ziet ge maar, ge kunt nog iets leren van de ouwe :-)
... dat Jarno vrijdagavond nog vollen bak aan het oefenen was op zijn wissel. Rap thuis het zwembad in en dan het hofbaantje op en af terwijl hij zijn wetsuit aan het uitdoen was.
... dat Jarno in het fietsen een keer of 7-8 gedemarreerd heeft.
... dat Simon Folens de latere winnaar tijdens het lopen bij het kruisen Jarno aanmoedigde.
... dat Jarno 4'08/km liep in het afsluitende lopen.  Dat is wel nog iets trager dan de winnaar want die liep 3'56/km
... dat Jarno zijn eerste prijzengeld in ontvangst mocht nemen, 15€
.. dat van de grote favorieten er 2 op het podium stonden, de eerste en de derde en de winnaar van Herentals niet in het spel om de knikkers voorkwam.
... dat Jarno zondagavond vroeg of hij vandaag in Kuringen mocht deelnemen, mijn antwoord NOT
... dat hij dan vandaag dan maar is gaan losfietsen

zondag 27 mei 2012

BK jeugd C triatlon : the big day

Was er iemand serieus nerveus aan het ontbijt, jazeker, zo had ik hem nog niet dikwijls gezien.  Hij kreeg amper een hap door zijn keel.
Aangekomen in Zwevegem ging alles rustig zijn gangetje maar je voelde toch dat de spanning opgebouwd werd naarmate het startuur dichterbij schoof.  Wetsuit aan en klaar voor de start.  Jarno zwom zeker niet slecht en kwam ergens rond plaats 10 uit het water.  Simon Folens was toen al met een dikke halve minuut voorsprong uit het zilte nat gekropen, ze zouden hem pas aan de eindmeet terug zien, oppermachtig was deze kerel vandaag.  Daarachter ging het om de rest van het podium.  Dankzij een supersnelle wissel kon Jarno als 4de de fiets op.  Meteen werd er een groepje gevormd en werden de nummer 2 en 3 opgeraapt.  Jarno probeerde meer dan eens weg te springen uit de achtervolgende groep van 6 maar geraakte niet weg.  Het tempo lag hoog ook al door de verscheidene speldenprikken die er werden uitgedeeld.  Niemand geraakte weg dus het afsluitende loopnummer zou beslissen over de podiumplaatsen.  Als 5 de vertrok Jarno maar na 50m had hij de nummers 4 (Maarten) en 3 al bij de lurven. Hij zat meteen in het goede tempo. Dan was het 1400m lang wachten en wachten.  Simon kwam als eerste in zicht en in de verte zagen we een Jttl'er afkomen.  Maarten was het eerste dat ik dacht.  Maar toen het stipje naderde zag ik aan de loopstijl dat het Jarno was.  Wat een loopnummer.  De Belgisch Kampioen duatlon eraf gelopen en plaats 2 tot de zijne gemaakt.  Eindelijk schoot het door mijn hoofd, eindelijk lukt het hem.  Moe, stikkapot, ook zo heb ik hem zelden over de finish zien komen, het kotsen stond hem nader dan het lachen.  Het besef was er nog niet helemaal dat kwam pas toen hij op het podium mocht. Proficiat menneke!
Maarten pakte net naast het podium na een verdienstelijke strijd.  Jaline vocht voor wat ze waard was en Lone bracht de 2de zilveren medaille van Jttl mee naar huis.

Genoeg emotie voor 1 dag :-)

Foto's vind je hier

zaterdag 26 mei 2012

BK jeugdtriatlon, the day before

In de vroege vooravond in onze uitvalsbasis in Kortrijk aangekomen. Snel ingecheckt, terug de auto in en na een ritje van een klein kwartier op de wedstrijdsite gearriveerd.  De fietsen uit de koffer en alvast de wisselzone geinspecteerd, het fietsparcours ne keer afgereden onderweg taktische plannetjes makend :-). Daarna nog eens het loopparcours gedaan en groot favoriet voor morgen Simon Folens en zijn pa tegen het lijf gelopen alsook één van de organisatoren zodat we nu van alles perfect op de hoogte zijn. 
Intussen terug in het hotel, nu nog een douchke pakken, wa tv kijken en internetten en de vraag van vandaag.  Zal ik nog een 2de Leffe bestellen of nie?

Blog Stefan Biesmans: Talentdetectie.

Blog Stefan Biesmans: Talentdetectie.: JTTL organiseerde afgelopen woensdag 23 mei 2012 een testdag, ook wel talentdetectie genoemd, om jong talent tussen 5 en 18 jaar op te spore...

donderdag 24 mei 2012

Bloedcontrole



Na een aantal weken van futloosheid, moe zijn en weinig zin om ook maar iets te doen (je kan dat ook luiheid noemen) toch maar eens mijn bloed laten controleren.  De uitslag leerde ons dat er eigenlijk geen abnormale tekorten waren, maar toch ter ondersteuning een kuurtje opstarten en extra magnesium en last but not least, het toch even wat rustiger aan doen.

woensdag 23 mei 2012

Testdag JTTL

Talentdetectie noemen ze dat met een wat meer "geleerd" woord.  Een goede manier om de talenten eruit te halen.  Opdracht van zo'n testdag, 6-9 jarigen moeten 100m zwemmen en 500m lopen, de 10-18 jarigen staan voor 200m zwemmen en 1km lopen.  Zwemmen in Bilzen, lopen in Tongeren op de Motten.

Jelle moest jammer genoeg afhaken voor het zwemmen wegens oorontsteking.  Zijn 100m tijd van vorig jaar 3'03 had hij zeker verbeterd.  Zijn looptijd over 500m heeft hij in elk geval iets scherper gesteld.  Officieus 1'59, vorig jaar 2'05.

Jarno verbaasde niet alleen zichzelf maar ook nog een aantal andere door plots out of the blue onder de 2'50 te duiken op 200m.  Met 2'44 maakt hij een sprong van maar liefst 11" tov zijn vorige besttijd.  Eerste 100 in 1'20 en dan een klein verval, 2de 100 in 1'24. Door de jaren heen boekt hij een continue vooruitgang.
2010 -> 3'12 / 2011 -> 2'57 / 2012 -> 2'44
Het lopen verliep blijkbaar iets moeilijker.   Zijn tijd van vorig jaar ging er wel aan met 4" en staat nu op 3'27.
2010 -> 3'55 / 2011 -> 3'31 / 2012 -> 3'27

Al bij al een goede vooruitgang vooral in het zwemmen, dat zal hem een boost geven met het oog op zondag.

BK jeugd C triatlon : de favorieten

Zondag zullen 26 jeugd C jongens in Zwevegem het BK jeugdtriatlon betwisten.  JTTL stuurt  2 man in de strijdarena.  Wat zijn hun kansen, wie zijn de favorieten?  Omdat het een beetje koffiedik kijken is, niet iedereen doet dezelfde wedstrijden, heb ik van de 2 jeugd C triatlons en het BK duatlon jeugd C de top 5 even op een rijtje gezet.  Zo heb je ook in 1 weg de top en ander favorieten voor zondag.


                                                   Herentals         St georges            Seneffe tri

Simon Folens                                     x                        x                          1
Michiel De Laet                                 1                        x                           x
Thomas Vanhalst                               x                        1                           2
Maarten Appermans                          2                        2                           x
Andres Scherpereel                           x                         3                           x
Jarno Cuypers                                   3                         4                           x
Tom Van Cappellen                          4                         x                           4
Quinten Piron                                    x                         5                           3
Quinten Aelbrecht                             5                         x                            x
Victor Alabrun                                  x                         x                            5

Staan hier niet bij maar kunnen zeker een rol spelen Eskill De Witte, Sybren Blondeel en Michiel Van Eynde.  

dinsdag 22 mei 2012

La Roche111 : de hellingen

Allemaal 3 keer behalve côte de Nisramont 1x. Let op de namen van de côtejes :-)


70.3 Florida onder de loep

Armstrong won afgelopen weekend zijn eerste 70.3. Maar al snel was het van, ja ok maar er was ook geen tegenstand aanwezig.  Dat kunnen we niet ontkennen, echt grote namen waren er niet.  Daarom ben ik even in de uitslagen van de afgelopen 3 jaar gedoken van Florida om te kijken of Armstrong zijn prestatie nog steeds zal rechtblijven als we vergelijken.

2009 winnaar Dirk Bockel : Swim : 24'54" / Bike  2:08 / Run 1:17 / eindtijd 3u54
2010 winnaar Tim O'Donnell : Swim 24'30" / Bike 2:08 / Run 1:15 / eindtijd 3u51
2011 : winnaar Andy Potts : Swim 23'25" / Bike 2:08 : Run 1:17 / eindtijd 3u53

Potts en O'Donnell klopten Armstrong dit jaar al.  Maar als we nu Lance zijn tijden even ernaast gaan plaatsen

2012 winnaar Lance Arsmtrong : Swim 24'51" / Bike 2:01 / Run 1:15 / eindtijd 3u45

Ik denk dat de cijfers voor zich spreken...

zondag 20 mei 2012

Zwemloop Bilzen

Onze jaarlijkse thuiswedstrijd beloofde een warme editie te worden, en dat werd het ook letterlijk en figuurlijk.

Jelle mocht om iets na 1 al de spits afbijten.  Na 3 dagen Disneyland had hij een verstopte neus opgelopen en kloeg hij van een beetje oorpijn.  Misschien dat daarom zijn zwemmen niet echt heel goed was?  Als 4de kon hij aan het lopen beginnen en nog voor het keerpunt op 250m lag hij al in derde stelling maar zijn achterstand op de 1ste en 2de was toch nog behoorlijk.  Hetgeen hij dan uit zijn korte beentjes schudde liet velen met de mond open staan. Met een supersupersnelle afdaling van de Katteberg liep hij het gat dicht om in de laatste meters zowel de 2de als de 1ste ter plaatse te laten en zo naar zijn 3de zwemloopoverwinning van het seizoen te lopen.

Jarno zwom in reeks 2 van de H12.  Met 2'55 evenaarde hij zijn besttijd op 200m en kon hij de schade op snelste zwemmer Maarten beperken tot 5".  De wissel liep niet echt vlot zodat het gat even groot bleef en hij samen met Jules op zoek moest gaan naar de leider.  Maarten voelde de adem van zijn achtervolgers in de nek en kon aan de streep nog een 3 tal seconden overhouden op de aanstormende Jarno en Jules.  Jarno maakte komaf met het eeuwige derde zijn en kon nu door de snelste looptijd op plek 2 plaatsnemen.

Uitslagen kan je hier vinden

Lance pakt zijn eerste, Jamaer 4de in Lanzarote

Lance Armstrong heeft in Florida zijn allereerste 70.3 gewonnen.  Armstrong trok het laken al naar zich toe in het fietsen.  Duidelijk naar zich toe.  Maar liefst 10' pakte hij op de nummer 2, Maxim Kriat, toch ook gene pannenkoek, om dan met een 1u15 af te sluiten in de halve marathon.  Voor wie nog twijfelde, The Boss is back. Om volledig te zijn, bij de vrouwen won Jessica Jacobs.
Hier vind je de uitslag

Geen Belgisch succes in Lanzarote.  Bert Jamaer kon nooit een vuist maken en meedoen voor de overwinning.  Hij werd 4de achter Victor Del Corral, Bayliss en Marques. Bij de vrouwen zegevierde een zekere Vesterby voor Bella Bayliss en Bij De Vaate
Hier de uitslag

Bart Aernouts een ander Uplacer was aan de slag in de 70.3 St Pölten.  Hij werd er 6de. Bart die al zijn tijd verliest in het zwemonderdeel want in het fietsen kan hij met de beste mee en hij loopt met 1u11'28" zelfs de snelste looptijd.  Winnaar werd Ospaly voor Andreas Raelert.  Bij de vrouwen won Julia Gajer voor Csomor en good old Badmann.
Uitslagen hier

woensdag 16 mei 2012

M dot weekend

Ironman racing ten top dit weekend. Er staan niet minder dan 4 wedstrijden met het bekende M dot logo op het programma.
Laat ons beginnen met IM Lanzarote waar Bert Jamaer op zoek zal gaan naar zijn 3de overwinning.  Hij heeft in elk geval al een tegenstander minder nadat Andi Boecherer heeft afgehaakt.
Volgende wedstrijd met Belgische kanshebbers voor de overwinning aan de start is 70.3 Austria met Bart Aernouts en Tine Deckers.
Verder is er nog IM Texas en niet te vergeten, want daar zal waarschijnlijk wel een hele hoop aandacht naartoe gaan 70.3 Florida met niemand minder dan Armstrong aan de start.  Benieuwd of hij ginder zijn eerste overwinning kan vieren want met niet echt grote namen aan de start zou dat zeker wel eens het geval kunnen zijn.
In eigen land, wel geen Ironman, is er zondag trouwens ook nog de halve van Leuven waar Bart Colpaert gaat proberen zichzelf op te volgen.  Frederik Van Lierde die daar normaal ook aan de start stond, haakt af en richt zich volledig op IM Nice.

dinsdag 15 mei 2012

Ready 2 race

Dit was de titel bij deze foto, coole helm trouwens en da pakske heb ik gisteren nog aangehad om te passen :-)


maandag 14 mei 2012

Recap weekend

De Belgische triatleten waren dit weekend niet alleen in eigen land actief maar ook op verscheidene plaatsen in het buitenland, en ze lieten overal weer van zich spreken.

Laat ons beginnen in Geel waar de watertemperatuur voldoende hoog was om er een triatlon van te maken.  Winnaar 185'er Pieter Denteneer voor teammaatje Marten van Riel. Overdracht van de macht aan het jonge geweld, for sure.
Uitslagen van Geel vind je hier

In het buitenland zagen we in Mallorca 70.3 Michael Raelert weer effe triatlonles geven.  SMO'er Tom Vander Hoogstraete deed het schitterend in zijn allereerste Ironman 70.3 met een 4de plaats.
Bij de vrouwen werd Tine Deckers 2de en Sofie Goos na een tijdstraf 4de.  Winst was er voor Emma-Kate Lidbury.
Ook de Belgische Age groupers lieten ginder van zich spreken. Timothy Van Houtem werd 1ste AG op een 17de plaats algemeen en natuurlijk winst in zijn AG.  Ook Geert Lauryssen deed het schitterend met een 24ste plaats algemeen en 3de in de M30-34.  Bart Schrooyen werd 5de in de M25-29
Alle uitslagen van Mallorca kan je hier nog eens nakijken

In de sterk bezette ITU in San Diego kon Simon De Cuyper bevestigen met een mooie 16de plaats.  Winst was ginder voor Jonny Brownlee, jongere broer van gekwetste Allistar.Peter Croes liet weten dat hij dringend op zoek moet naar kilometers en vermogen in de run.
Bij de vrouwen viel de wedstrijd van Katrien Verstuyft in't water door een valpartij.  Ook daar was er winst voor een Britse, Helen Jenkins.
Alle uitslagen van San Diego hier

No Yellow

Dit is niet het Spaans voor als ge geen ijs in uw drinken wilt(no hielo), maar gewoon het feit dat ik gisteren niet in Geel ben gaan meedoen.  De reden, klaar en duidelijk, geen goesting.  Een beetje zoals het de laatste weken gaat op training, weinig zin om de vereiste arbeid te doen.  Het tussen de soep en de patatten trainen ligt mij niet zo en dat speelt in mijn koppeke.  Ook een beetje door meer tijd in de kids te steken blijven mijn trainingen vaak achter of train ik helemaal niet.  Wat we daaraan gaan doen.  Dit seizoen toch nog proberen een paar wedstrijdjes mee te pikken en dan bezinnen hoe we het in de toekomst het best aanpakken.

zondag 13 mei 2012

Uitslagen Scholentriatlon

De uitslagen van de scholentriatlon van afgelopen woensdag staan on line.

Jarno pakt er zijn eerste overwinning van het seizoen.  Proficiat.  Klasgenoot Timo werd 3de.

Ook alle andere Jttl'ers die er meededen stonden op het hoogste podiumtrapje.  Zowel Maarten, Koen als trainer Mario wonnen hun reeks.

Hier kan je de uitslagen nakijken.

vrijdag 11 mei 2012

Geel duatlon ???

Wat lees ik op de site van de triatlon van Geel, onder voorbehoud kondigen ze al aan dat indien de weersomstandigheden zo blijven gelijk ze nu zijn de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid een duatlon gaat worden.  Klik hier om deze mededeling te lezen.

Nu beter wordt het niet, in't weekend wordt het zelfs nog slechter.  Een duatlon moet voor mij niet, dan blijf ik thuis.

In the picture

Enkele leuke foto's



Lone Belgisch Kampioen, gewoon prachtige foto


Kienle, bike position, daar is geen speld tussen te krijgen


Reclame maken over triatlon, just take Lance (het Lance effect)










Chillen na de wedstrijd

woensdag 9 mei 2012

Scholentriatlon Genk

Jarno stond vanmiddag in Genk uiteindelijk toch aan de start van de scholentriatlon.  Een verstrooide leraar LO had hem en zijn klasgenoot Timo vergeten in te schrijven maar gelukkig konden ze door een paar afzeggingen toch nog starten.
De buien die mekaar snel opvolgden maakten er een vrij natte bedoening van.  Nog een geluk dat de buitentemperatuur vrij aangenaam was zodat het al bij al toch nog meeviel.
Plaats van het gebeuren was Boxbergheide in Genk
De afstanden voor vandaag waren 220m zwemmen in een woelig 20m badje van Boxberg.  Daarna 9km fietsen op de weg verplicht met MTB en om af te sluiten 1800m lopen op en rond de berg waarop het zwembad ligt.
Jarno die nog effe dacht in te zwemmen, miste zijn start omdat hij niet op tijd terug aan de overkant was.  Met enkele seconden achterstand kon hij uiteindelijk toch vertrekken en als eerste uit het water komen.  Zijn klasmaatje Timo deed er wat langer over maar met zijn capaciteiten als MTB'er verwachtte ik toch dat hij vrij snel het gat zou dichten.  15" per ronde pakte hij terug om Jarno in de laatste 100 den meters in te halen.  Het lopen was dan niet zo aan hem besteed maar Jarno moest toch vrij diep gaan want met een hoop andere reeksen al geweest en nog te gaan was het de eindtijd die van tel was.  Afwachten wat de uitslagen zullen zijn om te kijken welke plaats hij uiteindelijk zal bekleden.

Maarten, Koen en trainer Mario waren de andere JTTL vertegenwoordigers.

Helen maakte een aantal kiekjes en die kan je hier bewonderen.

dinsdag 8 mei 2012

Let's talk about money money

Waar staat triatlon op de prijzengeld ranking? Wat kan je als pro verdienen door aan triatlon te doen in deze tijden van economische crisis.

Als we even vergelijken met een  "grootverdien" sport zoals daar is tennis. De winnaar van de Australian Open krijgt een chequeske van 2.3 miljoen $. Een topgolfer kan bij een overwinning van een major tornooi 1.71 miljoen $ binnenrijven
Als we daar de triatlonwedstrijd met de grootste prijzenpot de Hy Vee 5150 in Amerika tegenover zetten.  De prijzenpot bedraagt 1 miljoen $ waarvan de winnaar 151.500$ opstrijkt.  Peanuts dus in vergelijking met het tennis en golf en dan hebben we het nog niet gehad over een spelletjes genaamd voetbal waar er spelers zijn die in 1 week evenveel verdienen als bv de winnaar van IM Hawaï.
We zetten enkele trialonwedstrijden en hun prijzengeld en hetgeen de winnaar krijgt even op een rijtje

Ironman Hawaï  650.000$ / 120.000$
Abu Dhabi         230.000$ / 50.000$
WK 70.3           200.000$ / 35.000$
WK Xterra        105.000$ / 20.000$
Challenge Roth    73.500$ / 15.000$
Tristar111Minnesota 10.000$ / 1500$

maandag 7 mei 2012

BK jeugdduatlon

Gisteren werd in een koud en nat St-Georges het BK duatlon voor de jeugd georganiseerd.  Jarno stond bij de jeugdC aan de start.  Nog net voor de start rap de beenstukken uit, met dank aan Hugo voor de hulp.  Ook het vestje met lange mouw en de koerstrui speelde hij uit terwijl al iedereen aan de startlijn klaar stond.  Ik probeerde nog van :"Is da nie te koud".  Maar hij schudde zijn hoofd, het startschot viel en direct mee naar de kop van de wedstrijd.  Na 1250m lopen menden Jarno en Maarten de bende.  De eerste wissel.  Vermits jarno het vertikt met loopschoenen te fietsen is dit wel een hele belangrijke wissel voor hem om de voeling met de kop nie te verliezen.  We hadden er uitgebreid op geoefend en het liep perfect zoals voorzien.  De 5km fietsen, 1 ronde dus moet ik verder gaan op zijn uitleg achteraf.  Jarno zette een aanval op en ging er alleen vandoor  maar net voor het keerpunt werd hij terug ingelopen door een 5-tal onder leiding van Andres. Op het einde probeerde nog 2 Ktt'ers er vandoor te gaan maar Jarno reed het gat dicht.  In al zijn ijver vergat hij weliswaar zijn schoenen op tijd uit te doen zodat dit nog in het zicht van de 2de wissel moest gebeuren.  Gevolg, als laatste van de kopgroep van 6 binnen en de vogels waren vliegen.  Of dit veel had uitgemaakt, eerlijk ik denk het niet want de nummers 1,2 en 3 liepen gisteren te sterk voor Jarno die nog wel kon oprukken naar plaats 4. Het hoogst haalbare.
Grote ontgoocheling net na de finish maar tijdens de naar huis rit even alles overlopen en tot de conclusie gekomen dat dit het hoogst haalbare was.  Hij heeft de wedstrijd mee gemaakt en gekleurd en daar mag hij gerust fier op zijn.

Een dikke proficiat voor Maarten met zijn 2de plek en voor Lone met de Belgische titel D14.

Uitslagen vind je hier, foto's hier

zondag 6 mei 2012

Ballonnetje

Ik wil hier toch wel even een ballonnetje oplaten als u het mij vergeeft. Het gaat over het volgende.  BK duatlon voor de jeugd in St George. Net datzelfde weekend worden er nog een zwemloop (in Brugge) en een jeugdtriatlon (in Genk) georganiseerd.  Ik heb zoiets van, als er een BK voor de jeugd is doe je dat weekend geen andere jeugdwedstrijden, of ben ik daar verkeerd in? Ligt het aan de Bond of aan mij.  In het voorbije verleden ook al 2 zwemlopen en een jeugd C triatlon op hetzelfde weekend.  Er zijn al maar zo weinig wedstrijden en dan duw je ze gewoon op mekaar op dezelfde dagen of weekends. Misschien iets om eens over na te denken.
Ok niet iedereen doet graag een duatlon maar de andere wedstrijden lijden er toch onder dat een aantal jeugdigen andere oorden opzoeken.  Het jeugdcontingent is al maar zo klein en dan moet het zich nog opsplitsen ook.
Uch, ik heb gezegd!!!

Potts aan de macht in St-Croix

70.3 op de Maagdeneilanden.  Een idyllische plaats om een wedstrijd te doen, een zware wedstrijd.  Van Belgische zijde moest Van Lierde weerwerk bieden aan oa.  Potts, Poulat, Kriat, Galindez, Bozzone en .. natuurlijk Armstrong die nu eens een fietsparcours vond dat op zijn lijf geschreven was.
Potts zoals steeds the leading man na het zwemmen, maar daar kwam Lance erop en erover en een voorsprong uitbouwend van 2' in T2.  Op dat moment kreeg Frederik Van Lierde al 9' aan zijn broek.  Een kleine mentale tik richting Nice van "The Boss"?
Armstrong bleef aan de leiding lopen tot km 14. Toen nam Potts over en even later ging ook Poulat over de 7 voudige tour winnaar.  Andy Potts dus primus met een 1u12 run, Poulat 2de met 1u14 over de halve marathon tegen een 1u18 voor Armstrong.  Van Lierde werd uiteindelijk 8ste.  Bij de vrouwen was Angela Naeth die de overwinning wegkaapte voor Ellis en Gross.

Gisteren werd Uplacer Axel Zeebroek knap 3de in de laatste IM St-George.  Daar was de overwinning voor Ben Hoffman en Twelsiek werd er 2de.  In tijden dat de snelle IM races mekaar de loef afsteken werd in St-George de snelste fietstijd op 5u10' gezet en in de marathon niemand onder de 3u.  Need to say more, volgend jaar ginder enkel een 70.3.

Verder Belgisch Uplace geweld.  Sofie Goos wint Mallorca Olympic triatlon.  Bart Aernouts werd 4de en Bert Jamaer 5de maar deze laatste werd gediskwalificeerd voor het dragen van zijn nummer tijdens het zwemmen.

zaterdag 5 mei 2012

Finis strapless agility paddles

Finis heeft een peddel ontwikkeld zonder koordjes, elastieken of wat dan ook, de strapless agility paddle Een peddel die ertoe zal bijdragen om onze handpositie te verbeteren, onze catch vroeg in te zetten en onze onderarm verticaal te houden.  Bij "slecht" gebruik ga je de peddel gewoon verliezen.  Nog een opsteker, je kan hem gebruiken in alle 4 de zwemstijlen.  Prijskaartje, 20$

Bekijk hier een filmpje

Video Zwemloop Oostkamp

vrijdag 4 mei 2012

Armstrong "gechicked"

Jaja, ze hebben hem gechicked.  Voordat hij naar de Maagdeneilanden afreisde werd Lance via twitter uitgedaagd door een Age groep atlete, Mary Eggers, voor een wedstrijdje 50m benen met plankje.  Het was een nek aan nek race waarin de dame het laken in de paar laatste meters naar zich toetrok.  Zij blij om als eerste atlete Armstrong te kunnen kloppen, hijzelf vond het een "bummer".
Zondag in de St-Croix 70.3 vind the boss misschien eindelijk een fietsparcours op zijn maa, zwaar dus..  Maar de tegenstand is ook niet van de poes.  Fré Van Lierde zal met het oog op Nice wel eens willen testen en misschien een mentaal tikje willen uitdelen.  Verder ook nog Andy Potts, Maxim Kriat, de Fransman Poulat, Bozzone, Galindez ....

De wedstrijd start zondagmorgen om 6u30 plaatselijke tijd. Dan zou het hier half 1 's middags moeten zijn.


donderdag 3 mei 2012

zwemloop Oostkamp : spurt reeks 1 H12

Zwemloop Oostkamp

1 mei, dag van de arbeid, 180km richting Oostkamp, West Vlaanderen.

Jelle was aan zijn 3de zwemloop toe en hoewel hij niet zijn beste zwemprestatie neerzette kwam hij toch als eerste uit het water.  Na een snelle wissel was het weer met een smile tot achter zijn oren richting finish en eerste plaats.
In de reeks H12 was het andere koekenbak.  Had ik op voorhand een pronostiekje moeten maken zag dat er zo uit. 1. Simon Folens, 2. Eskill De Witte, 3. Maarten en 4 Jarno.  Daar kwam dan nog bij dat Maarten en Jarno in reeks 1 ingedeeld waren en de andere 2 tenoren in reeks 2.  Mekaar opjagen en het leven zuur maken was dan ook de opdracht.
Maarten ging er in het zwemmen weer als een schicht vandoor maar Jarno zwom  één van zijn betere 200 meters met een nieuw PR als gevolg.  In de wissel liep het effe niet goed voor Maarten zodat zijn 10" voorsprong op Jarno al bijna gehalveerd waren.  In het lopen bleef het constant hetzelfde verschil.  Ik gaf Jarno de tip in de laatste ronde alles op zijn eindsprint te zetten.  Dat deed hij ook, het was nog een close finish waarin Maarten alsnog nipt aan het langste eind trok.  Nu was het afwachten wat de mannen in reeks 2 gingen doen.  Er stond geen maat op Simon Folens, zoveel was zeker, maar of Eskill snel genoeg zou zijn voor een 2de plaats ????
Uiteindelijk werden Maarten en Jarno nog 2 en 3, misschien wel dankzij die spannende eindsprint want het verschil met Eskill die 4de werd, was slechts 3".

Toch nog een nieuwigheid in Oostkamp, de mannen op plaats 1 kregen allemaal een "houten" medaille, kan ook aan het West Vlaams spraakgebrek gelegen hebben :-)

Foto's van de wedstrijd vind je hier en voor de uitslagen van de wedstrijd klik je best hier