maandag 24 september 2012

Vlaams Kampioenschap Zwemloop


                                            Els legt het uit en Jelle : don't worry, be happy

 Zwevegem, we waren er al eens geweest in juni voor het BK jeugdtriatlon.  Nu dus weer die verre verplaatsing voor het Vlaams Kampioenschap zwemloop.  Weer een groot deelnemersveld, 160 atleten.

                                                        Als 3de uit het zwembad

Jelle maakte kans op een podium bij de H06.  Maar hij zou wel goed moeten zwemmen, want een 50m bad.  Hij deed dat voortreffelijk al zei hij achteraf dat hij vond het eigenlijk niet snel vooruitging.  1'07", een evenaring van zijn PB.  Maar 2 snelle zwemmers waren reeds 10" vroeger uit het water.  De achtervolging werd ingezet.  Jelle kwam nog kort maar strandde uiteindelijk op een 3de plaats met de snelste looptijd.

                                                                     Alles geven

                                                                Podium H6

Dan was het weer even wachten tot Jarno aan de beurt kwam.  Snel volk in zijn reeks en ook in de reeks ervoor waar een onbekende zwemmer een snelle tijd neerzette.  Een 50m bad en dat speelde al in zijn  koppeke op voorhand en dus kan je een snelle zwemtijd dan al wel vergeten.  Nu 2'54" is niet slecht maar niet snel genoeg.

                                                       Op de rode loper uit het zwembad
                                           
Jarno doet 1x per jaar iets omgekeerd en telkens doet hij dat op het Vlaams Kampioenschap.  Waar hij in andere wedstrijden steeds eerst schoenen en dan nummer aan doet bij het buitenlopen van de wissel, was het nu omgekeerd.

                                                                De wissel

Daardoor verloor hij kostbare seconden en als iedereen ongeveer even snel loopt krijg je het gat natuurlijk niet meer dicht. 5de dus geen podium. Maar Vlaams Kampioenschap is niet voor Walen (de 3de) en enkel voor aangeslotenen bij de Bond (de 2de niet) dus werd het toch nog een bronzen plak.

                                                        proberen het gat dicht te lopen

                                                     Podium VK H12

ETL-JTTL pakte trouwens 6 medailles : 2x goud, 2x zilver en 2x brons.

De uitslagen vind je hier

Geen opmerkingen: