vrijdag 28 september 2012

Scholenveldloop


                                        Voor de start:"Hoe moet ik dat hier gaan fiksen?"

Vandaag stond in Kortessem de jaarlijkse scholenveldloop op het programma.  Die ging door op en rond de piste in Kortessem.

                                                     Ha daar is papa

Jelle was gebrand op een goede prestatie en stond klaar op rij 1 bij de start.  Ze moesten eerst een stuk achter het lint blijven en dan op een, schat ik, dikke 250m-300m van de eindmeet werden ze losgelaten.

                                                   Klaar voor de start ....


                                                     ...en ze zijn weg

Nog geen 50m ver in de wedstrijd en hopla al een eerste valpartij.  Ja dat krijg je als iedereen vooraan wil lopen.  Jelle liet zich door dat incident wel erg gemakkelijk wegzetten en kwam zo bijna achteraan in de groep terecht.  Na een ommetje onverhard rond de tennispleinen werd de bende losgelaten.  Nummer 1,2 en 3 maakten zich dadelijk los van de grote groep.  Geen Jelle te bespeuren.  Plots zag ik hem als een schicht langs de groep doorlopen en zo plaats 4 innemen.  Hij liep echt wel snel maar het gat met de top3 was wel erg groot. Hij geraakte nog bijna op plaats 3 maar de voorgaande inspanningen eisten hun tol.  Toch knap vierde maar zeer fel teleurgesteld.  Maar  die jong mannen zijn dat na 2' al vergeten.

                                                    De laatste rechte lijn

                                                    Spurt voor plaats 3

Geen opmerkingen: