vrijdag 31 augustus 2012

Een paar = 2

Is het omdat ze een paar vormen dat ze op korte tijd  alle twee de brui aan gegeven hebben?

Blessure update

Na een paar bijkomende onderzoeken die niks opleverden behalve dat er niks gescheurd of gebroken is, gisteren mijn eerste bezoekje aan de kiné/acupunctuur gebracht.
Vraag was, wat scheelt er dan?

Alle spieren rond de liesstreek, onderbuik, achterkant billen en onderrug staan extreem hard gespannen en kunnen niet meer ontspannen hetgeen voor overbelastingsverschijnselen zorgt.

Meer uitleg kan je hier vinden (met dank aan Stefan Biesmans voor de link)

Op gebied van sporten mag ik verder doen, maar wel rustig en zeker voorlopig niks intensief, stoppen als de pijn opkomt.

dinsdag 28 augustus 2012

Foto van de week

Sister Madonna Buder,  IM Canada finisher 2012, en oudste vrouwelijke finisher ooit in een Ironman, 82 jaar.


maandag 27 augustus 2012

The Crash : 2 maand en een half later

2 en een halve maand na de val heb ik nog steeds last van de linkerliesstreek en nu na die 3 wedstrijden blijven ook mijn buikspieren pijnlijk achter na elke looptraining.  Tijd om toch maar eens naar de dokter te gaan.
Voorlopige diagnose, peesontsteking in de liestreek en de aanhechting van de buikspieren aan het schaambeen, waarschijnlijk ontstoken. Verdere onderzoeken zullen nog nodig zijn om de ernst van de zaak in te schatten.  Bij ontsteking zal het ontstekingremmers pakken zijn en kiné, in alle andere ernstigere gevallen zullen we moeten afwachten wat het gaat geven.

AG wint IM Canada bij de vrouwen

Kendra Lee heeft IM Canada gewonnen bij de vrouwen.  Ze was met 9u44'58, iets meer dan 1 minuut sneller dan de 2de Gillian Clayton.  Opmerkelijk, Clayton is een pro en Lee een AG 30-34.  Lee startte dan ook 15' na de pro's aan haar wedstrijd.  Op slowtwitch worden alle tijden nog eens vergeleken en worden ook de resultaten van Lee van de voorbije 2 jaar nog eens nagetrokken.  Daar staan geen uitschieters tussen.

Je kan dit kapot analyseren maar ze deed dezelfde afstand op dezelfde dag als al de andere vrouwen en komt uiteindelijk als snelste over de finishlijn. Punt.

Het is een beetje het gevolg van wat er beschreven wordt in dit artikeltje

zaterdag 25 augustus 2012

Na 1 volgt 2

Ik heb vandaag mijn 2de triatlon gewonnen in Viersel, eigenlijk mijn 2de overwinning alles bij mekaar.

Had ik in Izegem de weersomstandigheden mee, warm, heel warm, ik hou daar wel van was het in Viersel weeral geen vette met het weer.  Af en toe regen en toch niet al te warm.

Deze keer had ik goed gezwommen, kwam op een paar seconden na Maarten uit het water, zelfs voor Eskill.  Prima dus, maar in de wissel liep het niet zo gesmeerd als ik wou.  Het klopte allemaal niet wat ik deed zodat ik pas als 3de aan het fietsen begon.  Eskill had ik al heel snel te pakken en liet ik ter plaatse.  Bij Maarten kwam ik pas dik halverwege de eerste ronde.  Ik moet effe bijkomen in zijn wiel en bij het ingaan van de 2de ronde vroeg hij of ik wou overnemen.  Ik deed dat maar blijkbaar iets te enthousiast zodat ik een gaatje had en wegreed van hem.  Ja misschien had ik effe moeten wachten maar op dat moment in wedstrijd denk je daar niet aan, dan ga je gewoon zo snel je kan.

Ik kwam met kleine voorsprong als eerste binnen na het fietsen.  In het lopen zat ik direct in mijn ritme en kon zo mijn voorsprong uitbouwen op Maarten die 2de werd. Andres werd 3de.

Met deze overwinning kom ik op gelijke hoogte in het klassement met Simon Folens maar omdat die Belgisch Kampioen is geworden zal ik 2de eindigen.

de uitslag staat hier en het klassement hier

vrijdag 24 augustus 2012

Armstrong geeft strijd op

Lance Armstrong zal  de dopingbeschuldigingen van het USADA niet langer aanvechten.  Hij geeft de strijd op omdat dit een te zware tol eist en heeft geëist op zijn publieke en familiale leven.
Dit betekent dat Armstrong zijn 7 tourzeges kunnen afgepakt worden en dat hij gaat verbannen worden voor het leven in alles wat competitief wielrennen aangaat.

Hiermee maakt hij dus zelf een eind aan "the Armstrong story", lees hier zijn officiële verklaring.

Ik wil eindigen met de laatste woorden uit die verklaring :

"Going forward, I am going to devote myself to raising my five beautiful (and energetic) kids, fighting cancer, and attempting to be the fittest 40-year old on the planet."

Ironman Canada is niet meer



Na 26 jaar onder het Ironman label gezeten te hebben zal er volgend jaar geen Ironman Canada meer zijn. Op 25 augustus 2013 zal Challenge Penticton voor het eerst plaatsvinden.  De Challenge series doen dus een serieuze zet in Noord-Amerika. Het zal een triatlonfestival worden dat een week lang zal duren met als ambassadeur 3 voudig Ironman Hawaï winnaar Peter Reid. Inschrijvingsgeld 675 CA$ of ongeveer 540€.

De Challenge series bestaan nu uit 12 wedstrijden over de hele wereld.
Opvallend dat volgend jaar onder Challenge het prijzengeld ver3voudigd.

donderdag 23 augustus 2012

Marketing



Draag Endurance Junkie kledij en probeer je geld terug te krijgen.  Endurance Junkie heeft een mooi marketing idee op de markt gegooid.  Zij leggen het uit als volgt.  Omdat alleen pro's voor het geld rijden doen zij een geste naar de amateur triatleten die een full distance doen.  Draag Junkie kledij en als je onder een bepaalde tijd duikt krijg je een deel of alle kosten van je kledij terug betaald.
Klik hier voor meer info over de voorwaarden

WK 70.3

Waarschijnlijk hebben er nooit meer toppers aan de start gestaan van het WK 70.3.  Bekijk hier de startlijst, de bekende en snelle namen blijven gewoon over het scherm rollen, dit gaat een serieuze clash geven. Slechts 1 Belg op deze pro lijst, Bart Aernouts.

Dit brengt me bij het volgende.  Er worden steeds meer en meer 70.3 wedstrijden georganiseerd.  63 in totaal over de hele wereld.  Wat heet hele wereld als de USA er al 35 voor zijn rekening neemt en wij hier in Europa ocharme achterblijven met 12 stuks?

Als we dan de verdeling van de Ironmanwedstrijden bekijken.  31 wedstrijden waarvan 16 in de USA en 9 in Europa. Dan is ook dat weer bijna het dubbel van in Europa.

Ironman is meer dan ooit Amerikaanser aan het worden.

woensdag 22 augustus 2012

The Wedgie + On the level

2 namen voor 2 drinkbushouders.  Maar niet zomaar een drinkbushouder.

Laat ons beginnen bij "on the level".  Is een drinkbushouder om vooraan op je aerobars te monteren.  Het voordeel van dit concept is dat je het kan vergelijken met een zeer dunne veer die zich rond de drinkbus spant zodat ook flessen van ander diameter zonder probleem ertussen passen.  Prijs 49.95$

"The wedgie" is dan weer een carbonnen box die je tussen je frame zet en waarop een drinkbus past en binnenin de box kan je bv. reservemateriaal wegsteken.  Alles zeer licht en natuurlijk aerodynamisch want getest in de windtunnel.  Prijs 99.95$

Meer over deze produkten vind je hier

dinsdag 21 augustus 2012

Brownlee in Hy-Vee

Allister Brownlee, de olympische kampioen triatlon zal op 2 september meedoen in de Hy-Vee triatlon in Iowa.  Hy-Vee heeft de vetst betaalde prijzenpot uit de triatlonwereld. 1miljoen $, waarvan de winnaar er 150.000$ opstrijkt.
Brownlee kreeg na zijn overwinning op de OS een wildcard want Hy-Vee maakt deel uit van het 5150 circuit van de WTC en is zo een beetje het WK van die series, dus moet je je ook kwalificeren. Dan gaan we ook in 1 weg weten wat hij waard is in een non drafting race.

...en ach ook voor de 2de plaats is er nog veel geld te verdienen :-)


vrijdag 17 augustus 2012

Foto voor de komende dagen

Voor iedereen die met de fiets gaat rijden de komende dagen met dit warme weer en denkt, bah die helm laat ik thuis. DON'T


donderdag 16 augustus 2012

1/8 Izegem

Nog voor de start van de Jeugd C om 12u stond in Izegem afgelopen zondag om 10u al een sprint individueel en trio geprogrammeerd.  Omdat we toch naar ginder moesten zijn we dus maar iets vroeger vertrokken en sprongen Mario en ikzelf om iets na 10u, 2' na de trio's, het water in.  Ik had een goed gevoel in het zwemmen.  Rond halfweg was het wel zigzaggen tussen de laatste trio's door maar na iets meer dan 11' kwam ik uit het water.  Mario liep net buiten in T1 toen ik mijn wetsuit afstroopte.
Ik hoopte op hetzelfde gevoel in het fietsen als in het zwemmen maar voelde al direct dat het niet voor vandaag zou zijn.  Ik kon niks forceren en was maar wat blij toen er een paar trio's overkwamen waar ik mijn wagonnetje aanhing.  Meer dan aanhangen deed ik niet, laat ze maar rijden, dacht ik, die moeten seffes toch niet meer lopen.  Maar ge gelooft het niet, die mannen kijken echt teveel tv.  Ze doen precies of ze aan het koersen zijn voor de eerste plaats.  Gaten laten vallen en iemand anders ze laten dichtrijden ipv gewoon allemaal simpel rond te draaien.  Kreeg er de stuipen van man, man man.  Dan was het vorige zaterdag in de Sterke Peer toch andere koek zunne.

Enfin, op 500m voor de wissel moest ne scheidsrechter zich nog even komen aanstellen.  Iedereen reed links van de weg, die trouwens volledig verkeersvrij was.  We moesten op aandringen van de scheids allemaal rechts van de weg gaan rijden.

Eens de loopschoenen aan was het hetzelfde liedje, der zat niks op en der zou niks op komen te zitten.  Ik liep op dat moment 3de en Mario 2de.  Plots op 1 ronde van het einde meldde Hans dat ik 7de liep, er waren er nochtans bij mijn weten maar 2 langs mij doorgelopen.  Uiteindelijk bleken een 10 tal individuelen 1 ronde te weinig gelopen te hebben.  Als ge aan de finish komt met een looptijd van 15' op 5km kunt ge misschien dingen naar een plekje op de OS in Rio binnen 4 jaar of ge weet dat er iets verkeerd gelopen is, in dit geval 1 rondje van anderhalve kilometer.

Uiteindelijk is de uitslag beter dan het gevoel in wedstrijd.  Het was dan ook niet van het niveau van in Wuustwezel wat er aan de start stond.  Mario 2de algemeen en ikzelf 5de algemeen en eerste H40. Deze week beetje rustig om dan verder op te bouwen naar Limburg 111 eind september.

Jarno pakt zijn eerste overwinning

6u30 vertrokken gisteren naar Izegem, een goeie 2u later waren we daar.  Eerst moest papa nog aan de slag in de sprint, hij zal daar zelf wel een verslagje over schrijven.
Ik moest op de markt van Izegem wachten op zijn timing chip om me dan naar de inschrijving te begeven.  Plots was iedereen weg en ik maar wachten en wachten, intussen was het bijna 11u30 en mijn wedstrijd startte om 12u.  Dan maar naar de auto gereden waar papa al stond te zwaaien met mijn nummer en chip.  Snel naar de wisselzone, alles neerzetten en merci aan de mama van Quinten om mij een beetje te helpen.  Toen ook papa in de wissel was effe langs een paar hekken doorgekropen en snel naar de zwemstart.  We waren nog op tijd.  Wetsuit aan en hup het water in ....START.

Zwemmen ging naar mijn gevoel wel goed maar toch verloor ik al een 35" op Simon Folens de Belgische Kampioen en 17" op Maarten.  Ik had een redelijke wissel, in elk geval beter dan de andere die gelijk mij uit het water kwamen want die heb ik niet meer terug gezien.
De fiets op, voeten op de schoen en direct een brug op, boven, voeten in de schoenen en ik zat al direct in mijn tempo.  Halverwege de 5km fietsen kwam ik bij Maarten en samen reden we richting de leider.  Aan de 2de wissel hadden we hem zo goed als te pakken.  Ik had een superwissel dankzij die nieuwe ZOOT schoenen zodat ik samen met Simon aan het lopen kon beginnen.  Maarten had een 15" tijdstraf gekregen omdat hij zijn helm te vroeg had afgezet.

 Simon liep hard (als de afstand  hier klopt liepen we tegen 3'49/km) en ik had het best moeilijk om te volgen in het begin maar geleidelijk kwam ik er door en nam af en toe eens over.  Papa en Mario riepen dat ik op mijn eindspurt moest gokken en omdat ik zolang op de markt had gestaan (haha) kende ik intussen die aankomstzone wel een beetje veel vanbuiten.  Simon versnelde nog eens maar ik kon terug aanpikken en zo gingen we de laatste 100den meters in.  Ik versnelde, hij kwam er opnieuw over maar ik wist dat ik voor de bocht eerste moest lopen dan pakte hij mij niet meer terug, ik spurtte zo hard ik kon hem voorbij (zie foto), nog een bocht en dan 50m richting finish, hij kwam er niet meer over.  Ik stak mijn armen in de lucht, eindelijk eens gewonnen, mijn allereerste overwinning. YES!!!

Maarten werd nog knap derde nadat hij ook nog had moeten overgeven, ook Jaline deed het goed en werd 5de in haar reeks.  Rune deed mee met de jeugd B en ook hij had een goede wedstrijd.


Alle uitslagen vind je hier

maandag 13 augustus 2012

Sterke Peer

3de keer goeie keer.  3 keer al had ik me ingeschreven voor de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel.  De sprinttriatlon georganiseerd door Marc Herremans is uniek in ons belgenlandje qua sfeer, organisatie, after party ...
2 van die 3 keer moest ik afzeggen, kwetsuur, valpartij.  Afgelopen zaterdag kon ik dan uiteindelijk wel deelnemen.

Voordat de sprint van start ging waren er al een trio triatlon en een kidsrun.  Jaline (zwemmen), Jarno (fietsen) en Maarten (lopen) waren het jongste trio dat deelnam en met een 79ste plaats op 192 zeker niet moest onderdoen. De uitslag hier

Daarna was Jelle, Jaline, Kika en Merel aan de beurt in de kidsrun.  Zij konden met een rugzakje en een medaille naar huis.  Ondertussen waren er al een stuk of 7 parachutisten uit de lucht komen vallen.

Om 18u30 dan het klapstuk van de dag, de sprinttriatlon.  Samen met Mario hield ik de kleuren van ETL hoog.  Het zwemmen, was zowat hetzelfde als ik in Aarschot had meegemaakt.  Heel snel vertrokken en dan effe gas terug moeten nemen om dan de 2de helft terug in een ritme te komen.. 46ste/241.  Mijn wissels moeten absoluut sneller, ik miste net aansluiting bij een viertal en kreeg het gat niet gedicht .  Ze reden langzaam maar zeker weg.  Die paar man die in mijn wiel zaten, daar had ik niks aan want na elke bocht lagen ze 10m achter en uiteindelijk kregen ze mijn wiel niet meer te pakken.  Halfweg de eerste van 2 ronden kwamen er een paar overgevlogen, amai, die reden minstens 5km/u rapper.  Effe een tussensprintje geplaatst, het was echt niet zo makkelijk als ik het hier neerschrijf, die mannen gingen echt wel hard en heb gans de eerste ronde zo'n beetje a bloc gezeten in hun wiel.  1 keer overgenomen en toen tot de conclusie gekomen dat niet meer te doen wou ik eraan blijven hangen.  In het begin van ronde 2 raapten we een grotere groep op en daar was het iets makkelijker in toeven.  Maar toch, na elke bocht alles geven om terug in de wielen te geraken.  Ik had al schrik voor het lopen.

Maar éénmaal de voeten op de grond en in de loopschoenen kon ik toch een voor mij redelijk tempo ontwikkelen, het wordt elke week iets beter. Ik verwachtte zoals meestal dat ik een beetje overrompeld zou worden in het lopen maar ze kwamen slecht mondjesmaat over mij.  Opvallend, zo goed als ik het kon inschatten, geen enkele van mijn ouderdom (cat). Uiteindelijk liepen er mij 7 voorbij.

40ste algemeen was genoeg voor plaats 2 bij de H40 achter Johan Pauwels.  Daarbij natuurlijk het unieke Sterke Peer beeldje. Mario werd 19de.

De mannen die zo rap reden met de fiets.  Ene Jeroen Dingemans, eindigde net voor mij en de andere Kris Herremans die 35ste werd.  Dankzij deze mannen voor ne keer eens sneller dan Mario gefietst ;-)

Uitslagen hier

Sterke Peer is ook bekend om zijn after party.  En natuurlijk konden we daar niet ontbreken, samen met de "Wekke" en "Las Vegas Mac" nog een pintje of 2 gedronken ... Het kunnen er ook meer geweest zijn hoor maar na 2 tel ik meestal niet meer :-)

dinsdag 7 augustus 2012

A. Brownlee

Allister Brownlee, wie anders won de hoofdprijs in de Olympische triatlon.  De Brownlees durven te racen, dat siert hen.  Met de beste mee uit het water, met een klein groepje weg in het begin van het fietsen.  Daarna in het lopen direct het heft in handen nemen en samen met Gomez wegstuiven van de rest.  Spijtig van die 15" straftijd van Jonny want Gomez zou zijn handen nog vol gehad hebben aan de jongste Brownlee.

Straffe looptijden ook weer.  Met 4 onder de 30' : Allister 29'07, Gomez 29'16, Jonny 29'37, Hauss 29'53. Ter vergelijking, de finale 10.000m op de piste werd gewonnen in 27'30.
Brownlee fietste dan ook nog dik 43.5 gem. en zwom zijn 1500m tegen 1'08/100m.

De enige Belg Simon De Cuyper zat na het zwemmen in de 2de groep en eindigde 26ste op 3'35" van de winnaar met een mooie 18de looptijd van 31'10.

Enkele opmerkelijke feiten:

Eerste Olympische gouden medaille winnaar Simon Whitfield was de enige die de wedstrijd niet kon beëindigen.  Hij crashte hard iets nadat hij T1 had verlaten.

De helmen die de Brownlee's droegen deden terugdenken aan helmen uit de late jaren '80, vroege jaren '90. Ook Rabobank rijdt sinds kort rond met dit model van helm.


Foto's van week : de OS





Daarom won Boonen geen Olympische medaille!






Volgende foto's liggen een beetje in de pikantere sfeer maar ook dit zijn de OS






maandag 6 augustus 2012

Jelle en Wouter deel 2


Zoals beloofd lag er deze week een gehandtekende foto van Wouter Vander Mast in de brievenbus. Niet alleen snel in wedstrijd maar ook zijne PR verzorgt hij razendsnel.  Jelle supergelukkig, de foto is intussen al ingekaderd en staat op zijn slaapkamer.






zondag 5 augustus 2012

Nog foto's Eupen

Jarno maakte ook enkele foto's gisteren in Eupen, een selectie









Eupen...DSQ

Diskwalificatie in Eupen.  Seffes meer hierover, eerst de rest.
We (Mario, Wim en Dimi) waren  iets vroeger naar Eupen afgezakt om toch het parcours nog eens te verkennen.  Man man, niet dat de anderen hard reden tijdens die verkenning maar ik kon amper mee, zo'n slechte benen.  Beter nu dan seffes zei Mario, ik hoopte dat hij gelijk had.
Het zwemmen ging snel voorbij en aan mijn tijd te zien 7'20 niet slecht als je ziet dat Mario, 7'00 en Wim 7'09 zwemt.  Zoals steeds een veel te trage wissel en dan maar hopen dat de benen nu wel mee wilden.  Inderdaad, ze waren blijkbaar wakker geschud.  We reden met een viertal 40+ samen.  Tijdens de lange klim kom ik van de kop. Zet mij effe aan de kant.  De 3 passeren, ik moet terug naar links om een vrouw in te halen, plots de moto langs mij en geel, 1' straftijd kon ik verstaan.  Ook de atleet voor mij ondergaat hetzelfde lot.  De andere die wel echt kort in het wiel reed kreeg niks.  Goed, ik neem opnieuw de kop en rij weg van die mannen.
In de wissel zoek ik de penalty tent, vindt ze maar vindt ze onbemand.  Dus ik loop verder, vervolledig mijn wedstrijd en achteraf zie ik een DSQ in de uitslag.  Jammer maar ik kan het mij niet aantrekken. Was dan ergens tss 65-70ste plaats geëindigd.

Conclusie is nog steeds dat mijn lopen "sucks", en de rest niet zo slecht maar toch altijd iets beter kan.  Positief is wel dat het in vergelijking met Aarschot erop gebeterd is.

Uitslag hier, foto's hier

Een paar opmerkingen over de wedstrijd zelf.

* de vrouwen mochten 15' voor de mannen starten.  Gevolg, op de wel erg smalle wegen in Eupen was het constant inhalen van het andere geslacht.  Op zich is daar niks mis mee, maar onze snelheid lag merkelijk hoger en dat leverde soms gevaarlijke situaties op, ook al omdat het parcours op sommige stukken er nog nat bij lag.

* Onze wetsuits moesten gewoon in T1 blijven liggen.  Achteraf gaan halen; iedereen liep zomaar binnen en buiten zonder enige controle.  Een wetsuit is niet echt een goedkoop ding, een beetje meer controle of zoals vroeger, in een zak steken en naar T2 brengen mag toch wel vind ik.

Tenslotte nog een dankwoordje aan de supporters die je al van ver zag staan, euh ...   hoorde.


donderdag 2 augustus 2012

Kalender 2013

2012 is nog maar halfweg maar we hebben al vast een aantal data van wedstrijden die we volgend jaar zeker willen meedoen.

3 maart : Herderen
2 juni : La Roche111
27 juli :  Nisraman

Meer uitleg over enkele kleine veranderingen in bepaalde wedstrijden vind je op de site van sport-events

Eerste ritje met koersfiets

Jelle heeft zijn eerste ritje met koersfiets er op zitten, we maalden een dikke 14km af.  In het begin nog wat onwennig, bergop even rap als bergaf (met de remmen dicht).  Maar na een kilometer of 4 kwam de snelheid er toch al een beetje in.  We stopten even om te schakelen, ja want ook dat ging nog niet al rijdend en dan bergaf tegen toch al bijna 30 km/u.  Ze leren snel, die klein mannen.  Na een tussenstop in Alt Hoeselt de terugweg, wind tegen.  Na een paar mislukte pogingen om al rijdend te schakelen, lukte het plots wel. Nu waren we echt vertrokken.  In een "Vino" (=voorhand verkocht) eindspurt moest ik zelfs de duimen leggen :-)