dinsdag 10 juli 2012

Het Klagenfurt dagboek

Het zit er al weer op. Weg zonneschijn, weg warmte gedaan verlof. Het was een leuke warme week in Oostenrijk.
Het begon allemaal op zaterdag met de Ironkids.  Jelle behaalde er een 2de plaats en Jarno werd 4de. Het was warm, bakken en braden, voor zondag nog warmer.

Zondag dan D-Day voor de atleten.  No wetsuit swim. Gevolg voor 23 atleten was de wedstrijd al na een paar 100m over.  2de gevolg, een deelnemersveld dat veel verder uit mekaar lag. Niet meer de hele grote pelotons van 30-40 man.  Nu iets kleinere groepjes van 10-15 man.  Dat de hitte een heel grote invloed ging hebben zag je al direct bij het lopen. De tempo's waren niet die van de afgelopen jaren.  Voor de ETL'ers was ook Klagenfurt geen echt succes.  Bart, Jimmy en Joeri haalde na een harde hete strijd de finish maar voor Tim (met de ambulance richting medische tent) Mario ( ...en de warmte is geen succes) Patrick,( last van astma) was de eidnmeet iets te ver. Hoe warm het was.  Onze auto stond recht in de zon en gaf 42°C aan....

Maandag kon dan de vakantie echt beginnen.  Op maandag, dinsdag en woensdag deden we samen met Maarten en Jarno het IM parcours.  Telkens een stukje.
Vrijdag beklommen we de Loiblpass (de grens tss Oostenrijk en Slovenië) 13.5km lang, gem. 4.5% maar met een afdaling van 2km erin.  Steile stukken tss de 12-17%, heel onregelmatige klim.  En er kwam afkoeling met de eerste paar uurtje regen van de week.
Zaterdag nog een dagje aan het strand om dan huiswaarts te keren.

Bis nächstes jahr

Geen opmerkingen: