dinsdag 31 juli 2012

Rob Barel

De oude meester, de levende legende, Rob Barel.  Afgelopen weekend zag ik hem in levende lijve bezig in Nisramont tijdens de Nisraman.  Omdat een aantal mensen niet echt goed wisten hoe oud deze triatlonlegende wel is, hij wordt er 55 einde van dit jaar.

Barel nog steeds met het afgetrainde lijf van een twintiger was er al bij toen triatlon nog in zijn kinderschoenen stond.  Een rijkgevuld palmares kan hij voorleggen en nog steeds komen er titels bij al zegt hij over zichzelf op facebook : "...used to be fast".  Bescheidenheid siert een mens die volgende titels op tafel kan gooien :


  • WK triatlon op de lange afstand: 1994
  • EK triatlon op de midden afstand: 1986, 1988, 1994
  • EK triatlon op de olympische afstand: 1985, 1986, 1987, 1988
  • NK triatlon op de olympische afstand: 1998
  • NK duatlon: 1993, 1994, 1997
  • NK cross triatlon: 2005, 2008, 2009
  • EK cross triatlon: 2008
  • NK mountainbike Masters2: 2006, 2007

maandag 30 juli 2012

Grote voorbeeld !


Afgelopen weekend brachten we door in Nisramont.  Jelle kwam er zijn grote voorbeeld tegen, Wouter Vander Mast  die een klasse te sterk was voor de tegenstand en de wedstrijd met groot overwicht won. Een beetje schuchter werd er een handtekening gevraagd.  
Wouter tweette achteraf : "Geweldig moment wanneer een jongetje na de finish van de Nisraman een handtekening komt vragen! #zeervereerd"


vrijdag 27 juli 2012

Foto's van deze week






Dit lijkt me duidelijk!





Tijdens een open water zwemtraining aangevallen door een otter, auw!

donderdag 26 juli 2012

Alpe D'huez

Alpe D'Huez, één van de bekendste cols uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk krijgt elk jaar een triatlon over zich heen.  Een korte en lange afstand worden er betwist onder het toeziend oog van ex triatleet en organisator Cyrille Neveu.

De lange afstand (2.2/115/22) dit jaar werd gewonnen door Victor Del Corral.  Eerste Belg op een 8ste plaats in dit toch straffe deelnemersveld, Rinus Holvoet, winnaar van La Roche111 Timothy Van Houtem werd 10de, Johan Smolders 20ste

Bij de vrouwen was Mary Beth Ellis de beste.

De dag na de lange afstand, vandaag dus, is er ook een korte afstand (1.2/30/7). Dit jaar stond IM Nice winnaar Frederik Van Lierde er aan de start.
Winnaar werd Dan Wilson.  Van Lierde werd 6de, net voor Koen Veramme 7de en Tom Mets 9de, Ward Vande Cappele werd 20ste.

Bij de vrouwen won Morelle Charlotte. 5de en eerste Belgische Vanden Daelen Leen, Karolien Weuts werd  7de.

Alle uitslagen en klimklassementen vind je hier

Wetsuit cleaner : Piss off

Als het kind maar een naam heeft zeggen we dan.  Deze keer mag je het echt letterlijk nemen.  
Wie doet het niet, net voor de start, nog eens rap want de nood is hoog, een plasje doen in zijn wetsuit?  Het is niet omdat je er dan daarna mee in het water gaat dat het spel "gespoeld" en proper is.  Er blijven nog al eens geurtjes hangen zeker als het elke keer van datte is.  Wel piss off neemt dus die geurtjes weg.  Laat het bad wat vollopen, giet piss off er in, wetsuit erin, laat 10' trekken, ophangen, afspoelen moet niet, laten drogen en volgend jaar kan je zonder hinderlijk achtergebeleven geurtjes weer rustig opnieuw beginnen.
De prijs : voor 8.5€ ben je "geurvrij"

zondag 22 juli 2012

Aernouts en Spirig winnen 70.3 Antwerpen

Bart Aernouts kreeg in Antwerpen het meeste tegenstand van teamgenoot Bert Jammaer die met podium verwachtingen aan de start stond.  In het fietsen kwam Aernouts net voor de wissel aansluiten bij het duo Jammaer-Krylov maar Aernouts liet er in het lopen geen gras over groeien en pakte de "Antwerp 70.3" zege voor het 3de opeenvolgende jaar voor Jammaer en Krylov.  Luc Van Lierde die zijn comeback maakte op 43 jarige leeftijd sloot af met een mooie 9de plaats.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Olympisch atlete Nicola Spirig.  Net als een aantal weken geleden in Zwitserland 70.3 maakte ze brandhout van de concurrentie. Terwijl veel van haar collega's in Hamburg een sprintje afwerkte als voorbereiding op de Olympische Spelen pakte Spirig nog eens uit op een 70.3, en hoe meer dan 12' voorsprong op nummer 2, Hignett en een kwartier op de 3de Heleen Bij De Vaate.

Verder waren er nog AG overwinningen voor Hannes Cool, Geert Lauryssen, Wouter Vander Mast, Jerome Philippe en bij de vrouwen voor Ann Mertens.

Maatje Marc nam revanche op zijn DNF in Regensburg en kon met 4u36 de 4de plaats in zijn AG pakken.  Een andere Lanza stage ganger Jan Schrooyen nam de laatste podiumplek in zijn AG.  Knap gedaan mannen!!!


... en they are going to Las Vegas (WK 70.3) GR8 

Alle uitslagen vind je hier

vrijdag 20 juli 2012

Tristar Milton Keynes UK schrapt prijzengeld pro's

In een officiële mededeling meldt Tristar dat ze voor de wedstrijd in de UK geen prijzengeld zullen uitkeren aan de aanwezige pro's om zo de wedstrijd "leefbaar" te kunnen houden.  De schamele pro's op de inschrijvingslijst (3 vrouwen en 8 mannen met oa Philip Graves en Bianca Van Den Kieboom) onderhandelen nu met de organisatie over één of andere minnelijke schikking.
De wedstrijd die doorgaat op 29 juni telt momenteel 280 ingeschreven Age Groupers.

woensdag 18 juli 2012

Foto van de dag

Jens Voigt zet wielercarrière op frame van fiets


De uitleg van de cijfertjes


Zwijg benen!
805.000 kilometer
3.100 kilogram pasta
110 hechtingen
100 valpartijen
64 overwinningen
40 jaar
25 bouten
16 keer de wereld rond
11 gebroken botten
1 JENS!


Sterke Jens!!!!

maandag 16 juli 2012

Aarschot ... gisteren

Het zit ETL niet echt mee de laatste tijd.  Een aantal opgaves in Ironmanwedstrijden om uiteenlopende redenen, ikzelf die tegen de grond ging en gisteren was het weer van datte.  Patrick ging bijna de Demer in, belandde in het rietgewas maar brak daarbij zijn onderarm.  Over en out voor de rest van het seizoen.

Toen ik gisterenmorgen opstond viel de regen (nog altijd) met bakken uit de hemel.  Veel zin om te gaan had ik niet maar ik wist als ik ook deze niet deed ik waarschijnlijk de rest van het seizoen ook niks meer zou doen.  T'was dus voor mijn eigen "peace of mind" dat ik richting Aarschot reed en hola, het zonnetje kwam zelfs effe piepen.  Effe inzwemmen, het water voelde goed en ik zette mij helemaal links, dat zou de kortste weg moeten zijn.  Ik kwam goed weg, snel zelfs verschoot er van maar dat verschieten bleef niet lang duren want ik viel serieus stil na mijn blijkbaar te snelle start.  Na de eerste boei vond ik terug mijn ritme en kwam rond de 35ste plaats uit het water.  Intussen was het opnieuw beginnen regenen. De aanloopstrook van 12km langs de Demer ging het hard.  We moesten effe inhouden omdat voor ons iemand in het riet lag, we weten nu wie dat was.  Eénmaal op het plaatselijk parcours  reden we met 2 van atleet tot atleet.  Ja ze lagen niet echt dicht bezaaid over de omloop.  Af en toe lieten we er eentje achter.  In de bochten was het heel voorzichtig, ik wilde niet opnieuw tegen het asfalt gaan.  In het fietsen kon ik goed in het tempo blijven maar echt een vuist maken zat er niet in, dat beetje extra bleef uit.  Als 24ste gewisseld en dan 5km lopen.  Met een opspelende lies en amper loopkilometers de laatste 5 weken heb ik die 5km gewoon gecontroleerd gelopen zonder forceren, eigenlijk meer een trainingsloopke dan wedstrijd.  Maar goed 36ste(zonder trio's) uiteindelijk en 4de H40.  Mijne fietscompagnon werd 2de H40.

Blij dat ik eindelijk nog eens aan de finish kom van een triatlon al is't misschien maar een 1/8 maar het werkt wel motiverend.  Nu nog van die ambetante lies afgeraken en we zijn terug vertrokken.

De andere ETL'ers
Tim : 9de
Kurt Appermans : 69ste

De volledige uitslag vind je hier

Foto's niet van mezelf, alleen deze van Tim gevonden en daaronder de gebroken onderarm van Patrick (niet voor gevoelige zieltje)

zaterdag 14 juli 2012

Morgen ... Aarschot

Tim en Mario schreven zich in Klagenfurt reeds in voor Aarschot, het sprintje wel te verstaan.  Op die ene regenachtige vrijdagavond heb ik dat dan ook maar gedaan.  Na La Roche en de val ging het niet goed.  Ook bij het terug hervatten van de trainingen bleef mijn linkerlies opspelen.  In het fietsen had ik er iets minder last van, in het lopen begon de pijn na een kilometer of 2 en dan was het best de kortste weg naar huis nemen.  Na een aantal weken niet lopen, afgelopen maandag dus opnieuw een poging.  Jammer maar helaas nog van't zelfde.  Ik had al spijt dat ik betaald had voor Aarschot.  Donderdag dan osteopaat opgezocht.  Die heeft  de heup en het bekken nog eens behandeld want van daaruit komt de pijn.  Hopelijk is zondag alles genoeg genezen en anders bijten we maar een paar kilometer wat harder op de tanden.

donderdag 12 juli 2012

Bia een Gps speciaal voor de vrouwen


Omdat bv een Garmin wel erg reuzegroot lijkt op een vrouwen pols willen 2 Amerikaanse atletes een nieuwe vrouwvriendelijke sport-GPS horloge op de markt gooien. Willen, want er is een maar.  Het is de bedoeling dat ze voor 13 juli 400000$ aan bestellingen binnen hebben, gebeurt dit niet kunnen ze niet in produktie gaan en zal Bia niet op de markt komen.  

Enkele van de "specialiteiten" van de Bia watch.

·        *  Safety alert for peace of mind on solo workouts
·         * Quick-connect GPS; no more time wasted "finding satellites" 
·         * Data to your online training log; no more time wasted "sync'ing"
·        *  iPod-like ease of use; just one button and a touchscreen
·        *  Water resistance to 100M; full GPS tracking when you swim

Daarbij komen nog, verschillende kleuren van horloges en armbandjes die je kan gebruiken.
Klein nadeeltje, je hebt een GPS stick nodig voor de satelietontvangst, een beetje het systeem van Polar.  Maar die stick is wel ultra licht en kan je via een clip overal aan vast klikken

De prijs dan, voor een horloge in eender welke kleur + GPS stick + een extra armband 249$

... en ja ook voor mannen is er een Bia, in zwart en zilver, wij zijn dan wel iets beterkoop als de vrouwen 199$

Alle info vind je hier

dinsdag 10 juli 2012

Het Klagenfurt dagboek

Het zit er al weer op. Weg zonneschijn, weg warmte gedaan verlof. Het was een leuke warme week in Oostenrijk.
Het begon allemaal op zaterdag met de Ironkids.  Jelle behaalde er een 2de plaats en Jarno werd 4de. Het was warm, bakken en braden, voor zondag nog warmer.

Zondag dan D-Day voor de atleten.  No wetsuit swim. Gevolg voor 23 atleten was de wedstrijd al na een paar 100m over.  2de gevolg, een deelnemersveld dat veel verder uit mekaar lag. Niet meer de hele grote pelotons van 30-40 man.  Nu iets kleinere groepjes van 10-15 man.  Dat de hitte een heel grote invloed ging hebben zag je al direct bij het lopen. De tempo's waren niet die van de afgelopen jaren.  Voor de ETL'ers was ook Klagenfurt geen echt succes.  Bart, Jimmy en Joeri haalde na een harde hete strijd de finish maar voor Tim (met de ambulance richting medische tent) Mario ( ...en de warmte is geen succes) Patrick,( last van astma) was de eidnmeet iets te ver. Hoe warm het was.  Onze auto stond recht in de zon en gaf 42°C aan....

Maandag kon dan de vakantie echt beginnen.  Op maandag, dinsdag en woensdag deden we samen met Maarten en Jarno het IM parcours.  Telkens een stukje.
Vrijdag beklommen we de Loiblpass (de grens tss Oostenrijk en Slovenië) 13.5km lang, gem. 4.5% maar met een afdaling van 2km erin.  Steile stukken tss de 12-17%, heel onregelmatige klim.  En er kwam afkoeling met de eerste paar uurtje regen van de week.
Zaterdag nog een dagje aan het strand om dan huiswaarts te keren.

Bis nächstes jahr