zondag 25 augustus 2013

BK jeugd


Laat ons voor de verandering eens beginnen bij het einde.  Jarno is 3de geworden op het BK jeugd B triatlon in Viersel maar dat weten de meesten al wel.  We moeten dus de spanning niet opbouwen.  We zijn ook eerlijk en geven toe een beetje ontgoocheld te zijn.  Maar nu die emoties wat weggedeemsterd zijn, zien we wel de beresterke wedstrijd van Jarno.

Ja, hij hoorde bij de favorieten, wat wil je als je de ene na de andere overwinning en podiumplaats binnen rijft. Maar het was de eerste keer dat dit hem overkwam.  Vorig jaar op het BK waren we verrast door zijn 2de plaats.  Dit jaar op het BK duatlon  opnieuw op het podium buiten alle verwachtingen om.  En dan nu bij de favorieten ... Zo snel kan het gaan. Maar op een BK gaat het altijd net iets sneller, is er altijd net dat beetje meer stress en komt er altijd wel één of andere vreemde eend uit de bijt. Het gaat hard heel hard en alles moet meezitten.

De zwemstart was goed tot na een goeie 100m hij een paar keer werd ondergeduwd en effe gewoon moest stoppen met zwemmen om uit de chaos te geraken.  Zo de aansluiting met de eerste achtervolgers op kopzwemmer Folens mistte.  Maar Jarno zette dit terug recht. Hij zwom terug naar de achtervolgende groep, sterk, 1 cartouche verschoten.  Toen er op het einde nog wat versneld werd moest hij even lossen en een iets mindere wissel bracht hem op 48" van de leider en op 21" van andere favoriet Yorben.





start van het fietsen

In zijn haast om vooraan te geraken trok hij op de fiets alle registers open en reed naar de kop, cartouche 2 verschoten.  En éénmaal als er zich een groepje vormt vooraan valt het daar altijd een beetje stil.  Een late uitvalspoging van Jarno kon niet verhinderen dat ze uiteindelijk  met 5 binnenkwamen voor de afsluitende 3km lopen.


de kopgroep met Folens, Verstraete, Jarno, Yorben en Remco

De kleine onbekende waal, daar heb je onze vreemde eend, Verstraete schoot als eerste weg.  De rest volgde kort en het leek of de finish 500m verder lag.  Jarno ging goed mee maar toen Yorben versnelde had hij geen antwoord.  Het werd nog een lange 3km maar in het 2de gedeelte leek hij er door te komen Thuisatleet Yorben Verboven liep vlot, na een zeer snelle 3km, verdiend naar de Belgische titel. De Waal Verstraete kon plaats 2 vellig stellen en Jarno mocht als 3de en eerste 1ste jaars mee op het podium.


nog 1.5km


finish


joke?

Geen Belgische titel dus maar JTTL had er op dat moment al 3 op zak.  Proficiat aan Maarten, Jaline en Lone.


Nu alle jeugdtriatlons er op zitten staat vast dat Jarno de eerste plaats pakt in de ranking van de Flanders cup triatlon. Dan ben je de "beste" regelmatigste over een heel seizoen. Bekijk hier de resultaten van Jarno

Uitslagen van het BK vind je hier

donderdag 22 augustus 2013

Zwemloop Bilzen



Jelle in aktie tijdens de Z3ROD zwemloop van Bilzen

De slechtste dag van heel de zomer, zo leek het.  Na veel zonneschijn eindelijk eens regen, tis goed voor de gewassen maar als je een zwemloop organiseert heb je liefst een zonnetje dat schijnt.  Maar met een sponsor als Karhu en Z3ROD waren er mooie prijzen te winnen en daarom toch veel volk aan de start.

Voor Jelle was het weer al effe geleden dat hij nog een wedstrijd gedaan had en dat zagen we in zijn zwemmen.  In zijn "thuisbad" zwom hij een goeie 10" trager dan gewoonlijk, waar lag het aan, ik weet het niet.  Maar eens aan het lopen schoot hij nog naar voor en eindigde mooi 5de, als 1ste eerstejaars bij de H08.  Achteraf gezien, had 'm nog 10" sneller gezwommen zou de einduitslag toch nog hetzelfde geweest zijn.


snelle wissel en wegwezen


 aangekomen na een zeer snel loopgedeelte

Voor Jarno was dit een laatste doorgedreven training voor het BK triatlon die hij absoluut wou meedoen want de eerste prijs bij de H14 was een paar Karhu loopschoenen ter waarde van 125€.


de 1ste prijs

Maar eerst moest er gezwommen en gelopen worden.  Een zwemmer van de Bilzense zwemclub deed mee maar Jarno liet het gat daarop niet groot worden.  Slechts 4" trager en met 3'18" goed doorgezwommen. Een snelle wissel en het gat was al gemaakt.  Dan doorgetrokken en aan het keerpunt gezien dat zijn voorsprong voldoende was om tegen een goed tempo de overwinning en de schoenen binnen te halen.


al in de wissel het verschil maken


eerste plaats, trainer Mario zag dat het goed was


het podium : Robin, Jarno en Stef

Hier de uitslagen

Volgende afspraak, nu zaterdag in Viersel.  BK triatlon.

vrijdag 16 augustus 2013

Jeugdtriatlon Izegem



Samen wachten op de start

Vorig jaar behaalde Jarno zijn aller, aller eerste zege in Izegem.  Toen versloeg hij Belgisch Kampioen Simon Folens in een beklijvende eindspurt.  Nu gisteren, een dikke week voor het Belgisch Kampioenschap in Viersel was Izegem zowat de algemene repetitie.


Fiets binnen in de wissel

Jarno was goed vertrokken in het zwemmen en zwom in de voeten van Yorben.  Maar dan kwam een andere atleet, die nauwelijks of nooit opkeek waar hij zwom, telkens tegen, half over en op Jarno zwemmen. Gevolg, een gevecht dat veel krachten kost en de voeten van Yorben kwijt.  Helemaal uit zijn ritme zag ik Jarno tijd verliezen.


Jarno in het midden, witte zwembril

Wat de anderen in de wissel deden weet ik niet maar Jarno boog een achterstand om tot als eerste op het fietsparcours te komen een goeie 30" achter de leider.  Samen met Yorben reed hij naar voren. Uiteindelijk kwamen er nog 2 aansluiten zodat ze met 5 de laatste wissel ingingen.


Als eerste in de achtervolging


passage op de Grote markt van Izegem



samen met Yorben in de achtervolging

Door weer een snelle wissel kon Jarno met kleine voorsprong op Yorben aan de afsluitende 3km lopen beginnen.  Zoals verwacht liep de KTT'er het gat dicht.  Het tempo ging de hoogte in en Jarno klampte aan. In het 2de gedeelte van het lopen kwam Jarno er door en voelde dat het nog iets sneller kon.  Hij nam de kop over en liep weg van Yorben.  Deze keer dus geen prangende eindspurt maar alleen over de meet en daarmee is de 2de overwinning van dit jaar een feit.

Als de afstanden op de site kloppen liep Jarno de afsluiten 3.01km in 10'35, dat is tegen 3'31/km


kleine voorsprong bij het begin van het lopen


in het spoor van Yorben


1ste, Hans zag dat het goed was


podium, Remco, Jarno en Yorben

Uitslagen hier.

Maarten won met duidelijk overwicht de Jeugd C.  Jaline werd knap 2de en Paulien en Marie zijn weer een ervaring rijker.

donderdag 15 augustus 2013

Izegem : 1 jaar later

Morgen een uitgebreid verslagje maar dit kan ik jullie al meegeven.


2012 : 1ste jeugd C


2013 : 1ste jeugd B

maandag 12 augustus 2013

De Sjaarels



Sterke Peer himself

Zaterdag stond ik samen met Jarno aan de start van mijn eerste en laatste wedstrijd van dit seizoen.  De trio triatlon van de Sterke Peer in Wuustwezel.  Jarno zou de 375m zwemmen doen, ik de 20km fietsen en Jarno dan opnieuw het afsluitende 5km looponderdeel. Ik deed dus de discipline waarin ik Jarno nog aankan :-).  Maar echt zitten zag ik het niet wegens wel erg weinig training en daarmee gepaard een conditie die niet al te goed is maar soit.  We deden mee en we zouden er het beste van maken. Onze teamnaam was ...De Sjaarels...


Klaarmaken voor de start


Eén en al focus :-)

Jarno zwom goed en kwam als 24ste uit het water, kort gevolgd door Maarten.


Uit het water ...


... en dan spurten naar de wissel
(Maarten op de achtergrond)

Door een kleine vergissing van Jarno in de wisselzone, hij liep de verkeerde rij in, kon Maarten iets vroeger het "stokje" (lees chip) doorgeven aan Mario zodat die met een 2 tal seconden voorsprong op mij vertrok voor het fietsen.  Laat ons eerlijk zijn, alleen zal ik nooit dat gat dichtkrijgen.  Ik reed voor wat ik waard was die eerste kilometer maar zag Appermans stilletjes wegrijden.  Dus, dan kijk je best eens om en zag een 2 tal in mijn wiel zitten.  Eens met het elleboogje gewenkt en hup ze namen over en ik moet hier weer eerlijk in zijn, zij waren de betere hoor. Het ging plots razendsnel vooruit met ons 3. Ik deed rijkelijk mijn duit in het zakje, want ik ben niet de man die wil profiteren.  Ik zat na 1km al in't rood te rijden en dat is alleen maar donkerroder geworden.  Mario reed niet meer weg maar bleef een goeie 100m voor ons uit rijden.  Anderhalve ronde lang hebben we gejaagd en uiteindelijk moest hij passen.  We haalden hem bij en hij zette zich in ons wiel, geen mens die daarom gaf.  Maar op een goeie 2 kilometer van de streep demarreerde hij en de snelheid werd met een ruk de hoogte in getrokken.  Ik vertoonde barstjes maar brak godzijdank net niet.  40.7km/u gemiddeld reden we uiteindelijk en een 11de fietstijd.  Samen reden we de wissel binnen (want de rest mistte die en reed rechtdoor :-) om aan onze oudsten door te geven.

Jammer genoeg geen enkele foto van het fietsen :-(

Ik was wel benieuwd hoe Jarno en Maarten het zouden doen in dit loopgeweld.  Ik schat dat we rond plaats 7-8 binnen kwamen.  Na 1 ronde lopen liep Jarno nog net binnen de top 10, 9de.  Uiteindelijk finishten we 11de, hadden we nooit verwacht en met een 18de looptijd.  17'15" op 4.7km mogen we best tevreden zijn. Mario en Maarten werden 18de. De andere teams van onze club, team ETL 58ste, team Vandromme 123ste, team haast en spoed is zelden goed 130ste team Poisquet 158ste.  Aantal teams aan de finish 222.


Wachten op de fietsers


en dan gaaaas geven 


Jelle deed mee aan de kleine sterke peer


en naar jaarlijkse traditie met Marc Herremans op de foto

De uitslag vind je hier

dinsdag 6 augustus 2013

Geen Hulshout

Het BKsprintduatlon en de jeugdwedstrijden in Hulshout op 7 september gaan niet door.  Door wegwerkzaamheden is de organisatie genoodzaakt de wedstrijd af te lassen.  Zo ziet Jarno een 3de duatlon voor de Flanders Cup aan zijn neus voorbij gaan en dus geen opname in de eindrangschikking.  Dit was de enige optie die we nog hadden.  Spijtig!

Hier meer info

maandag 5 augustus 2013

Jeugd B duatlon Geel




Het eerste wat me opviel was dat er maar zeer weinig jeugd naar Geel was afgezakt. Zou de vakantie er voor iets tussen zitten? Dat kan. Een snelle blik op vorig jaar leerde dat er toen niet meer volk was.  JTTL was bij de jeugd B jongens 1/3 van het deelnemersveld en bij de meisjes de helft. In totaal stonden we met 4 atleten (Rune, Paulien, Marie en Jarno) aan de start.  Maak zelf de rekensom.

Jarno kon samen met een zekere Bjorn Blondeel na het eerste lopen aan het fietsen beginnen.  Die Blondeel werd nog door Jarno in de laatste 100den meters van het podium gehouden op het BK duatlon.  Blondeel kiest volgend jaar voluit voor het wielrennen.  Dus net als Diederik Pemen (2de BK) en Dries Desmedt (1ste BK) laat hij de duatlon voor wat het is.


de start, klopt de rekensom? :-)

In het fietsen had Jarno het niet makkelijk.  Blondeel probeerde een aantal keren weg te demarreren van achter zijn rug maar Jarno kon het gat telkens weer dichtrijden.  Dit kostte natuurlijk krachten.

Ze kwamen nog samen binnen van het fietsen maar toen vloog Blondeel weg.  Jarno had geen antwoord op de snelle loopstart maar kon nog vrij makkelijk zijn 2de plaats veilig stellen.


laatste loopmeters

De uitslag hier.


Rune kreeg te kampen met een afgevallen ketting.  


Paulien stond op het 3de podiumtrapje


Marie werd verkeerd gestuurd tijdens het fietsen en bijna omver gereden door de eerste deelnemers en motoren van de junioren en jeugd A.

Duatlon, toch niet zo makkelijk....

zondag 4 augustus 2013

donderdag 1 augustus 2013

We maken er 3 van



Omdat 2 geen 3 is en je met 2 wedstrijden niet opgenomen wordt in de Flanders Cup eindrangschikking hebben we voor Jarno nog een extra duatlonnetje erbij gedaan.  Op 7 september in Hulshout, niet zo heel ver en op die zaterdag hadden we nog een gaatje in de kalender.