vrijdag 30 november 2012

Bob vervangt Ben

Bob De Wolf vervangt vanaf 2013 zijn broer Ben als team manager van het Uplace pro triathlonteam.

Ben De Wolf laat het triatlon voor wat het is en gaat zijn heil zoeken in het voetbal.  Team manager bij Club Brugge zal zijn nieuwe uitdaging worden.
Zijn broer Bob laat zijn functie als sales manager van Adidas Eyewear in de UK schieten om het triatlonteam vanaf 1 januari 2013 te gaan leiden.

Lees hier de mededeling op de site van het team

Tussendoortje

Effe tussendoor.

Looptraining van afgelopen dinsdag 2km
zwemtraining gisterenavond 4.2km

Mijn zwemtrainingen zijn dus tegenwoordig langer dan mijn looptrainingen.  Zal blij zijn als ze binnenkort op dezelfde hoogte komen :-)

donderdag 29 november 2012

CSS

Afkortingen, in de schrijftaal van tegenwoordig vliegen ze je om de oren.  Ook als het  om "trainingsintensiteiten" gaat, heeft iedere coach wel één of andere variant bedacht op de één of andere afkorting.

Nu CSS oftewel Critical Swim Speed is eigenlijk je anaërobe drempel (overslagpols) in het zwemmen.  Het omvat 1 getal, eigenlijk meer een tijd per 100m.  Na de zwemtesten van vorige week waarin we een 400 en daarna (na 30' rust) nog een 200 voluit moesten zwemmen kregen we deze week "ons getal" voorgeschoteld.  In mijn geval 1'34"/100m.  Tegen deze snelheid zou ik dus tegenwoordig een 1500m moeten kunnen zwemmen zonder in het rood te gaan.   Nog een kleine vergelijking, Tim zijn CSS 1'20".  Tja er moet verschil zijn hé :-)

maandag 26 november 2012

Aqua Sphere ergo pull bouy

Simpel en makkelijk, dat daar nog niemand eerder op gekomen was.  Veel triatleten zwemmen met pull bouy maar je kent dat gevoel dat dat ding na een paar 100m aan het schuiven gaat. Niet meer met die van Aqua Sphere. De pull bouy heeft een nog iets meer aangepaste vorm en een band waarmee hij op zijn plaats gehouden wordt.  1 maal die band op de goede lengte afgesteld kan je hem met een kliksluiting makkelijk aan en uit doen.

Filmpje hier

De Groote 2de, Jammaer 3de in Cozumel


7 seconden, het tijdsverschil dat Sophie De Groote net niet meer kon goedmaken op winnares Mary Beth Ellis.  Close, heel close.  Als je het gehele plaatje bekijkt verliest ze haar wedstrijd in het zwemmen.  10' achterstand is heel veel om op te halen.  Ze zegt het zelf op twitter :"Tjah, heel tevreden natuurlijk, maar twas zooooo dicht! Gaf me nog 100m... beetje beter en juister leren zwemmen zeker :-)"

Bij de mannen kon Bert Jammaer een mooie derde podiumstek uit de brand slepen na winnaar Ivan Rana en de Nederlander Bas Diederen die ditmaal als pro meedeed (vorig jaar op Hawaï werd hij eerste AG) Lees hier het raceverslag van Bert.

De uitslagen vind je hier

vrijdag 23 november 2012

Frankfurt, Wiesbaden en Zurich krijgen extra slots

Door het wegvallen van Ironman Regensburg volgend jaar, er werd geen geschikte datum gevonden, kwam het aantal slots van deze wedstrijd vrij.  Nu is er beslist om die slots te verdelen over een aantal andere wedstrijden.
Zo krijgt Frankfurt er volgend jaar 25 bij en zitten ze daar op een totaal van 100 slots.
Zurich zal op 60 komen te staan door 10 extra slots
Wiesbaden 70.3 zal de enige Europese 70.3 worden die slots voor Hawaï mag uitdelen, 30 stuks

Alleen voor Zurich en Wiesbaden kan je je momenteel nog inschrijven, Frankfurt is al een tijdje uitverkocht.

Ik word sneller papa en jij ...

Ik weet nog dat de papa van Yorben Verboven op de laatste zwemloop zei :"In't zwemmen kan ik hem al lang niet meer volgen".  Waarop ik antwoordde:"Ik voorlopig wel nog".

NOT

Sinds gisteren dus niet meer.  Gisterenavond werd er een nieuwe verhaallijn in ons triatlondagboek ingevuld. Zoon zwemt nu sneller dan de papa.  Een 200m test.  Jarno zwom net als 2 maanden geleden op de testdag in Leuven 2'41" (toen met induikstart, nu met in water start).  Een uurtje later mochten de "groten" aantreden.  Papa zwom 2'45".

Excuses, neen ook niet dat ik pas hersteld was van de buikgriep en dat we 30' ervoor nog 400m voluit hadden gezwommen :-)

Ik heb nu nog wel wat jaren eer de volgende erover zal komen, hoop ik.  Jelle zwom gisteren zijn 100m in 2'03" met een eerste 50 in 56".

woensdag 21 november 2012

Foto van de week

The M dot dog


Ironman Arizona

Wie? Nils Frommhold. Wie?
Voormalig ITU atleet Nils Frommhold wint bij zijn Ironmandebuut de Ironman van Arizona. Swim 48', bike 4u22 en run 2u48' waren goed voor 8u03'.  Straffe prestatie. Nu Frommhold komt niet echt uit het niets.  Behaalde dit jaar een 5de plaats in 70.3 Miami en een 3de in Challenge Walchsee.
Nog enkele opvallende dingen.
Snelste fietstijd Andrew Starykowisz 4u16'.
Blijkbaar was Arizona in bij de ITU atleten want Tyler Butterfield kaapte plaats 4 weg.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lindsey Corbin, ook al Klagenfurt gewonnen dit jaar.
Leanda Cave, winnares Hawaï en Vegas werd pas 6de maar volgens mij pakte ze deze nog rap mee en kan ze volgend jaar op haar 2 oren slapen want ze heeft nu al punten genoeg voor Hawaï 2013 en door haar overwinning laatst in Miami 70.3 kan ze naar alle waarschijnlijkheid ook al naar Vegas in 2013. Best wel slim om dat stukje nog aan je seizoen te rijgen terwijl de grote hoop andere pro's in rustmodus leeft.

dinsdag 20 november 2012

Hoe gaat het?

Niet goed, maar toch fijn dat je het vraagt!

Ja het gaat inderdaad niet echt goed de laatste tijd.  Na de val in La Roche heel lang met de lies en buikspieren gesukkeld maar een dikke maand geleden was ook dat leed weer verleden tijd.  Door de weinige trainingsarbeid en ook de motivatie die niet op een hoog pitje stond was de conditie niet om over naar huis te schrijven en maar de extra kilo's wel.  Maar een nieuw doel in 2013 zorgde ervoor dat de trainingsarbeid terug werd opgeschroefd.  Austria 70.3 in St Pölten, ik wou er nog eens volledig voor gaan.  Na Nice 2010 was het niks anders dan kommer en kwel en de ene blessure volgde de andere op.  Maar ik zag het nu terug zitten en bouwde stilletjes, steen voor steen terug op.

Maar weer bleef ik niet gespaard.  Een goeie week geleden kreeg mijn kuit weer een zweepslag te verwerken en daarbij zakte ook weer de motivatie en in 1 colère meldde ik mij af voor St-Pölten.  Geen doelen meer voor volgende jaar, geen stress meer om voor een bepaalde datum de topvorm te moeten hebben.  Nu kan ik rustig bekijken wat kan en niet kan en als ik mezelf goed genoeg acht zal ik wel hier en daar een wedstrijd meepikken. Voor het eerst in jaren ook geen licentie meer genomen bij de Bond.

Nu, als het slecht gaat valt soms ook alles tegen.  Zo ging ik zaterdag op de jeugdstage mee met de MTB, lang heb ik daar geen plezier van gehad, na amper 4km ketting over en te voet terug.
Alsof dat nog niet genoeg was kreeg ik zondagavond dan ook nog de buikgriep.

De wet van Murphy zeker?

donderdag 15 november 2012

Nooit meer lek rijden

Geen pomp meer nodig, geen binnenbandjes meer meenemen als je gaat fietsen, nooit meer lek rijden. Dit kan allemaal als je de ERW (Energy Return Wheel) Airless Bycicle Tire gebruikt.
Tis een raar zicht, een band waar je kan doorkijken maar ene Brian Russell ontwierp een band die je dus niet hoeft op te pompen.  Het rubber is getrokken over een carbon onderstel dat je kan bijregelen om de "druk" van de band aan te passen.

Deze band kan je niet op alle terrein gebruiken, in de modder rijden lijkt me niet echt te doen.  Ga je fietsenmaker nog niet lastig vallen met te vragen naar deze band want dit is nog maar een prototype en dus niet te koop.

Meer info + een filmpje vind je hier

zondag 11 november 2012

Red Bull 400



In de serie, Extreme sports. 400m lopen zo snel je kan, bergop, heel fel bergop, de tijd van de winnaar 5'02".  De plaats van het gebeuren, de ski schans van Planica. Start onderaan de helling, finish bovenop de schans.


Bekijk hier het filmpje

zaterdag 10 november 2012

Triatleten aan de drank

Tis eens iets anders, triatleten die zich in de drank storten.  Dat was het geval op het officieuze BK Beer mile in Leuven vrijdagavond. Het is simpel, 4 rondjes van 400m lopen en elke ronde + bij de start 1 blikje bier leegdrinken.  Simpel toch ....

Bekijk hier het filmpje van de finale

donderdag 1 november 2012

Vals gespeeld

70.3 Miami, winnaars Terenzo Bozzone en Leanda Cave.  2de bij de vrouwen, Lisa Hütthaler, 29 en Oostenrijks. Heeft de snelste bike split.  Maar dan komen er klachten van Jodie Swallow en  Margie Shapiro die zeggen dat een pro male (Andy Fuchs) zijn landgenote heeft opgewacht.  (De mannen vertrekken 2' voor de vrouwen)  Andy zou dan als brommerke gediend hebben voor Lisa die op amper 1-2m hing.  Officials hebben dit niet gezien dus was er ook geen reden tot DSQ.

Die Lisa Hütthaler is trouwens geen onbeschreven blad.  Zij gaf in 2008 dopinggebruik toe en werd voor 2 jaar geschorst.  Ze kwam in 2010 terug in competitie en won oa Tristar  Monaco.  En of de 2 mekaar kennen.  Zie foto genomen na haar overwinning in Monaco.

->Andy Fuchs zelf stopte na het fietsen.

Lees hier het hele artikel