zaterdag 21 april 2012

Zwemloop Wachtebeke

Wachtebeke, ik weet nog een aantal jaren geleden dat we daar meededen aan het BK ploegentriatlon, toen was the joke van de dag, hey, wacht e beke.
Vandaag werd er niet gewacht.  In zijn eerste organisatie waren er nog wat schoonheids en ergere foutjes te bespeuren maar de 6 Jttl'ers lieten dat niet aan hun hart komen.
Jelle was de eerste die aan de bak moest.  Na een jaar hard trainen had hij enkele weken geleden zijn PR op 50m naar 1'12" gebracht.  Als je weet dat hij vorig jaar rond deze tijd 2'15 zwom op die afstand, toen nog schoolslag en nu crawl.  Hard werken, goed luisteren en een super begeleiding.  In Wachtebeke wachtte echter een 50m bad, tis geweten dat daar altijd wel iets trager word gezwommen.  Na de laatste tips van de trainster sprong hij in het water en perste er een 1'07-08 uit.  Officiële tijden hebben we nog niet maar in elk geval een nieuw PR.  Hij kwam dan ook als eerste uit het water en de rest is geschiedenis.  In het lopen duldt hij dan ook geen tegenstand en Jelle liep met een smile op zijn gezicht naar zijn eerste zwemloopoverwinning.

Jarno stond voor een moeilijkere opdracht.  Steeds een sterke reeks waar hij in moet starten.  De 2de van Maldegem (Thijs De Wispelaere) was als eerste klaar met de zwemproef, Maarten en Quinten volgden al snel en Jarno moest een dikke 10" toegeven.  Na de 1500m lopen had Maarten niet echt een sprint nodig voor de overwinning.  Jarno kon nog een derde plaats uit de brand slepen.

JTTL deed het verre van slecht.  Het triatlon team Limburg staat er nu wel op de kaart met overwinningen voor Jelle H06, Jaline D12, Maarten H12 en 3de plaatsen voor Kika D08 en Jarno H12 en natuurlijk vergeten we Merel niet met haar 4de plaats D08

Maar morgen is weer een andere dag en moeten ze weer aan de bak.  Jelle in de zwemloop van Tongeren en Jarno in de JeugdC triatlon in Herentals.

Foto's van Wachtebeke vind je hier

4 opmerkingen:

Werner. zei

DIKKE PROFICIAT aan Jelle!!
En de rest ook natuurlijk ;-)

Werner & Heidi zei

DIKKE PROFICIAT Jelle!!
En de rest natuurlijk ook ;-)

Anoniem zei

De wedstrijden waren prachtig om te zien !! Maar het gezicht van Jelle dat kon niemand evenaren !! Proficiat Jelle en Jarno !!
Helen

Stefan zei

Knap gedaan allemaal een dikke proficiat.