maandag 16 april 2012

Epic 6 :Brrrrr... koud hé!

Dit was mijn 2de Epic, die van vorig jaar valt in niemandsland in vergelijking met deze.  Het parcours was al best zwaar op zich, de weersomstandigheden maakten het pas echt episch.
De start was zoals altijd verschroeiend.  Net een stel losgelaten nieuwelingen die vanaf meter 1 koersen.  Na een paar hellingen aan de rekker viel het tempo een beetje in zijn plooi tot ene Appermans  na bevoorrading 1 effe de benen wou testen.  Alle hens aan dek, het zou niet de laatste keer worden dit weekend. Bevoorrading 2 gemist, wij te snel of Wim te traag, hou het maar op het eerste.  Nog effe gebeld maar we waren al te ver gevorderd  dus het laatste anderhalf uur zonder eten en drinken en in de regen rustig naar het hotel gereden.  Saunake gepakt om wa op te warmen, de beentjes onder de tafel, nog effe napraten en dan slapen.
Dag 2 kondigde zich aan met mist, kou, kortom een miezerig weertje waar als we thuis waren het schema waarschijnlijk omgegooid werd en fietsen moest plaatsruimen voor een looptraining.
Het was al direct klimmen geblazen en in het eerste deel van de rit werden er al een hoop hoogtemeters overwonnen.  De wind speelde een grote rol dus werd er af en toe eens een waaier getrokken en dan was het knokken om uit de wind in het wiel te kunnen zitten want als de hardrijders van onze groep hun duivels ontbinden, ja alweer alle hens aan dek.  Signal de Botrange, het hoogste punt van ons landje, daar werden toch een paar cartouchen verschoten.  Boven bevoorrading, nu niet gemist om dan al bibberend in dalende lijn onze rit verder te zetten.  Uiteindelijk werd nadat Sleutel 2x lek reed en we wat mannen oppikten van groep2 besloten rustig richting Herderen te rijden.  Kwas er niet kwaad om.  De Hallembaye, nochthans op training vaak genoeg opgereden was er teveel aan.  Samen met rookie Ben dan maar met ons 2, de laatste kilometers vol gemaakt.
We hebben ze weer in de pocket, dit pakken ze ons niet meer af.
Ik wil eindigen met de wijze woorden :-) van Wim en dit als antwoord op de vraag, waarom rij je mee in groep1 ?. "Ge kunt beter een groep te hoog rijden, dan ene te laag". Voila.
Merci aan de vrouwen voor de bevoorrading en tot volgend jaar zeker.

Geen opmerkingen: