maandag 30 april 2012

Blog Stefan Biesmans: Rechter veroordeelt wielertoerist voor valpartij.

Dit is wel heel straf.  Ik moest nu effe terugdenken aan daarstraks toen ik aan fietsen was en er iemand in mijn wiel reed, zonder helm op.  Stel ik val en daardoor valt die man ook.  Hij heeft ernstige letsels aan zijn hoofd en sterft daaraan.  Dan kunnen ze mij dus veroordelen voor onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg...

Blog Stefan Biesmans: Rechter veroordeelt wielertoerist voor valpartij.: De politierechter heeft een wielertoerist schuldig bevonden aan onopzettelijke slagen en verwondingen. De man kon een put in de weg niet o...

donderdag 26 april 2012

woensdag 25 april 2012

Verkenning parcours BK jeugdduatlon

Vanmiddag toch effe de deur uit geweest ondanks het toch wel gure weer om samen met enkele jeugdatleten en trainer Mario naar St Georges sur Meuse te rijden om er het parcours van het BK jeugdduatlon van 6 mei aanstaande te gaan verkennen. Daar aangekomen werden we vriendelijk gegroet door de organisator van het hele gebeuren, de heer Hervé Maurissen.  Na de nodige uitleg hoe het binnen 2 weken allemaal in zijn werk zou gaan konden we vertrekken. 1 constante in dit hele verhaal, de wind.  Die blies hard en bleef hard blazen.  Het parcours op zich is niet zo lastig.  Maar die verdomde wind maakte het voor de jonge atleetjes wel een harde noot om te kraken.  Leren uit de wind rijden was zeker van belang vandaag.  In de laatste van ons verkenningsrondjes dan nog regen op ons dak  Enfin, ze weten nu wat hun te wachten staat.  Het wordt voor Maarten en Jarno hun eerste BK.  Lone heeft al meer aan de start gestaan in wedstrijden voor de nationale titel.

Jeugtriatlon Herentals Jttl : Jeugd C en B

zondag 22 april 2012

Zwemloop Tongeren

Jarno had nog maar net de finish overschreden in Herentals toen voor Jelle het startschot klonk in Tongeren.  40m zwemmen zonder zwembrilletje want mama was dat vergeten te geven aan hem.  Het maakte Jelle allemaal niet uit en als eerste kwam hij uit het zwembad gelopen.  Ondanks een toch goeie wissel moest hij een ander atleetje bij hem dulden.  Het zou zo gaan voor de rest van het lopen.  In de eindspurt moest Jelle het op het nippertje afleggen zodat plek 2 vandaag het hoogst haalbare was.  Maar wie maalt daarom, hijzelf in elk geval niet.  Na een 1ste plaats gisteren in Wachtebeke vandaag 2de. Philippe Gilbert zou hier direct voor tekenen.

Foto's vind je hier en Tim maakte een filmpke, hé Tim ;-)

Jeugd C triatlon Herentals

De eerste triatlon van het seizoen. 250m zwemmen in een zwembad.  Daarna effe "chillen" om een uurke erna de gas open te draaien voor 5km fietsen waarna direct een 2km lange vettige bosloop volgde.

Het zwemmen, 50m meer dan gisteren ging hun goed af.  Ze konden het tempo van hun 200m effe langer volhouden.  Maarten als snelste, Jarno ergens rond plaats 6-7.
5km fietsen en vertrekken op basis van de zwemtijden.  Jarno moest een kleine 20" goedmaken en kon dat op het nippertje.  Hij en Maarten begonnen samen aan het lopen.  Ik reed erachter en zag een goed lopende Michiel De Laet in gele uitrusting stilletjes naderen.  Na 1 km moest Jarno lossen bij Maarten.  De Laet kon het gat helemaal dichten en op een goeie 200m van de streep werden de versnellingen ingezet.  Maarten moest zijn meerdere erkennen in Michiel en Jarno kon het podium vervolledigen.

Jaline werd knap 2de bij de Dames jeugd C en Lone maakte er een one-women show van in de Jeugd B.  Rune doorstond zijn vuurdoop in een eerste echte triatlon met glans.

Beeldjes volgen later in de week maar hier kan je al vast een heel kort voorproefje zien

zaterdag 21 april 2012

Zwemloop Wachtebeke

Wachtebeke, ik weet nog een aantal jaren geleden dat we daar meededen aan het BK ploegentriatlon, toen was the joke van de dag, hey, wacht e beke.
Vandaag werd er niet gewacht.  In zijn eerste organisatie waren er nog wat schoonheids en ergere foutjes te bespeuren maar de 6 Jttl'ers lieten dat niet aan hun hart komen.
Jelle was de eerste die aan de bak moest.  Na een jaar hard trainen had hij enkele weken geleden zijn PR op 50m naar 1'12" gebracht.  Als je weet dat hij vorig jaar rond deze tijd 2'15 zwom op die afstand, toen nog schoolslag en nu crawl.  Hard werken, goed luisteren en een super begeleiding.  In Wachtebeke wachtte echter een 50m bad, tis geweten dat daar altijd wel iets trager word gezwommen.  Na de laatste tips van de trainster sprong hij in het water en perste er een 1'07-08 uit.  Officiële tijden hebben we nog niet maar in elk geval een nieuw PR.  Hij kwam dan ook als eerste uit het water en de rest is geschiedenis.  In het lopen duldt hij dan ook geen tegenstand en Jelle liep met een smile op zijn gezicht naar zijn eerste zwemloopoverwinning.

Jarno stond voor een moeilijkere opdracht.  Steeds een sterke reeks waar hij in moet starten.  De 2de van Maldegem (Thijs De Wispelaere) was als eerste klaar met de zwemproef, Maarten en Quinten volgden al snel en Jarno moest een dikke 10" toegeven.  Na de 1500m lopen had Maarten niet echt een sprint nodig voor de overwinning.  Jarno kon nog een derde plaats uit de brand slepen.

JTTL deed het verre van slecht.  Het triatlon team Limburg staat er nu wel op de kaart met overwinningen voor Jelle H06, Jaline D12, Maarten H12 en 3de plaatsen voor Kika D08 en Jarno H12 en natuurlijk vergeten we Merel niet met haar 4de plaats D08

Maar morgen is weer een andere dag en moeten ze weer aan de bak.  Jelle in de zwemloop van Tongeren en Jarno in de JeugdC triatlon in Herentals.

Foto's van Wachtebeke vind je hier

vrijdag 20 april 2012

#oudemanonderfietsrechtgeholpen

Namiddag liep ik het laatste stuk van mijn looptraining achter een ouder koppel met de fiets.  Op een stukje vals plat wind tegen reed madam meneer uit de wielen.  De man had blijkbaar al veel gegeven want op een bepaald moment raakte hij van de weg af in de graskant en ...viel om, onder zijn fiets.  Ik liep er een 50 tal meter achter en haastte mij ter plaatse.  Zette de fiets recht en hielp de man terug op de been.  Hij was half van de wereld en moest even op zijn effe komen.  Toen ik vermoedde dat alles in orde was en hij dat ook aangaf liep ik verder.
En zijn madam? Die was in de verste verte niet meer te zien.  Had ze het niet zien gebeuren of dacht ze misschien, dit is het moment nu ben ik van hem af :-)

Olympische vlam

Zelfs om olympische vlam te worden moet je aan een aantal condities voldoen.  1 van de belangrijkste eigenschappen van een olympisch vuur is dat het altijd blijft branden.  Het vuur kan en mag niet gedoofd worden, ook niet bij felle wind.  En waar kan je dat zoals testen, jazeker in een windtunnel...


Gezien ... zelfs op de top van België




Fietser zijn .... ook niet altijd makkelijk hoor!!!



Dit is niet voor na een avondje stappen


Done this done that, maar op uw eigen schoenen kakken op het hoogste punt van Belgiquesken, denk niet dat dit al door iemand is voorgedaan



Commentaar overbodig


Geen commentaar

donderdag 19 april 2012

Wedstrijdkalender aangevuld

De wedstrijdkalenders van Jarno en Jelle zijn aangevuld.
Komend weekend zal een druk weekend worden.  We hebben besloten om op zaterdag naar Wachtebeke te gaan waar ze allebei aan de zwemloop zullen deelnemen.  De dag erna, zal Jarno in Herentals een jeugdC triatlon doen en Jelle zal aan de start staan van de zwemloop in Tongeren.
Verder zijn erbij gekomen.  Op 1 mei de zwemloop in Oostkamp voor zowel Jarno als Jelle. Jelle zal dan ook nog op 3 juni deelnemen aan de zwemloop in Scherpenheuvel. Tis dan wel schoolfeest maar de wedstrijd start goed vroeg dus zullen we op tijd terug zijn.  Je kan de kalenders bekijken  hiernaast onder wedstrijdkalender 2012 (nogal logisch) :-)

maandag 16 april 2012

Kona loterij

De tickets van de Kona loterij zijn verdeeld.  Het grootste gedeelte van de spots gaat naar Amerikanen. Er zitten een paar Europeanen tussen en ook, jazeker, 1 Belg  bij de gelukkigen. Jean Pierre Filippini.  Een operation director bij Carglass mag in oktober naar de Big Island.

De loterij die sedert vorig jaar een grondige gedaanteverwisseling onderging.  Zo zijn 100 van de 200 slots weggelegd voor atleten die 12x of meer aan een ironman deelnamen.  De andere 100 waren voor zij die een "lotje" kochten.  Ook mensen die al meermaals aan de loterij deelnamen kregen meer kansen.  Bv 10x deelgenomen = 10 loten.

Bekijk hier de lijst met gelukkigen van de loterij

Epic 6 :Brrrrr... koud hé!

Dit was mijn 2de Epic, die van vorig jaar valt in niemandsland in vergelijking met deze.  Het parcours was al best zwaar op zich, de weersomstandigheden maakten het pas echt episch.
De start was zoals altijd verschroeiend.  Net een stel losgelaten nieuwelingen die vanaf meter 1 koersen.  Na een paar hellingen aan de rekker viel het tempo een beetje in zijn plooi tot ene Appermans  na bevoorrading 1 effe de benen wou testen.  Alle hens aan dek, het zou niet de laatste keer worden dit weekend. Bevoorrading 2 gemist, wij te snel of Wim te traag, hou het maar op het eerste.  Nog effe gebeld maar we waren al te ver gevorderd  dus het laatste anderhalf uur zonder eten en drinken en in de regen rustig naar het hotel gereden.  Saunake gepakt om wa op te warmen, de beentjes onder de tafel, nog effe napraten en dan slapen.
Dag 2 kondigde zich aan met mist, kou, kortom een miezerig weertje waar als we thuis waren het schema waarschijnlijk omgegooid werd en fietsen moest plaatsruimen voor een looptraining.
Het was al direct klimmen geblazen en in het eerste deel van de rit werden er al een hoop hoogtemeters overwonnen.  De wind speelde een grote rol dus werd er af en toe eens een waaier getrokken en dan was het knokken om uit de wind in het wiel te kunnen zitten want als de hardrijders van onze groep hun duivels ontbinden, ja alweer alle hens aan dek.  Signal de Botrange, het hoogste punt van ons landje, daar werden toch een paar cartouchen verschoten.  Boven bevoorrading, nu niet gemist om dan al bibberend in dalende lijn onze rit verder te zetten.  Uiteindelijk werd nadat Sleutel 2x lek reed en we wat mannen oppikten van groep2 besloten rustig richting Herderen te rijden.  Kwas er niet kwaad om.  De Hallembaye, nochthans op training vaak genoeg opgereden was er teveel aan.  Samen met rookie Ben dan maar met ons 2, de laatste kilometers vol gemaakt.
We hebben ze weer in de pocket, dit pakken ze ons niet meer af.
Ik wil eindigen met de wijze woorden :-) van Wim en dit als antwoord op de vraag, waarom rij je mee in groep1 ?. "Ge kunt beter een groep te hoog rijden, dan ene te laag". Voila.
Merci aan de vrouwen voor de bevoorrading en tot volgend jaar zeker.

vrijdag 13 april 2012

Ass savers

Neen, geen pornosite die ik jullie wil aanbevelen maar een simpel hebbeding dat ervoor zorgt dat je geen nat gat meer krijgt als je gaat fietsen en het begint plots te regenen. Het is eigenlijk een soort van klein plooibaar spatbordje dat je zonder gereedschap kan monteren. Smartass noemen ze het ding. Het is in 10 verschillende kleuren verkrijgbaar en kost 60 Zweedse kronen, dat is net geen 7 euro. Tel daar 3 euro verzendkosten bij en je gat wordt niet meer nat voor 10 euro.  De investering waard??
Hier vind je meer info en een filmpje

Almost EPIC

Morgen is het weer zover.  EPIC weekend. Al voor de 6de keer wordt dit georganiseerd.  Een beetje in navolging van de Epiccamps die Gordo Byrn en Scott Molina organiseerden.  Wim De Doncker heeft trouwens 1 van die kampen zelf meegemaakt dus daar zal het idee wel een beetje geboren zijn.
Dit jaar gaat het van Herderen naar de Eifel, meer bepaald dit hotel in Heimbach.  2 pittige ritten.  De heenreis 175km met 3100 hoogtemeters en om terug te komen doen we 213km met net geen 3000 hoogtemeters.

donderdag 12 april 2012

Kort sport


  • Sophie De Grootte moet afzeggen voor Tristar Mallorca.  Reden, een valpartij met de fiets, gevolg polsbreuk en 4 weken gips.Wel van de partij, duatleet Joerie Vansteelant die er zijn triatlondebuut maakt.
  • Teambikes 2011 van Uplace team zijn te koop. Bart Aernouts heeft de zijne al vast binnengebracht, zie foto.
  • Komend weekend, de eerste van de ITU world series in Syndney.  Grote afwezigen, de Belgen.  Ook niet aan de start, de Brownlees, Gomez, Frodeno(blessure Nervus Suralis) en bij de vrouwen is Paula Findley terug naar Canada gevlogen met een heupblessure.
  • Dit moet je zeker eens bekijken.  First off the bike maakte een prachtige analyse met videobeelden van de loopstijl van enkele pro atleten (met ook onze Fré Van Lierde) tijdens IM Melbourne.  Klik hier om te lezen en te kijken

woensdag 11 april 2012

Gezien



Lance en Yves Cordier, race organiser IM Nice, samen op parcoursverkenning



ook al reed hij niet mee, Armstrong in Roubaix, pers pers pers belangstelling


Speciaal voor triatleten, triatletes have, ...euh  need bigger nuts



Om zeker geen kasseistrook over te slaan


ook dit kan een reden zijn om sneller te lopen



Bike wash, hmmm


Vrouwen en hun schoenen

dinsdag 10 april 2012

Bert, Petr, Bella, Stephen en Charlie

Bert Jammaer zal in Lanzarote komende maand mei op zoek gaan naar zijn derde Ironmantitel op het winderige eiland. Na zijn overwinningen in 2008 en 2009 en een 2de plaats in 2010 liet hij de wedstrijd vorig jaar links liggen om  in Frankfurt meer punten te kunnen sprokkelen voor de Kona pro Ranking. Als hij dit jaar als eerste over de finish komt, zal hij de eerste man zijn die Lanzarote 3x wint.  Bij de vrouwen werd hem dat al voorgedaan door Paula Newby-Fraser. Als voorbereiding op de wedstrijd zal Bert samen met Sofie Goos deelnemen aan de Mallorca Olympic op 5 mei.
Hij zal evenwel concurrentie krijgen van Petr Vabrousek.  De Tjech die heel veel wedstrijden doet, 110 Ironman distance finishes sinds 1999, zal voor het eerst meedoen in lanzarote.
Ook Stephen Bayliss zal samen met zijn vrouw Bella van de partij zijn.  Bella Bayliss die vorig jaar augustus beviel van een zoontje, Charlie, zal voor het eerst sinds de geboorte terug meedoen in een Ironman. Charlie zal de wedstrijd volgen aan de zijde van oma en opa Bayliss.

zaterdag 7 april 2012

Foto's

Nog enkele "pictures" in the picture



@ Jarno, zo doe je dat (F. Van Lierde zijn schoen aan zijn P5)


Mocht je niet weten wat doen met je oude koerskader

Voor en na, het sleutelbeen van Fabian Cancellara









De endless pool van the Brownlee's, nie alleen om in te zwemmen.  Blijkbaar toch af en toe mooi weer in Engeland

vrijdag 6 april 2012

14 dagen om rap te vergeten

De afgelopen 14 dagen zijn er 14 om rap te vergeten.  Nog geen week thuis van Lanzarote krijgt de griep mij te pakken.  Gevolg een ganse week van de wereld, een week aan één stuk "a couch potato". Verder dan de zetel geraakte ik niet.  Na een week ging het beter en dan denk een mens, OK we vliegen er terug in.  Nada, niks van, het lichaam heeft tijd nodig om die ziekte te verteren.  Dinsdag nog 90 bike maar 's avonds en de dag erna kapot ervan.  Gisterenmiddag al nie beter, moe de zetel op en slapen.  Vanaf dan was het gevoel toch beter.  Het zwemmen ging redelijk en vandaag heb ik ze terug gevonden, de Lanza benen, eindelijk, oef.  Hopelijk net op tijd want volgend weekend EPIC.

donderdag 5 april 2012

Formule 1

Wie denkt dat je om in een Formule 1 auto te stappen en te rijden geen conditie nodig hebt, heeft het toch aan het verkeerde eind.  Het gaat hier niet enkel om gas geven en wat aan het stuur draaien tegen duizelingwekkende snelheden.  Je hebt sowieso uithouding nodig om dit in volle concentratie bijna 2uur te kunnen volhouden.
Jenson Button is hier een schoolvoorbeeld van want de man doet, dat weten we al uit het verleden, aan triatlon.  Afgelopen weekend vertoefde hij op Hawaï voor de Lavaman triatlon.  Winnaar ginder werd Chris McCormack.  En Jason, 6de.  Hij deed 2u01 over deze kwartafstand.  Swim : 22'25 / bike 59'06 / run 38'24.
Not bad voor een formule 1 piloot.
Bekijk hier de uitslagen

Voor de geïnteresseerden, Jenson is nog steeds samen met Jessica Michibata.  Die pikt af en toe ook al eens een triatlonnetje mee, goed voor haar figuur, I think ...

woensdag 4 april 2012

De grootste triatlon zoekmachine

Triath.be werpt zich op als de grootste triatlon zoekmachine van het moment. Dat laat de titel van de site toch vermoeden.  Als je het mij vraagt is het een beetje een kopie van triathlon.start.be  De site is dan ook niet echt volledig. Bij een eerste blik toch enkele opmerkingen.  Zo staat IM Wales en IM Melbourne niet tussen de IM wedstrijden en tussen de sites van de triatleten staan nog een aantal websites uit vervlogen tijden die al enkele jaren niet meer upgedated zijn. Ik geeft hier gene kritiek om kritiek te geven want eigenlijk kunnen we dit soort initiatieven alleen maar toejuichen, maar dan moet het wel goed zijn.

Armstrong kicking ass ...again


Tijdens zijn topdagen in de Ronde van Frankrijk haalde Lance Armstrong steeds een stukje van zijn energie uit de negatieve persartikels die er over hem verschenen.
Tegenwoordig staat hij in de triatlonspotlights en natuurlijk komt dan weer wat kritiek naar voren.
De eerste die ervan langskreeg was Rasmus Henning.  Hij had na Panama 70.3 enkele vraagtekens gezet bij het niet naar de dopingcontrole gaan van de top 3. Toen Henning na de race zondag "congrats" doortweette naar ook oa Armstrong kreeg hij deze tweet onder zijn neus geschoven : "@rasmushenning any comment on the doping controls?"
De pers die na Texas 70.3 insinuaties maakte dat Armstrong moedwillig niks tegen zijn dochter had gezegd na de finish kreeg bij deze er ook van langs : "To the fools in certain parts of the press who are saying I intentionally "ignored" my very own daughter at that finish of yesterday's race" en het vervolg :
"... that's below the belt and shame on you for insinuating as much. I would NEVER do that to any of my 5 kids. Ever"

We kunnen dus wel stellen dat the good old Armstrong back is.

dinsdag 3 april 2012

Zone3 MMXII

De Zone3 MMXII is op dit moment het meest exclusieve wetsuit ter wereld.  Er zijn wereldwijd slechts 100 suits te krijgen.  Waar? Bij Harrods in London of via de site van Zone3 . Elk wetsuit wordt volgens je lichaamsbouw gemaakt zodat het perfect past.  Deze wetsuit is ontworpen om de atleet maximum snelheid, comfort en efficiency te geven. Ze worden individueel genummerd en gepersonaliseerd.  Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast. Wie zo maar effe zin heeft om 1000£ (=1196.90€) uit te geven aan een wetsuit moet niet twijfelen, want exclusiever kan niet!

maandag 2 april 2012

Trimarino

Voor de mensen die de voorbije dagen, om eender welke reden dan ook, even van de wereld waren of op een godvergeten uithoek zaten waar geen enkele satelliet ooit iemand kan traceren, of bij de naam Facebook spontaan naar de openbare bibliotheek lopen of die gewoon nog met een postduif werken om het nieuws te verspreiden.  Wel zadel uw postduif dan maar op met deze link.  Marino Vanhoenacker, de snelste Belg en aardbewoner op de Ironmanafstand heeft een nieuwe site.  Ga zeker eens een kijkje nemen.  Enig minpuntje, de site is in't Duits ... Waarom?

Foto van deze maand




We zien Jelle tijdens de club duatlon training van begin maart op Beukenberg.  Zoals steeds vollen bak enthousiast en steeds het beste van zichzelf gevend.  Meer foto's vind je op de site van de club, wie te lui is om te zoeken klikt dan best hier.
Op de foto van hierlangs zie je hem in volle afdaling van Beukenberg :-)

zondag 1 april 2012

De Texasrakkers

Het was een geweldige strijd in de Texas 70.3.  Met verschillende protagonisten in de hoofdrol.  Het zwemmen slaan we over want voor echt veel afscheiding zorgde dat niet.  Dan kwam het fietsen waarin een 8tal atleten bij mekaar zaten.  Onder hen Marino, Armstrong, Raelert, O'Donnell, Poulat en nog enkele waarvan de naam uitspreken waarschijnlijk een knoop in je tong veroorzaakt.  Raelert rijdt lek en ziet dan Kienle passeren. Even voor halfweg fietsen, bij het opkomen van de wind maakt Lance zijn move en rijdt hij weg van de rest.  Poulat stribbelt tegen.  De rest moet eraf.  ODonnell en Marino kunnen de schade beperken maar een vliegmachien genaamd Kienle komt erg snel opzetten.  In T2 heeft Armstrong amper een paar seconden op Poulat en bijna een minuut op Kienle.  Vanhoenacker en ODonnell volgen op bijna 2 minuten.  Vanaf dan volgt de ene kopwissel na de andere.  Poulat, Kienle, ODonnell, allemaal lossen ze The Boss af op plaats 1.  Uiteindelijk strijden ODonnell en Kienle voor eindwinst.  ODonnell haalt het.  Schieldknecht eindigt na Kienle op 3. Raelert op 4.  En Lance, al wandelend in de laatste kilometers wordt hij op de streep nog naar plaats 7 verwezen, net voor Marino.  Zeebroek wordt 10de.

Bij de vrouwen iets minder spanning. Williamson haalt het voor Van Vlerken en Marsh.

Uitslagen hier