maandag 28 november 2011

Hopaaa nog eentje erbij

Tristar gaat voor het eerst het kanaal over.  Milton Keynes is the place to be voor wie op 29 juli 2012 een 111 of 33.3 wil doen.   Milton Keynes ligt amper op 80km van Londen.  De wedstrijd vindt plaats op en rond het  Emberton Country park. Zwemmen in het meer in het park.  Fietsen, 3 rondjes in de omgeving van Milton met zijn vele pitoreske dorpjes en het lopen ten slotte gaat volledig rondom het Park. Tristar organiseert de wedstrijd samen met Big Cow events. Misschien ook leuk om te weten is dat de wedstrijd net 10 dagen voor de Olympische Triatlon op de Spelen zal doorgaan.
Tristar heeft op de 3 jaar dat het intussen bestaat maar liefst 25 wedstrijden op het programma staan in 15 verschillende locaties.

Sophie De Groote 3de in Cozumel

Sophie De Groote was al één van de revelaties van het afgelopen seizoen. Met een aantal ereplaatsen in 70.3 races over de hele wereld  en in eigen land enkele overwinningen op de korte afstand.  Na een lang en zwaar seizoen koos ze Ironman Cozumel om haar jaar af te sluiten. Daarbovenop was het haar debuut op de volle afstand.  Met een 7de plaats in het zwemmen, 2de in T2 na het fietsen waarin ze toch ene Van Vlerken achter zich hield kon ze in haar marathon goed stand houden.  Enkel door een superlooptijd van  Sonja Tajsich schoof ze naar de 3de plaats in een tijd van 9u26. Een schitterende prestatie en zoals ze het zelf twitterde "supercontent en superkapot" .
De overwinning bij de vrouwen was voor Simone Benz.

Bij de mannen ook 2 Belgen aan de start.  Uplacers Bruno Clerbout en Axel Zeebroek.  Bruno kon van een 20ste plaats na het fietsen dankzij een goede marathon oprukken naar plaats 8. Axel viel dan weer terug van een 7de in T2 naar een uiteindelijke 10de plaats.
Overwinning bij de mannen was voor Michael Lavato.

Verder was er nog de 2de plaats van Elke Vanrenthergem in de F35-39.  Er stonden 9 Belgen aan de start in Cozumel.

Alle resultaten hier

vrijdag 25 november 2011

1000m

Na de 200m test van maandag stond gisteren een 1000m test op het programma.  Blijkbaar niet echt de favoriete test van sommige ETL atleten want er waren er toch enkele die hun kat stuurden.
Het is de bedoeling die 1000 zo snel mogelijk te zwemmen zonder al te veel verval.  Zal effe afwachten zijn op de tussentijden om te zien of mij dat ook gelukt is.
Waar ik zeker van ben is dat ik te snel vertrok, eerste 100 in 1'20.  Maar toen zocht ik al snel een tempo dat ik vrij aardig kon aanhouden van rond de 1'30/100.  Na 500m was het nog tof en ging het nog goed, laat maar komen die 2de 500. Maar een paar 100m later voelde ik de vermoeidheid toch opkomen en de laatste 200m waren echt afzien.
Eindresultaat 14'52.  Zal dat maar eens effe ingeven in de zwemtest simulator om te zien aan welke tijden ik mij de volgende periode moet/kan houden.

Maar wat mij ten zeerste verheugde was toch het feit dat Mario vond dat ik nu veel actiever zwom dan in het verleden. Dikke pluim voor mij  .... allez dan ...en voor den trainer ook eentje ;-)

Voor diegenen die achteraf misschien wel wat teleurgesteld waren over het resultaat, zie foto

woensdag 23 november 2011

Analyse 200m test

De tussentijden van de 200m test van de maandag

Jarno : per 50m
40/45/46/45 -> 2'56

Wilfried : per 50m
37/40/40/41 -> 2'38

Als ge't mij vraagt is da redelijk strak gezwommen

De evolutie van de tijden van Jarno
3/11/2010 : 3'12
12/09/2011 : 3'03
26/10/2011 : 2'57
21/11/2011 : 2'56

Pijlen

Zo moet het ... :-)


Meer prachtige zwemfoto's vind je hier

Kamperen




Slapen in een tentje, sommige sporters doen het, andere houden  niet zo van dat kamperen.

Bekijk hier het filmpje

maandag 21 november 2011

200m test

Daarstraks voor de 2de keer dit najaar een 200m test gedaan in't zwemmen.  Vorige keer eindigde die in een 2'47 en dat vond ik nie echt slecht voor de tijd van het jaar.
Vandaag zwom ik tussen de jeugd.  Of dat iets met mijn prestatie te maken heeft, ik weet het niet.  Feit is dat ik eigenlijk als rode lap voor de stier diende.  Ik vertrok 10" voor Maarten en daarachter nog eens 10" later vertrok Jarno.
Na 100m had ik reeds in't snuitje dat Maarten een klein beetje aan't inlopen was.  Verdomme dacht ik, als die mij hier gaat inhalen durf ik mijne kop hier de eerste weken niet maar laten zien :-)
Het was dus alles uit de kast en na 2'38 tikte ik aan.  Maarten 2'45 en Jarno 2'56. Voor beiden een PR.  Mijn PR, moet ergens in de geschiedenisboeken staan in een vorig leven, en blijkt 2'32 te zijn.

dinsdag 15 november 2011

Spearfish

Kent ge't nog, die oefening in het zwemmen die Mario de "Spearfish" noemt.  We zijn blijkbaar niet alleen die dit oefenen.  Als bewijs de foto.  Zij hebben het wel al beter onder de knie :-) Dus blijven oefenen zeker?


maandag 14 november 2011

End of season

Om geen proces wegens plagiaat op onze nek te krijgen noemen wij onze seizoensafsluiter de End of season party, kortweg EOS.
We kregen een heel gevarieerd programma voorgeschoteld.
Allereerst was er het sportieve.  Een veldloopje voor groot en klein.  Mario had een mooi parcours uitgestippeld in en rond het voetbalplein en de speeltuin aan de sporthal in Herderen.
Nadat iedereen zich in de opkomende mist de pleuris had gelopen werd er richting zaaltje St Jan gegaan.
Eenmaal gesetteld en iedereen voorzien van drank kon deel 2 van start gaan.  Nu werd het intellectuele op de proef gesteld via een kwis waar ook de kleinsten hun bijdrage moesten leveren met enkele doe -opdrachten.  Na een klein uurtje kon dan de innerlijke mens gevoed worden met een zeer uitgebreid en lekker dessert buffet.
Laat ons dit deel 3 noemen want iedereen waagde zeker meer dan 1 bezoek aan de "voorraadtafel".
Deel 4 was het officiële gedeelte waarin alle aanwezige leden even naar voren mochten om hun "prijzen" in ontvangst te nemen. Met natuurlijke speciale aandacht voor zij die erin geslaagd waren dit jaar een titel te bemachtigen.
Laatste deel van de dag was zoals wij da in het dialect noemen, de noskes, het avondeten voor de dialectanalfabeten.  Broodjes bij de vleet.

Ondertussen werd er natuurlijk veel bijgebabbeld en na een geslaagde dag vertrok iedereen voorzichtig naar huis door de wel erg dichte mist.

En we sporten nog lang en gelukkig #ETL #JTTL

zaterdag 12 november 2011

Cannes en Salzkammergut nieuwe Tristar locaties

Tristar blijft zijn "brand" uitbreiden.  Na Deauville, Lyon en Monaco krijgt Frankrijk er nog een 4de bij.  De filmstad Cannes zal op 29 april 2012 een Tristar 111 en 55.5 organiseren.  Zeezwemmen, een stevige 100km fietsen waar zeker het verschil kan worden gemaakt en dan 10km lopen op wegen waar 's werelds grootste acteurs ooit een voet gezet hebben.

Ook in Oostenrijk heeft Tristar nu voet aan de grond.  Het plaatsje Salzkammergut, hadden ze geen makkelijkere plaatsnaam kunnen kiezen :-) aan de Attersee met in de buurt Salzburg en Linz pakt op 3 juni 2012 uit met een 111 en een 55.5. 

Meer info vind je hier (Cannes)en  hier (Salz ..)

vrijdag 11 november 2011

Running again

Vandaag voor het eerst sedert mei 1u gelopen, sorry, 1u pijnvrij gelopen.  Vooral dat laatste is natuurlijk belangrijk.  Het kwam me mijn strot uit het laatste anderhalf jaar.  Van de ene kleine blessure in de andere grotere blessure.  Uiteindelijk bij een podoloog geraakt en zolen laten maken.  Sedert 3 weken draag ik ze nu.  En voel duidelijk verschil.  Ook 's morgens bij het opstaan.  Geen pijn meer, nergens, ook mijn rug lijkt beter.  Deze mens rolt nu niet meer uit bed, suggelt niet meer richting badkamer maar springt nu uit bed en huppelt vrolijk op weg naar zijn ochtendplasje ;-) Maw deze mens staat nu graag op :-)
We gaan natuurlijk niet te rap victorie kraaien.  Rustig verder opbouwen want er is nog heel veel werk aan de winkel om het lopen terug op een aanvaardbaar niveau te krijgen.  Wie weet, zit er toch in de toekomst nog een Ironman aan te komen. Let's hope, let's pray Halleluja!!!!

woensdag 9 november 2011

zondag 6 november 2011

MTB tocht ETL

Gisteren stond ik samen met 8 andere ETL'ers (Mario, Tim, Wim, Olivier, Roel, Patrick, Marnix, Hugo) en 1 vreemde eend in de bijt in Gellik klaar om een 70km lange mtb tocht te maken rond het Nationaal Park Hoge Kempen.  Een uitgepeilde "wandelroute" die voor het grootste gedeelte over bos en onverharde wegen loopt.  Met slechts weinige kilometers op de fiets in de benen toch heel wat vraagtekens, maar ik wilde dit absoluut doen en wat bleek, ...

Beginnen bij het begin. Na 500m was mijn hartslag al 160 en de eerste 10km zakte die niet onder de 150. Niks van aan trekken seffes vallen die mannen toch een beetje stil.  Nu echt stilvallen deed het niet maar toen het kaf stilaan van het koren gescheiden was en mijn dieselken op gang geraakte ging het beter.  De 2 jonge knapen die na 20km al moesten afslaan weten nu ook dat ze niet met Janneke en Mieke mee aan het rijden waren.  Het parcours vooral door de bossen was vooral in de eerste helft best heftig met een aantal klimmen waar we gewoon niet boven geraakten en enkele spectaculaire afdalingen.  Af en toe enkele technische stukken waar Hugo zijn technische kunnen kon bovenhalen :-) en dikwijls ogen open voor de boomwortels die half verdoken onder de gevallen bladeren de boel tricky en glad maakten. Even na halfweg werd het vlakker en dat ging dan ook gepaard met een verhoging van het tempo. Na 45km begon ik "HET" toch een beetje te voelen.  Vanaf dan was het telkens weer erdoor zitten en er terug doorkomen.  Uiteindelijk bleven we met 6 dapperen over die de tocht volledig tot een einde brachten.  Het wedstrijdje in de laatste 5km was gewoon nog 1 keer die knop omdraaien en alles geven.  Achteraf nog 16km met de fiets naar huis gereden en blij home ground onder de voeten te voelen. 

De innerlijke mens.  750ml sportscontrol + 1l water + 4 gellekes sportscontrol + 4 winEnergy fruit van sportscontrol
Data 70.3km in 3u04, de tocht zelf + 16km Gellik-Vliermaal
Gem. Hf 147
Gem. snelheid 23km/u
Team spirit, die was er zeker, als er eentje afstapte deden we dat allemaal ;-)
Valpartijen, een aantal vooral omvallen in de klimmetjes maar Tim ging wel 1 keer zeer hard onderuit.

Afgezien, inderdaad maar dit zijn van die momenten die je een mentale en fysieke boost geven en waar je achteraf toch nog eens graag aan terugdenkt.

Via deze link kan je de Garmin file bekijken

Volg de "Berenpoot"











Eén van de "niet te doen" klimmetjes








Een spectaculaire afdaling

Goos 3de in Florida

Sofie Goos heeft de teleurstelling van Hawaï gedeeltelijk kunnen wegspoelen met een 3de plaats in IM Florida.  Halverwege het fietsen lag ze nog aan de leiding maar dan kreeg ze weer af te rekenen met pijn in de rug die haar ook in Hawaï zoveel parten speelde.  Na een moeizaam 2de fiestgedeelte liep ze met veel karakter toch nog naar een 3de plaats.  Winnares werd voor het 2de jaar op rij Jessica Jacobs die onder de 9u dook, voor Madison Mackenzie.
Bij de mannen waren de zegebloemen voor Ronnie Schieldknecht met 7u59' voor Kriat en Daerr.
Stijn Veldeman won in Florida de M30-34 met een knappe marathontijd van 2u54'.
Alle uitslagen vind je hier

Op hetzelfde moment was er het ITU LD WK dat voor de verandering een duatlon werd wegens te slechte zwemomstandigheden.  Mager deelnemersveld met 23 pro mannen en 21 pro vrouwen aan de start.  Overwinningen waren er voor Jordan Rapp en Rachel Joyce.  Ene Michael Raelert werd "pas" 6de.
De uitslagen kan je hier bekijken