maandag 31 oktober 2011

crossen in Zonhoven

Gisteren naar het veldrijden gaan kijken in Zonhoven.  De kids vonden het zo fantastisch dat al snel de vraag kwam :"Wanneer komen wij hier eens rijden met de fiets"?  Vandaag direct de koe bij de horens genomen, fietsen op de auto en terug naar Zonhoven.  Nie simpel een rondje Zonhoven, eigenlijk bijna niet doenbaar.  Terwijl de veldrijders "vrij makkelijk" hun rondjes afmaalden is het voor ons amper doenbaar om zonder te stoppen een zandstrook te overbruggen, laat staan een klim in het losse zand.  Ook de kuil eens gedaan maar halverwege toch wijselijk de remmen helemaal dicht geknepen en al lopend de rest gedaan.  Heb niet de skills en waarschijnlijk ook niet het lef om mij hier naar beneden te storten.  Jelle reed de beter berijdbare stroken en de zandheuveltjes bijna plat.  Ook de laatste afdaling richting start en finish ging vlot.  De gebetonneerde start en aankomststrook werd meerdere malen op snelheid genomen met natuurlijk een aantal teststarts. Na een klein uurke hielden we het wijselijk voor gezien.  Ik reed nog met de fiets naar huis terwijl Jelle moe maar voldaan in slaap viel in de auto tijdens de terugreis.

zondag 30 oktober 2011

K'wist het...

... dat ze zo over ons dachten ;-)

I won't back down

Woorden lijken hier overbodig, de beelden spreken voor zich.

Ai

Melissa Rollison, remember her, wereldkampioene 70.3 dit jaar. Zij won dit weekend de Noosa triatlon. Op zich niks verkeerd mee, alleen die finish, daar moet ze nog wat op oefenen.

INOU, gps+camera in 1

Inou is een GPS en camera in één en hetzelfde toestel.  Makers van dit ding, Cateye. Je kan dus niet alleen je route plannen maar onderweg ook foto's of video opnames maken.  Je kan de Inou instellen zodat hij bv om de 1,2,5 of 10' een foto maakt.  Je kan hem ook handmatig gebruiken. Achteraf kan je dan via de bijgeleverde software zien waar op de route je foto's of opnames gemaakt hebt en je kan ze dan ook makkelijk delen op de sociale netwerken als Facebook en Twitter.

Groot minpunt is toch wel dat het toestel werkt op 2 AAA batterijen waardoor de levensduur van de batterijen beperkt is tot slechts 6u.

Bekijk hier een video en hier vind je meer produktinfo.

vrijdag 28 oktober 2011

Celtman

Schotland doet volgend jaar een poging om de Norseman triatlon te evenaren.  Op 23 juni zal in de Schotse hooglanden een gelijkaardige lange afstandstriatlon doorgaan.  Er is nog niks bekend over het parcours en op hun site is er momenteel ook niet veel te beleven.  Maar gelijk aan de Norseman moet je zeker een support crew voorzien en iemand die je in het lopen kan begeleiden.
Inschrijvingen gaan open op 5 november 2011 via de site.  Er zullen het eerste jaar slechts 150 deelnemers toegelaten worden.

Hier vind je hun site en hier iets meer info

donderdag 27 oktober 2011

Testdag

Elk jaar organiseert onze club een testdag voor de eigen leden en voor iedereen buiten de club die eens wil weten wat hij waard is in het zwemmen en het lopen.  De afstanden die dan moeten gedaan worden zijn 100/500 onder de 10 jaar en van 10 tot 18 jaar 200/1000.

Gisteren was het weer zover. Met 22 stonden ze klaar om het beste van zichzelf te geven.  Jelle moest nu 2x zoveel zwemmen dan hij gewoon was maar bracht het er goed vanaf met 3'03 op 100m.  Jarno en Maarten namen het tegen mekaar op in hun 200m.  Voor beiden leverde dat een nieuw PR op.  Maarten 2'51 en Jarno zwom voor het eerst onder de 3' met zijn 2'57.

Dan was het richting Tongeren om daar op de atletiekpiste de 500 en de 1000m te lopen.  Jelle als jongste van de bende liet vele oudere atleetjes achter zich met 2'05 op 500m.  Jarno liep een verstandige 1000.  Met 3'32 al weer een PR.  Welke score zij daarvoor gaan krijgen van de Bond maakt op zich niet veel uit.  Feit is dat zij beiden op de 2 afstanden hun PR's verbeterden en dat is op zich al een mooie prestatie.

Wel spijtig dat onze "buren" het ons blijkbaar niet gunnen om iets te organiseren. Dat een mens zich zo kan verlagen ....

Foto's van de testdag vind je hier

dinsdag 25 oktober 2011

Afvalberg op weg naar Hawaï

Binnen 2 jaar zou je wel eens tussen een berg afval kunnen rondzwemmen ipv tussen de dolfijnen tijdens de Ironman van Hawaï.
Er is namelijk tussen de 5 en de 20 miljoen ton afval op weg naar de Big Island. Afval dat afkomstig is van de tsunami in Japan. We praten hier over ijskasten, meubels, plastieken flessen, ... eigenlijk alles wat blijft en kan drijven.

Lees hier het artikel

maandag 24 oktober 2011

Picture Armstrong, Wk Xterra

Denk niet dat Armstrong er na een tourrit ooit zo kapot heeft uitgezien

WK Xterra

Michael Weiss heeft op Maui het WK Xterra gewonnen. De wedstrijd die vooral veel aandacht kreeg omdat ene Lance Armstrong er aan de start stond.  En "The Boss" liet van zich spreken.  Hij kwam top 4 uit het water en nam de leiding in het fietsen tot ergens rond km 20 waar Weiss de leiding over nam.  Armstrong ging nog zeer hard tegen de grond op het einde maar viel dan wel zeer fel terug tot plaats 23 aan de finish. Jim Thijs kon de 7-voudige tour winnaar nog kloppen maar dat leverde hem slechts een 19de plaats op.  2de bij de mannen werd Dan Hugo en 3de Eneko Llanos. Titelverdediger Stolz stapte uit de wedstrijd met ademhalingsproblemen.

Bij de vrouwen bleef de Engelse Lesley Paterson, Marion Lorblanchet en Helena Erbenova voor nadat ze op een kilometer van de meet de leidster Melanie McQuaid had ingehaald die volledig uitgedroogd op een paar 100m van de finish in mekaar zakte.

Verder waren er nog de zilveren AG plaatsen van Tim van Daele (M30-34) en Maxime Verstraete (M20-24)

Bekijk hier de uitslag

zaterdag 22 oktober 2011

Een koerske op het circuit van Zolder

Via mijn school heb ik vandaag kunnen meedoen aan mijn eerste "koers". SVS organiseerde op het circuit van Zolder wegkoersen. Waarom zo laat op het jaar, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat we al vrij vroeg ginder moesten zijn en het verdomme koud was. Om 9u45 moest ik starten, maar eerst naar de inschrijvingen waar ze 0.50€ durfden vragen voor 4 speldjes.

Effe opgewarmd in de "pitlane" en op naar de start. Omdat ik geen wielerboekje heb moest ik dus starten bij de niet aangeslotenen zoals dat heet. We moesten 2 ronden rijden op het circuit achter voorrijders en de laatste 500m mochten we koersen. Al gauw van bij de start reden we 2 aan 2 achter de voorrijders. De snelheid was constent rond de 30km/u. In de eerste ronde zeiden ze al waar we de volgende ronde mochten koersen. Ik zat vrij ver naar achter maar toen het moment daar was ging ik naar voor en toen we losgelaten werden demareerde ik direct. Bij het uitkomen van de laatste bocht op het rechte stuk naar de finish had ik een paar meter maar het liep daar nog een klein beetje bergop. Er kwam er ene over, ik probeerde nog een keer recht te staan maar kon niet en moest blijven zitten. Zo werd ik dus 2de.
Spijtig dat ik achteraf op het podium alleen stond want de nummer 1 kwam niet opdagen en de 3de was te laat.
Maar ik vond dit wel plezant om eens te doen.

Timo van mijn klas spurtte naar een 3de plaats bij de aangeslotenen in zijn eerste wegkoers want die rijdt normaal Mtb en veldrijden.

Papa heeft weer gefilmd en hieronder kan je naar het filmpke kijken.

Ironman schiet onder "Challenge duiven"

Challenge Cape Town van 6 november eerstkomend werd afgelast of zoals de organisatoren vermelden uitgesteld tot 2012.  Tis maar hoe ge het kind een naam geeft natuurlijk.  Reden, problemen met de veiligheid van het parcours en geen tijd om andere alternatieven te zoeken. Atleten kunnen hun inschrijving verschuiven naar 2012 of hun geld terug krijgen.

Maar wat doet WTC nu.  Zij bieden deze atleten de kans om nog mee te doen in de reeds volgeboekte Ironmans van 2011 zijnde Florida, Arizona, Cozumel of West-Australië.  Reden van deze plotse "liefdadigheid".  Zij vinden dat je atleten die een voorbereiding voor een full distance achter de rug hebben niet in de kou kunt laten staan.

Er is ook een spreekwoord voor dit : iemand onder zijn duiven schieten.

woensdag 19 oktober 2011

2012 S-WORKS TRIVENT



Ze zijn al effe uit maar Specialized laat er dus geen gras over groeien als het over triatlon gaat. Je kan tegenwoordig volledig in "Specialized" triatlon doen. De nieuwe shiv, een triatlonpak en dus ook een triatlonschoen. Wat de schoenen kosten, geen idee, komen hier binnenkort uit volgens Kurt @ Bikes Claessens  Misschien kan Daan eens kijken wat ze in Canada kosten want daar kan je ze al krijgen.

dinsdag 18 oktober 2011

My Day In Kona: The 2011 Ironman World Championships

Op Hawaï dankzij de lotterij. Deze man filmde zichzelf de ganse dag lang, ook dit is Ironman, anything is possible

maandag 17 oktober 2011

Armstrong in WK Xterra

"Now I'm headed to the airport and Kona bound! @XTERRAoffroad World Champs next wknd. I'm in! Looking fwd to racing."
 
Lance Armstrong staat dus na het Amerikaans Kampioenschap Xterra nu ook aan de start van het WK dat volgend weekend zal doorgaan in Maui. Jim Thijs die er als enige Belgische pro aan de start staat heeft er dus een concurrent bij.  Eens benieuwd hoe de 7 voudige tourwinnnaar het zal doen tegen de allerbeste van de wereld. Naast de bekende Xterra "sterren" zullen er nog enkele bekende namen uit het triatlonmilieu van start gaan. oa Michi Weiss, Tim Deboom, Jan Frodeno, Marcel Zamora,.. Bekijk hier de volledige pro deelnemerslijst
 
Verder kan je hier ook nog een interview lezen van op Slowtwitch met één van 's werelds beste agegroupers, Sam Gyde.

woensdag 12 oktober 2011

Almere past programma aan.

Door de tegenvallende deelnemersaantallen van de laatste jaren heeft een nieuwe wind in de bestuurskringen van Almere triatlon het programma voor 2012 aangepast.  Er zijn enkele veranderingen doorgevoerd.
Zo zal er op zaterdag naast de volledige triatlon ook een halve georganiseerd worden.  Het trio en business gedoe wordt afgeschaft.
Het fiets en loopparcours wordt aangepast.  Er zullen vanaf nu 4 ronden van 45km gefietst moeten worden en 4 ronden van 10.55 gelopen ipv de 3 uit het verleden.
Ze verhuizen daarenboven ook nog eens van het laatste weekend van augustus naar het weekend van 8 september.

Eens benieuwd of ze hier meer volk mee gaan lokken?

12 Ironmans = Kona-slot!!!

De WTC gaat vanaf 2012 een nieuwe regel invoeren. Eigenlijk is het geen regel, het is meer een soort van privilege.  Wie in zijn triatloncarrière 12 of meer Ironmans gedaan heeft, heeft recht op een Kona ticket.  De WTC wil mensen die loyaal zijn aan hun wedstrijden belonen. "Because it’s a magical place and it’s special and you deserve a shot at Kona." zei WTC baas Andrew Messick. Ze gaan ze allemaal in een lijst zetten en beginnen bij diegene die het meeste IM op hun conto hebben staan.  Zo zullen ze elk jaar een aantal uit de lijst een soort van wildcard geven omdat ze intussen ook al wel door hebben dat het gros van de atleten niet in staat is om zich te kwalificeren.

Lees hier het volledige artikel

dinsdag 11 oktober 2011

zondag 9 oktober 2011

Hawaï

Ironman Hawaï is geen hoogdag geworden voor de Belgische pro's.  Enkel Tine Deckers (12de) en Axel Zeebroek (34ste) haalden de finish. De anderen gaven op. Daar bovenop verloor Luc Van Lierde zijn parcoursrecord van 1996.  Eerste Belg aan de finish was age groeper Sam Gyde.  Hij werd 2de AG overall achter Bas Diederen maar won wel zijn AG. Brandweerman Sam deed na een zoals meestal zwak zwemmen 1u09, 4u38 over het fietsen en een liep zijn marathon in 2u56.
Nog podiumnieuws van de Belgen.  De 70 jarige Iwens Ely werd 2de in zijn AG met toch 23 straffe 70tigers aan de start.
De 2 grote titelkandidaten, Alexander en Wellington maakten hun favorietenrollen meer dan waar. Het is vooral de manier waarop die de geschiedenis zal in gaan.
Crowie snoerde de criticasters de mond die altijd zeiden dat hij veel te afwachtend fietst.  Alexander, die voor het eerst op de nieuwe Specialized Shiv reed, ging mee in de achtervolging op Lieto en smeerde zo Raelert een dikke 2' aan de broek.  Eenmaal Koning Alexander de loopschoenen aan had was er geen stoppen meer aan.  3de IM overwinning op de Big Island met een nieuw parcoursrecord. Raelert moest Pete Jacobs(snelste looptijd) nog voorlaten en werd 3de. Alexander is ook de eerste die het voor mekaar krijgt om zowel het WK 70.3 als Hawaï te winnen in hetzelfde jaar. De verandering in datum en locatie van het WK 70.3 is dus zeker in zijn voordeel.
Bij de vrouwen had Wellington nog veel last van haar valpartij van 2 weken terug zodat het zwemmen en het fietsen niet echt van een leien dakje liep.  Dibbens maakte de show tijdens het fietsen maar viel later uit.  Wellington moest van ver terugkomen en heel diep gaan. Met een 2u52 marathon en de hete adem van Carfrae in haar nek die nog een 30tal seconden sneller liep en voor het 3de jaar op rij het marathonrecord bij de vrouwen verbeterde, kon ze toch haar 4de Hawaï binnen rijven en een overwinning bijschrijven op het lijstje van 13 overwinningen op 13 ironmandeelnames.  Winnares van vorig jaar Carfrae werd 2de voor Leanda Cave. Chrissie en Mirinda waren ook de 2 enigste vrouwen die onder de 9u eindigden en ook dat is weer iets voor de geschiedenisboeken.

Er stonden ook 2 ETL'ers aan de start.  Voor Dirk Bullen was het zijn eerste Hawaï, Erik Thijs had al wat meer ervaring en stond voor de 4de keer aan de start.  Hier de data van onze 2 Hawaï gangers,

Dirk
S: 57' - B: 4u42 - R: 3u56 -> 9u41'
271/1918 overall
65/171 Age groep
Eerste van zijn AG in T2 en op dat moment 36ste algemeen

Erik
S: 1u07 - B: 5u27 - R: 4u04 -> 10u55'
962/1918 overall
120/209 AG

Een dikke proficiat aan deze 2 bikkels, ze kunnen al weer een avontuur en een mooie prestatie neerschrijven op hun palmares.
Alle uitslagen kan je hier napluizen.

zaterdag 8 oktober 2011

Kona Bike count

Fietsfabrikanten en makers van fietsonderdelen kijken elk jaar uit naar de Kona bike count om te zien welk merk nu Koning van de triatlon is.  Dit jaar staat opnieuw Cervelo op nummer 1.  Zelfs met een +20 tov van vorig jaar.  Specialized valt van 2 naar 4 en Trek neemt die plaats in met een +77 bikes meer aan de start.  Nummer 3 is voor Felt dat ook 28 bikes meer in de wisselzone heeft staan.  Bij de wielen nog steeds Zipp veruit de beste.  Bij de aero helmen neemt Rudi Project de plaats van Garnneau in. Bij de powermeters pakt CycleOps PowerTap nummer 1 van SRM af. Opvallend dit jaar beduidend meer van die "meters" aan de start.
De rest van het getelde kan je hier bekijken.

donderdag 6 oktober 2011

More Kona pics

Een nummer om te onthouden voor zaterdag


Ook The Bull staat vlijmscherp

Dig me beach, verdere uitleg niet nodig

 Craig Alexander voor het eerst op Hawaï met aero helm

 Crowie op de Queen-K op zijn nieuwe Specialized Shiv

6-pack Lieto

 De kuiten van Michi Weiss

woensdag 5 oktober 2011

Kurt @ Barcelona

Maatje Kurt heeft zondag in Challenge Barcelona zijn PR scherper gesteld.  10u42 ging er aan en nu staat zijn besttijd op 10u19.  Met een beperkte voorbereiding die we pas echt begonnen begin juli is dit zeker niet slecht.
Zwemmen in de voorbereiding amper gedaan omdat dan wel altijd een andere training moest wegvallen en we liever verkozen lopen of fietsen te doen.
Fietsen 2x en soms 3x per week.  Zwaartepunt altijd op zondag en maandag.  Telkens back to back dagen met op zondag een groeprit en maandag meestal alleen of met 2 op pad.
Lopen 3x week met vanaf begin juli 1 lange looptraining, de rest -60', regelmatig een T-run.
Enkele wedstrijden ter voorbereiding in augustus maar de grote hap training deed hij begin september door 2 weken op verlof te gaan in Frankrijk en zo nog effe extra te kunnen doortrainen.

Ondanks het verliezen van de drinkbus met de gels, dat komt er van als ge niet luistert naar de trainer :-) waren dit zijn tijden.
Swim : 1u12
Bike : 5u05
Run : 3u52
Eindtijd :10u19

Volgend jaar onder de 10u?

Some pictures from the Big Island

Zaterdag is het zover, misschien wordt het wel "de Hawaï" waarin de Belgen een hoofdrol gaan spelen.  Tot het zover is enkele "Pro bike shots".

De Trek van de "Dibmaster"


Dirk Bockel op zijn Blue


Crowie heeft uiteindelijk gekozen voor Specialized, de nieuwe Shiv


Überbiker Lieto op Trek


Wellingtons Cannondale ready to rumble


The top tube van Binks Scott

De afgetrainde benen van mijn favoriet voor de overwinning, rara wie is het?

dinsdag 4 oktober 2011

Knappe foto

Fotograaf Michael Rauschendorfer stond in de Energy Lab in Hawaï en trok deze prachtige foto.  Wie er op staat doet er eigenlijk niet toe maar als ge't toch wilt weten.  The Raelert brothers.

Nieuwe Garmin forerunner

De 910XT zal de naam worden van de nieuwe Garmin Forerunner.  Een modernere design en op het eerste zicht ook wat in volume afgenomen. Voor de rest geeft hij dezelfde prestaties als de 310XT behalve dat ze hem nu voor het zwemmen wat meer bijgewerkt hebben.  Je kan de Garmin zowel in zwembad als in open water gebruiken. Hij telt het aantal slagen, de afstand, de snelheid, zwemefficienty aan de hand van een SWOLF score (tijd voor 1 lengte en het aantal slagen voor die lengte).  In open water zou hij ook veel nauwkeuriger zijn wat betreft navigatierichting.
Verder de gebruikelijke kenmerken voor het fietsen en lopen en natuurlijk is hij compatibel met de powermeter Vector die volgend jaar uit komt.
Hij zal voor het eerst aan de wereld getoond worden één dezer dagen op Hawaï en de prijs is 399,99$

Hier vind je meer uitleg

zondag 2 oktober 2011

Aernouts wint ook 70.3 Pocono Mountains

 2 weken na zijn zege in de 70.3 Syracuse heeft Bart Aernouts nu ook de 70.3 Pocono Mountains op zijn naam geschreven.  Het zwemonderdeel van de wedstrijd werd geschrapt wegens gevaarlijke stromingen en dus werd de wedstrijd in tijdritvorm gereden. De regen viel bij momenten met bakken uit de lucht zodat het fietsen echt gevaarlijk was maar Bart zette zowel de snelste fiets als looptijd neer en kon zo het konto van Uplace overwinningen dit jaar op 4 brengen.
Bij de vrouwen won Magali Tisseyre

Klik hier voor de uitslagen