woensdag 19 november 2014

Nieuwe site


Deze blog stopt er mee.  Al het "nieuwe" nieuws over de 3atlonbroers kan je van nu af aan volgen op http://3atlonbroers.weebly.com/

maandag 20 oktober 2014

3 for triatlon wordt 3atlonbroers

Het is niet dat we lang hebben moeten zoeken naar een nieuwe naam, wel naar de schrijfwijze ervan.

2 for triatlon was een beetje voor de hand liggend. Triathlonbroers is al in gebruik genomen door de Nederlandse broertjes Scheltinga.

Daarom deze alternatieve schrijfwijze.

Dit is de nieuwe link naar de pagina

zaterdag 18 oktober 2014

En ...Trille it will be


Genoeg hints gegeven, uiteindelijk was het vrij duidelijk denk ik naar welke club Jelle en Jarno nu gaan.  Het is dus Trille geworden. De club is het initiatief van Lillenaren Tim Brydenbach en Nick Baelus en zal volgend jaar samen met een 20 tal andere clubs aan de teamcompetitie deelnemen via een wildcard die eerder deze week werd toegekend.  Jarno zal dus tussen een aantal ervaren rotten in het vak komen te zitten met tonnen ervaring en hopelijk kan hij van hun het één en ander opsteken.

Jelle blijft aan zwemlopen deelnemen samen met  wat zwemwedstrijden.
Jarno zal in de jeugd A competite aantreden en ook al eens mogen proeven van de topcompetitie.  En ook voor hem zullen er af en toe wat zwemwedstrijden op het programma staan.

Laat 2015 dus maar komen.

donderdag 16 oktober 2014

Afscheid



Afscheid klinkt misschien wat hard maar een ander woord vond ik niet zo snel.  Voor het volgende seizoen, seizoenen, geen triatlon meer voor mij.  De goesting was in het verleden al even zoek en is dit jaar helemaal verdwenen.  Niet dat ik niks meer voel voor de sport, maar deelnemen aan wedstrijden moet niet meer voor mij. Je zal mij wel nog tegenkomen op de fiets en een 2-3 tal keren per week duik ik mijn garage in om wat met gewichten te sleuren en af en toe bind ik de loopschoenen ook nog wel eens aan. Dit om toch een beetje in "vorm" te blijven, zowel letterlijk als figuurlijk :-).

Met Jarno en Jelle heb ik 2 waardige opvolgers. Ik zal ze zolang dat binnen mijn mogelijkheden ligt zo goed mogelijk proberen te begeleiden en indien nodig op zoek gaan naar begeleiding.  Hetgeen we eigenlijk al een beetje gedaan hebben met aan te sluiten bij de zwemclub in Hasselt.

Een bijkomend probleem is nu wel dat de titel van deze blogpagina en onze FB pagina eigenlijk niet meer klopt. We denken na over een waardige vervangtitel maar wie een suggestie heeft, laat het ons weten.

maandag 13 oktober 2014

Dwars door Hasselt 2014

Onze jaarlijkse afspraak op het Dusartplein.  Jarno en Jelle liepen beiden mee met de 3km.  Voor Jelle de eerste keer die afstand.  Jarno stond al voor de 4de maal op de 3km aan de start.

Op voorhand hadden Jarno en ik een pronostiekje gemaakt over Jelle zijn eindtijd.  Ik gokte op 13'42" en Jarno op 13'29".  Jelle werd uiteindelijk 48ste in een tijd van 12'54". Zaten we er toch wel ver langs. We onderschatten die "kleine" :-)




Geen 5km voor Jarno.  "Zo lang ik niet onder de 16' kan lopen op een 5 doe ik niet mee" zei hij.  Met amper looptraining in de benen.  Sedert begin september 1x/week en sinds de vtdl testen (eind september) niet meer gelopen, stond hij toch met een beetje twijfel aan de start.  Gewoon zolang mogelijk proberen te volgen was zijn opdracht. Als het echt niet meer gaat, niks forceren en laten lopen.  Dat laten lopen gebeurde pas op 400m van de finish toen de mannen van de kopgroep (5 man sterk) de eindspurt inzetten.  Jarno liet begaan en eindigde dus 5de in 9'27".



Omdat ik alle uitslagen een beetje bijhoud, geef ik even de evolutie weer over de jaren

Jarno : 3km                                          Jelle : 3km
2011 : 12'22" (11 jaar)                         2014 : 12'54" (9 jaar)
2012 : 10'45"
2013 : 10'42"
2014 : 9'27"

Blijkbaar wordt er verwoed gegokt naar welke club we gaan volgend seizoen.  Wel ik geef een kleine tip. De eerste letter is een T. Om jullie een beetje te helpen, klik hier voor een overzicht van alle clubs in Vlaanderen.

donderdag 9 oktober 2014

Nieuwe club

We hebben een nieuwe club gevonden voor volgend jaar.  Nog even wachten, meer info volgt later maar we zijn van't straat :-) De kids zijn in elk geval superenthousiast!!!

dinsdag 7 oktober 2014

Eerste zwemwedstrijd


Jarno stond afgelopen zondag voor het eerst aan de start van een zwemwedstrijd..

Ik kopieer even het verslagje over hem van op de KHZS site :

"Jarno zwom voor de allereerste maal mee op een competitiewedstrijd! Welkom, Jarno, je mag jezelf nu een échte competitiezwemmer noemen. Hij zwom de 100m vrije slag in 1.05.44 en tikte na 50m vlinderslag aan in 35.03 seconden! Niet slecht voor je allereerste wedstrijd! Dit belooft voor de toekomst!"

Volgende wedstrijd is op 18 oktober in Genk, 50m bad en dan zwemt hij de 50 schoolslag en de 400 vrij

De uitslagen vind je hier

maandag 29 september 2014

VTDL testdag


Zaterdag jongstleden was er in Leuven de jaarlijkse testdag van de vtdl.  Na een lang seizoen moest Jarno hier nog eens een laatste keer alles uit de kast halen tijdens een 200m zwemmen, testen van het Vlaams sportkompas en 1500m lopen.

Het begon allemaal met een 200m zwemtest.  Beste tijd van dit jaar 2'26".  In Leuven ging hij daar 2" onder. Niet snel genoeg maar zolang het elk jaar een beetje sneller gaat...  Ter vergelijking, 2 jaar geleden zwom hij op dezelfde testdag nog 2'41".  Om de vergelijking door te trekken met topzwemmers als Folens en Basslé, respectievelijk 2'03" en 2'05. Tja dat is een andere wereld hé.

Na de sportkompastesten volgde in de namiddag de 1500m. Jarno liep in 4'31 in het spoor van  Simon over de meet. 2 jaar geleden liep hij 5'22" over dezelfde afstand.

De test is dus meer dan geslaagd en volgend jaar opnieuw dat stapje vooruit zetten!

maandag 22 september 2014

Memorial Benny Vansteelant

De Memorial Benny Vansteelant in Torhout, het is intussen al 7 jaar geleden dat deze topper kwam te overlijden, werd het laatste wedstrijdkunstje van Jarno voor dit jaar.  Het zou een snelle wedstrijd worden gezien de korte afstanden.





Het bleek ook al snel dat niemand weggeraakte en een klein groepje samen bleef na lopen 1 en het fietsen.   Jarno schoot als eerste uit de wissel maar zijn tempo lag niet hoog genoeg om Remi af te houden.  Remi haalde het voor Jarno en Kamiel.

Deze 2de plaats zorgde ook voor eindwinst in de Flanders Cup duatlon.

Uitslagen hier

zondag 14 september 2014

Triatlon Brugge

Goed gezwommen en als 3-4de de fiets op op een 40" seconden van het duo Folens -Basslé.  Maar in de eerste bocht onderuit als gevolg van een leegloper.  Lek wedstrijd gedaan. Jammer maar deze dingen kunnen nu eenmaal gebeuren.  Volgende week nog de duatlon van Torhout als afsluiter van dit toch wel al heel geslaagd seizoen.

zaterdag 13 september 2014

Zwemloop Geel

Jaarlijkse afspraak in Geel voor de zwemloop.
Jelle had een goede zwembeurt, een iets mindere wissel maar kon dan toch nog een 3de podiumstek in de wacht slepen. Het was weer een snelle wedstrijd met de te verwachten 3 musketiers op het podium.








Jarno had in zijn reeks iets minder tegenstand, slechts 4 deelnemers en kon de wedstrijd vrij makkelijk naar zijn hand zetten.  Met deze overwinning wint hij ook het eindklassement van de Flanders cup zwemloop 2014.




donderdag 4 september 2014

Een nieuw begin


1 september was niet alleen de start van het nieuwe schooljaar en het feit dat Jarno al 15 jaar op die dag verjaart maar dit jaar hing er nog een extraatje aan vast.  Jelle en Jarno hadden hun eerste zwemtraining in Hasselt bij HZS

Jelle zwemt in de competitie C-ploeg, want verbaasde zichzelf en ons ook door in zijn "test" zowel rugslag als vlinderslag te zwemmen.

Ook Jarno moest een test doen om te kijken of hij de verschillende zwemslagen onder de knie had, want een 15 jarige nog alle slagen leren behoorde niet tot de mogelijkheden.  Hij trok goed zijn plan en zit voorlopig in de competitie B-ploeg om zijn techniek bij te schaven en om het trainingsregime (2x 30-45' droogtraining/week + 6u zwemtraining/week) gewoon te worden.  Na een 3 tal maanden komt er een evaluatie en kans om naar de A-ploeg door te schuiven. 

zaterdag 30 augustus 2014

Kidsduatlon Viersel 2014

Viersel

Vandaag mochten Jelle en Jarno aan de bak in Viersel.  Voor Jelle werd de kidstriatlon omgetoverd tot een duatlon wegens te koud zwemwater.  Nog een leuke bijkomstigheid, vandaag was het eens niet onder begeleiding.  Gewoon starten en niet meer wachten en of omkijken.  Jelle deed het prima en werd 4de.





Jarno mocht even later aan de bak en met de Belgische kampioen Folens en 3de op het BK Basslé aan de start beloofde het een spannende wedstrijd te worden.  Het zwemmen was goed maar de wissel liep helemaal fout.  Zwempak wetsuit ging niet open en daardoor verloor hij toch wel wat tijd.  But that's part of the game.  Na het fietsen kwam Folens als eerste binnen met 30" op Basslé en 43 op Jarno.  Groot was onze verbazing toen Joris Basslé na 1 ronde lopen op plaats 1 doorkwam gevolgd door Jarno op 10".  Simon was zo bleek later uit de wedstrijd gestapt wegens fysieke problemen.  Janro kwam niet meer dichter en moest tevreden zijn met plaats 2. Joris Basslé pakte zijn eerste overwinning. Proficiat!

Door het uitvallen van Simon Folens pakt Jarno de winst in het regelmatigheidscriterium  "Flanders Cup triatlon" met nog 1 wedstrijd te gaan in Brugge.





zondag 17 augustus 2014

VK zwemloop

Weeral een schitterend weekend voor Jarno en Jelle. 3de plaats voor Jelle op het Vlaams kampioenschap zwemloop en Jarno werd na de zege in Izegem ook nog Vlaams kampioen zwemloop. Uitslagen


zondag 10 augustus 2014

Sterke Peer Wuustwezel

Gisteren stonden Jarno en ikzelf aan de start van de trio wedstrijd in Wuustwezel.  In de voormiddag was er al een geweldig BK sprint te zien geweest.  In de namiddag maakten we ons samen met 226 andere teams op om een sprinttriatlon af te leggen.  Vorig jaar deden we hier ook mee en werden we 11de.  Jarno zei:"Dit jaar top 10".  Pa draaide weer eens met z'n ogen :-)


Jarno maakte al snel duidelijk dat hij er zin in had.  Ik kon als 3de de fiets op, op amper een goeie 100m van leider Stenn Goetstouwers.  Al gauw kwam er een groepje langs en ik hing mijn wagonnetje aan.  Er was veel wind maar het ging snel.  De koploper bleef binnen handbereik maar we kwamen er nooit bij.  In de laatste kilometers waren er nog enkele aanvallen, de groep werd uit elkaar gereden en ik kwam als 4de binnen na 20km fietsen.


Jarno liet zich dit jaar niet gek maken en vertrok niet te snel voor de afsluitende 5km lopen.  Verloor daardoor in de eerste ronde enkele plaatsen maar kon die in ronde 2 terugpakken.



4de plaats dus volgend jaar doel podium?  Neen papa volgend jaar doe ik hier alleen mee!!! :-)


Hier vind je de uitslagen en hier een filmpje van de kidsrun (Jelle in beeld op 2'10 en 3'05)

Het hele verhaal werd wel overschaduwd door het plotse overlijden van de vader van Marc Herremans op vrijdagavond.  We wensen Marc en zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

zondag 29 juni 2014

BK jeugdtriatlon 2014 Brasschaat

BK Brasschaat

Meer dan een 2de plaats zat er niet in gisteren in Brasschaat.  De minuut achterstand na het zwemmen was er teveel aan.  Een hectische zwemstart waarin Simon als een speer wegschoot.  Jarno de voeten van Baslé (zonder wetsuit) pakte tot aan de eerste boei maar toen half overzwommen werd en de voeten kwijt was en de vogels waren gaan vliegen.  In het fietsen kwam hij nog 20" korter maar een misser in de wisselzone, dank u mevrouw de scheidsrechter om onder de voeten te gaan staan en hem op het verkeerde been zette, halveerde het gedane werk weer. Met 50" achterstand en 3km lopen voor de boeg was het een beetje een onbegonnen opdracht.  Jarno verkleinde de kloof nog tot 20" maar korter kwam hij niet meer. 


de top 3
Simon, Jarno en Joris

maandag 9 juni 2014

Kuringen

Samen met Jarno vandaag meegedaan aan de trio team triatlon van Kuringen.  Jarno zou het zwemmen en het lopen voor zijn rekening nemen, ikzelf het fietsen.  Jarno zwom goed zodat ik met de kopgroep kon meerijden in het fietsen.  Uiteindelijk liep Jarno naar een 3de plaats algemeen en een 1ste plaats bij de teams.  Zo staat pa ook eens op het podium :-) 

maandag 2 juni 2014

Zwevegem en Scherpenheuvel

We moesten ons weer opsplitsen dit weekend.  Jelle deed mee aan de zwemloop in Scherpenheuvel.  Jelle zwom zijn beste tijd tot nu toe op 100m, 1'43". Hij liep dan de snelste looptijd op het heuvelachtige Scherpenheuvelse parcours en eindigde 2de op 5" van de winnaar.
De uitslagen vind je hier


Jarno moest aan de slag in Zwevegem voor zijn allereerste triatlon van het jaar.  Na een serieuze achtervolging won hij met 16" voorsprong op Simon Folens.

Hier kan je het filmpje bekijken
de uitslagen vind je hier


zondag 25 mei 2014

Geen BK mixed team relay


Geen deelname aan het BK mixed team relay vandaag voor onze club. Vorig jaar haalden we nog een mooie 2de plaats.  Dat lees je hier.  Dit jaar kon er geen team op poten gezet worden en dus werd een deelname afgeblazen.  Dan maar een mooie trainingsdag ervan maken op deze zonnige verkiezingsdag. Op de foto het zilveren team van vorig jaar.

zondag 18 mei 2014

Seneffe


Geen Seneffe voor Jarno dit jaar.  Seneffe zou de eerste triatlon van het jaar moeten worden.  Een eerste keer kijken hoe de waardeverhoudingen liggen maar "vuil water" gooit roet in het triatloneten.  De organisatie ziet zich genoodzaakt van zijn wedstrijd een duatlon te maken, net nu op een mooie lentedag.  omdat deze wedstrijd in geen enkel circuit meetelt voor Jarno hadden we zoiets van beter een rustweekendje inlassen want het seizoen zal al lang en zwaar genoeg zijn. In plaats zijn we zondag wat gaan loslopen.  Allez Jarno heeft losgelopen, ik iets minder :-)