maandag 29 april 2013

28:32

28 minuten en 32 seconden deed Alister Brownlee gisteren over een 10km wedstrijd, the Payton Jordan aan de universiteit van Stanford.  Winnen deed hij niet want de winnende tijd was nog eens 55" sneller maar 28 en half is snel.  Maar volgens de man zelf kan het nog sneller, onder de 28' ligt binnen zijn mogelijkheden.

Bert Jamaer werd 4de in de Volcano triatlon in Lanzarote, zo een beetje de laatste voorbereidingswedstrijd op de ironman ginder. Winnaar Daniel Unger voor Richie Nicolls en dat is dan weer de vaste trainingsmaat van Stephen Bayliss in Sands Beach.  Er was ook nog de 8ste pl voor Filip Van Craenenbroeck en een 20ste voor Johan Pauwels

Bekijk de uitslagen hier

donderdag 25 april 2013

Loop eens met je hond

Er zijn toch wel wat mensen die al eens een loopje durven wagen samen met hun hond.  Liefst aan de leiband aub, dank u.  Blijkbaar brengt dit dan andere mensen, zoals journalisten op ideeën om eens uit te zoeken welke de beste honden zijn als "loopmaatje".  Giet dat in een top 10 en je hebt een artikel en ik een blogske :-).  Staan oa in die top 10, een Dalmatiër (eentje en geen 101), een Border Collie, Duitse Herder... maar op 1 de Weimaraner, nog nooit van gehoord maar dus een tophond om mee te lopen.

Bekijk hier het lijstje

zondag 21 april 2013

Over fietsweekends, circuits en andere zwem pr's

Fijn trainingsweekje geweest.  Maandag terug het lopen opgepikt, rustig begonnen, nie te lang, deed goed. Dinsdag dan al direct opnieuw gelopen, start to run gedaan samen met Els net voor de zwemtraining.
Woensdag dan afgezakt naar het circuit van Zolder om er samen met Jarno rondjes te draaien. Na 47km tegen 39 gem. vonden we het wel welletjes.



Donderdag kwam Mario met de surprise af dat we opnieuw een 400 en 200m test moesten zwemmen.  Ik vertrok samen met de snelle zwemmers Tim en Jan.  Normaal kan ik Jan niet volgen maar nu dus wel.  Na 300m evenwel moeten lossen en afgeklokt op 5'37.   De 200m ging mij eigenlijk nog beter af.  Vol vertrokken en het niet echt laten stilvallen. 2'38 weer een pr voor dit jaar.
Vrijdag dan een rustige uitdrijftraining van 3400m.


Zaterdag  de eerste dag van ons fietsweekend met een ritje richting Vaals. Het kaf werd al gauw van het koren gescheiden zodat een select groepje van 9 overbleef.  We haspelden 128km af, bijna 2000 hoogtemeters.  Bekijk de rit hier
Jarno reed samen met een paar andere jeugdleden in de andere "tragere"  damesgroep mee en zij mochten zich uitleven op de vele klimmetjes met uiteindelijk bijna 60km op hun konto. Bekijk hier de rit.



Vandaag werd het een rustige vlakke rit van 137km, 33.0 gem.  losrijden zeker :-) De rit hier 



dinsdag 16 april 2013

maandag 15 april 2013

Zwemloop Tongeren


Klaar voor de start

De eerste zwemloop van het jaar voor Jarno en Jelle.  Veel vraagtekens? Hoever staan we tegenover de anderen.
Vooral Jelle die door ziekte bijna 3 weken geen zwembad gezien had was wel zenuwachtig want die van zltc van vorig jaar die voor hem was in Tongeren zwom bij hem.
Jelle startte in de 2de reeks.  In reeks 1 was er al eentje die goed snel was dus doorgaan tot op de streep was de boodschap.  Jelle zwom goed, 2'01 en kwam als 2de de wissel in.  Na een superwissel kon hij die 2de plaats in het lopen goed houden, slechts 1" trager dan de latere winnaar gelopen en die was een jaar ouder.  Een 2de plaats (1" sneller dan de nummer 3) op het eindpodium was buiten alle verwachtingen.  Jelle heeft zijn intrede bij de H08 dus zeker niet gemist.


Snelle wissel


Gas geven tot op de streep


 Podium (de jongste)

Ook Jarno startte voor het eerst bij de H14.  Op voorhand hadden we de concurrentie eens gescreend en winnen behoorde zeker tot de mogelijkheden.  Maar er moet natuurlijk altijd eerst gezwommen en gelopen worden.  Op 200m kwam hij door in 2'35, een nieuw PR (20m bad). Met een zwemtijd over 240m van 3'08 was hij eerste uit het water.  In het lopen kwam hij niet meer in de problemen en sloot hij ook af met de snelste looptijd.


Opwarmen


Als eerste naar de wissel


Snelste looptijd


Het podium (de kleinste)

OK de grote kanonnen stonden niet aan de start, dat weten we ook maar met een overwinning het seizoen beginnen is altijd goed voor het zelfvertrouwen en we weten nu dat we op de goede weg zitten en kunnen dus op deze manier blijven verder werken.

Uitslagen vind je hier 

ETL behaalde maar liefst 13 van de 30 medailles en dit met 19 deelnemers.  Meer uitleg heeft dit niet nodig denk ik!

vrijdag 12 april 2013

Opvallend!

Toen ik de startlijsten van Tongeren onder de ogen kreeg zag ik weinig andere clubs buiten die van de organiserende club.  Dus ikke effe tellen.
95 atleten ingeschreven waarvan
- 55 van onze buren
- dus blijven er nog 40 anderen over waarvan
- ETL er 19 afvaardigt

Dit wou ik gewoone effe kwijt :-)

dinsdag 9 april 2013

Marcel op nen "Eddy"



Ironman Nice en Embrun winnaar Marcel Zamora zal dit jaar rijden op Eddy Merckx fietsen. Hij zal op de nieuwe Merckx modellen van 2013 rijden.
Dat is eigenlijk het enige dat ik versta uit dit artikel :-)
Marcel zal dus op nen Eddy rijden, meer moet da nie zijn.

donderdag 4 april 2013

Armstrong gaat zwemmen

Lance Armstrong gaat competitiezwemmen.  Hij zal volgend weekend op een zwemmeeting in Texas de 500,1000 en 1650 yards zwemmen.  Ingeschreven in de AG 40-44.  Dit kan omdat US Master swimming niet valt onder het USADA dat hem levenslang geschorst heeft.

Lees hier het artikel

Maar het verhaal krijgt een staartje want het FINA (internationale zwemfederatie) heeft de organisatie gewaarschuwd dat ze de regels zouden overtreden als ze Armstrong lieten starten waarop de Texaan zijn deelname cancelde.

Lees hier dat artikel en hier het statement van de FINA

Hy-Vee halveert prijzenpot


De Hy-Vee triatlon staat vooral bekend omdat het het hoogste prijzengeld uitkeert voor een Olympische triatlon.  Nu halveert deze organisatie zijn prijzenpot van 1.000.000$ naar 500.000$. Daarmee blijft het de grootste prijzenpot vaar een kwartje maar natuurlijk een slag in het gezicht van vele top atleten die een beetje tellen op zo'n organisaties.

Lisa Norden bv stuurde volgende tweet : "Hy-vee halfs prize money - time to modify the main goals of 2013..? #dissapointed"

Crisis overal zeker?

Lees hier het artikel

Followers

Slowtwitch maakte een lijst bekend van welke triatleten het meeste volgers hebben op twitter.
Bij de mannen is dat Chris McCormack (niet verwonderlijk hij heeft zichzelf altijd al goed kunnen verkopen) en bij de vrouwen raar maar waar Chrissie Wellington (intussen toch al effe gestopt).  Ook Marino en Frederik staan in de top 55. Respectievelijk op plaats 42 en 53. Bij de vrouwen geen spoor van Belgisch triatlongetweet.

Dit is natuurlijk een momentopname en een beetje bekend zijn helpt met daaraan gekoppeld de frequentie van je berichten en de inhoud ervan die je de wereld in stuurt.

Bekijk hier de lijsten


Foto van de week