zaterdag 2 maart 2013

Van Lierde voor de 2de keer in Abu Dhabi


Frederik Van Lierde heeft voor de 2de maal Abu Dhabi gewonnen en is al weer ne dikke cheque rijker (50.000$).  Van Lierde domineerde mee in het zwemmen en fietsen en nam op het einde van de 200km  afstand om in het lopen de voorsprong op zijn belangrijkste concurrenten nog uit te bouwen.  Eneko Llanos werd 2de, Tyler Butterfield 3de.  Bart Aernouts zwom en fietste gans de wedstrijd in de achtervolging en kon in het lopen nog oprukken naar een mooie 4de plaats.
Op de korte afstand was er helemaal geen verrassing.  Alistar Brownlee schreef die met bravoure op zijn naam.  Zelfs nadat hij de afslag op het F1 circuit vergat te nemen tijdens de 100km fietsen had hij nog een zeer grote voorsprong. Hijzelf zei over zijn navigatiefoutje dit :"Enjoyed the race in Abu Dhabi this morning. Bit of a navigational error to add to the excitment #getlostfindingmywayoutapaperbag"
Bij de vrouwen won Melissa Hauschildt (vroeger heette die Melissa Rollison), ook al voor de 2de maal

Chris "Macca" McCormack gaf op na een val.  Vol achterwiel naar de vaantjes en het pinkske gebroken


In Nieuw Zeeland won bij zijn IM debuut Bevan Docherty voor Marko Albert en good old Cam Brown. Meredith Kessler schreef voor de 2de opeenvolgende maal de wedstrijd bij de vrouwen op haar naam.

Geen opmerkingen: