zaterdag 30 maart 2013

Mei wedstrijdmaand

Mei zal een serieuze wedstrijdmaand worden.  Vooral voor Jarno dan.  Volgende wedstrijden staan er op het programma.

1 mei : zwemloop Oostkamp (ook voor Jelle)
5 mei : BK jeugdduatlon Ruddervoorde 
19 mei : jeugdtriatlon Seneffe 
26 mei : BK jeugdtriatlon Zwevegem 

Goed voor 1370km in den otto zitten

In de paasvakantie zal er een serieuze brok trainingsarbeid moeten verzet worden om klaar te zijn voor de meimaand, hopelijk spelen de weergoden eens voor ne keer in ons kaarten.

vrijdag 29 maart 2013

2000m


Na een 200m, een 400m en nog een 400 en een 1000m test gisteren eens een 2000m test gedaan.  31' rond was de uitkomst.  Was er wel content van, niet echt heel veel verval.  Ik was vrij rustig vertrokken en hoopte rond dat tempo te kunnen blijven zwemmen. Eerste 1000m in 15'22, de 2de in 15'38.  Als ik terug ga in de tijd, ver in de tijd, jaren '97, '98 weet ik nog dat ik een 30' test deed en dan 2025m zwom.  Nu zoveel jaren later zit er al wa sleet op maar toch nog nie veel, dus nie slecht voor nen ouwe vent hé.

woensdag 27 maart 2013

Jarno : Jeugd B duatlon Geluwe


Mijn eerste wedstrijd dit jaar bij de jeugd B. Dat zijn de 14-15 jarige.  Ik was wel effe benieuwd hoe ik het ervan af zou brengen.  Zouden die van 15 veel sneller zijn?

We moesten 1.8km lopen, net geen 11 fietsen en dan 900m lopen om af te sluiten.  In Geluwe was het net als in de rest van het land, koud, veel wind, koude wind maar geen sneeuw.



Ze vertrokken gelijk de gekken.  Na een 200m moest ik de eerste 2 al laten gaan, die gingen te snel.  Ik liep een paar meter achter de 3de.  Misschien konden we dan in het fietsen wat samenwerken.  Ik had een goede wissel, was weer 1 van de enigen die wisselden van loop naar koersschoenen.  Nu was ik 3de.


We moesten een lange brug over en daar was het wind op kop.  Er kwam iemand van achteruit en die demarreerde van mij weg.  Ik kon niet mee.  In de 2de ronde hetzelfde scenario. Maar die reed niet echt ver weg.  Dankzij een 2de goede wissel kon ik als 4de vertrekken voor de laatste 900m.  Nummer 3 zakte er wat door maar ook ik kon in de eerste loopmeters niet in mijn tempo komen.  Beetje verkrampt misschien van de kou of te weinig getraind op de wissel.  Ik liep uiteindelijk toch nog de 3de looptijd in de 2de run maar kreeg nummer 3 niet meer te pakken.


Al bij al content maar er is nog veel werk aan de winkel, die mannen fietsen echt wel heel snel.

Maarten pakte zijn eerste overwinning in de jeugd C wedstrijd.  Ik durf er veel op te wedden dat het niet zijn laatste zal zijn dit jaar.

Hier de uitslag en meer foto's hier

vrijdag 22 maart 2013

Stage Lanzarote : the story DEEL 1


 Eindelijk eens even vertellen hoe we het gemaakt hebben op het Canarische eiland terwijl ze hier in Belgieksken onder de sneeuw en vriestemperaturen zaten.

Op woensdag iets na de middag aangekomen in Costa Teguise, Sands Beach Resort.  We hadden ons stilletjes laten vertellen dat dit tegenwoordig de place to be voor atleten.  Ze doen er ginder alles aan om naast toppers ook zoveel mogelijk recreanten aan te trekken.  Pluspunt van dit "hotel", want een echt hotel kan je het niet noemen, het zijn allemaal kleine bungalow-appartementjes waar je kan kiezen welke maaltijdformule je wil, als je die al wil.  Wij kozen half pension, en ik mag zeggen dat het eten ginder lekker was en aangepast aan een hongerige sporter.

Ah ja het pluspunt.  Dit is er zeker en vast eentje.  Het 25m buitenbad.  watertemperatuur constant rond de 26-27°.  Als je dan ook nog met je neus aan het zwembad logeert, kan dit al niet meer stuk





Dan schuiven we door naar het fietsen.  Op zich maakt het eigenlijk niet veel uit waar je verblijft op het eiland om te fietsen.  The roads stay the same, the wind also zal ik maar zeggen.  Minpuntje als ik het zo mag noemen was wel dat we elke rit 7km moesten rijden tot het rond punt naar Teguise.  Maar vooral die 7km waren bergop. Bij momenten fel bergop, 9-10%.  Als opwarming kan dit natuurlijk tellen maar toch, ik persoonlijk heb liever een rustigere aanloop.  Reden we door tot Teguise dan hadden we ginder 15km gefietst in +/-40 à 45' afhankelijk van hoe de wind stond, dat is 20-21km/u gemiddeld.  Voordeel als je back home reed, ja dan is't natuurlijk bergaf, elk nadeel heb zo z'n voordeel zei ooit eens iemand.

Het lopen.  Kan ik jammer genoeg niks over zeggen omdat ik ginder niet gelopen heb.  Ik heb hier al 3 maanden geen meter gelopen dus wou ginder ook niks riskeren, stel je voor dat mijn kuiten ginder weer een slagske kregen dan was de stage sowieso voorbij.  Als ik op de commentaar van mijn mede atleten moet afgaan hadden ze het niet makkelijk bij het lopen, lees geen meter vlak, dan valt een looptraining natuurlijk altijd wat zwaarder uit.

In vergelijking met vorige jaren waar we eerder een uitzondering waren als sporters in ons hotel zaten we nu tussen de atleten.  Toppers en recreanten, dat schept een apart sfeertje waar we toch wel van houden.  Wie zijn we ginder allemaal tegengekomen die ons enigsinds bekend voorkwamen.  Stephen en Bella Bayliss en Charlie nie vergeten natuurlijk.  Mathias Hecht, Danne Boterenbrood, Ivan Rana, Heleen Bij de Vaate, Marieke Vervoort met haar onafscheidelijke Zen, Debbie Verstraeten, ...

Mathias Hecht

Marieke Vervoort

Ivan Rana

Stphen, Bella en Charlie

DEEL 2 over de uren die we in de zon gezeten hebben :-)

maandag 18 maart 2013

Uplace atleten niet happy na IM Los Cabos

 Sofie Goos, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek hadden podiumambities in Los Cabos.  Voor Goos en Zeebroek zag het er na het fietsen dan ook nog goed uit.  Z konden beiden als 3de aan het lopen beginnen.  Maar de warmte maakte brokken waar ook de 2 Uplacers in deelden.  Sofie zakte terug terug naar de 6de plaats.  Zeebroek viel uit de top 10 en werd uiteindelijk 11de.  Bruno Clerbout deed het slecht in het fietsgedeelte maar kon toch een goede marathon lopen en zo nog 12de eindigen. Hij meldde het volgende op twitter : "Lost my (already modest) bike legs somewhere. If you find the 'bastards'... What a dissapointment!"

Winnaars werden Timo Bracht en Erika Csomor.

Uitslagen hier

zondag 17 maart 2013

Lanzarote

Zwemmen in open lucht 25m bad. Zalig


Deze foto werd getrokken na onze 1ste maal 180km, we zien er nog goed uit nie?


Nightview

zaterdag 2 maart 2013

Van Lierde voor de 2de keer in Abu Dhabi


Frederik Van Lierde heeft voor de 2de maal Abu Dhabi gewonnen en is al weer ne dikke cheque rijker (50.000$).  Van Lierde domineerde mee in het zwemmen en fietsen en nam op het einde van de 200km  afstand om in het lopen de voorsprong op zijn belangrijkste concurrenten nog uit te bouwen.  Eneko Llanos werd 2de, Tyler Butterfield 3de.  Bart Aernouts zwom en fietste gans de wedstrijd in de achtervolging en kon in het lopen nog oprukken naar een mooie 4de plaats.
Op de korte afstand was er helemaal geen verrassing.  Alistar Brownlee schreef die met bravoure op zijn naam.  Zelfs nadat hij de afslag op het F1 circuit vergat te nemen tijdens de 100km fietsen had hij nog een zeer grote voorsprong. Hijzelf zei over zijn navigatiefoutje dit :"Enjoyed the race in Abu Dhabi this morning. Bit of a navigational error to add to the excitment #getlostfindingmywayoutapaperbag"
Bij de vrouwen won Melissa Hauschildt (vroeger heette die Melissa Rollison), ook al voor de 2de maal

Chris "Macca" McCormack gaf op na een val.  Vol achterwiel naar de vaantjes en het pinkske gebroken


In Nieuw Zeeland won bij zijn IM debuut Bevan Docherty voor Marko Albert en good old Cam Brown. Meredith Kessler schreef voor de 2de opeenvolgende maal de wedstrijd bij de vrouwen op haar naam.

vrijdag 1 maart 2013

Ook Luxemburg krijgt zijn 70.3

Op 8 september 2013 zal er in Luxemburg een Ironman 70.3 plaats vinden.  Er wordt gezwommen in de Mosel en het fietsen en lopen zal in de Mosel vallei gebeuren.

Meer info hier

Abu Dhabi ready to race

Bikes of Van Lierde en Aernouts are already in transition 


Foto van de dag

Axel Zeebroek samen met zijn ontbijt, hierbij wenst hij teamgenoot Bart Aernouts het allerbeste