vrijdag 29 juni 2012

Next stop : Klagenfurt

Vanavond reizen we af naar Klagenfurt.  Morgen staat er voor Jarno en Jelle een Ironkid op het programma.  Zondag, supporteren voor Tim, Mario, Joerie en Patrick en dan een weekske chillen en wa trainen.  Zal met Maarten en Jarno ironman fietsparcours gaan doen, verdeeld over enkele dagen.

Voor de rest, gisteren is mijn elleboog letterlijk terug in de plooi gesprongen.  Een droge knak en hoppaaa ik kon hem terug buigen.  Raar gevoel.

Intussen wel afgezegd voor de Nisraman, in plaats maken we er ginder een weekendje van om wat te gaan "vrijwilligen".

Van de andere kant gaan we wel al een vliegtuigticket aanschaffen voor onze stage in Lanzarote volgende jaar. Lekker goedkoop nu.

Nu koffers pakken und abfahren...

Ook altijd impressionant vind ik deze cijfers


Consumtion at aid stations
Water: 25.000 litre
Coke: 8.000 litre
Electrolyt-drinks: 10.000 litres
60.000 cups
15.000 bottles
Energy bars: 10.000 pcs
Energy gels: 10.000
Bananas: 3 tons
Oranges: 1,5 tons
2.000 portions grilled chicken
2.000 pcs pizza
50.000 sponges for athletes

dinsdag 26 juni 2012

Garmin Swim


Garmin komt uit met een nieuwe horloge specifiek voor het zwemmen. De Garmin Swim.
Het is het zwemhorloge ontworpen voor in het zwembad (dus geen GPS) dat uw afstand, tempo, aantal slagen enz. bijhoudt. Eigenlijk gewoon hetzelfde dat je kan terugvinden op de Garmin Forerunner 910XT.
De Garmin Swim is dun en aantrekkelijk genoeg om ook elke dag als horloge te dragen en herinnert u tevens aan uw doelstellingen. Als motivatie ??? wordt de totale afstand die u in de week hebt gezwommen, onder de tijd van de dag weergegeven.

Prijs 149€ en ze is te koop vanaf 25 juni

Hier vind je meer info

Katrien Verstuyft naar Olympische Spelen


"Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar dit is géén grap: ik weet wat ik op zaterdag 4 augustus 2012 om 9u in Londen ga doen!!!"

Met deze tweet maakte Katrien Verstuyft gisterenavond bekend dat ze uiteindelijk toch geselecteerd werd om naar de Olympische Spelen te gaan. Nadat ze vorige week een NOT te horen kreeg, was het gisteren dan toch een YES nadat het BOIC zich nogmaals over haar dossier had gebogen.

Samen met Simon De Cuyper zal ze de Belgische triatlonkleuren verdedigen zoals ze zelf zegt op 4 augustus.  Ze kan dus nu al haar whereabouts voor die dag invullen.

maandag 25 juni 2012

Zo Vader, zo zoon

Drew Scott, zoon van Dave Scott, alom bekende 6-voudige Ironman Hawaï winnaar, verraste gisteren iedereen door de Buffalo Springs 70.3 te winnen.  Drew ging van start in de M18-24 age groep en gaf dus het ganse pro veld het nakijken. Veel was zijn overschot niet aan de finish, slechts 2" op Michel Lavato. Wel straf is dat Drew in wave 7 gestart is, een kwartier na de pro's.
Uitslagen vind je hier

Een week eerder won hij ook al de 5430 sprinttriatlon in de Boulder Reservoir. Hier de uitslag

De appel valt dus niet ver van de boom, maar hij lijkt wel meer op de mama.

zondag 24 juni 2012

Alister Brownlee zet puntjes op de i

Alister Bronwlee had nog niks kunnen tonen dit jaar.  Een achillespeesblessure gooide roet in zijn Olympische eten.  Velen twijfelden of de Brit wel klaar zou geraken voor Londen, en of hij dan wel enig niveau zou halen.  Brownlee antwoordde vandaag bij zijn comeback zoals dat moet, met de benen.  Hij won overduidelijk de ITU in Kitzbühel met een looptijd van 29'51 BAM iedereen de mond gesnoerd.  Broertje Johny werd knap 2de maar al op 49" en dat is in deze tijden in ITU racing een wereld van verschil. Gomez 3de, met een looptijd van exact 1' trager als Alister, op 1'05.

Bekijk hier de resultaten

Deckers en Van Lierde overvleugelen iedereen in Nice

Er stond geen maat op de 2 Belgen vandaag, ze waren gewoon een klasse te sterk.  Van Lierde leidde van start tot finish.  In het fietsen, Van Lierde reed op zijn P5, duldde hij nog Zeebroek, tot 1/3 van de bikecourse, en Pannier, tot halverwege, aan zijn zijde maar dan was het genoeg geweest. Met een nieuw fietsrecord van 4u35 kon hij met meer dan 10' voorsprong aan het lopen beginnen.  Hij had genoeg aan 2u53 om ook nog het parcoursrecord aan te scherpen. Amay werd 2de maar dat was al op 21'. Chabaud werd 3' later 3de.  Bruno Clerbout kon in de marathon nog een aantal plaatsen opschuiven en werd 4de.  Axel Zeebroek viel terug en werd uiteindelijk 7de.

Bij de vrouwen was Tine Deckers eerst op achtervolgen aangewezen.  5' had ze achterstand na het zwemmen op Gina Crawford.  Maar rond kilometer 120 kwam ze aan de leiding en Crawford werd op haar beurt op 5' gereden.  Ook in het lopen kende Tine geen concurrentie met haar marathon in 3u02. 9u16' als totaaltijd was dan ook een nieuw parcoursrecord. Crawford werd 2de op 10'.  Môller 3de op 21' van Deckers.

Hier de uitslagen

zaterdag 23 juni 2012

Comeback

Comeback nummer 1 is al een feit.  Nadat Dirk Bullen enkele dagen geleden via Facebook aankondigde dat hij na lang twijfelen de knoop had doorgehakt en stopte met triatlon is enkele dagen later de mededeling er al van zijn teammanager Joris Sels dat Dirk niet stopt maar een lange rustperiode inlast om terug aan te treden in de 1/2 Almere en de Bilzen111.

Ik kan daar maar 1 ding op zeggen.  I you have a problem face it, don't facebook it

Foto's van deze week



 Geen commentaar


Charlie Bayliss al op jonge leeftijd aerodynamisch






Dimitri Gelders met op de achtergrond het kasteel van Moritzburg, knappe foto

donderdag 21 juni 2012

extra motivatie





Sommige studenten hebben iets extra motivatie nodig tijdens het studeren. Bij Jarno hangt die motivatie aan de lamp boven de tafel.  Bij goede punten mag hij een testfiets van Specialized (Tarmac) meenenmen op vakantie in Klagenfurt. Anders NOT



Tim heeft hem al uitgemeten en de meetresultaten staan op het kaartje dat aan de lamp hangt


woensdag 20 juni 2012

Dirk Bullen en andere ETL verhalen

IM Regensburg is zowat het zwarte schaap geworden van de ETL atleten die er gingen deelnemen.  Al op voorhand haakten Wim, knieblessure, en Dirk, lees hier meer over zijn forfait, af.  Van de andere 3 aan de start haalde enkel Olivier de finish.  Erik en Jan moesten opgeven.  Meer hierover kan je hier lezen.

Maar er is nog meer slecht nieuws. Dirk Bullen heeft na lang twijfelen en nadenken uiteindelijk de knoop doorgehakt en meldde gisterenavond op Facebook dat hij stopt met triatlon.  Een donderslag bij heldere hemel waarschijnlijk voor de meeste mensen maar de insiders voelden dit al een tijdje aankomen.
Ook Erik Thijs kondigt in een artikel in het nieuwsblad aan dat Regensburg zijn laatste IM is.  Lees het artikel hier
Olivier van zijn kant liet ook al weten met triatlonpensioen te willen gaan.

Misschien kunnen we ons binnen enkele jaren aan een paar verrassende comebacks verwachten???

Best betaalde atleten ter wereld

Elk jaar wordt er een lijst uitgegeven van de 100 best betaalde atleten ter wereld.  Ook dit jaar weer geen triatleet tussen de grootverdieners. Effe de top

1. Floyd Mayweather : boksen : 85 miljoen $
2. Manny Pacquiao : boksen : 62 miljoen $
3. Tiger Woods : golf : 59.4 miljoen $
4. James Lebron : basketbal : 53 miljoen $
5. Roger Federer : tennis : 52.7 miljoen $

In de top 100 staan maar liefst 30 voetballers en slechts 2 vrouwen.  Maria Sharapova (27.9 miljoen $) op 28 en die andere tennisster Li Na (18.4 miljoen $) op 81.

Opmerkelijk wat Floyd Mayweather betreft.  Hij bokste slechts 2 kampen de laatste 12 maanden.  Voor zijn laatste gevecht in mei verdiende hij op 36 minuten 45 miljoen $ of 1.25 miljoen per minuut. Keerzijde van de medaille, na het gevecht moest hij zich opnieuw aanmelden in de gevangenis waar hij een straf van 90 dagen uitzat voor huiselijk geweld.

De rest van de grootverdieners hier per foto

dinsdag 19 juni 2012

Strava voor de rechtbank

Strava is een online trainingsdagboek waar je je Garmin files kunt downloaden.  Wat er op Strava speciaal is, is dat ze zelf segmenten plaatsen op je rit.  Meestal doen ze dat op beklimmingen maar ook in afdalingen. Zo kan je steeds je tijden vergelijken als je opnieuw op die plaatsen passeert maar je kan ook de tijden van anderen zien op die specifieke stukken.  En daar draait het nu net om.

Ene William Flint uit Oakland Californië is tijdens zo een "recordpoging" in botsing gekomen met een auto en aan zijn verwondingen overleden. Toen iemand zijn record brak wilde hij dat absoluut terug hebben en dat heeft hij met de dood bekocht.  Zijn familie trekt nu Strava voor de rechtbank omdat zij hem daartoe aangezet zouden hebben. Strava zelf noemt het een tragisch ongeluk.

Verder ga ik er niet over uitwijden, je kan het hier allemaal lezen

"Het schouder dossier"

Gisterennamiddag op consultatie bij een orthopedist ivm de schouder en een beetje de elleboog.  Ganse week arm in een rustverband gehad.  Na onderzoek en echo bleek dat er toch geen luxatie of subluxatie, als't maar ne naam heeft, heeft plaatsgehad.  Er zit alleen nog veel vocht tussen, vandaar dat die 2 botten een beetje meer uit mekaar staan dan normaal.  Geen rustverband meer en bewegen.  Na een week nie bewegen, kan u verzekeren is dat bewegen niet zo evident.  Idem voor de elleboog, ook nog vohtophoping en dus bewegen.
Het zal nog een paar weken duren eer dat alles weer soepel zal draaien en 100% zal werken.  Maar we weten nu wat we moeten doen.
Alvast de tijdritfiets terug onder het "stof" uitgehaald en klaargemaakt voor een eerste ritje.  Wanneer dat zal zijn weet ik nog niet, moet eerst mijn stuur fatsoenlijk kunnen vasthouden want voorlopig best effe niet meer tegen de grond gaan ...

maandag 18 juni 2012

Vansteelant 3de in 2de Tristar111

Joeri Vansteelant is afgelopen weekend 3de geworden in Tristar111 van Deauville.  Vansteelant die vorige maand nog de beste was in zijn allereerste triatlon, de Mallorca111 verloor ook nu weer veel tijd in het zwemmen.  Op de latere winnaar Sylvain Sudrie was de kloof maar liefst 6'04". In het fietsen kon hij de kloof niet dichten maar reed hij wel de top 3 binnen om in het afsluitende loopnummer de strijd aan te binden met Anthony Ledeu die de 2de plaats naar zich toetrok met een verschil van 10".
Bij de vrouwen won Tamsin Lewis.

Bekijk hier de uitslagen

Sometimes you win ...




... sometimes you lose.

Ik vermeldde het al in mijn verslagje van La Roche dat ik de weddingschap met Guy gewonnen had.  Hij heeft voor een passende traktatie gezorgd.
Zo wil ik nog wel een paar weddingschappen afsluiten. Al winnend wel te verstaan.


zaterdag 16 juni 2012

vrijdag 15 juni 2012

Sportkampen

Vorig jaar heeft Jarno zich op het triatlonkamp in Herentals super geamuseerd.  Dit jaar wou hij zeker opnieuw zo een kamp doen.  We hielden dan ook regelmatig de site van de Bond in de gaten voor de nieuwe data.  Die kwamen er maar niet.  In de laatste Stop&Go stonden evenwel de data van 3 sportkampen.  Via de site van de Bloso kon je inschrijven.  Maar wat bleek. Alles zat al vol.  Eens te meer lopen ze bij de triatlonbond weer maar eens achter de feiten aan.

Bekijk het hier

The crash .. 5 dagen later

Een update van mijn fysieke en ook wel een beetje mentale toestand na de val afgelopen zondag in de La Roche111.

Maandag : een dag om rap te vergeten, gewoon alles deed pijn, elke beweging was een marteling.  Kwam daarbij nog dat ik de afgelopen nacht niet of amper geslapen had. Els heeft me moeten helpen aankleden.

Dinsdag : same story zowel voor de dag als voor de nacht.

Woensdag : ging het al iets beter, had een vrij goede nachtrust gehad maar in de loop van de dag begon mijn rug en nek verschrikkelijk op te spelen.  Mijn elleboog kan ik al wat meer plooien maar de schouder blijft bij gebruik pijn doen ... dus best nie gebruiken zeker.

Donderdag : topdag wat de rug en nekpijn betreft.  Iemand merkte op dat ik er "verwelkt" uitzag!!! Ik zag het dan ook echt niet meer zitten.

Vrijdag : na een goede nacht blijkt de pijn in rug en nek al een stuk verminderd, oef. Alleen die f*µ$ ing schouder blijft me parten spelen.  Straks eens langs bij osteopaat/kiné om de foto's laten bekijken, kijken wa die zegt. Gelukkig regent het vandaag, iets dat verwelkt is kan best wat water gebruiken :-)

Maandag staat een afspraak met een orthopedist op het programma, dan zullen we wellicht meer weten.

Doordat ik overkop gegaan ben en niet weggeschoven vallen de (schaaf)wonden wel heel goed mee, heb er eigenlijk weinig tot geen last van.  Een kleine selectie hieronder







donderdag 14 juni 2012

Heksenjacht

De heksenjacht is opnieuw begonnen.  Het Amerikaanse dopingagentschap heeft Lance Armstrong aangeklaagd voor dopinggebruik in de periode 2009-2010 en meteen geschorst.  Armstrong heeft nu 10 dagen de tijd om dit te weerleggen waarna een onafhankelijke jury dit alles zal bekijken en beslissen of hij wel dan niet vervolgd wordt.
Het zou gaan om dezelfde beschuldigingen die het gerecht eerder dit jaar deed beslissen om Armstrong niet te vervolgen.
Toeval of niet dat dit gebeurt 11 dagen voordat The Boss zich in Nice wil proberen te kwalificeren voor Hawaï ?
Hier kan je zijn officiële statement lezen tegen de beschuldigingen

woensdag 13 juni 2012

Fietsen met wetsuit

In de 70.3 Boise afgelopen weekend kregen de atleten af te rekenen met  temperaturen rond het vriespunt.  Een aantal onder hen hebben dan maar hun wetsuit op de fiets aangehouden.  Ook al omdat het bike gedeelte werd ingekort tot 25km vanwege de extreme koude. Op de foto zie je oa Matty Reed  die volgende tweette :” Biking in my wetsuit in Boise. I didn't even get hot! I unzipped the suit at mile14. If its under 40f & 15miles long. I would do it again!”
De wedstrijd werd beslist en eigenlijk ook weer niet in een spannende eindspurt want kreeg uiteindelijk 2 winnaars, bovengenoemde Matty Reed en Milward Callum. Een unicum in de 70.3 geschiedenis. Bij de vrouwen won Jodie Swallow.

Hieronder zie je enkele foto's van de finish, hier kan je een filmpje bekijken



maandag 11 juni 2012

La Roche111, crash en DNF

Het begint er meer en meer op te lijken dat ik de laatste jaren meer niet aan de start sta van een wedstrijd of in het andere geval wel start maar de finish niet haal
Ik had er anders wel zin in gisteren, alleen zag ik wat op tegen dat zwemmen met zoveel volk over "maar" 1000m maar dat bleek voor niks nodig te zijn.  Ik had mij helemaal links op de 2de rij gelegd toen het startschot viel. Allez dat dachten we toch, maar het bleek een overijverige supporter te zijn die nog snel iedereen wou aanmoedigen met een luid getoet. Niks aan te doen ,we waren vertrokken en het echte startschot luttele seconden later nie meer gehoord.  De eerste 100m was het toch een beetje druk maar dan vielen er al gaten en voor de rest van de zwemproef van niets of niemand nog last gehad. Geen officiële zwemtijd maar als ik de speaker mag geloven +/- 5' na de eerste uit de wissel.
De eerste ronde van het fietsen opgevat als verkenning en rustig aangedaan.  Ronde 2 al iets harder gegaan en met overschot begonnen aan de laatste ronde.  Alles liep perfect en in de laatste afdaling haalde ik zelfs clubgenoot Guy nog in die zijn weddingschap bij deze verloor.  Niet veel verder in een moeilijke haarspeld zit een kat langs de kant van de weg het spectakel te bekijken.  Ik ga de bocht in, zie dat de kat opspringt en de straat oversteekt, ze houdt even in en ik denk, oef die draait terug  maar op dat moment schiet ze voor mijn wiel in.  Recht erop en ik heb nu ondervonden dat ook het asfalt in La Roche  hard en ruw aanvoelt.
Ik blijf liggen en moet effe bekomen als Guy naast mij stopt en mij ophelpt.  Effe langs de kant gezeten en dan op de fiets en rustig de laatste kilometers naar de wissel afgelegd.
Loopschoenen aan, op de tanden bijten en vertrekken, zal wel beteren seffes.  Maar na een paar 100m was de pijn niet meer te harden.  Stel je voor dat ik dan even later ook nog bergop en af moest lopen, neen dit ging echt niet.  Nummer uitgedaan en wonden laten verzorgen.
De pijn werd in de loop van de uren erna alsmaar erger zodat we besloten toch de spoeddienst van het ziekenhuis op te zoeken.
Foto's laten maken, wonden laten verzorgen.  Uiteindelijk na 2 lange uren de uitslag.  Geen breuken maar een kleine luxatie of zoiets van de schouder waardoor ik een rustverband moet dragen.  Mijn elleboog kan ik niet strekken of buigen maar daar zat nog veel vocht op dus volgende week opnieuw terug om daar uitsluitsel over te krijgen. Wordt dus zeker vervolgd.
Wat die kat betreft, ik hoop dat het beest een even slechte nacht als ik gehad heeft!

Volgend jaar 9 juni, I'll be back!

De uitslagen hier

vrijdag 8 juni 2012

She rocks

Altijd een zwak gehad voor mensen die net iets anders zijn dan het gewone. Een paar maanden geleden kwam ik na het opzoeken van een uitslag van een wedstrijd bij volgende pro female atlete uit.  Ik weet nog dat Jarno vroeg, hey wie is dat, chique man.  Inderdaad, ze heeft wat rock 'n roll gehalte met die tattoo en ze reist samen met haar vriend Wattie (what's in a name) die blijkbaar ook haar sponsor is van wedstrijd naar wedstrijd.

Oh ja, haar naam misschien en een link naar hare site, Heather Jackson.  Ga zeker eens een kijkje nemen, the lady rocks!

La Roche111


Nu ik er zo bij nadenk is het toch al een tijdje geleden, eigenlijk, een hele tijd geleden dat ik nog eens aan een triatlon heb deelgenomen.  Tel Herderen daar niet bij mits zwemmen gescheiden is van de rest.


Vorig jaar nog Worms maar dan is het al terug in de tijd met in 2010 Ironman Nice en een sprintje in Kamperland.. Dus hoog tijd om nog eens  een triatlonneke te doen.
Met La Roche heb ik er natuurlijk weer eentje uitgekozen om u tegen te zeggen. Komt daarbij nog dat de conditie niet echt schitterend is maar eens dat nummer opgespeld gaan we ervoor. Er is al genoeg gezegd over de zwaarte van het parcours dus daar gaan we niet over beginnen zagen.

Ik hoop enkel dat de weergoden ons wat gunstig gezind zijn want ik ben dit jaar al genoeg nat geworden en heb al meer dan genoeg kou geleden.

Enkele weetjes over de wedstrijd.

* 111 = 1km zwemmen / 100km fietsen (1800 hgtm) en 10km lopen.  

* het fietsparcours zou 1km te kort zijn
* temperatuur van het zwemwater in de Barrage van Nisramont 17°
Dit zijn de hellingen die we moeten bedwingen
* aantal deelnemers 569 : 225 M21 / 207 M40+ / 46 M50+ / 32 F21 / 24 F40+ / 5 F50+ Ge ziet dat de "oudjes" goed vertegenwoordigd zijn
* start is om 8u30 zondagmorgen
* je kan de wedstrijd live volgen via deze link
* Axel Zeebroek is de grote favoriet voor de overwinning zondag

30 jaar later ...

In 1982 kroop ene  Julie Moss in Hawaï over de finishlijn.  De beelden van een wankelende, strompelende en uiteindelijk kruipende atlete die in de laatste meters voorbijgestoken werd en zo 2de eindigde gingen de wereld rond. Klik hier om het filmpje nog eens te bekijken.
Moss die in 2003 al eens terugkeerde naar de Big Island zal nu 30 jaar later opnieuw meedoen samen met ... de vrouw die haar in '82 in de laatste finale meters inhaalde, Kathleen McCartney.  Doel van Moss die op 15 oktober 54 jaar wordt is gewoon die finishermedaille mee naar huis brengen.

Nog een weetje : Julie Moss trouwde in 1982 met ene Mark Allen, die later 6x Hawaï won.  Hun huwelijk hield evenwel niet stand en werd in 2002 ontbonden.

donderdag 7 juni 2012

Nu ook officieel,Simon De Cuyper naar Olympische Spelen

We wisten het eigenlijk al een tijdje maar sinds gisteren is het dan officieel.  Het BOIC heeft Simon toegevoegd aan de lijst van atleten voor Londen. De Cuyper voldeed aan de normen van het BOIC door in mei de wereldbekermanche in Mexico te gaan winnen. Doel van de 25 jarige atleet is vooral ervaring opdoen voor de Spelen van Rio in 2016.De olympische triatlon staat op 7 augustus op het programma. 55 van 's werelds beste triatleten zullen onder mekaar uitmaken wie Olympisch kampioen wordt.

De kans dat er nog een andere Belgische triatleet in Londen van start zal gaan is klein.  Peter Croes kon in de laatste wedstrijd in Madrid geen 2de Belgische selectieplaats afdwingen en over Katrien Verstuyft moet het BOIC nog een beslissing nemen.

maandag 4 juni 2012

Jeugd C Brasschaat

Ook in Brasschaat hield het niet op met regenen.  Kwam daarbij nog de koude buitentemperatuur waardoor er verplicht met wetsuit moest gezwommen worden.  De start van de Jeugd C kreeg een uitstel van 35' omdat De Lijn een kruispunt niet wou vrijgeven mits de garantie van 2 extra seingevers.  Dat de atleten al die tijd met hun voeten en later ook handen, omdat het water warmer was dan de buitenlucht, in het water stonden kon hun niks deren.

Jarno had een heel goede zwembeurt en kwam als 4de uit het water.  Maar dan liep het mis.  Ze moesten hun wetsuit in een zak steken en dat lukte niet zodat hij het er dan maar bovenop gooide.  De scheidsrechter riep hem terug en het wetsuit moest in de zak.  Dan zijn de vogels vliegen natuurlijk.  Hij probeerde in het fietsen nog het gat te dichten maar het lukte niet. Door de kou en de regen, geen "Jarnoweer" kwam hij met blauwe lippen wissel 2 binnen.  Het zal nooit gene Flandrien worden denk ik :-).  Ook die wissel viel in het water want door de kou en de nattigheid kreeg hij zijn loopschoenen moeilijk aan.   Hij heeft dan nog gedaan wat hij kon in het lopen maar een 4de plek was het hoogst haalbare gisteren.  Teamgenoot Maarten die beter tegen regen en kou kan haalde zijn eerste triatlonzege binnen.  Jaline eindigde net als Jarno nipt naast het podium.

Uitslagen vind je hier Opvallend, Quinten Aelbrecht heeft zowel in Brasschaat (triatlon) als een paar uur later in Scherpenheuvel (zwemloop) meegedaan

Ook voor Jarno zit het "voorjaar" er op.  Ook hij kan net als zijn broer terugkijken op een schitterende campagne. Slechts 2x eindigt hij naast het podium.  De rest is een verzameling van 2de en 3de plaatsen met 1 overwinning in de scholentriatlon.
Voor Jarno gaat het seizoen terug van start op 15 augustus in Izegem.

Zwemloop Scherpenheuvel

Ook in Scherpenheuvel veel regen en kou.  Blijkbaar hebben de kaarsjes in de Basiliek ginder toch niet geholpen, de weergoden hadden er veel te veel zin in gisteren.  Jelle liet het in elk geval niet aan zijn hart komen.  Met een zwemtijd van 1'11" op 50m, goeie crawl gezwommen volgens de trainster langs de kant, kwam hij als 2de uit het zwembad.  Zijne wissel was niet echt top waardoor hij pas als 3de aan het lopen begon.  250m bergop en dan 250m bergaf.  Op 50m van de finish haalde hij in een laatste krachtinspanning de eerste loper in. Waardoor hij toch effe moest uitblazen na de finish (zie foto).  Nummer 4 van dit seizoen is binnen.  De medailles beginnen stilaan uit de kast te vallen.

Foto's vind je hier en de uitslag hier

Met deze zwemloop zit dan ook het "voorjaar" voor Jelle er op.  Hij kan terugkijken op een schitterend parcours met 4 overwinningen (Wachtebeke, Oostkamp, Bilzen en Scherpenheuvel) en 1 tweede plaats (Tongeren). Volgende afspraak is pas op 8 september in Geel.

zondag 3 juni 2012

Aernouts en Clerbout 2de en 3de in 70.3 Zwitserland

Michael Raelert maakte er in Zwitserland weer een echte one man show van.  Daarachter werd er hard strijd geleverd om de overige podiumplaatsen.
Aernouts moest nog een gaatje dichten na het zwemmen op de achtervolgende groep op Raelert maar deed dat vrij gemakkelijk. Samen met Schildknecht en teammaat Clerbout maakten ze al snel een gaatje in de eerste loopmeters.  Schildknecht viel uit met een kuitblessure zodat de 2 Uplacers mekaar opjagend naar een 1u14' run mooi 2 en 3 werden maar dat was dan toch al op 7' van een ongenaakbare Raelert.

Bij de vrouwen trok Spirig aan het langste eind voor Steffen en Crawford.

Uitslagen klik hier

Nummer 2 voor Armstrong

Hawaï 70.3 2012 heeft als winnaar Lance Armstrong gekregen.  De Texaan brak daarbij het wedstrijdrecord van Macca (2007) met een dikke  6'.  Na zijn overwinning in Florida 2 weken geleden duldde hij ook nu weinig tegenstand.  Zelfs ene Chris Lieto, überbiker, kreeg in het fietsen 3'39 aan de broek.  Greg Bennett, met de ITU speed in de benen kreeg het gat van 7' na het fietsen niet meer dicht en strandde op 3' van The Boss.  Lieto werd nog 3de maar dat was al op een kwartier van Armstrong.  Het podium wordt dus bevolkt door allemaal 40 -tigers.
Armstrong reist nu naar Europa om daar binnen een paar weken IM Nice te doen.  We kijken uit naar het duel met Fré Van Lierde.
Bij de vrouwen won Lindsey Corbin ook met een nieuw courserecord, voor Grant en Walsh.

Uitslagen vind je hier, een video hier 

vrijdag 1 juni 2012

Medailleverdeling BK Jeugdtriatlon

JTTL heeft het als jeugdclub bijzonder goed gedaan op het BK.  Met 2 zilveren medailles op 4 atleten behoren ze tot het selecte groepje van clubs die meer dan 1 eremetaal mee naar huis mochten nemen.  Dit heeft zeker en vooral te maken met de kwaliteitsvolle trainingen die de club biedt.  Beter kwaliteit geven dan kwantiteit nastreven.

Er waren trouwens maar 4 clubs die meer dan 1 medaille bemachtigde.  Naast JTTL met 2x zilver waren dat. 
GLH  met 2x goud en 1x zilver 
NSTT met 1x zilver en 2x brons
TTB  met 1x zilver en 1x brons

Macca niet naar de Olympische Spelen

Geen Chris McCormack in Londen op de OS.  De Australische Bond heeft eindelijk de knoop doorgehakt en stuurt Kahlefeldt, Atkinson en Sexton naar Londen.

Macca die het roer het afgelopen jaar omgooide en alles op de korte afstand had gezet kon eigenlijk nooit een vuist maken maar werd wel bij de namen genoemd om de 2 overgebleven plaatsen voor Londen op te vullen.  Momenteel zit hij in Cairns voor een full distance en hij zegt zelf op twitter dat het weer hoog tijd wordt voor een vakantie op Hawaï.