maandag 27 februari 2012

BK titel voor Jens

ETL is een Belgische titel rijker.  Jens Rogiers heeft samen met Stefanie Adams het Belgisch Kampioenschap Run Bike gewonnen in de cat. mixed teams.  Het kampioenschap vond afgelopen weekend plaats in Neder over Heembeek.  Een sterke prestatie al je ook weet dat ze 10de algemeen eindigden.
Hier vind je meer info en onderaan het artikel de uitslag.

Verder zette Hugo Lenaerts de 5km van de Midwinterjogging in Kiewit volledig naar zijn hand. Lone Meertens kon in de 5km bij de vrouwen ook de winst pakken in haar categorie.  Bovendien eindigde de youngster als 2de algemeen. Er stonden ginder een groot aantal ETL'ers aan de start en die kan je allemaal terugvinden  hier in de uitslagen.

Alvast proficiat aan de 3 winnaars.

zaterdag 25 februari 2012

Powerful Inspirational true story...Don't give up!

Gewoon kijken!

Foto's van deze week




Voetbal en logica, 1-1 = een achterstand????




Faris Al Sultan is back in the house met een overwinning in 70.3 Sri Lanka, zoals steeds in Speedo "ballenknijper"




Leg press : Chris Hoy, meervoudig Olympisch en wereldkampioen op de piste,  samen met zijn trainer voor wat extra gewicht, 631kg astenblief




Ja, gij wel!










1 team dat de groene kleur hoog in het vaandel draagt, Uplace, dus kunnen de groene koersschoentjes natuurlijk niet ontbreken.









Met het wieler openingsweekend voor de deur in eigen land, moet hij toch nog effe kunnen steuken.





vrijdag 24 februari 2012

SVS zwemmeeting

Zodra de uitslagen on line stonden zou ik een seintje geven.  Wel ze staan op het web.  Klik hier voor de uitslagen van de SVS zwemmeeting van 1 februari laatstleden.

Jarno heeft meegezwommen in wedstrijd 29: 25m vrije slag, 2de plaats in een tijd van 15"97'" en in wedstrijd 37, de 50m vrije slag, 3de in 36"95"'

donderdag 23 februari 2012

EK's voor Challenge Family

ETU en de Challenge Family zijn in mekaars armen gevallen en volgende is uit de bus gekomen.
In 2012 zal de Challenge  Kraichgau, een halve triatlon, het EK over die afstand mogen organiseren.  Daarbovenop komt ook nog dat Challenge Roth, de alom bekende volledige triatlon, op zijn beurt het EK over de lange afstand naar zich toetrekt.
De motivatie van de ETU hieromtrent kan je hier lezen

De Belgische triatlonfederatie (BTDF) zal één dezer dagen de selectiecriteria bekend maken.

woensdag 22 februari 2012

dinsdag 21 februari 2012

Meer live coverage van IM wedstrijden

Ja het gaat nog maar eens over Lance Armstrong en ik heb zo een vermoeden dat hij nog dikwijls ter sprake gaat komen de volgende maanden.  70.3 Panama, de eerste triatlon van The Boss werd door 150.000 mensen gevolgd.  Normaal zijn er dat voor zo een wedstrijd een 7500. Dit heeft het WTC aan het denken gezet.  Allereerst willen ze voor de 70.3 Texas, Florida en Hawaï, natuurlijk de wedstrijden waar Armstrong aan de start zal staan, zorgen voor meer live beelden.
Verder zijn er onderhandelingen bezig met NBC om bepaalde stukken van Ironman Hawaï live uit te zenden.
Of wat één naam, één man al niet kan maken.

maandag 20 februari 2012

Sterke seizoenstart van ITU Belgen

Het ITU sprint triatlon circuit streek dit weekend neer in Zuid Afrika. Meteen het startsein voor enkele Belgen om hun seizoen op gang te schieten.  Met enkele schitterende resultaten als gevolg.
Bij de heren sleepte Simon De Cuyper een 4de plaats uit de brand en bleef daarmee toppers als Unger en Don voor.  Peter Croes eindigde als 24ste.
Bij de dames deed Katrien Verstuyft nog beter met een 2de plek.  Sofie Hooge werd 15de.

Bekijk hier de uitslagen

zondag 19 februari 2012

Een paar vliegen in 1 klap

Gisteren samen met Geert, een atleet die ik begeleid het parcours in Herderen gaan verkennen.  Zo had ik in 1 weg ook een idee over hoe zijn fietsen is en waaraan er nog zal moeten gewerkt worden.  Vlieg 1

Het is niet dat ik Herderen niet ken maar ook dit jaar weer een kleine verandering ten opzichte van vorige jaren dus altijd eens fijn om het op voorhand eens gereden te hebben.  Dat fijn moet tussen haakjes want het is en blijft een relatief zware bedoening, niet alleen het parcours maar ook de wind en de smalle wegen. Vlieg 2

Terug thuis aangekomen trokken we (Geert, Jarno (die intussen ook een fietstraining gedaan had) en ikzelf) de loopschoenen aan voor enkele rondjes rond de blok.  1 rondje is ongeveer 540m. Meteen nieuwe loopschoenen kunnen uitproberen. Vlieg 3

Rustig opbouwend en alsmaar sneller met als snelste voor mezelf  ééntje tegen 3'52/km. Ik moet toegeven dat ik in die snelle ronde wel de minst goeie loper was.  Jarno enkele seconden voor mij en Geert, tja die vloog.  Om het met de woorden van Jarno te zeggen, "die loopt vet hard man". Al weer iets bijgeleerd. :-) Vlieg 4

zaterdag 18 februari 2012

Foto's van de week

Het alom gekende item ook deze week weer. Het zal jullie niet verwonderen dat Armstrong ook hier weer een hoofdrol speelt.



Livestrong vliegt privé, geen lange wachttijden voor Lance in de luchthaven.


Andy Potts hoopt dat dit het enige is dat zijn tegenstanders van hem gaan zien tijdens de wedstrijd.

Iedereen wil met hem op de foto.  Ook de andere pro's, hier Leanda Cave.


Het Armstrong circus, tijdens het lopen in Panama



Het gaat vooral over dat knopje boven de remgrepen.  Daar kunnen de remmen mee geregeld worden. Beetje meer open, beetje meer dicht.

vrijdag 17 februari 2012

Inkopen

Volgende maand staat de eerste triatlon van het jaar al weer voor de deur.  Ook voor Jarno zal er eind maart een eerste wedstrijd zijn.  Tijd dus om wat inkopen te gaan doen.

Voor mij een nieuw paar (wedstrijd)loopschoenen. Langs deze zal ik moeilijk kunnen doorlopen in de wisselzone.










En Jarno krijgt "eindelijk" (zegt hij) zijn triatlon schoenen









dinsdag 14 februari 2012

Age group ranking

Na de Kona pro ranking gaan nu ook in Europa de age groupers hun ranking krijgen van het WTC. De eerste "try out" start vanaf 12 mei 2012 (Mallorca 70.3) tot 10 november 2012 (Lanzarote 70.3) In die periode zullen alle age group atleten die meedoen aan een Ironman, een IM 70.3 of een 5150 triatlon in Europa in een ranking opgenomen worden.

Atleten kunnen 3 soorten punten verdienen. Small, big en bonus punten. Meer uitleg hierover hier

De winnaar van elke AG krijgt een gratis deelname in een IM, 70.3 of 5150 wedstrijd naar keuze in 2013. De nummers 2-5 krijgen de garantie dat ze zeker kunnen inschrijven voor een IM,70.3 of 5150 wedstrijd naar keuze in 2013.

Dit is in het kort de uitleg van het nieuwe systeem. Meer gedetailleerde info vind je hier

maandag 13 februari 2012

Uitspraak van het weekend



Armstrong al voor de 70.3 Panama en ook na de finish herhaalde hij het nog eens.

"You bike for the show and run for dough"

Waarmee hij wil zeggen, want hij heeft zijn les goed geleerd dat lopen hoe je het ook draait of keert nog steeds het belangrijkste onderdeel van een triatlon is.

zondag 12 februari 2012

"Lanced"

Triatlon krijgt vanaf vanmiddag de aandacht die het verdient te hebben, dankzij ene Lance Armstrong.  In Panama nota bene streek nooit zoveel pers neer voor de 70.3 ginder.  Ook op het internet volgde heel veel mensen de wedstrijd en wat voor een wedstrijd. 1 man in de hoofdrol, Armstrong.

Met de kopgroep uit het water.  Samen met überbiker Lieto reed hij naar de leiding.  Lieto die maar al te graag de Texaan een lesje wilde leren deed meermaals een poging om weg te rijden maar het lukte niet. Met zijn 2 begonnen ze dan samen aan het lopen.  Armstrong nam de leiding over even voor halfweg.  Enkel Bevan Docherty kwam terug uit de achtergrond en kon de 7-voudige tour winnaar op een goeie kilometer van de streep voorbij steken.  Docherty had een 1u12 halve marathon nodig om te winnen.  Armstrong tekende voor 1u17. Op ééntje na werd dus iedereen "geLanced".Men zou bijna vergeten dat er ook nog Belgen meededen.  Bert Jamaer werd 10de.

Bij de vrouwen won Angela Neath, Tine Deckers werd knap 5de en Sofie Goos sloot af met een 13de plaats.

Hier vind je de updates van de wedstrijd en er staan ook een paar interviews tussen.

En dat die Bevan Docherty kan lopen bewijst dit filmpje helemaal, Waw!!!

zaterdag 11 februari 2012

Foto's van deze week

Mijn oog viel deze week op deze (gelukkig was het niet bevroren en heb ik het terug kunnen oprapen ...)



Dan denk je naar een warm oord af te reizen om te kunnen trainen of een wedstrijdje te rijden NOT in Mallorca







De Elfstedentochtstress, klunen waar het ijs nog te zacht was ... en te zacht bleef.






Armstrong traint met de "jonge" mannen van het Bontrager Livestrong team en ... wordt eraf gereden






Armstrong zijn "machien" voor de 70.3 Panama





Buiten op de rollen rijden, NIET doen








mmmmmm


Peter Croes rides Ridley


Als je een freak of nature wetsuit van Tyr koopt, 1250$ dan krijg je voor die prijs ook een "zakje" om het in te steken.

vrijdag 10 februari 2012

1000m test

Gisteren stond tijdens onze wekelijkse zwemtraining met de club een 1000m test op het programma.  Dan is er altijd wat minder volk op de training ;-).
Vorige keer zwom ik 14'52.  Toen viel ik stil na 750m dus wilde ik deze keer iets trager vertrekken in de hoop het laatste stuk nog iets frisser te zitten.
Na een degelijke opwarming van 1800m begonnen we er met 4 aan.  Mijn plan om iets trager te starten werd al bijna in de kiem gesmoord omdat de 3 andere bij mij in de baan, nochtans tragere zwemmers, sorry mannen :-) besloten om er een gevecht van te maken om in een beter positie te hangen. Na 200m was het gevecht voorbij en kon ik mij verder concentreren op mijn tempo dat net iets onder of op de 1'30/100 lag.  7'27 halverwege en niemand meer in mijn voeten.  Ik begon stilaan te versnellen en voelde mij nog goed.  Ook nog na 800m, nog iets sneller en zo zwom ik een negatieve split, ik denk dat dit de eerste uit mijn carrière is. 7'15 in de 2de 500 en minder kapot als de vorige keer.

donderdag 9 februari 2012

Livestrong tekent partnership met Ironman

Livestrong, de Lance Armstrong Foundation hebben een partnership ondertekend met Ironman.  Ze willen zo 1 miljoen dollar bijeen halen in hun strijd tegen kanker.
Armstrong himself zal dus zoals al aangekondigt in een aantal Ironman races deelnemen.  En wel de volgende.  70.3 Panama, 70.3 Texas, 70.3 Florida, 70.3 Hawaï en Ironman France.  Hij zal zich dan ook proberen te kwalificeren voor Ironman Hawaï in oktober.
Voila nu is't gedaan met gissen en kan het Armstrong "circus" het ironman "circus" vervoegen.

Hier meer info


Jarno op de rollen

We gaan vanaf nu proberen Jarno een aantal extra trainingen te laten doen buiten de clubtrainingen en het sporten in school om.  Zo zal vanaf nu elke woensdagnamiddag of gelopen of gefietst worden.  Ook op zaterdag zal dat het geval zijn.

Gisteren stond volgende rollentraining op het programma.

  • 5' WU
  • 3x15" sprint, met 1'45 losrijden
  • 3x1' snel met 2' easy
  • 3x15" sprint met 1'45 losrijden
  • 1x2' snel
  • 5' CD

woensdag 8 februari 2012

Jamaer versus Armstrong in Panama?



Zondag staat in Panama een Ironman 70.3 op het programma. Zijn daar zeker van de partij, de Uplacers Bert Jamaer, Tine Deckers en Sofie Goos.  Zij zullen het in hun nieuwe, iets minder groene uitrusting, moeten opnemen tegen een sterk deelnemersveld.  Ik noem maar enkele namen, Lieto, Henning, Reed, ... en bij de vrouwen, good old Badmann, Neath, Van Vlerken, Wee, ... 

...en misschien komt daar ook nog ene Lance Armstrong bij.  Hij stuurde gisteren een you tube link de wereld in van Van Halen met het liedje "Panama" nadat hij eerder al deze stuurde:"Reading @nytimes travel section. Rates top 45 places to travel to in 2012. Panama is # 1. Hmm, interesting.”

Op de deelnemerslijst staat hij in elk geval niet, maar een mens als Armstrong zal wel een daginschrijvingske mogen doen zeker?

dinsdag 7 februari 2012

Het "groene" team



Het Uplace triatlon team schijnt zijn licht over het komende seizoen 2012 met een video die je hier kan bekijken.

zaterdag 4 februari 2012

Foto's van deze week

Weer enkele foto's die mij deze week in het oog sprongen, auch :-)




Als het zo gemakkelijk was liepen er wel meer rond, nie?











Babysitten!








Het was inderdaad koud deze week

vrijdag 3 februari 2012

JTTL'ster in de krant




Lees hier een artikel over JTTL'ster Lone Meertens over het  PK veldlopen van aanstaande zondag.

The Horseman Xtreme Triatlon

Norseman, Celtman, vanaf volgend jaar september 2013 mag je in dat rijtje van extreme triatlons nu de "Horseman Xtreme" toevoegen.  Deze volledige triatlon gaat door in het zuiden van Engeland in de buurt van het Dartmoor National Park.
Zwemmen doe je in Roadford Lake waarna de 180km fietsen 3700 hoogtemeters overbrugt. Het lopen is wat ze ginder noemen een "mixed terrain" run. Komt daar nog bij dat in deze regio de weergoden zeer extreme omstandigheden kunnen voorschotelen. Genoeg ingrediënten dus om je wedstrijd Xtreme te noemen.

Meer info vind je hier

donderdag 2 februari 2012

Nieuwe foto februari

De foto vanboven op deze blog is deze maand van Jarno.  Hij is genomen in Oostenrijk, in de week na de Ironman ginder.  Mensen die er ooit meegedaan hebben zullen deze kuitenbijter wel herkennen.  Inderdaad, de Rupertiberg die met zijn 2500m lengte en gemiddeld stijgings% van 5.92 en een max van 11.7 tot één van de zwaarste hindernissen op het parcours behoord.
Jarno en Maarten wilden maar al te graag deze klim eens doen.  De foto werd genomen door Tim achterin de koffer van de auto.

Ikzelf kwam te voet naar boven want Jelle gaf zijn poging om bergkoning te worden op en stapte in de volgauto. Daar was geen plaats meer voor fiets en mezelf dus dan maar te voet tot boven.

woensdag 1 februari 2012

SVS zwemmeeting

Na de SVS scholenkoers op het circuit van Terlaemen, heb ik vandaag in Hasselt meegedaan aan een SVS zwemmeeting. Ik was ingeschreven voor de 25m en de 50m bij de niet gelicencieerden.  Het was eigenlijk de eerste keer dat ik aan een zwemwedstrijd deelnam.

Nadat de meisjes hun wedstrijden hadden afgewerkt was het aan mij.  Ik zat al direct in de eerste reeks van de 25m.  Het was spannend en alles lag kort bij mekaar.  Ik werd uiteindelijk 2de achter iemand die waterpolo doet.
Nadat alle reeksen van de 25m gedaan waren mocht ik weer de startblok op voor de 50m.  Ook hier lag weer alles kort bij mekaar en werd ik 3de.

Na de 2de plaats in de scholenkoers nu weer 2 medailles bij het zwemmen.

De officiële uitslagen zouden pas eind deze week online staan.  I let you know.